Отчет на набор 2003 - 34

• 18 578
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Честит празник, Кимба77! Присъединявам се към пожеланията на Мам4е!  bouquet
В нашата детска също има пътеки и децата се събуват веднага след входната врата - има пейки - и си носят обувките до шкафчетата, но те са съвсем наблизо - градината е само на един етаж. Пък и групата ни е само една. Май сега от 1 ноември ще отварят втора група, която ще бъде само за предучилищната. Иначе контакт с учителките имаме и сутрин и вечер и можем да питаме за всичко.
Ние си се гледаме вкъщи сега. Вчера бях при личната лекарка за бележка за отсъствията. Според нея няма причина да не може да ходи на детска. Аз искам да го пускам до обяд, за да не изпуска от заниманията. Няма да ги карам да го събличат и обличат за спане. Една от лелките обаче се изказала против. Не можели такава отговорност да поемат. Е, каква отговорност? Човекът има гипс - няма какво да му се случи. Ще говоря с учителката, защото въпросната лелка не е човекът, който взима решенията. Да не говорим, че ми е роднина, и вместо да ни защитава тя.... Нямам думи! #2gunfire Ако трябва да останем вкъщи, това означава да ходи на градина чак след Нова година. Той още от сега скучае, въпреки че гледаме филмчета, пишем, оцветяваме, разхождаме се. Но друго си е с дечица да си общува.

# 121
Честит Рожден Ден Кимба77   bouquet
И аз да кажа за детските градини. В БГ градината е на два етажа. Има голям коридор в който се преобуват всички деца, от там има врата и започват пътечки към групите на първия и втория етаж. Сутрин пред тази врата има една госпожа. Първата година събираше няколко малки деца и с дрехите под мишница и раниците на гърба се качваха сами. Или имаше някое дете от по големите групи и ги качваха те. Там говорехме с тях. Вечер имаше по едно дете дежурно от всяка група и то казваше кое дете вземат. Госпожа не се появяваше. Имаше случай при който едно дете си беше тръгнало и стана голям скандал. Добре че го върна една мама. Появяваха се след този случай понякога но после пак спряха. Сега не знам как е. Не съм питала  Wink Тук имат коридор с пейки и там се преобуват. Има доста мами които дори и кални влизат в групата. Аз не мога така все пак децата цял ден се търкалят по земята. На обяд ги вземаме от друга врата като ги извеждат или от двора на градината. Можеш когато искаш да влезеш.
Да ви се оплача. Вчера отивам да я вземам якето и от бяло станало черно. Това как да е.Едната госпожа започва да говори на Вики да ме пита дали съм занесла една бележка  #Crazy защото мама не разбирала и не говорела. А Вики можела. Паднах от смях  hahaha Като се има в предвид че Вики знае това което аз съм я научили и няколко неща от градината. Аз стоях и само слушах и най накрая не издържах й казах че разбирам и отговорих. Играхме си на счупен телефон.  Joy
Бети дано го вземат. Но може и да ти правят проблем защото е с гипс да не стане беля при тях

# 122
  • Русе
Кимба,   nbirthday!

Желая ти много здраве и късмет!  Hug

Нищо интересно при нас.

# 123
  Честит рожден ден, Кимба! newsm59

В нашата градина също има килимчета, но няма никакъв проблем да се водят децата до групата си. В редките случаи когато аз го водя и забирам, с удоволствие разглеждам изложените на показ /при гардеробчетата/ неща, които децата са сътворили през деня, било то рисунки или дори книжките, по които са работили. Така ми става приятно от факта, че нещо е създало и моето дете...., как иначе ще го разбера, ако не го видя. На Слави с ченгел му вадя думите от устата.

# 124
  ::Здравейте,момичета.Ходих да  прибера Марти  от градината,защото повърнал там.Сега сме си вкъщи и до сега няма повръщане или някакви проблеми.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КИМБА newsm59 baloni bdbaloni

# 125
mimi72, дано да нямате повече проблеми!!!  Praynig

# 126
  • Чикаго / София
Кимба 77 Честит Рожден Ден!
Здраве и много любов! bouquet

Анда, много е изобретателна Ането. Всеки път ме разсмива като чета. Бързо оздравяване и на теб и на нея!

Етиа бързо оздравяване на малкия.  Антибиотик - неприятно, ама като се налага няма начин.

mimi72 дано е само инцидентно повръщането и Марти да е добре.

Бети не мога да си го представя да не искат Косето в градината. Ми ако беше на работа какво - 2 месеца ще си стоиш в къщи ли?

В детската градина в София само в 1гр. разрешаваха на родителите да влизат в стаята за преобличане. От втора група нататък, децата се водеха до вратата и те сами трябваше да си влизат.  Тук като заведеш детето и можеш да влезнеш където си искаш. А навсякъде е с мокет, чистичко.  Не знам как успяват да поддържат толкова чисто, при положение, че всички родители влизат с обувките сутрин, но успяват!

Киса как мина тържеството? Бутерките изглеждаха супер!

# 127
  • Варна
Здравейте  Stop и аз си имам слънчице от 2003 г. Казва се Галена и е родена на 05.12.2003 год. Случайно попаднах на "отчет на набор 2003" и реших да се запишем.
Всъщност търсех нещо повече , за започването на първи клас от 6 годишна възраст - какво се случи в крайна сметка след петицията, след месец юни ....... Ако някой знае нещо повече моля да ми пише. Аз съм много притеснена , защото малечка ще бъде на 5 години 9 месеца и няколко дни Cry

# 128
Добре дошли mmns  и Галена.  55 Мисля че за нашия набор ще е от седем годишни. Но нека и другите мами кажат, защото аз съм в чужбина и моята дъщеря ще е от 6 години на училище.

# 129
  • София
В новия проекто-закон не е предвидена промяна. Положението остава както сега-тръгване на училище на 7 години в годината на навършването им, а по изключение и по преценка на родителите-на 6.
Нашият набор отвсякъде се "отърва". Ако трябваше догодина да са ученици, тази година трябваше да са в задължителна предучилищна, а не са.  Peace

# 130
  • София
Мерси за пожеланията момичета  Hug една виртуална почерпка от мен

# 131
Добре дошли mmns  и Галена.  55 Мисля че за нашия набор ще е от седем годишни.
welcome и от нас, и приятни мигове в нашата темичка.   bouquet 
Наистина, отърваха се дечицата от задължителното тръгване на 6 години на училище.  Hug

# 132
  • Варна
В новия проекто-закон не е предвидена промяна. Положението остава както сега-тръгване на училище на 7 години в годината на навършването им, а по изключение и по преценка на родителите-на 6.
Нашият набор отвсякъде се "отърва". Ако трябваше догодина да са ученици, тази година трябваше да са в задължителна предучилищна, а не са.  Peace
Благодаря за бързия отговор. Надявам се да сте прави, но в близкото на нас училище има предучилищна от 5 години и от 6 години , а в детската градина, която посещаваме ги учат как се пишат цифричките/сега са на 3/, какво е изречение и т.н., събираха пари за някакви тетрадки......  незнам, незнам, незнам...... На моето пате много му е трудно и гледа много несериозно на нещата  ooooh!/може би защото разликата между родените от януари  до декември 2003 е месеци, но ВАЖНИ месеци/

# 133
Здравейте mmns и Галена и от нас с Дани! wavey

Надявам се да сте прави, но в близкото на нас училище има предучилищна от 5 години и от 6 години...
Разбира се,така е-на навършени 7 г. ще започват училище,т.к.Виви подробно е обяснила. Hug
ПП:На Дани пак му се изостри ларингита и естествено започнахме Преднизолона. ooooh!

# 134
Бързо оздравяване на Дани!!!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт