Януарските бебоци много наедряха, дрешките на мама доста утесняха

• 17 889
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро мамчета... Hug
мого се радвам За Доня Коприва...сигурна бях че ще се пооправи... Hug
А за кафето--Неможе ли ка пием безкофеиново,като прибавим съвсем мъничко кофеиново?Аз мисле че няма да е кои знае какво, а и няма да пием по 20 кафета я?...Само по едно сутрин,примерно...Ама който както си реши де... Hug Peace Party
Айде мами лек и усмихнат ден, и седмица изпъленена само с положителни емоции...  bouquet

# 166
  • София
Бърборанче благодаря ти, дано устискам до 9 месец всячески се моля.
Иначе в Шейново съм много доволна от персонала, сестри, акушерки, лекари всеки те гледа много внимателно, докато не ме видяха на всички възможни ехографи и доплери не ме пуснаха, но много са стриктни и си вършат прецизно работата, мамите които бяха в моята стая и не бяха решили къде ще раждат казаха че отхвърлят частните клиники и ще раждат в Шейново явно много им допадна.
Относно детските филмчета на кабелната вкъщи съм изстрила Джетикс и Картун, а имаме само Супур 7 там детските са много прилични без насилие та даже и ние с таткото ги гледаме, особено любими са ни Алекс и Алекса хехе вдетиняваме се покрай баткото.

# 167
Добро утро мами.
Сладурчеста мерси за кафенцето и аз моето си го пия в момента.
Радвам се, че нещата с Доня Коприва се оправят и не преставам да се Praynig и да стискам палци.
Кали оздравявай бързо.Пробвала ли си нещо хомеопатично за хремата?Аз взимах Ринитал и ми помогна, за ден два ми се отпуши нослето Laughing
Бебка за хемороидите баща ми използваше някаква билка и беше доволен от резултата, но ще трябва да питам точно каква и ще ти пиша на лични.
За кафенцето и аз си го обичам много, но сега съм на едно слабичко сутрин.Все пак си мисля, че няма да ми е трудно да го спра, когато дойде време да кърмя.
 За детските филмчета най-близките ми наблюдения в момента са върху тригодишния ми племенник.Той още не се увлича от анимация, но да видите как гледа реклами и ги запомня наизуст.Познава всяко едно лого на фирма.Като дойде у нас отива в кухнята до пералнята и започва "Оооо Беко" или разглежда гримовете на сестра ми и цитира "Здравей мое утре" и такива подобни.

# 168
  • София
Юхууу, добрютрууу Simple Smile
Една гадна мъгла е поне в нашия квартал...Ужас, а днес май си разменихме бацилчетата с Хриси и резултата е на лице-мама със сополи...
За филмчетата - поне засега съм доволна, че не проявява интерес към повечето. Пускала съм му и Франклин, Покойо, Телетъбис, но не той си е харесал Мъната(Бейби Айнщайн) и това е. И то харесва една определена серия-с цифрите. Колкото и да ми беше странно, вече разпознава някой-филмчето е на английски, но аз му казвам думичките на български(за тези, които не са го гледали де-като му дойде времето ще ви снабдя Wink) Брои но, де, тиии(едно, две, три) Поне се учи на нещо от него. Но определено няма да се избяга след време и от разни Звездни рейнджъри, Спайдърмени и тем подобни...
Ох, един съвет - не се уливайте в сериозни ремонти, освен ако не е наложително. Защото заповядайте да видите у нас - от година и малко стените на височина около 70-90см са целите в едни малки пръстчета, по някои има и художествени творби...Мъж ми ми заяви-жена, ремонт след 3-4 години евентуално hahaha Просто това е неизбежно и дори и най-послушното детенце минава по този път.
Бръм, то и аз съм в процес на спиране на кафето, за да ми е по-лесно след това. Макар че много хора казват, че то едно кафе не пречело. С Хриси 6 месеца не бях близвала. Чак като махнах обедното кърмене си позволявах по едно-то толкова си пия и попринцип де.
Ставам, после ще се включа Simple Smile

# 169
Добро утро!

И аз като Кали и Доника успях да се разболея - имам лека хрема и гърлото много ме сърби. Гадна работа!  ooooh!
За кафето - аз много обичам и преди пиех по две-три на ден, но сега съм се ограничила само с едно сутрин. После и него ще махна.
Радвам се, че с Копривка всичко е наред.
Tanikа, дано да нямаш повече проблеми с кръвното!  Peace

# 170
Добро утро и от мен! И мен може да ме впишете в клуба на болните... мн кофти, ама дано се разминем леко, да не вдигаме температури и да не се налагат по-сурови мерки Wink

Таника, какво е това кръвно, бе мила - 5 дни! Дано си го стабилизирала дългосрочно и да нямаш вече такива проблеми...  Praynig И да няма наистина такива мисли за недосонено бебче! Всички ще устискаме до януари, чувате ли? Само позитивна нагласа!  Peace И на мен ми минават през главата (да си призная аз  Blush), ама не трябва така..  Naughty

А за кафето - ами аз като спрях цигарите не ми се пиеше и кафе, така че нямам проблеми точно с него, ама виж.. с колата... уффф, как ще я отказвам нея не знам.. Като бях болна от хепатит нали трябваше диета да спазвам, та ми отнеха и последния порок, който имах тогава - колата именно.. След това не пропих алкохол пак (е, съвсем малко де Wink ), ама за колата - не мога просто да я отпиша  Joy

Ох, хайде стига лирични отклонения, че имам пак да бачкам... До после Wink   bouquet

И чакаме още новини за Копривката - bifana, мерси, че ни осведомяваш!  Hug

# 171
Добро утро, много се радвам и аз че Доня е по-добре.  Hug
Идвам от поредния контролен преглед, всичко е наред, долу чисто и спокойно бебето е вече 977гр., голяма мома. Взеха ми вагинален секрет и ми изписаха желязо.
 Tanika , надявам се всичко да е под контрол до края, дръж се мила.
За кафето съм чела доста по нета, едно кафе въобще не го броят даже, вече ако броя се увеличи... Naughty Иначе аз съм с ниско кръвно(95/57) и питах лекаря, каза че няма никакви проблеми.
Бързо оздравяване на болните, пийте и яжте повече витамини.
За хемороидите, трябва да си много редовна в тоалетната, никакви пикантни храни и много течности, сурови плодове и зеленчуци, а билки без лекарски контрол не взимай.
За филмчетата, моя син не гледа Жетикс, от време на време Бумеранг и един турски детски канал с много хубави филмчета. Обожава "Колите" и "Франклин".
Бърборанче, много се радвам за теб, без мъжете сме за никъде.
 Heart Eyes на всички

# 172
 Hug Hug HugМомичета,момичета, толкова ми липсванте,но нямах около месец НЕТ!!!Да му се невиди изпуснала съм адски много!Може да ми сложите разово щръкче,но с уговорката,че е само 40% сигурно!Моето бебонче ще се крие до края май,вече се отказвам да питам!Дано всички сте добре,немога да ви изчета!Да попитам и дано не се повтарям:Някоя мама от вас ще си прави ли противогрипна ваксина,моя доктор ми каза че мога,но се колебая!!!Лека седмица на всички  bouquet

# 173
  • София
Здравейте, момичета  bouquet
Не бях писала събота и неделя, защото у дома все още нямам нет, но това ще се промени, защото като изляза болничен, ще мога само от вкъщи д апиша и нета ще ми е нужен, не бих си представила да нбе споделям с вас и д ане зная как сте, привързах се много Heart Eyes Hug
Радвам се за Доня Коприва, че положението се е стабилизирало Praynig
Иначе аз съм добре, радвам се, че една колежка ми даде един гащиризон бремелиниски, много удобен и много сладък Grinning
Относно кафето- аз пия сутрин по едно дълго, защото иначе не мога да си отворя очите, лекаря каза, че няма проблем, поне при мен.
Желая ви хубава седмица, и се наслаждавайте на дребните неща около вас  bouquet

# 174
...!Да попитам и дано не се повтарям:Някоя мама от вас ще си прави ли противогрипна ваксина,моя доктор ми каза че мога,но се колебая!!!Лека седмица на всички  bouquet

Не съм специалист, но не ти препоръчвам да не си слагаш противогрипна ваксина. На нас в работата всяка година ни предлагат безплатна ваксина, но моя близка (фармацевт) категорично ми забрани да си слагам, защото са нож с две остриета. Първо, една ваксина не може да обхване всички вируси и второ, самата ваксина е вид шок за организма  и понякога може да има нежелани ефекти. Бремеността определено не е време, в което може да си позволим подобен риск... Hug

# 175
Здравейте,сладурки!!!! Не съм писала доста време,но правим едни ужасни ремонти и гледам да не съм си вкъщи в прахоляка. Вярвам ,че сте добре,доста сте изписали.Позачетох се в новата тема,но съм още в началото.Относно имената сте избрали доста интересни варианти.При нас въпроса е решен.Баща ми и свекър ми се казват Васил....  Grinning А ако случайно бебока се роди момиче ще се казва Ирен (на майка ми). Сега ще се опирам да допрочета пропуснатото. Хубав ден ви желая!!!

# 176
barboran4e Heart Eyes благодаря,да и аз за това се колебая,но проверих,практиката в много  държави е именно за бременни в сезона на грипа е задължително ваксинирането,което предпазва бебето и до 6 мес. след раждането.НО,нямам информация за каква ваксина точно иде реч,може би за специална,едва ли тук имаме такава!Затова някакси и на мен не ми се рискува,но да попитаме и другите,да коментират!  bouquet Heart Eyes               За кафенцето и аз по едно сутрин,но не на гладно,дано не е вредно Praynig         Относно имената при  мен е голяма какафония,немога и немога да си харесам,но гласувам за ИРЕН,Виктория,Дара,Алекс,Александър,Максим,Бела,Игор,Богатин,Искен,Явор и др.Нямам нищо против чуждите странни и уникални имена стига да носат прекрасно значение така,че предлагайте Hug

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 11:48 от emsski

# 177
Момичета Добро утро ,да си пожелаем една хубава и слънчева седмица.
За противогрипната ваксина съм напълно съгласна с Бърборанче.
Доня Коприва радвам се ,че вече е по - добре дано скоро я изпишат.

Момичета,искам да ви питам на вас колко често ви пускат изследвания и сега зачестиха ли ви консултациите?
Започват да ме мъчат едни съмнения , че мен доста ме претупват при условие ,че съм по ЗК но си платих и пакет за абонамент от 150лв.който уж трябваше да включи допълнителни консултации и видеозони.На мен последно ми правиха изследване кръв и урина през август следващото ми казаха през ноември smile3506.И на всичкото отгоре резултатите ми казват 1 месец по - късно независимо дали са добри или лоши.При условие ,че ми е нисък хемоглобина може ли никой да не го следи 4 месеца?
А започнаха ли по често да ви викат на консултации при мен е 1 път месечно и май така ще продължава.

# 178
vanilla80 миличка това ми звучи несериозно,я да им тропнеш с крак!За сравнение при мен в месеца две консултации и два пъти урина и кръв, един път секрет от влагалището,резултатите кръв и урина същия ден,стерилна и секрети след 2-3 дни!Вярно е че и аз изисквам,защото съм минала по този път и си доплащам,но пък ти си си платила пакет!Изисквай най-доброто за теб и бебо,защото аз подцених кръвните изследвания първия път и сгеших фатално!Успех с докторите ти!!! Praynig

# 179
За ваксината и аз съм чувала че пази бебето до 6-я месец, но аз не бих си сложила, все пак са вируси.
Аз ходя веднъж на 3 седмици при лекаря ми и изследвания ми правиха август и сега + ваг. секрет +  кръвна захар.
emsski , относно имената, не знам какво означават, но ти казвам които ми звучат добре: Ирен, Дарина, Ирина, Александър, Моника, Екатерина, Катрин, Марио.....

Общи условия

Активация на акаунт