Януарските бебоци много наедряха, дрешките на мама доста утесняха

• 17 889
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ох, забравих преди малко - Цвети ЧРД! Успех във всичко с което се захванеш.Късмет във всичко, което не зависи от теб.И сбъдване на всичко, за което мечтаеш.

Ваксина и аз отказах, поради причините, които изброи Бърборанче...
Ванила, на мен кръв ми взеха последно края на юни, ако това ще те успокои Wink Тази седмица предполагам, че ще ми пусне нови изследвания, а ще помоля и за цитонамазка, че работата не е добре там долу SickПринципно навремето след 7-я месец са ги викали по 2 пъти на преглед, но сега такава екстра няма. Евентуално в 9-почват всяка седмица и след 38седмица 2-3 пъти, но пак по преценка на доктора са прегледите. С Хриси накрая ходех през ден, но той беше седалищно и 10 дни преди термин ме прибраха за болнично наблюдение и изследвания за секцио. Всяка болница си има различен начин на работа...

# 181
Цвети ЧРД! и от мен  newsm59  party023 bouquet Доника много ми допадна Марио,чудесно предложение!

# 182
  • София
Благодаря Ви мами, толкова много кураж може да се вдъхне от тези страници тук, че много ми е мъчно като не мога да чета и пиша тук.
Относно кръвното да се надяваме, че сме го овладяли Thinkingпия си хапчетата ям много извара и безсолни неща така ми назначиха от болницата.
А бебка в 27 седмица я мериха на доплера тежеше 1022 грама, дано да е верно това.
Странното е че в болницата бебка риташе много, акушерките я търсеха из корема ми за да я включат за запис на тонове,един ден ритна едната акушерка докато и слушаше тоновете само, а сега вкъщи много мирна и спокойна, явно сега вече в 7 месец бебчовците усещат околната среда и къде растят наистина е много интересно като се замисля. Вече и звуци и музика и говор усещат и с тези звуци и музика после ще ги приспиваме!

# 183
  • София
И аз да честитя рожденния ден на Цвети- да е жива и здрава, много щастие и прекрасни радостни мигове желая  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
И аз се бях зачудила за противогрипната ваксина newsm78
Ще взема да попитам лекаря за всеки случай да чуя и неговото мнение newsm78

# 184
Цвети, честит рожден ден! Много щастие, здраве и късмет!  bouquet  bouquet  bouquet

И аз да си кажа за противогрипната ваксина - питах 3-ма лекари и всички казаха - КАТЕГОРИЧНО НЕ! Обясниха ми горе долу това, което barboran4e каза.

# 185
Сладурки аз много на бързо да се оплача...и ще бягам...ъдариха ни новата кола... smile3518 smile3518 smile3518
един камион...вече да ви кажа ми е малко смешно...все големи мпс-ата ни удрят с коко...но този път той беше с колата...и човека не избяга, та сега ще ходим на оглед...после ще прочета всичко и ще пиша повече...а и да си кажа и за мойта кола...едвам карам вече в тея задръствания...сутринта до НБу съм карала час и нещо, като 20 минути само на първа...и май не е много хубаво вече да го правя, щото корема ме заболя...май ще трябва да говоря с доки дали е уместно...и ще се заседявам повечко вкъщи...
целувам ви всички и ви пожелавам много усмихнат ден...

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 13:24 от lorini

# 186
tanika, дано нещата се нормализират.
За доня Коприва адски се радвам, че сега е по-добре.
А lorini, като знам какви усилия ми коства само да се возя в колата, представям си какво е да шофираш... Съжалявам за новата кола, много неприятна случка, но гледай по-философски на нещата, нали знаеш, бебето усеща, когато сме тъжни или притеснени.
Аз нали все съм по информацията, искате или не ще ви копитам линк за забраната на детски телевизии във Франция. http://nellyo.wordpress.com/2008/08/26/tv_for_minors/ Вижте коментарите. И още малко, но на английски http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/ofcom … dlers-959294.html . Интересно ми е вие какво мислите по въпроса. Аз все още съм в чуденка, защото доста често ползвам телевизора като фон, но май вече трябва да се откажа от този вреден навик заради детенце. Всъщност сега по-често предпочитам тишината, но нашият татко веднага пуска телевизора като връхлети в стаята.
Лек ден на всички мами   bouquet

# 187
 hbday Цвети, да си жива и здрава! И другия път да дойдеш на срещата.  Wink
Лорини, много неприятно с новата кола. Направете курбан за колата, ние като купим нещо ново веднага правим курбан.

# 188
Благодаря ви много момичета!Исках да ви спретна една виртуална почерпка,но нещо не ми се получава качването.  party023
И вие да сте живи и здрави и през януари хубави бебчета. Laughing

# 189
Ще дойда.Тържествено обещавам. smile3503

# 190
tsveti pastarmajieva Честит Рожден Ден пожелавам ти здраве, щастие и едно здраво пухкаво бебче   bouquet

# 191
Ама че съм патицаааа!  doh  Знаех си, че съм забравила нещо, а то е да честитя рождения ден на Цветииии!!! Честито, миличка, да си жива и здрава, много щастлива и хууубаво бебоче през януари!!!    newsm59

Лорини, мила, не знам защо, ама и на мен ми стана леко смешно - ми то хич нямате късмет с тези коли, бе слънце... Надявам се, че все пак не е много лошо ударена и че Коко се е отървал само с уплаха...  И направете верно нещо като курбан - върши работа, да знаеш... (от личен опит..) А за шофирането из Сф - верно е повече от ужасно... и на мен ми писна вече и се чудя какво ще правя като трябва бързо да се стигне до болницата в зимните снегове... чак почвам да се плаша... ама кво да правиш - ще търсим преки маршрути, то се е видяло.. А теб как почва да те боли коремът - като контракции ли?

# 192
Честит рожден ден, Цвети! Да си жива, здрава, много щастлива и обичана!

За консултацията и изследванията - досега два пъти са ми правили изследвания - в 10 и в 20 г.с. На следващата консултация - през ноември - пак ще ми правят изследвания. А консултациите ми са един път месечно.

# 193
Първо, Честит рожден ден, Цвети! Бъди здрава и леко раждане през януари!
За кафенцето по време на кърмене, аз преди пиех по едно слабичко веднага след сутрешно кърмене и никога преди, уж да има време до следващото кърмене.
Аз също не бих си сложила противогрипна ваксина. Иначе и витамините не си пия редовно, все забравям. Вие пиете ли ги?
Относно детските филми и аз мисля, че сега големи глупости дават за децата  Sick . Моят Гого гледа от телевизиите Бумеранг и по специално Том и Джери / то поне е без думи/, харесва и Скубиду , което на мен ми е много тъпо. Иначе други любими са му  "Франклин", "Снежанка", "Пепеляшка"," Братът на мечката ".
За движението, аз си го имам достатъчно- ходя пеша до работа и на ден ми се събират 5 км, отделно ако ходя и на друго място.
Все по- трудно ми става със спането, въртя си и голям зор виждам, докато се обърна от едната на другата страна. Шкембето си тежи на мястото  Laughing  Laughing  Laughing
Тези дни се замислих, че остава още малко и ме обзеха мисли за трудността на ситуацията- раждане, адаптиране с нов режим, продължаване на грижите за семейството- татко, батко, а и бабата на съпруга ми е при нас. Абе няма да е леко, ами по - позитивно и мобилизирано , поне при мен е така.

# 194
  • София
Лорини- сега прочетох.....кофти ситуация, но ти се опитай да останеш спокойна, защото иначе бебчо усеща.....
Аз иначе книжка нямам, мъжа ми ме кара, но и и той понякога изпада в изнервящи ситуации, а уж гледа да е по-спокоен на пътя заради мен, ама то с тези задръствания и с токова много коли, май е неизбежно Rolling Eyes
Аз затова се чудя дали като изпролетее и да не ходя с бебока да стоя при нашите, те живеят в провинцията (Видин), там поне е по-спокойно и въздуха май е по-чист Rolling Eyes В центъра има голям парк с много дървета и пейки, а и там разтоянията не са толкова далечни, мога да стигна за 10 минути от нас.....А гледам, аз например живея на бул. Христо Ботев, ами там хем че е много натоварено, хем че тротоарите са си разбити...да вървиш с бебе и количка е много трудно, а и много шумно и мръсно.....
Да кажа и аз нещо за детските филмчета - сутрин в събота дават сем Флинстоун и аз като малките деца- с кафето в ръка и пред телевизора, Embarassed мъжа ми само се шегува  мен, че аз още не съм излязла от детството, а дете ще гледам Crazy
А аз го правя, защото така се развличам и отпускам, разтоварва ме Embarassed
После с детето сигурно пак ще се заглеждам Embarassed Laughing

Общи условия

Активация на акаунт