Януарските бебоци много наедряха, дрешките на мама доста утесняха

• 17 752
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Аз затова се чудя дали като изпролетее и да не ходя с бебока да стоя при нашите, те живеят в провинцията (Видин), там поне е по-спокойно и въздуха май е по-чист Rolling Eyes В центъра има голям парк с много дървета и пейки, а и там разтоянията не са толкова далечни, мога да стигна за 10 минути от нас.....А гледам, аз например живея на бул. Христо Ботев, ами там хем че е много натоварено, хем че тротоарите са си разбити...да вървиш с бебе и количка е много трудно, а и много шумно и мръсно.....

Да!!! Аз поне така съм си го планирала - напролет да си ходя в Силистра (и аз съм Дунавско чедо Wink ), а на лято да ходя при свекитата в Бургас - даже мисля да намазвам по едно-две моренца през съботите и неделите - за 2-3 часа при баба нищо няма да му стане на бебока Wink Само ми е мъчно за Митко... Той милият ще иска сигурно да си е при синчето... и ще се налага да идва до Силистра по-честичко, сигурно няма да му е приятно... офф, не знам - почна да ме обзема една гузна съвест, ама като знам колко ще ми е хубаво в Силистрааа... айде, пак се разплямпах..  Blush

А - да си кажа и аз за ваксината - не мисля да си правя, също смятам, че не сега му е времето за експерименти.. А витамините - и аз редовно ги забравям.. Даже може да се каже, че по-скоро не пия, отколкото че пия...  Blush

Вие не почнахте ли да ходите през 2 седмици? На мен следващият ми преглед е чак след 3 седмици, че тогава беше първият свободен час, ама след това си ги направих през 2 седмици вече... Нали уж през третия триместър стават на 2 седмици...

# 196
  • Варна.....
Честит празник и от мен на Цвети   bouquet
Много теми сте захванали да обсъждате, та да си кажа и аз- кафе май може да се попийва, но по 1-2, слабички, за да не е превъзбудено бебето.
А противогрипна ваксина няма да слагам- след един репортаж, които гледах по тв, питах и гинеколога си- категорично НЕ, нямали никакъв смисал, вероятността за вреда е по- голяма от евентуалната полза .
Пия грейпфрут сок, всяка вечер по една голяяма свежа салата,а ако усетя, че се разсополявам или нещо ми е дискомфортно- веднага чай. А и си правя и по една кана чай каркаде, изключително витаминозен и полезен.
Телевизията в къщи и сега е под усилена цензура, въобще не ме интересува за какво си говорят другите деца, моето дете няма нужда от агресия във възприятията си. И ако повече майки като нас се замислят върху това и ограничат телевизията, игрите на комп-а и т.н., след време децата няма да ги коментират и т.н.- толкова масово.
Дори и Том и Джери не са толкова безобидни- замислете се, детето вижда как някой скача от н- ти етаж, става отърсва се и заминава, или след стабилно халосване и премазване, се надува и продължава. Примери много, но едно дете не може да осъзнае разликата между реалността, анимация, и филм въобще.
Разрешавала съм и разрешавам филмите приказки, в които освен забавлението има и поука.

# 197
Цвети, ЧРД мила! Леко раждане и здраво бебче на финала!

# 198
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се появявала тук, напоследък ми е доста натоварено. Нека честитя рождения ден на Цвети и да и пожелая леко раждане и много хубави емоции с бебчето!
Ние вчера се върнахме от София, бяхме на фетална морфология при Д-р Марков, и вече можем да кажем със сигурност че ще имаме мома, тя е вече 1350 гр., върви напред и може би ще се роди по-рано от термина- към 02.01 . Много сме щастливи, всичко органи са ни наред, даже мозъчни гънки си имаме вече  Flutter
Моля сложете ми розово щъркелче вече ,досега  девойчето само се криеше Simple Smile
Иначе съм доста натоварена в работата и не ми остава време за нищо, а като се прибера лягам и почивам, затова имам много да наваксвам с четене на темичките. Скоро мисля вече да приключвам с трудовата дейност и да взимам по-рано болничен да се намързелувам на спокойствие.

# 199
почвам ви всички сега...
tsveti pastarmajieva

сега да кажа за колата...еми заданта лява врата е ударена и е за смяна, но вече я купихме и скоро ще я оправим...само да кажа, че и за миг не се ядосах...само се уплаших за коко, но той като ми каза че е добре ми стана смешно...като ми каза, че го е ударил камион...хахахаха...лошото е че има  "невидими" щети (нещо на задна дясно гума) и ще трябва да ходим до КАТ утре да допишат протокола и после пак на оглед...
ма ние пак много бързо напреднахме с новата тема...довечера ще ми поръчат чантата, която ще е синя, понеже имам анцуг на адидас същото синьо...

esthetique  welcome ...винаги се радвам на новите членки на отбора...

Лено и аз почти не ям месо, затова сега си пия гадното желязо...и си трайкам...мисля края на седмицата като отида при доки да я помоля да ми пусне едни изследвания да видя, ако съм го дигнала да го спра...момичета някоя знае ли колко време трябва да го пия, за да ми се нормализира хемоглобина...само да кажа, че не знам колко точно беше паднал... Embarassed Embarassed Embarassed

и нещо откакто спрях пренатала имам пак крампи (нали така се казваше) на краката...

olgarita малката ти принцеса е прекрасна...

Tanika бързо да се оправяш, че то време не остана...да си в кондиция като му дойде времето... Hug Hug Hug

ей сега ще драсна един смс на доня Коприва да и пратя положителната ни енергия...

имам една идея...тъй като повечето софиянки ми имат тела...дайте да направим нещо по върпоса и всички да може да се намерим, че като почнем да раждаме да може да си съобщаваме...който иска да ми пише на лични и да си остави тела и аз ще дам моя...

bebka2304 доколкото помня от някъде на кафето са му нжни 24 часа за да се ??? от организма...на мястото на точките трябва да има дума, която означава да се разгради или нещо подобно, но просто сега ми излезна от акъла...

barboran4e
честит ти мъж!!!

Болните момичета бързо излекуване... Hug Hug Hug

vanilla80
на мен са ми взимали три пъти кръв, два пъти урина и в началото цитонамазка и влагалищен секрет...
Smiling_Sisi и до сега не знам какво е контракция, а може и да съм ги пропуснала...като ми се стегне корема всъшност май не от нещо друго освен от бебка, която обича да лежи ниско долу...вече съм сигурна че е тя...усещам я...доскоро понеже не знаех тя ли е, не е ли...та затова се стрясках...иначе като карам просто усещам напрежение...което не ми допада...
Cyber_Cat честита мома...като се сетя аз колко се радвах... Laughing Laughing Laughing
аз много писах, но се постарах да пиша за всички...ако съм изпуснала някой....моля простете  newsm51 newsm51

# 200
Lorini, фотах се днес
и вчера се фотах, бяхме на разходка в Пловдив, ама като се прибрахме, се оказа, че мемори картата на фотото сбъгясала и никакви снимки не извадихме  Tired а се виждахме с едни приятели от друг форум с дъщеричка, която е 3 дена по-малка от Стефи и двете имаха страхотни снимки
както и да е, здраве да е- ето ги и дрешките
http://www.mimito.snimka.bg/album.php?album_id=191855&pid=8434779

# 201
  • Пловдив
За противогрипната ваксина-категорично НЕ при бременност!
За прегледите-аз от самото начало ходя по 2 пъти в месеца по ЗК,а изследвания са ми пускани в 9-10 седмица и после мисля към 20-та беше.
За кафенцето-и аз много си го обичам,но се научих още в началото на бременността да пия безкофеиново или пък капучино.Но когато се появят бебчовците и започнем да кърмим,смятам да не пия никакво кафе.
Витамини-не пия,гледам да ям много плодове.
Добре че Доня Коприва е по-добре вече и дано скоро сама да ни пише от тях. PraynigТаника-пии си лекарствата и спокойно!Всичко ще е на ред и ще ги устискаме бебчовците до януари! Praynig
Точно и аз се бях сетила/гледам Лорини ме е изпреварила/че не е лошо и ние да си имаме вече МАМИ ВЕСТИТЕЛКИ.То още ни е рано да раждаме де..........ама знае ли се.........пък и да имаме някаква връзка по между си.
Приятна вечер!

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 20:00 от kali-m-g

# 202
здравейте,
аз дадох Дари на ясла и вместо да мързелувам в нас,аз ходя на работа...отваряме още 2 аптеки и е лудница Crazy
радвам се много,че с Доня Коприва всичко е ок,което ме навежда на мисълта,че вече ни трябва повечко почивка.
трябва да си изберем и вестоносци и да си разменим номерата Wink

# 203
аз направо се кандидатирам за вестоносец и си пиша номера, в мартенската отчетна пак бях и е голям кеф
та 0894/305 689 Мария  Peace

# 204
аз направо се кандидатирам за вестоносец и си пиша номера, в мартенската отчетна пак бях и е голям кеф
та 0894/305 689 Мария  Peace

записвам си го Wink

# 205
Лорини, уби ме , толкова много си писала!  Shocked  Хубаво , че вече по- весело гледаш на случката с колата. Мини, дрехите са готини и добре ти стоят!  newsm10
Идеята да има вече вестителки наистина е добра! Мини , още сега ще си запиша номера ти в телефона.
Лека нощ, тумбачета! Сладки сънища!!!

# 206
Здравейте! Аз все по-рядко пиша, но нещо много се изморявам в работата и вечер почти не сядам пред компа. Най-много да попрочета това-онова. Стискам палци на копривката всичко да е наред   Praynig 
Момичета гледам снимки и много големи вашите кореми . Браво! Аз предния месец качих за един месец близо 4 кг и корема ми изхвръкна, а този месец едвам 1 кг и корема май все същия  Sad  Добре , че утре съм на преглед да видим дали всичко е ок, а и добре че бебчо е много енергичен и има-няма 15-30 мин и се заиграва нещо в корема , та ме успокоява!
Айде чао и sorry ако пропускам нещо , но не съм чела подробно от повече от седмица и не знам и кога ще успея !
А това с вестоносците не го разбирам, но ще се поинтересувам какво е  Embarassed

# 207
Момичета, вие усещате ли като ви расте корема? Аз направо полудявам - от време на време ми се подува страшно, сякаш съм изяла огромно количество храна и ей сега ще експлоадира и кожата ми се опъва страшно много, а след това започва да ме боли - ама и аз не мога да разбера какво точно - кожата ли, мазнинките ли... Вече няколко пъти ми се случва и няколко дена след това сякаш ми е пораснал... newsm78

# 208
Лорини,аз пих желязо 1 месец,хемоглобина ми беше 103,а сега е 123 и вече не пя.

# 209
Здравейте момичета, разбрах какво е станало с доня коприва ,но се радвам че опасността е преминала и те вече са  по добре.Браво момичета вие сте силни и лесно не се предавате. smile3501 newsm10.Моля се за всички нас да няма повече неприятни изненади  newsm17.
Някой ме питаше какъв е начина да си купи количка от САЩ и колко ще струва.Много съжалявам но досега не ми се е налагало да изпращам колети от 5 или 10 кг. та нямам информация,но мисля че е скъпичко ,скоро пусках препоръчано писмо до бг експресна поръчка за 5 дни и струваше $26.Ако сайта от който искате да поръчате не предлага доставка до Европа мисля че е най добре да се изпрати по човек /ако има по кого/.Ако ви интересува пощенска пратка мога да проверя но не знам как точно става, изпращането ???? поръчаш по Интернет а получаваш по пощата или не знам май нещо не съм разбрала какво точно ви интересува, sorry.
Цвети честит рожден ден ,много здраве и търпение до януари,за прекрасния подарък който ще получиш   newsm51  ylinfant
За кафенцето и аз като мисля че беше СИСИ след като отказах цигарите ,вече не ми се пие,така че нямам проблеми с това.
За прегледите и изследванията вече бях писала, досега ходих в месеца по веднъж /тегло ,урина,тонове,мерки на корема/ сега вече в седми месец на всеки две седмици/ а после в девети месец всяка седмица.В началото ми вземаха доста кръв и правихме цитонамазка и влагалищен секрет,после в 20 седмица фетална морфология и пак кръв и урина, в 28 седмица кръв за изследване на захарта, следващ видеозон в началото на 9 месец.
ЛОРИНИ на мен също ми стана смешно/ще ме извиниш/ но не за друго ами понеже мен за една година ме удариха 3 пъти.Мъжът ми започна да вика че аз съм ги привличала.Хубавото е че не са тежки катастрофи и никой не е пострадал.Ако имате застраховка тя ще покрие щетите ,но уреждането на формалностите е неприятно губене на време.Радвам се че така весело и ти приемаш нещата.За шофирането нямам избор, както знаете вече мъжо пътува и се виждаме само събота и неделя,тук няма градски транспорт и всичко е на големи разстояния така че ако не искам да си стоя по цял ден в къщи трябва да карам.Така че до последно ще съм в колата, нямам избор,дори се смеем и викам на мъжо "като започна да раждам  ако теб те няма дали ще успея сама да се закарам до болницата". travel
Що се отнася до витамините ги пия най редовно от самото начало, и въпреки това напоследък вечер започнах да получавам крампи или спазми в краката не знам как точно се казва,не знам на какво се дължи но е много неприятно.А болката в ребрата е ужасна и все по силна.С нарастването на корема ми и тя се увеличава,не знам как ще издържа до края, вече дори и да съм права ми се случва да ме болят.
Идеята за вестоносците наистина е добра Мими давам номера на мъжо и той ще те уведоми когато момента настъпи, понеже много не му се отдава влизането по сайтове а и няма време, затова телефона е чиста работа. callme
Аз мисля че доста пописах вече ,ако нещо съм пропуснала ,следващия път повече...
Много да се пазите и повечко почивка ,не остана много вижда му се края .
 newsm51  love001 newsm51  love001 newsm51  love001 newsm51  love001 newsm51   

Общи условия

Активация на акаунт