Математически турнири

• 109 630
  • 847
  •   1
Отговори
# 780
  • София

[/quote]
http://www.smg-bg.info/content/category/5/75/62/
Но не виждам състезание от 21.03.
Да не е пробен изпит?
Може да идете в Ямбол. Стискам ви палци  Peace
[/quote]
В събота в СМГ е било 2 кръг за квалификация за нещо. Класираме се (по точно той, аз нямам общо  Embarassed), ама той е разбрал само че се класира и че ще пътуват с влак. Ама какво, къде, кога - нищо не запомнил. В сайта на СМБ  пише за тези дати пролетен математически турнир в Пловдив. Но до Пловдив едва ли ще пътуват с влак, по скоро ще е Ямбол... newsm78 Някой знае ли какъв е регламента за този турнир?

# 781

[/quote]
В събота в СМГ е било 2 кръг за квалификация за нещо. Класираме се (по точно той, аз нямам общо  Embarassed), ама той е разбрал само че се класира и че ще пътуват с влак. Ама какво, къде, кога - нищо не запомнил. В сайта на СМБ  пише за тези дати пролетен математически турнир в Пловдив. Но до Пловдив едва ли ще пътуват с влак, по скоро ще е Ямбол... newsm78 Някой знае ли какъв е регламента за този турнир?
[/quote]
Единственото, което намерих е, че става дума за национално състезание " Роман Хайнацки" и че се дават пет задачи, всяка от които се оценява максимум с пет точки.

# 782

Това е линк към задачите и ключовете за всички класове на КЕНГУРОТО.

http://bgmath.blogspot.com/2009/03/blog-post_6196.html

# 783
  • Там, където ме обичат
Моля, ако някой знае, да сподели кога се провежда 2-ри кръг на олимпиадата по математика. Търсих задачи от минали години в Интернет, но не намерих нищо. Става въпрос за 7-ми клас. Някой дали няма нещичко Sad

# 784
Моля, ако някой знае, да сподели кога се провежда 2-ри кръг на олимпиадата по математика. Търсих задачи от минали години в Интернет, но не намерих нищо. Става въпрос за 7-ми клас. Някой дали няма нещичко Sad
От прочетеното в други теми останах с впечатление, че ще бъде на 26 април.

# 785
  • Sofia
2 кръг на олимпиада по математика на 25-26.04. Двата дни се решават по 3 задачи. Понеже децата ще се сбъркат 8 часа на 6 зад., и затова са ги разделили в два дни. Това е информация за от 5 клас нагоре.  За задачи - почти няма нищо от областни кръгове. Аз някъде бях извадила едни за 5 клас ,но само това бяха. Общо взето ,задачите не са много различни от 1 кръг, просто броят на лесните задачи е намален.

# 786
# 787
# 788
  • Sofia
Точно тези бях намерила. Ако някой намери и други ,моля да ги дава насам  Laughing!

# 789
  • София
Относно втория кръг на олимпиадата имам питане - къде мога да проверя в кое училище ще се проведе /за София става дума/? Струва ми се малко вероятно да е пак в същото училище, тъй като децата са значително по-малко. Поне по мое време беше така.  newsm78

# 790
  • София и там където не се пуши

мързеланке

http://rio-sofia-grad.com/  обикновенно тук, но още нищо няма, аз чакам за националното за седмокласници, което е на 26 април, но и за него не намирам.

# 791
  • София и там където не се пуши
Относно втория кръг на олимпиадата имам питане - къде мога да проверя в кое училище ще се проведе /за София става дума/? Струва ми се малко вероятно да е пак в същото училище, тъй като децата са значително по-малко. Поне по мое време беше така.  newsm78

Вече го има в сайта

копирам

До областния кръг се допускат всички ученици, получили най-малко 16 точки от общинския кръг.
Олимпиадата ще се проведе в следните училища:

Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски” –  за учениците от VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас на всички райони и за учениците от V и VІ клас на район „Оборище”.
6 ОУ –  за учениците от ІV и VІІ клас на районите „Средец”, „Лозенец” и „Оборище” и за учениците от V и VІ клас на районите „Средец” и „Лозенец”.„
125 СОУ –  за учениците от ІV до VІІ клас (включително) на следните райони: „Изгрев”, „Искър”, „Младост”, „Панчарево”, „Студентска” и „Слатина”.
33 ОУ –  за учениците от ІV до VІІ клас (включително) на следните райони:  „Връбница”, „Красна поляна”, „Овча купел”, „Нови Искър”, „Банкя” и „Люлин”.
54 СОУ –  за учениците от ІV до VІІ клас (включително) на следните райони: „Подуяне”, „Сердика”, „Надежда”, „Илинден” и „Кремиковци”.
41 ОУ – за учениците от ІV до VІІ клас (включително) на следните райони: „Триадица”, „Красно село”, „Витоша” и „Възраждане”.

Начало на олимпиадата 9,00 часа. Всички класирани ученици и квесторите да се явят в 8,30
часа  в съответните училища. Учениците да носят документ за самоличност

# 792
  • София
Супер си!!!   bouquet

# 793
Дали някой може да ми каже къде и кога ще излязат резултатите от Олимпиадата по математика  - 2 кръг, проведен на 25.04.2009 г.  - интересуваме по специално ІV клас.

# 794
  • София
По регламент резултатите трябва да излязат до 7 работни дни, а публикуването предполагам ще бъде на страницата на РИО и МОН.
П.П. Аз също чакам резултатите за 4. клас.

Общи условия

Активация на акаунт