АвгУстОвскИ инат сме ние, но усмихнем ли се - мама няма да ни бие

• 15 901
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, давайте телефони на лекари за домашно посещение или къде да го водя. Продължава да повръща. Митко се обади. Моля ви!

nana77, на Маги спрях повръщането с едно сиропче - НАТРИЕВ ЦИТРАТ / лимон със сол/. Много ефикасно се оказа. Опитай, не е вредно, защото се изписва и за бебета.
Маги се събуди, поигра малко, започна да иска разни неща за ядене, после седна на дивана като кукличка, не помръдва. Сега пак заспа.

# 106
  • софия
нана,имам координати на д-р атанас мангъров-завеждащ детско отделение със сектор за интензивно лечение.
имам визитката от позната,която казва ,че "гледа" на него,като на  тежката артилерия,когато се чуди вече какво да прави.бил мн добър
не знам колко взема,за дом.посещение
мобилния му е 0898 734288

# 107
привет момичета
много кофти с тези болни дечица  #Cussing out #Cussing out
Наистина желая от сърце бързичко да оздравяват Praynig Praynig
и момичета колкото се може повече бъдете усмихнати и  вдъхвайте положителна енергия на децата си в момент в който са болнички и доколкото позволява състоянието им ги разсмивайте.Смехът наистина помага организма по бързо да се справя с вирусите и бактерийте които са го нападнали. Peace
bubcheto15 как установихте че Ина е с алергична кашлица  newsm78/освен ако не си обяснила а аз да съм пропуснала нещо /
Pouh добре дошла,нямам търпение да гледам снимки ,поне малко око да оплакна ,че ние не сме ходили на почивка от ..... не си спомням от кога  newsm78 #2gunfire
nana77как е Кало.За съжаление с телефони не мога да ти помогна .За повръщане съм давала едни капки Вомитосхил се каваха .Има ги и на свешички и действат по бързо ,но се прилагат/свещичките имам предвид / само ако няма и разстройство.И мнооооого течности но по малки количества.Моята лекарка веднъж когато Ивка я беше хвашал вируса с повръщането и разстройството ме накара през 15-20 мин да давам една ч.лъжица солен разтвор и 1 ч.л.сладък.
AndyB и ние сме фенове на Мечо Пух -книжки,килимчета и филмчета всичко е мечо ,прасчо ,йори и т,н,
Ивайла почти не се заглежда във филми.Пускам и Пепеляшка и точно след 10 мин вече иска друго и т.н.Но какви фенове сме на  TV Планета просто не е истина  #2gunfire
а и щях да питам остана ли още от отбора на августинските хлапета  някой който още да си е с памперс нон стоп - щото ние сме така #Crazy Sick #2gunfire
Хайде оставям ви .Наистина обещавам по често да се включвам ,но с по кратки послания.......

# 108
  • София
Привет!
Нана, пиши какво става!  Praynig Дано Масларски ви помогне, аз по принцип съм много доволна от него!
Дидика, дано се оправя вече Маги!  Praynig
За повръщането - ние на морето го спряхме от раз с Деган, по препоръка на гореспоменатия д-р - 1/3 от ампулата се дава. И Вомитусхил свещички бях взела, но понеже беше с разстройство, не можах да ги ползвам. Сега си стоят в хладилника за спешни случаи. За хитратин алфа са писала вече. А, и пак нещо дето каза д-ра - една чаша разгазирана кола действа добре след повръщане - защото има захар, кофеин и т.н. и действа малко тонизиращо. Може да ви звучи шантаво, но се бях видял в чудо и прибегнах до тази крайна мярка.  Rolling Eyes
Пух, добре си дошла!  Hug Чакаме снимки!  Peace Ивчо вреча е бил в Мола, но и моя милост беше  Laughing Освен да си го видяла в момент, в който бил с баща си само. Че имаме на гости една негова братовчедка (аз затова и не мога много да влизам във форума тези дни) и може да съм вървяла с нея по-назад  Rolling Eyes Днес пък бяхме до зоопарка. Ивчо беше много впачатлен.
Веси77, и ние сме си с пампрес, и с биберон още  Crazy , бебе си е отвсякъде Rolling Eyes
Ади, дано ушенцето ви се оправи!  Praynig

# 109
Нана, направи в една чаша чай от шипка, в друга чай от джоджен и в трета - разгазирана кола. Давай му по една лъжичка от трите през 15-20 мин. да не се обезводни. А от лекарствата най съм доволна от Натриев цитрат и винаги ни е помагал. Пробвай!  Hug
pouh, добре сте си дошли.   bouquet

# 110
  • София
Момичета, благодаря ви от сърце на всички! Дано не ви стига и да са ви здрави дечицата.

Така, за да е по-ясна картината и одисеята да ви кажа, че от събота Калоян пиеше следните лекарства: Хидратин Алфа, Натриев цитрат, Вомитосхил свещички, Тантум Верде, Мукосолван, Виброцил, Стеримар, Ентерол и Смекта. И въпреки всички тях повръщаше и имаше разстройство.
В крайна сметка го заведохме при д-р Зарчева по препоръка на д-р Жекова /лекарката, която ме изражда/. Зарчева е била дълги години шеф на неонатологията на Окръжна болница и има две специалности - педиатрия и инфекциозни болести. Та жената, въпреки че беше отпуска го прегледа у тях близо 50 минути. И каза, че това не било ентеровирусът, а от гърлото - ринофарингит или нещо подобно. С две думи понеже има задни сополи, те се стичат в гърлото, оттам то се е възпалило, а задната му стена била разранена  Sad Затова и е повръщал само докато спи. Тогава се стичат секретите, той кашля, гърлото му разранено и повръща. Диарията също не била инфекциозна. Жената му слуша гърдите, дори червата, дали работи добре перисталтиката.
Сега ще пие Цефзил, спираме Мукосолванът, Цитратът при Кало така и не продейства. Продължаваме обаче с Хидратин Алфата и Тантум Вердето.
И така...сега съм по-спокойна.

Още един път ви благодаря от цялото си сърце! Hug

# 111
Ох, милите болни дечица.  Cry
Дидика при разтройство и повръщане е най-важна диетата. Спри всякакви филии с масло, давай само препечен хляб или сухар, солетки, а ако приема Лечебна Хумана на каша е най-добре. И Тони изкара този вирус в началото на месеца, като при него се стигна до инжекции. Sad Надявам се бързо да се стабилизира. Бъди настоятелна в даването на солеви разтвори.
Нана много прегръдки за Кало и теб. Наистина се измъчи детенцето. Sad Praynig Ще чакам новини за оздравяване.

Ден 2-ри в яслата. Тони тръгна спокоен от вкъщи, разплака се чак като видя оградата на яслата. Пак си е поплакал вътре, но после се е успокоил. Днес беше без памперс, но си казва на жените и няма проблеми по този въпрос. Сестрата каза че няма проблеми с него и бил най-лесен от новите деца. Утре се надявам да успея да поговоря със сестрата преди да изведе Тони,защото като ме види и иска веднага да тръгваме. Днес не можах да го приспя следобед въпреки че използвах целия си репертоар от песни, приказки и други номера. Сега обаче вече спи и имам малко почивка за мен.

Ще поразгледам и малко снимки в албумчето.

# 112
  • варненка от София
Много болни, много мъки. Шушел като ми повръщаше се оправи с Натриев цитрат и Воми-незнам си кво, хомеопатичните свещи. Ама не зная, защо при вирусни инфекции изписват антибиотик? Аз се доверявам изцяло на нашата докторка, та тя е твърдо против да се лекуват вируси с антибиотик.
Сърдечно желая на всички болни да се оправят.
Иначе ние се завърнахме във Варна, Шушел ще я правим или пилот или стюардела, на връщане я гоних из самолета, докато се изреди да седне на всички седалки и не искаше да слиза. Голям срам брах, че автобуса ни чакаше нас последни, ама детенце не му се слизаше и това си е. Иначе горещо препоръчвам Уизеъра, присто приказно бързо се придвижваме по дестинацията Варна-София-Варна, а и най-евтинки са.

Иначе кухнята ми е готова, цветовете са оранжево и жълто, точно каквито си ги представях, днес мойто мъж ми купи и мечтаната съдомиялна и чакам с нетърпение да ми я монтират. Остават шкафове да се направят и монтират, но за целта тати ще ни дойде на гости ноември и ще поема ангажимента, а ние го черпихме със самолетен билет  Mr. Green

Да се върна пак на задните сополи и кашлицата. Като си дойдохме във Варна, Шушел направи страхотен пристъп, не искаше да ляга, щото я задушаваха, но това беше само първата вечер. Сега сополите ги няма, кашлицата също, но има почти пробил кътник. За това нищо не й давах като илачи, ама я оставих да се бори сама, съм лоша майка аз  Blush И за яслата и боледуването, то е ясно, че се заразяват от там, аз за това съм против тази институция, но когато няма кой да гледа детенце, е добро решение, за да могат родителите да работя.

Сега отивам да нанкам, щото работа ме чака утре, а и една разходка в морската планирам, та да видим...

Хайде и аз качих малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=292077&pid=8461801

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 01:14 от marulka_s

# 113
  • София
Добрютро   food010 да сложа и аз кафето ( те моите не са толкова големи, ама са на често  Wink ).

Докато идвах към офиса се надявах да има новини за Кало, че вчера Нана звучеше толкова отчаяна ( за съжаление не можех да помогна). Както и дали Маги е по-добре. Та се успокоих като прочетох, че Кало вече е с по-добра диагноза. Леле милото детенце що лекарства е изпило....
Сега чакам и новини за Маги.

Елфче - съжалявам не съм те видяла  Embarassed . Аз бях се забързала и го мернах, погледнах за теб, не те видях, даже се обърнах да го погледам, че много готино и наперено се движеше, но видях само един мъж с него...както и да е. Друг път.

Успех на Тони с яслата.

Марулка и аз споделям мнението за яслата. Но съзнавам, че ако нямах възможност да го гледа жена и Миташки щеше да е на ясла. Дано бързо се справят с гадните вируси дечицата. А че и Маташки ще ги мине догодина - това също е повече от ясно. Надявам се дотогава да е с по-силен имунитет, но си е неизбежно.

# 114
Марулка, имам идея за бартер - даваш Шушето за довърши ремонтните работи /без инструменти, аз ще й осигуря/, а аз ти пращам двама разрушители, да и отворят работа у вас през това време.
Пух, добре завърнала се - разказвай все пак - с думи, със снимки, не ни дръж в неведение.

Хайде вече да оздравяват болниците, че ми се чете за пакости.
Да се оплача мъничко - вчера Митето ревна в детската  newsm78 а вечерта вървя след мен като поклисар. Определено редовното ми отсъствие вечер го изнервя. Сега се уредих да не съм на работа до неделя включително и ще гледам да си наваксаме.
За сега толкова - ще съм по-активна днес, че чистя у дома и в паузите ще съм във форума.

# 115
  • София
Добро утро момичета!

Благодаря от цялото си сърце още един път за подкрепата и помощта.

Да, определено детето е по-добре тази нощ. Не е повръщал. Спа до 4.30, когато започна да кашля, та изкарахме до 6 часа будни. Но после пак си заспа и е спал до 9 часа. Татко му го е нахранил, поискало си детето - лечебно мляко на Нестле и бисквитки. И сега си играе. Разбира се продължаваме с Вомитосхила на свещички и Тантум вердето. Но определено по-добре като че ли се чувства Кало.

marulka_s
колкото и да е против АБ една лекарка не може да рискува здравето на детето заради принципи. А и при Кало се оказа, че не е точно вирусна инфекция.

# 116
  • София
И аз се радвам,че Калоян е по-добре, сега остава и за Маги да има добри новини.
Веси, лекараката така каза, не сме правили някакви тестове или изследвания, защото доколкото знам на детенце под 3 годинки не се правят такива, но такава диагноза й постави педиатърката,а аз да си кажа й имам безрезервно доверие, защото я познаваме откакто аз съм била бебе, тя ни е поела със сестра ми още от родилния дом и за 26 години нямам спомен да е сгрешила в преценката си. А и е факт, че след 3 приема на Ксизал Ина не е прокашляла грам Peace
Нана, кое е лечебното мляко на Нестле, че аз знам за лечебната хумана, а Ина не я поглежда нея в такива случаи?
Аз пък съм спукала киста CrazyСега пия хапчета и ми е криво, освен това хем ще ми прекратяват договора, хем обаче сигурно няма да ме пуснат да си тръгна веднага след сключването на сделката, а ще искат да работя поне около месец, а аз тези хора хич не ги обичам и хич не ща да работя за тях Crossing ArmsСега се захващам с поредното огромно количество задачи за днес и ще проверявам за добри новини Peace

# 117
  • София
Бубче - AL110 е млякото. Кало си го пие. Купих му и лечебната каша на Хумана. Тя е бананова и е специално за деца с диарии. Ще видим на обяд дали ще я яде.

# 118
  • София
Привет!
Ние днес спахме до 11ч  Crazy  ooooh!
Радвам се, че Кало е по-добре!  Hug АЛ110 е най-доброто мляко за тези случаи, според мен  Peace , съвсем безлактозно е, докато в другите лактозата е просто по-малко, а именно тя дразни.
Бубче, добре поне, че се е спукала кистата. Сестра ми има подобни проблеми, та се налага да пие протизовачатънчи с терапевтична цел  Rolling Eyes
Пух, друг път ще се видим  Wink
Ох, Ивайло ме дърпа да му правя сапунени балончета Crazy

# 119
  • София
Елфче, и аз съм на противозачатъчни,сега съвсем ми умряха надеждите за бебче в скоро време Sad

Общи условия

Активация на акаунт