Рени, да ви е жив и здрав юнака и да слуша много кака! (Април 2006)

• 10 868
  • 304
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, след двуседмично закъснение,/ за което първо не разбрах, след това предположих , че е от диетата , която правех да сваля последните 4 кг/, тестът е положителен. И всичко щеше да е прекрасно , ако не ми бяха правили рентгенова снимка на гръбнака. Сега съм толкова объркана и ми е много притеснено. Чета различни мнения и съвсем се обърквам. Час имам чак на 30 при АГ и ще видим какво е нейното мнение. Много тъпо.
Тинче, стискам ти палци всичко да е ок! Снимка на гръбнака са ти правили, други пушихме в първия месец, трети пихме също така, някои ни биха и упойки при зъбаря, така че спокойно - дано все пак всичко с бебетата да е наред и ако си го искате да ви е едно здраво бебче и ти да си добре! Hug

Бабъл, какво да ти кажа - Тони от сутринта е кухнал 5 пъти. Веднага започнах отново да пръскам със спринцовка физ.р-р и направих 10к.сребърна вода с 5к. клеева тинктура и накапах. Бая попищя Grinning, дано да е знак, че ще действат! Peace И много се надявам да е ок, за да си ходи в яслата без изцепки. Дано Маги се възстанови бързичко! Heart Eyes

# 241
Ван4е, ако оЩе веднъж дори си помилиШ 4е не си успяла майка, Ще те бия  Naughty  Стискам ти палци zа скороШно подобрение на професионално ниво  Hug

Мис, нали zнаеШ как е zимата във Варна, то духа много гадно, пък ако zатрупа сняг спира транспорта (а ние все пак живеем иzвън града, на Евксиноград, на високо  Crazy та дори и с кола не можем да се придвижим, освен с вериги) а колко е сложно с полетите и въобЩе транспорта, няма какво а ти обясня  Stop  Да не говорим какво става ако спира и тока  ooooh! Просто не е раzумно. Таzи година бяхме преz май и иzвадихме лоШ късмет с времето, дано преz юни да е по хубаво, пък и тогава има 2 праzника тук и съответно няма да хабим толкова дни от отпуската  bowuu  И после септември месец, живот и zдраве, Ще отидем някъде другаде на по4ивка. Само да сме zдрави  Wink

# 242
Здравейте, момичета!
Джинджър, браво момиче!

Бабълка, прегръдки на Маги!
Аги, чудесно име е Димитър. Един ден живот и здраве, ако си имаме второ и е момче ще се казва така. А Дидо звучи готино, мъжкарско.

И ние сме на вълна второ, или ще го правим скоро или никога. Черепаха е за "никога", аз не знам, хем не виждам как ще се справим, хем не искам да е сама. Да имахме по ангажирани баби, нямаше да се замисля, но пак детегледачки, после пак яко жонглиране с хиляди дини. 

# 243
Момичета, недейте така  Naughty Знаете, че идеален момент никога няма, а преди да се родят нашите съкровища също сме били в чуденка дали точно сега е момента, но след раждането съм сигурна, че нито една от нас не се е и замисляла по този въпрос, просто им се радваме и сме най-щастливите хора на света.
Нека мамите на две деца кажат каква радост носят те, е сигурно има и повече грижи, но само си ги представете как се гушкат двете и как като пораснат живот и здраве ще са си подкрепа. Аз винаги съм била за малката разлика, имам двама братя и с големия разликата ми е година и три месеца, сега сме си голяма подкрепа, а с малкия ми брат разликата ни е 9  години и  се виждаме толкова рядко  Sad и не е същото.

# 244
  • нейде там, където ....
Всеки сам си решава въпроса дали и кога. Надето е права - идеален момент във всички отношения няма. Преди сватбата със съпруга ми бяхме говорили, че искаме поне две деца, без изобщо да знаем какво ни предстои. И аз не исках голяма разлика между тях, а на второто майчинство гледах като на почивка малко, кратък отдих, в който да реша "А сега накъде?" и да намеря своето място. Имахме много проблеми - и финансови, и на работното място с колеги, и жилищни, и ... Но се решихме. Детето има нужда и от време за да порастне. Куп непредвидени неща изникнаха, особено през първата година на нашето априлче, но с всичко се справяхме в движение. Смених и работа, и жилище, заради, и благодарение на, моето априлче.
И сега имам едно малко и едно голямо човече, които се заиграват заедно, смеят се, правят пакости, но винаги изпълват къщата с неповторимото си присъствие и не мога да си представя и за минута живота без тях.
Пожелавам на всички, които поне тайничко искат тяхното априлче да стане кака или батко - леко и безпроблемно! Пък ние, колкото и с каквото можем - ще помагаме!  Hug

# 245
При нас дилемата е по скоро, 4е Милена доста порастна ве4е, и сега най после можем да правим неЩо с нея, да ходим на раzли4ни места, да сядаме в кафене на спокойствие, тя си zаспива сама, храни се сама и добре, махнахме памперса и про4ие. Едно новородено оzна4ава да по4ваме пак от на4алото.....
Освен това се притесняваме, 4е може да има много ревност (което не вярвам много, но е въzможно, все пак). Нека бъдем реалисти, не вси4ки братя и сестри се раzбират и оби4ат  Sad 
Аz самата се притеснявам как Ще се справя. Мъжът ми по всяка вероятност пак Ще отсъства цяла седмица от вкъЩи, а тук нямаме ни баби, ни други роднини, ни достатъ4но добри приятели, на които да раz4итам zа помоЩ ако се налага. Не се виждам сама с едно бебенца и каката, която трябва да я водя на ДГ всяка сутрин, да я вzема от там (т.е. от автобуса, което оzна4ава 4е трябва да съм то4на на минутата) и обяда да е на масата, понеже ДГ е само до 13 4аса и не предлагат обяд  ooooh!

Не zнам, може би след няколко месеца Ще сме на друга вълна  Wink , а сега трябва да се паzим оЩе 4 месеца поне zаради ваксината ми  Tired

# 246
# 247
  • Русе
Добро утро, Grinning
Съвсем се побърках с тази смяна на часа - от един час съм кукнала... Crazy

На патерица - Честити годишнини на Бабълка и Надето! Любов и разбирателство още дъъъълги години!  bouquet

Добре завърнали се у дома на Рени и Бубка! Hug

Тина, силно стискам палци всичко да е наред с мъничето, да отпаднат всякакви притеснения и с чиста съвест да честитим прекрасната новина! Praynig Hug

Черепахчееееее, нищо не видях от Франция - останаха ми очите в палтенцето ти!!! Flutter Wink Hug

Момичета, плашите ме с тоя "ушен" вирус... newsm43 Дано всичко минава и заминава, че... ooooh!
Да се "похваля" и аз с отлсабнал имунитет откак родих Cry. И край мен хората с малки деца са на тоя хал - в офиса сме 3-ма така (редовно се натръшкваме с децата) - само колегите без деца даянят, ама сега и те чакат, та ще видим... Mr. Green
В тази връзка, реших да експериментирам тази година, и макар да съм съгласна с безсмислеността на грипните ваксини, си сложих(за сефте) преди 2 седмици Rolling Eyes. Още миналата година щях да пробвам, ама не спрях да кашлям 2 месеца и изтървах сроковете... Tired... Да видим тази зима как ще е...  Thinking - на децата никога не бих сложила, ама поне като се натръшкат, аз да съм добре!  Wink Joy

Хайде, имам време за новата серия на Хаус, докато се наспи домочадието... Sunglasses

# 248
Ха честито на всички именници днес, да са здрави! Да отпразнуват весело!

Таня, много добре разбирам за какво ми говориш, аз за това и исках дс изчакаме до следващото лято преди да дигнем гълъбите от американско, но нямаше как. Много ми е противна зимата тук, но ще си я избутаме какво да правим.

Янче, хайде тогава скоро да се похвалиш щом сте на такава вълна. Това е чудесно! И другите, които имат желание и те да почнат да ни изненадват по Коледа.
Надето е права и за разликата и за останалото, аз поне съм на нейното мнение. Такава лудост ми е с две малки, но държах на малката разлика и пак така бих го направила. И от други места чувам за отчуждаване на деца с голяма разлика, сигурно има и изключения, но повечето май не са си така близки.

Хайде бягам аз сега, че ще запразняваме извънградско днес.

# 249
Момичета, аларма! #Crazy
Саш цяла нощ виси в тоалетната, казва, че така го боли корем, че болката като се засили му се повръща. Събуди ме, за да ми каже, че не му е добре, бил повърнал след като е пил един имодиум, изчака малко и пи отново. Него не го повърна, но сега сутринта отново е в кенефа.  Sick Пъшка, охка, къде да го водя?! 5 дни пи ципрофлоксацин заради ухото, сега това го почва. Тони е при майка ми , сополите го налегнаха, кисел бил, с цикламена уста.... Ще се гръмна! ooooh!
Та давайте бързо съвет! В Пирогов имат ли лекар, който да помогне на Саш? /сега му дадох 2 бр сулфагванидин ли как там се пише/

# 250
  • София
Аги, май по-добре в инфекциозна болница, ако мислиш, че е вируса с повръщането. Другия вариант е да е хирургичен и да сте за Пирогов!

За разликата - за мне оптимална беше и още е 5 годишната разлика. Първото е поотраснало, може само да се обслужва, а и годините не са толкова, че по-късно да се отчуждят децата. Но съдбата реши друго и сега нашата разлика е 6.5 години! Има си своите предимства, най-веч не се занимаваш с две бебета, но пък е кофти като си свикнал със спокойствието да имаш голямо дете и да не се съобразяваш с режими ипр. и после пак отначало.

# 251
  • София
Весел имен ден на празнуващите! Много целувки!

Аги, въобще не мога да дам съвет, но стискам палци да се оправи бързо!

Ние сме без комп-р, надявам се днес от някъде да мога да разгледам и аз да дам поръчка.
Днес ли е последния срок? Ако не смогна да разгледам, ще взема само това http://www.leiselsbach.de/_py_Spielwaren-Spielwaren-nach-Marken- … 4-970-977-1284-0/

Приятен ден!

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 09:19 от ramama

# 252
Добро утро, мили момичета  Hug
Честит имен ден на всичко, които празнуват   bouquet
Аги, ти не е ли редно да стоиш далече от него  Thinking

# 253
Момичета, чакам Саш да полежи и да се задейства хапчето евентуално.
Лошото е, че той беше първо хремав, с главоболие, кашлица. Това постепенно отмина като цяло, но тогава с хремата и заглъхването на ушите го удари с болки в едното ухо. След 5 дни ципрофлоксацин, капки в носа, ушите, сега го хваща това. Може да е реакция към препарата /пише го в листовката, нее знам дали веднага не трябваше да му стане, или се е наситил и е довел до тези странични ефекти/. Затова си мисля, че е добре Пирогов - нали там имат и други кабинети дежурни, ако се наложи ще влезнем и другаде.

За бебето всички си знаем, че е божа работа. То природата ако не допусне да забременееш, няма как зорлем да стане. Сега, понякога природата "прецаква " Heart Eyes някого като му носи бебе ненадейно, непланувано, един вид взема решение вместо него /с малко помощ от страна на тъжителя hahaha преди това/ това обаче е дар,пу-пу!  Дали децата ще се обичат, дали ще имат нужда едно от друго, дали ще се търсят, подкрепят и уважават - това не е само въпрос на години, а и въпрос на отношение в семейството. Знаем, че малката разлика има негативи, както и голямата. Разнополовостта също донякъде - може да се подкрепят и допълват, но може това пък да ги кара да се чувстват безкрайно различни.
Моя приятелка има разлика с брат си около 8 години може би, ами майката я е било страх да оставя бебето само с баткото, понеже той толкова ревнувал, че можело да направи нещо на сестра си. И до ден днешен не се обичат, няма и да стане. Моята приятелка, която пък има сестра с 5 години някъде разлика така се караше с нея, хвърляха си дрехите през прозореца в поредния скандал, сега не са се виждали около 6м, май и скоро няма да се видят. Тук говорим вече и за нормално семейство, без някакви катаклизми. Братовчедка ми и братовчед ми цял живот си гледат един на друг в паниците - кой колко бил взел джобни, кой какво имал като дрехи, сега семейни пари делят, това е някакъв ад и не е никаква обич. Тяхната разлика е около 4 години. Така, явно е, че не годините определят, а самите характери и възпитание.
Аз исках малка разлика между децата , защото така живи и здрави да е писано, ще ги отгледаме последователно и на 31 години ще съм "отхвърлила"бебеправенето. На 31 не е късно да се ориентираш професионално, да научиш нещо, да се развиваш. И за един работодател може би ще е успокоително, че като те почне ще те кара години наред, един вид изграждане може да има в такъв служител. Живота ни не е само работа, но тя за съжаление е на водещите позиции.
Децата ще са в близка възраст- голяма трудност, защото те много боледуват и искат много внимание - това са трудните 4-5 години, после обаче ще имат сходни проблеми навярно в училище, лично аз се надявам да се вълнуват от близки неща /само положителни/, да си помагат при житейските ситуации, които им предстоят и да знаят, че са двама в добро и лошо.  Тъжно от това да нямаш брат и сестра, да, имоти ако има някакви, внимание и амбиции, всичко се насочва към теб, но това не прави хората щастливи ако са като мен - да обичат да раздават и споделят. За егоистите е супер навярно.
Ако финансово подхождахе към децата, аз изобщо не трябва да съм майка, парите, с които отглеждаме Тони и себе си, с тези пари с които сега чакаме второ бебе, навярно някои от нас тук си купуват чифт обувки или с тези пари изкарват 4 дни по курортите. Не казвам, че сме бедни, но финансово не трябва да се оправдаваме за някои неща. Баща ми казваше, че мен едва е отгледал и на мен той реално почти нищо нямало да остави, затова не е искал второ дете. Може би защото те са трима и той е видял безотговорното поведение на майка и баща на 3 деца, затова. Не знам.
Сега пазя дрешки от Тони, които направиха три тура бебета след него, да, няма да са нови, но това няма да направи бебето по-бедно. Количка имам, но неподходяща за зимата, ще ми даде моя приятелка нейната. Кошница за кола купих /маркова за немаркови парички Grinning и много се кефя!/, имам си запа, адаптори ми подариха, изобщо кеф!
Мама купи на бебо Дидо кош за новородено, , една непозната майка преди това ми даде да ползвам нейния на колелца, та есга съм с 2 Wink
Ще му купим и нови дрешки естествено, надявам се да имам кърма, за да не вием гладни, но с кутии АМ вкъщи, изплащаме си кредита.... Да, можеше сега да съм на работа, Тони на ясла и Саш да е по-спокоен за финансите, но така взехме решението и не съжаляваме.

Най-правилно по мое мнение са постъпили момичета като Нуни Hug Не трябва човек да иска да учи, пък да работи, пък тинтири-минтири и после да прави бебета. После се почва - ама не става, ама стимулации, ама стреса видите ли увредил мъжа и жената, ама ин витро... ooooh! Лично мое мнение, никого не критикувам! Peace Ясно е, че не винаги става ака, но е все по-често мамка му! Това да родиш първото си бебе след 30 е рисковано. Гледам една колежка на зълвата  - на 34 ли е колко там, с две ученички - самостоятелни, учат си, а тя е млада и свободна! Имам предвид, че ако реши да отиде някъде, ако й се наложи да работи до по-късно, децата й са големи и тя може да си позволи. И така и тези, които са родили по-млади, отглеждат бебетата, децата, учениците и в един момент хем са в една хубава и свежа възраст, хем са преминали по пътя на родителството вече. И после млади баба и дядо могат да станат  Simple Smile

Лелееее, то станало като похвално слово за българката, извинете ме, отплеснала съм се!

П.П. 2 декемврийки преживяха доста трудни моменти, едната с близначета сега има само едното от бебетата и всеки ден се моли м да оцелее, роди се 780 гр някъде Sad
Тази седмица трета е загубила бебето си, направо не е истина!
Затова си казвам живи и здрави да сме и ние, и децата, пари, време, години ако е писано ще се намерят, лишения ще понесем, но ще има смисъл в крайна сметка!

# 254
Деси, я ми кажи как ще разбереш кое от тези камиончета/колички ще ти пратят или ще е въпрос на каквото ти се падне?
Релсите на Лего - имате си влак, или вървят с нещо комплект?

Моята поръчка нали се видя каква е? newsm78 Ще я потърся после, сега излизам! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт