Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 696
  • 945
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Честит празник, мили настоящи и бъдещи мами!

# 256
MaMinKa33, Нана препоръчва и доста други лекари от родилното.
Благодарение на нея наемерих своя лекар д-р Ели Дачева. А пък и тя е човекът, който ни дава наистина актуално инфо от първа ръка.

О! Да! Точно д-р Ели Дачева е "най-сериозния" доктор. И аз имах уговорка с нея, но тя ме изостави още в осмия месец. Започна да ме мотае и да ми отлага прегледите. Накрая намери време да ме види 5 дни преди да родя. Прегледа ме ужким много обстойно и ме убеди, че мога да разчитам на нея за раждането. Каза, че бебето е малко 2800кг. и, че мога да раждам нормално, защото и аз съм много дребна. И в деня на раждането, когато и се обадих да й кажа, че се започва тя ми каза "Е хубава работа!" и така и не дойде. Излъга ме, че има бронхопневмония и била на интравенозен антибиотик. И така както беше много болна я видях в родилното след 2 дни при родилките и бебетата. А аз родих при нейна колежка с невероятни мъки бебе 3750кг. и 52 см. Разкъса ме цялата отдолу и едвам се роди живо, защото се заклещи и остана без кислород. Добре, че беше д-р Костова от неонатологията да реагира светкавично и да ми спаси детето. И другото, което ми направи впечатление в чудната болница с чудните специалисти в 21 век как е възможно да вкарват родилките в родилна зала без да са ги прегледали на ултразвук, за да видят колко е голям плода, как е обърнат и може ли изобщо да се роди влагалищно или е необходимо секцио?! Гола вода са! Там нормално и без последици за бебето се раждат само фъстъчета от 2кг и нещо.

# 257
  • София
MaMinKa33, Нана препоръчва и доста други лекари от родилното.
Благодарение на нея наемерих своя лекар д-р Ели Дачева. А пък и тя е човекът, който ни дава наистина актуално инфо от първа ръка.

О! Да! Точно д-р Ели Дачева е "най-сериозния" доктор. И аз имах уговорка с нея, но тя ме изостави още в осмия месец. Започна да ме мотае и да ми отлага прегледите. Накрая намери време да ме види 5 дни преди да родя. Прегледа ме ужким много обстойно и ме убеди, че мога да разчитам на нея за раждането. Каза, че бебето е малко 2800кг. и, че мога да раждам нормално, защото и аз съм много дребна. И в деня на раждането, когато и се обадих да й кажа, че се започва тя ми каза "Е хубава работа!" и така и не дойде. Излъга ме, че има бронхопневмония и била на интравенозен антибиотик. И така както беше много болна я видях в родилното след 2 дни при родилките и бебетата. А аз родих при нейна колежка с невероятни мъки бебе 3750кг. и 52 см. Разкъса ме цялата отдолу и едвам се роди живо, защото се заклещи и остана без кислород. Добре, че беше д-р Костова от неонатологията да реагира светкавично и да ми спаси детето. И другото, което ми направи впечатление в чудната болница с чудните специалисти в 21 век как е възможно да вкарват родилките в родилна зала без да са ги прегледали на ултразвук, за да видят колко е голям плода, как е обърнат и може ли изобщо да се роди влагалищно или е необходимо секцио?! Гола вода са! Там нормално и без последици за бебето се раждат само фъстъчета от 2кг и нещо.

Първо съжалявам за трудното раждане.
Второ - от всеки лекар има и доволни и недоволни.
Трето - както неведнъж съм казвала не можеш да правиш генерални заключения никога.
Четвърто - аз не съм пример за нормално раждане, защото родих секцио сина си, но след мен мои приятелки родиха нормално бебета с тегло: 3000 грама, 3950 грама, 3830 грама и 3550 грама.
И пето - да, пропуск е, че не са те погледнали на ехографа, но както и ти знаеш той не дава реална представа за големината на плода. Тук има една мама, на която дни преди раждането казаха, че бебето е 2500, а то се роди 4 кг. И то не в Окръжна болница.

# 258
Snejolina , съжалявам за трудното раждане и това, което си преживяла.
Аз съм родила първото си дете в тази болница и съм доволна от професионализма на лекарите както от родилното, така и от неонатологията.
А относно д-р Дачева моите наблюдения са коренно различни.

# 259
Да, и аз до преди един месец имах друго мнение за нея. Познавам я от години и от както водя полов живот все при нея съм ходила, когато съм имала проблеми. Само, че се оказа, че зад маската на загриженост и мили думи няма никаква съвест. Всичко е маскарад и бизнес.
Мили дами не се нахвърляйте да ги защитавате веднага. Фактите са факти. Нали за това е форума - да каже кой какво е изпатил или обратно. Утре ще излъже и някоя друга жена както излъга мен. Нали ми е взела парите за прегледите, та и за тоновете съм и оставяла по 20лв. всеки път така както уж са безплатни. Какво и пука после как съм родила и далими е здраво детето. А сега детето ми е с травма на едната ръчичка и не се знае колко дълго ще се борим да го оправим. Аз лично не бих стъпила там повече.

# 260
Според мен щеше да има повече изгода, ако си беше платила раждането.
Мнението си е мое както за този лекар, така и за болницата. Peace

# 261
Здравейте и от мен.Цялата бременност ми бе следена от лекар в града в който живея.През това време ми се наложи да лежа три пъти в болница и трите пъти бях в Окръжна.Вниманието бе повече от добро ,без да познавам или плащам на някой.В интерес на истината д-р Новачков и д-р Братоева ме насочиха към правилните изследвания заради изтръпване на крайниците.На 29.01.2008 към 23.00 получих болки и  пак там.Приеме д-р Хаджийска ,при прегледа се установи, болки без разкритие и останах да се гърча до сутринта,когато след визитация ми включиха система и 9.45 родих.Най.интересното бе ,че ме изродиха един стажант на име Саид и акушерка Симеонова .И двамата бяха много внимателни.Родих здраво бебе 3.520 кг и 51 см без шевове ,за което им благодаря.За съжаление бебето не бе при мен ,защото постъпих с отвратителна настинка и бях в изолатора.Екипът от неонатологията не е идвал да ме информира за състоянието на бебка ,но когато ходех за инфо. винаги я получавах.Това ,което не ми харесва е ,че бебетата се пренасят през приемната .Лично аз съм страшно доволна от екипа на отделението.

# 262
Защо реши, че не съм го платила? Платих си го! 550лв. Каква файда има?!

# 263
  • София
Мили дами не се нахвърляйте да ги защитавате веднага.

Не защитавам Дачева. Призовавам да не се лепи етикет на цяло отделение. Аз лично съм раждала при Жекова и докато съм жива ще твърдя, че тя за мен е най-добрият лекар. Но както всичко останало в този живот и това е субективно мнение.  
Още един път съжалявам за случилото се, но съм била свидетел колко животи са спасени в това отделение - настоящи и бъдещи. И както не можем да кажем, че всички цигани са престъпници, така и не можем да кажем, че всички лекари са некадърни.

# 264
  • София
Защо реши, че не съм го платила? Платих си го! 550лв. Каква файда има?!

Аз явно нещо не разбирам. Изборът на екип се плаща СЛЕД раждането. А при положение, че Дачева не е дошла на твоето раждане ти за кой лекар плати избор на екип?

# 265
Съгласна съм с тези мами ,които дават позитивни мнения за д-р Жекова.Когато родих миналата година бях на 38 години.Много лекари ме увещаваха да се ориентирам към платен екип за секцио.До последно бях против ,но в 9 месец ,когато започнах да вдигам и кръвно взех да се замислям .Проведох разговор с д-р Жекова ,която по майчински ме успокои,въпреки ,че тези които я познават ,знаят ,че на пръв вид е малко грубовата и сецната.Благодарение на разговорът ми с нея колебанията ми изчезнаха и родих по естествен път ,така както исках аз.

# 266
Платих избор на екип за екипа, който беше дежурен. Дачева се обади по телефона и ме прехвърли на тях. Не казвам, че всички там са некадърни. И не се оплаквам от липсата на внимание. Всички се държаха много мило с мен. Но това не означава, че не съм цялата в травми и едвам ставам от леглото. Както и детето ми е с парализа на едната ръка в следствие от изваждането. Както каза самата докторка при, която родих "акушерска грешка". Да не говорим за психическия шок, който изживях, когато вместо да проплаче бебето се просна като трупче там на масата и нямаше никакви рефлекси освен сърдечна дейност. Като се видя,че детето ще излезне трудно им казах ако трябва да ме срежат секцио. Една от акушерките ми каза, че детето щяло само да си излезне да не се притеснявам. Просто според мен се допускат големи грешки при изражданията. Нямат апаратура. Базата им е много лоша в родилната зала. Преди няколко дни като бях там на контролен преглед едно бебе се роди седалищно. Защо не са го видяли, че не е с главата напред? Защото не съм единствената на, която не са направили ултразвук преди самото раждане.
Това е от мен. Пожелавам Ви здраве!
П.П.
Темата не е със заглавие "Само положителни мнения за раждане в Окръжна болница" така, че не се сърдете, че моето мнение не е такова.

# 267
  • София
Преди няколко дни като бях там на контролен преглед едно бебе се роди седалищно. Защо не са го видяли, че не е с главата напред?

Защо трябва да е с главата напред? Бебета се раждат и седалищно. Това не е причина за секцио.

И наистина - никой не се сърди.
Техника, апаратура и прочие не е от компетенцията на лекарите, а на ръководството на болницата. Но пък предстои основен ремонт през есента.

# 268
Здравейте. Реших и аз да се включа в темата, тъй като терминът ми е на 03.05 и за сега съм избрала Окръжна болница. Изчетох всичко, което сте написали до тук и малко ме притесни мнението, че апаратурата е стара. Защото не знам доколко професионализмът на лекаря е достатъчен без нужната техника. Вие как мислите?
Що се отнася до лекарите- след всичко прочетено май ще се обърна към д-р Жекова. За сега чета само положителни мнения за нея. Единствено се чудя как тя поема толкова много хора и дали това не се отразява на вниманието, което може да отдели на всяка една мама?
А имате ли мнение за д-р Кинкина - дали някоя от вас е била при нея и какво е положението? Понякога се колебая дали да не избера някоя не чак толкова известна лекарка, която да е по-свободна и да обръща повече внимание.
Благодаря ви предварително за мненията. Желая на всички едно леко раждане и най-важното - здрави бебенца.

# 269
  • София
Изчетох всичко, което сте написали до тук и малко ме притесни мнението, че апаратурата е стара. Защото не знам доколко професионализмът на лекаря е достатъчен без нужната техника. Вие как мислите?
Що се отнася до лекарите- след всичко прочетено май ще се обърна към д-р Жекова. За сега чета само положителни мнения за нея. Единствено се чудя как тя поема толкова много хора и дали това не се отразява на вниманието, което може да отдели на всяка една мама?

Много малко болници в страната имат нова апаратура с изключение на частните. За мен лично това никога не е било толкова голям проблем, защото се осланям най-вече на уменията на лекаря. А съм раждала със секцио в Окръжна болница и всичко беше ок.
Не знам точно за каква апаратура има предвид Snejolina. Да, стар е ехографът в приемния кабинет, но двата апарата за тоново в предродилна са нови.
Относно Жекова - поема толкова хора, колкото може да обгрижи. А бъди сигурна, че това не се отразява на вниманието. Тя седи в отделението докогато се наложи.

Надявам се и Зола да влезе, за да ти разкаже за себе си и затова какво направи в един такъв момент Жекова, въпреки трагедията, която преживя Зола.

Общи условия

Активация на акаунт