Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 641
  • 945
  •   1
Отговори
# 315
А аз имам добро впечатление от д-р  Манев /вярно, не от личен опит върху мен/, но когато раждах в стаята имаше негова пациентка - лично дойде да я види след раждането как е състоянието й 2 пъти за деня. После се поинтересува защо бебето не суче и извика акушерка пред него да види защо има проблем със засукването.

# 316
Аз родих първия път с помощта на д-р Илиева и имам прекрасни впечатления от нея. В момента тя следи и втората ми бременност и й вярвам безрезервно. Хубаво е да имаш лекар, на когото да вярваш...
Ако имаш въпроси - питай  Simple Smile

# 317
Как и къде да намеря д-р Жекова?Колко ще ми струва да родя при нея?

# 318
  • София
Как и къде да намеря д-р Жекова?Колко ще ми струва да родя при нея?

В Окръжна болница в родилното отделение. Всеки ден от 7 до 14 часа.
За струването - 550 лева струва изборът на екип. Плаща се след раждането на касата на болницата.
Можеш да отидеш до края на седмицата, защото от началото на април Жекова ще е малко в отпуска. Макар че нейната отпуска пак си минава в болницата.
Телефонът й е 0888 929389

# 319
  • Костинброд
Здравейте аз родих преди 14дни в ОБ без избор на екип и без да плащам нищо при др.Жекова и въпросните стажантки и още др.Пашова и 2 акушерки и 2 неонатоложки(имаше много хора покрай мен и всички бяха много внимателни),но бях без упойка(тя влиза в избора на екип срещу 550лв)Вниманието на всички и след раждането беше страхотно-постоянно идваха да ме видят как съм и се радваха на бебо(роди се 4300гр. и 53см) Надявам се да съм била полезна(ако има нещо-питайте)Желая леко и безпроблемно раждане на които предстои и наи-важното-не се паникьосваите......   

# 320
adenis честито бебче да ти е живо и здраво. Аз да питам че нещо не разбрах , защо да нямаш право на упойка- тя не се ли заплаща допълнително и без избор на екип  newsm78

# 321
  • Костинброд
Slavaa аз отидох през ноща с контракции и без уговорки с лекар от ОБ(бременноста ми следеше лекар в частен кабинет) и когато попитах за упойка др.Жекова ми каза че трябва да имам уговорка с лекар и той работи с анестезиолог,които поне месец преди това прави тестове за упойки(макар ако се бях съгласила да платя 550лв на момента за избор на екип щяха да ме обезболят и да присъства дежурния лекар)Но заедно с мен роди жена която имаше уговорка с анестезиолог чрез познати и тои дойде след като роди жената,изроди я акушерката-лекарка само наблюдаваше.Така че ако всичко е наред няма значение при кой ще родиш.Услех на всички....   

# 322
  • София
аз си платих за екип и упойка и анестезиолога дойде след като родих Simple Smile.
родих при д-р Танчева и акушерката не помня  Embarassed, най-важното е да слушате какво ви говорят на тези на които им предстои.
Няма нищо безболезнено на този свят, но само след 1 час ще сте забравили какво е било Simple Smile Hug

# 323
А няма ли дежурен анестезиолог?
Ако нещо се обърка би трябвало да има кой да ти постави една упойка поне? И аз мисля да раждам без предварителна уговорка и нормално, а не секцио - та колко дни те държаха след раждането? Бебето при теб ли беше или не? Ако се чувстваш уморена може ли да го дадеш в неонатологията? Таткото пускат ли го да ви види с бебо или не? Може ли да излизаш от отделението, ако се чувстваш добре? За кърменето ми казаха, че го насърчават - така ли е? Има ли списък с вещите които да се носят?

Извинете ме за многото въпроси Praynig За някой от тях вече имам събрани мнения, но термина ми наближава и май малко ме е шубе Blush а когато ме е страх започвам да задавам много въпроси  Crazy

# 324
idar мисля, че ако се наложи идва анестезиолог от болницата.
След раждането те държат 5 дни за нормално и 7 дни за секцио.
Бебето е при теб ако всичко и с двама ви е наред. Аз родих вечерта в 17,30 и сутринта бебка в 8 вече беше при мен.
Ако поискаш бебето може и да не е при теб, но така по-трудно ще кърмиш. Силно казано е насърчаването да се кърми, но все пак съм доволна, ако поискаш ще ти покажат как да го сложиш на гърда, как се изцедиш ако имаш нужда.
Таткото го пуснаха почти веднага след като родих и дойде при мен в родилна зала и стоя докато не ме преместиха в стаята. А после е поискал бебка, за да я снима.
Можеш да излизаш от отделението, но не знам за какво ще ти е - каквото се налага може да ти се носи в стаята.
От първа необходимост ще ти трябват чехли с по-дебела подметка, 2 нощници с копчета отпред или онези с процепите за удобно кърмене, вода, шоколад, превръзки за родилки.
И накрая няма страшно, по възможност се разхождай по време на контракциите - при мен много помогна. Успех и здраво бебе на финала!   bouquet

# 325
  • София
ами да не те плаша, но анестезиолога е 1 за цялата болница.
ако нещо се обърка ще го извикат спешно...но ако всичко е добре ще се забави Simple Smile
мен ме държаха 72 часа
бебка беше при мен , но я донесоха на другия ден по-обяд за да си починем.
май няма вариант да седи в неонатологията ако не си секцио.
таткото го пускат ако сте нахални като мен Simple Smile
не, почти не пускат извън отделението защото всичко се случва, най малкото ще ти изтече доста кръв и да не пандеш от ниско кръвно Simple Smile
да, насърчават кърменето, но не помагат много (лични наблюдения)
не, в болницата нямаше списък за необходимите неща, но мога да ти кажа веднага
2 нощници, най-добре с копчета отгоре за да ти е по-лесно да кърмиш
бельо повечко( 4-5 чифта)
чехли
помпа за кърма, но лошото е че няма къде да я стерилизираш там
превръзки, потърси в аптеките продават за родилки, ужасно дебели, но вършат работа.
памперси 1 пакет
мокри кърпички 1 пакет
биберон-  залъгалка за бебка ако ти се наложи, но си го стерилизирай у вас
и шоколад, кола, всичко хипер калорично ще имаш нужда Simple Smile
вода за пиене
абе ще има и други работи след това най-вероятно но това ти стига за сега Simple Smile
например на мен ми трябваше паста обезболяваща за хемероиди от напъването ми се показаха...

другите мами ще ме допълнят  Hug
УСПЕХ И НЯМА НИЩО СТРАШНО  Hug

# 326
Здравейте! И аз да задам малко въпросчета. Отдавна чета темата и уж за всичките си въпроси мога да намеря отговор, но сега като започна да наближава и всичко ми се изпари от главата.
1. Искам да раждам в Окръжна, но без избор на екип. Въпросът ми е: трябва ли за нещо да се ходи по-рано или чак като почна да раждам си хващам багажчето и отивам?
2. Мога ли примерно срещу заплащане да отида на запис на тонове, трябва ли ми предварителна уговорка и колко е цената?
3. Наистина ли в една стая са 6 жени и 6 бебета? И задължително ли се стои по 5 дни, ако всичко е наред?
4. Може ли да съм във ВИП, ако нямам избор на екип?Предполагам, че Вип е винаги пълен.
5. Една моя приятелка роди там миналия месец. Беше със секцио по спешност та много, много информация не можа да ми даде. Но личната и лекарка и се накарала, защо е отишла там. Било пълно (как да се изразя) с мургави жени и едва ли не всички ромки там раждали и се разнасяли всякакви вътреболнични ифекции. Аз съм сигурна, че във всички държавни болници е пълно с ромки, но моля коментирайте?
6. Приятелката ми каза, че в момента правят ремонт на Гинекологията и пациентите са настанени в Родилно. Но след това щели да ремонтират и Родилно и пациентите евентуално да ги прехвърлят в други болници. Кога ще е този ремонт, защото ще раждам началото на Май? Хич не ща да ме прехвърлят в МД.

# 327
  • София
миличка  понеже въпросите ти са доста докторски, отиди в отделението, потърси Жекова или Танчева и говори с тях. Те ще ти кажат най-добре всичко  Hug

# 328
1. Няма смисъл да ходиш предварително. Започваш да раждаш и вземаш си багажа и в родилното;
2. Трябва ти предварителна уговорка за запис на тоновете, цената не ми е известна;
3. Да наистина в една стая за 6 жени, но така е във всички държавни болници. Аз прекарах в отделението 4 дни, защото външните ми шевове бяха с копринени конци, които се свалят на 4-ия ден; момичето, което роди в същия ден с мен я изписаха на 3-ия ден;
4. Да ВИП-ът винаги е пълен с жени платили "избор на екип";
5. Ромки има толкова, колкото и на другите места. За 10 дни престой там видях по-малко ромки, отколкото за три дни в Шейново; вътреболнична инфекция има в Шейново, за ОБ не знам. Нито аз, нито детето ми сме имали оплаквания след това
6. Ремонтът ще започне в началото на септември;

Не знам дали приятелката ти те е предупредила, но там лекарите са повече от добри специалисти, но битовите условия са... абе повече от лоши.
Като родила един път там, въпреки че,знам за какво иде реч, пак на там отивам живот и здраве юни месец.

# 329
lianka отговарям ти с условието, че си платих за избор на лекар.

1. Отиваш и си раждаш като му дойде времето с багажчето.
2. На мен ми искаше докторката по 10 лв за запис на тонове и обикновено ме викаше след 15 часа.
3. Когато ВИПа е пълен /той е пълен винаги, защото там се настаняват пациентки на д-р Жекова/ те настаняват в другите стаи, аз лично бях в стая с 4 легла и първоначално с 2 бебета, защото другите 2 имаха проблеми и дойдоха по-късно при майките си. Има стая с 2 легла, която е изолатор - в нея бяха ромките. Има стая и за чужденки, има и една стая с 8 легла дано не те подведа. Стои се 5 дни, ако всичко е наред /не знам защо не си поисках по-ранно изписване срещу мой подпис... ooooh!/
4.Отговарям по-горе.
5.Ромки има там, няма какво да се лъжем и най-много се дразнех, че пушеха в тоалетната  #Cussing out. Една беше от Ч.Бряг пратили я по спешност в ОБ, заради седалищно предлежание и изтекли води...Вътреболнична инфекция не знам да има въпреки лошата хигиена, нямахме проблеми вкъщи след това....
6.Вече знаеш кога ще е ремонта. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт