Какво се крие във АПРИЛското коремче - момиченце или момченце?

• 15 718
  • 309
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Аз ви загубих нещо, ама като се правя на работна пчеличка така е..
При мен нищо ново, не знаем пола още, в понеделник ще ходя да ми правят преглед и взимат кръв за БХС, тук в Бургас се чака около 10 дни за резилтат, че се чудя не ги ли качват в някакъв сайт или нещо такова да ги видя преди да са пристигнали?
Края на ноември съм на ФМ- запазих сичас при Димитрова от Фемина, ама търпението ми изневерява нещо.
Аз също си мисля че усещам бебето вече  Crazy

# 121
  • Някъде там...
Gaja, в самото влагалище ли го усещаш това? На мен ми се е случвало ако имам запек.  Blush Инак ме боли и опъва къде ли не от 5-6 дни, но го свързвам с интензивния растеж на корема ми и излизането на матката от таза - направо ми се преподреждат всички карантии в корема.  Crazy Усещанията никак не са приятни - опъва ме вертикално вляво и вдясно покрай тазовите кости, натиска ме отпред и някак отдолу, все едно ще ми се изсипят вътрешностите направо. Тежи ми на кръста, че ме и боли даже. Мъжът ми казва, че ми се е променила походката и се клатушкам като патенце.

Мариана, честити сини гащи на щъркела.

Рони, ти ме разби. Е не й ли личеше на тази жена бре?!  Shocked И аз имам колежки, които ако имаше как нямаше да кажат въобще, че са бременни, докато не родят, ама къмто 5ти месец нямаше вече как да го скрият така или иначе.  Laughing Пък и в нашия предимно женски колектив тръгват едни слухове и предположения само малко да ти е по-надут корема. Да дадеш после отчет за прегледа.  Grinning

Да напомня само, че от 24 до 26.10 има изложение Бебемания в зала Универсиада.  Peace

# 122
Здравейте и от мен днес, и аз да питам Мара Подробната за тези колички, как имаш идея да си я купуваш, гледам тези сайтове са чужди?

# 123
  • Някъде там...
Ами то и тя е в чужбина.  Mr. Green

# 124
Здравейте и от мен днес, и аз да питам Мара Подробната за тези колички, как имаш идея да си я купуваш, гледам тези сайтове са чужди?

Има чужди сайтове с доставка до България,ето например този
Аз също смятам да си поръчам количката от чужбина  Peace ,по евтино ще ми е  Rolling Eyes

# 125
  • Някъде там...
Дея, а скъпа ли излиза доставката? Гледам, че и разнообразие на близнашки колички има. Всъщност след проверка се оказа, че за близнашките няма далавера, излиза същото.

# 126
Имам въпрос към мамите, които са болнични, получили ли сте някакви пари от НОИ? Защото аз съм болничен от 15 август, 2 от болничните съм ги предала още на 1-ви септември и до момента нямам абсолютно никакви постъпления...
И ние умираме от любопитство какво сме си направили - момченце или момиченце, но още не знаем... В понеделник съм на Доплер и да видим дали докторицата няма да види случайно...  Wink Някой ходил ли е на такова изследване да сподели какво представлява?

# 127
Здравейте момичета! Hug
 No name, по въпроса за болничните знам, че много ги бавят, чувал съм за случаи в които хората са чакали почти 4 месеца .При мен специално   след месец и нещо  постъпиха по дебитната ми карта .Болничен от 23.09, сумата пристигна на 7.10.Все пак пристигна де.
Аз утре съм на БХС.

# 128
  • Някъде там...
И аз съм в болнични от 23.08, всички болнични (3 на брой) са предадени навреме, а пари няма или поне нямаше допреди 10 дни, тези дни ще проверя отново, че вече сме на червено. Все се каня да си изкарам ПИК код за достъп през интернет, но НОИ ми е толкова далече като разстояние, че не знам кога ще се наканя. Имате ли представа дали може да се извади такъв код в регионално поделение на НОИ по квартал или е задължително да е в централното?

Доплер ми правят като ме гледат в частната клиника, май всеки път пускат като се замисля. Следят кръвопотока на плацентата и пъпната връв, а също гледат и нещо на сърцето - на екрана се появяват едни цветни петна, синьо и/или червено май беше.

# 129
no_name, ако ти се бави обезщетението, много голяма вероятност има работодателят ти да има нещо общо с това. Обикновено грешките не са в административните телевизори, колкото и странно да звучи. Или има непредадена декларация, или чакат вноските от местоработата за периода, в който си била болнични да им постъпят. Но нищо не ти пречи да си харесаш от сайта на НОИ един e-mail на районния институт и да ги попиташ какъв проблем може да съществува за забавянето (малко информация за кой период ти е болничния и кога си го предала).  Peace
С доплер е малко вероятно да установите пола на бебето.  Wink Това е една много полезна и умна машинка, понякога и ужасно важна. С нея се проверява кръвопотока, с който се захранва плацентата.  Peace

Жабче, междувременно си публикувала мнение. Ако случайно си пазиш тези хартийки, с които навремето ни информираха от НОИ за осигуровките през годината, та долу някъде на тях беше записан въпросния ПИН.  Peace

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 13:10 от рони

# 130
Много благодаря за отговорите.  Hug Ще попитам първо колегите от "Човешки ресурси" кога са ми засилили болничния към НОИ и после ще търся някаква отговорност и от НОИ.  То бива бива, ама точно когато човек има най-много нужда от тия пари му ги бавят с месеци.
Аз се надявам в понеделник да ме погледнат и на ехограф за пола на бебето. Не знаех, че Доплер се прави с отделна машинка...Любопитно.
За този ПИК код и мен ме интересува дали може да се получи от някой регионален клон. Макар че като знам стила на работа на държавната администрация, не смея и да си помисля, че ще направят нещо за улеснение на потребителите.

# 131
Аз мисля че ПИК може да се получи и в клоновете нали все пак имат връзка по между си. Но според мен е най-добре по тел. да се пита да не е напразно разкарването.

# 132
Здравейте момичета!
Мда,за добро ли,за зло ли,в чужбина сме Peace
Но Дея е права,в днешно време,вече не е такъв проблем да се поръчва от чужди сайтове. Сестра ми и една приятелка редовно си поръчват от немския e-bay и им го доставят в България.

Камбичке, ами доколкото мога ще се опитам да обясня за количката Joolz. Но само да отбележа,че правя сравнение между нея и бугабу. Нали бях луднала по едно време по нея,а то и заради това отидохме в този магазин. Но ме изненадаха с тези модели. Та значи Joolz е достааа по висока от бугабуто,подобно на стокето,като така доста се пази кръста. За мене това е важно,тъй като често имам болки в кръста и гърба. Стойката за крачетата може да се мести на три степени,в зависимост,колко е голямо детето и така се избягва спането със сгънати крачета. Височината на дръжката също може да се наглася според височината на майката. Преградката в лятната количка може да се маха настрана. Задните колела са с амортисьори и с алуминиеви джанти. Моят човек като ги видя,каза: Ето,това е количката!Типично по мъжки. По количката има нощни рефлектор. Всичко това,без амортисьорите на задните колела,го няма при бугабуто. Това,което не ми хареса,е малкият кош и нещо не бях убедена от материята. Макар,че има два вида материя и може да се избира при поръчката,както и цветовете.
Иначе се продава с бебешкия кош,летния вариант,покривало против дъжд и комарник. Останалите неща,като зимен чувал, чанта за памперси и чадърче се продават отделно.

В момента обаче като че ли по ми харесва другия модел Brio Go. При нея,разликата от Joolz,е че не е толкова  висока,но пак е доста по- висока от нормалните модели. Има обаче огромен кош,материята е страхотна. Имат страхотна система за сгъване на количката. Продавачът просто ни събра погледите. С една ръка и  едно движение. Да уточня,че ние нямаме възможност да държим количката на етажа или на стълбището,нямаме и асансьор и  докато не се преместим,(а това може бая време да отнеме) ще я държим в багажника на колата. Ето защо,това е важно за нас.
Отделно в тази количка,в стойката между колелата и седалката са вградени амортисьори и при движение изобщо не друса.

Ох,надявам се,че не съм ви досадила Peace

Мариана,честито синче!

# 133
Дея, а скъпа ли излиза доставката? Гледам, че и разнообразие на близнашки колички има. Всъщност след проверка се оказа, че за близнашките няма далавера, излиза същото.

Зависи от тежеста на количката,аз също поръчвам почти постоянно то ebay.co.uk  и немският  Peace Там определено ми идва доста по евтино от колкото от тук да пазаря.Онзи ден купих от тук боди на цена 8 лв,на такава цена мога да намеря в ebay do 5-6 бодита с доставката до тук  Peace

Аз съм в полагаща се неплатена до навършване на 3 г на детето,тоест тя ще ги навърши април,но по рано ще прекратя отпуската за да мога да влезна в болничен  Rolling Eyes

# 134
Gaja, няма да можеш по телефона да си запазиш час при Балев.
Трябва на място петък сутринта към 7 и пол. Докато има хора на място не вдигат телефона, а после не са останали часове.
Аз смятам другия петък да ходя да запазвам за седмицата 03-07.11, ако искаш ще пробвам да ти запазя. Тогава ще бъда 17г.с., а знам, че тогава е най-добре за прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт