имате ли кредит?

• 72 640
  • 679
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за подкрепата. Наистина риска трябва да е премерен, но човек никога не знае. Някоя от вас, предоговаряла ли е кредит (извинявам е, че използвам тази тема за въпроса си  bouquet) ?

# 241
  • София
Ние лично не сме все още, но няколко пъти ни предлагаха от банката. Отидете и питайте, няма проблеми за предоговарянето, но обикновено има 1% такса.

# 242
имаме кредит и мен ако питаш взимай парите не са много ако имаш може после да внасяш и по 2 вноски пък и търси такава банка която скоро ще фалира Simple Smile

# 243
... и търси такава банка която скоро ще фалира Simple Smile

Защо? В този случай може кредитът й да стане изискуем на момента.

stellina, за какъв срок го теглихте?
Има варианти за предоговаряне, може и да направите нова ипотека на по-голяма сума, оценителят сега ще даде по-висока оценка от старата и може с тези пари да погасите потребителските, ако имате и още мегдан за увеличаване на срока, предполагам ще го докарате до нещо по-поносимо. Провери условията и в други банки.
Ние го правихме по друг повод - купихме още един имот и искахме да увеличим ипотеката на нашия си, за да го платим, в крайна сметка от нашата банка не ни дадоха добри усповия за предоговаряне и отидохме в друга, която рефинансира стария и даде останалите пари  Peace

# 244
stellina дано успееш да се измъкнеш от тази неприятна ситуация и скоро да си влезеш в новото жилище!
Peace

Някоя от вас, предоговаряла ли е кредит (извинявам е, че използвам тази тема за въпроса си  bouquet) ?
Мъжът ми предоговорира неговия кредит, като със останалата сума погаси моя, за да мога да изтегля друг. Аз му станах съдлъжник, а той на мен - поръчител. И двата ни кредита са в една и съща банка, и нямахме проблеми.
Отиди и попитай в банката - при положение, че има промяна в дохода, не мисля, че ще има проблем да го разсрочите (предполагам това имаш предвид - по-малки вноски за по-дълъг срок)  Peace

# 245
имаме...няколко кредита плюс няколко кредитни карти в различни банки.И по добре така...теглиш кредит правиш си ремонта (както е нашия случай),или си ги ползваш за това за което ти трябват и после връщаш.Ние сме по-добре така щото инъче много харчим и неможем нищо да съберем.Пък така...искаш неискаш отиваш и си правиш погасителната вноска в банката!!!

# 246
... и търси такава банка която скоро ще фалира Simple Smile

Защо? В този случай може кредитът й да стане изискуем на момента.

stellina, за какъв срок го теглихте?
Има варианти за предоговаряне, може и да направите нова ипотека на по-голяма сума, оценителят сега ще даде по-висока оценка от старата и може с тези пари да погасите потребителските, ако имате и още мегдан за увеличаване на срока, предполагам ще го докарате до нещо по-поносимо. Провери условията и в други банки.
Ние го правихме по друг повод - купихме още един имот и искахме да увеличим ипотеката на нашия си, за да го платим, в крайна сметка от нашата банка не ни дадоха добри усповия за предоговаряне и отидохме в друга, която рефинансира стария и даде останалите пари  Peace

Ипотечния кредит е теглен за максималния срок - 25 години, тъй като мъжът ми е основния кредитоискател, а аз съкредитоискател (той е на 40 г.). Оценката на новия апартамент беше по-висока и ни отпуснаха с 10 000 Е повече, които ние мислехме да използваме за обзавеждане, докато продам мой апартамент (със сумата щяхме да погасим част от кредита и така да намалим мес. вноски). С тая криза, нямам шанс да го продам (няма търсене в момента) и така решихме да използваме допълнителните пари от банката за месечните вноски по ипотечния кредит. Ако успея да продам моето панелно жилище, нещата няккакси ще се пооправят, но както знаем - кризата в момента е ужасна на този пазар. Със сигурност ще трябва да отидем до банката и да предоговорим нещата, с идеята следващите 6-7 месеца да мога да продам апартамента си и така да си стъпим малко на краката като месечни вноски по всички кредити Thinking.
При рефинансиране нали има пак някакви такси и т.н? newsm78

# 247
Има такси- ако го теглиш от друга банка, ще имаш такса предсрочно погасяване 2-5%. Плюс такса за разглеждане в новата банка, такса управление, оценка за нова ипотека, отписване на старата, такса за нова ипотека. Ако го предоговаряш в същата банка ще имаш отписване на старата ипотека, такса за нова, най- вероятно и нова оценка, нова такса за разглеждане, такса за предоговаряне. Ще избегнеш таксата за предсрочно погасяване. Ако не ти дават много по- нисък процент, не си заслужава главоболията.

# 248
имаме...няколко кредита плюс няколко кредитни карти в различни банки.

И при нас така се получи – няколко потребителски + кредитни карти от различни банки. Но в един момент стана прекалено сложно да ги следим – кое кога и какви вноски. И решихме да ги обединим – взехме рефинансиране от Профи кредит за сумите по кредитни карти. Така в края на месеца превеждам само 1 сума на Профи кредит и готово...

Лихвата е фиксирана и няма изненади с вноските

# 249
имаме кредит Embarassed
мъжа ми е много против, но по стечение на обстоятелствата не се издържа.

# 250

За това сигурна ли си? newsm78

# 251
  • София
Имаме, да. Първият кредит го изтеглихме преди близо шест години, за жилище. Тогава беше много трудно, изискваха голям процент самоучастие и лихвата беше над 12 %, но цените на жилищата бяха направо смешни в сравнение със сегашните. Впоследствие този кредит го рефинансирахме с обикновен потребителски, просто сумата стана твърде малка, за да е ипотечен, пък и лихвата си беше фиксирана и не намаляваше. Наскоро отново ипотекирахме вече старото ни жилище и сумата използвахме за закупуването на ново жилище. Освен това имам две кредитни карти, така ми ги дадоха в комплект, тях ползвам основно за пазаруване по интернет, но и за плащане в магазини, защото има cash back. Доволна съм от кредитите, защото човек има възможност да закупи нещо в подходящ момент, а не да чака да събере парите и никога да не ги събере, а те същевременно да се обезценят. Това е идеята - да имаш парите веднага. Но не трябва човек да се увлича с тях. В този ред на мисли предпочитам да изтегля кредит за нещо, което знам, че няма да загуби стойността си с времето, а точно обратното.

# 252
  • София /Абсурдистан
 Sunglasses

# 253

Сигурна съм, четохме договора с профи кредит няколко пъти. Коректна компания са ... Wink

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 08:50 от vertoletka76

# 254
Сигурна съм, четохме договора с профи кредит няколко пъти. Коректна компания са ... Wink
И по нашите кредити лихвата е фиксирана. Просто промениха банковия лихвен поцент (БЛП) и се получи изненада с вноските.

Общи условия

Активация на акаунт