имате ли кредит?

• 72 643
  • 679
  •   1
Отговори
# 270
предложението на СиБанк - 20 000 евро за 10 г. - месечна вноска 230 евро, при фиксирана лихва 6,8 %за целия период, което ми се вижда супер.

Фиксираната лихва е нож с две остриета,ако тази година ти е изгодно не се знае в следващите 9 как ще е.

# 271
предложението на СиБанк - 20 000 евро за 10 г. - месечна вноска 230 евро, при фиксирана лихва 6,8 %за целия период, което ми се вижда супер.

Фиксираната лихва е нож с две остриета,ако тази година ти е изгодно не се знае в следващите 9 как ще е.

Няма да чакаме да изтекат 9г., смятаме до 1,5-2 г. да погасим половината сума и да съкратим периода на 5г. А ако продадем един парцел от 7 декара с излаз на р. Марица и околовръстен път, ще погасим целия кредит, така че мен ме интересува кредитът да има задължителна опция - предсрочно погасяване без наказателна лихва. Пък и дори да вдигнат лихвата не ми пука особено, защото парите за вноската ще ми излизат от наема на апартамента до ВМИ, там чуждите студенти плащат за двустайно обзаведено жилище 350-400 евро. При вноска по кредита 230 евро... все ми е едно, на практика наемателите ще ми изплащат кредита, а и новия кредит ще го погасяваме заедно със сестра ми, т. е. тези 230 евро си ги поделяме, така че въобще не се притеснявам, дори да ми вдигнат вноската със 50 евро, да дадат парите, това ни е целта.  Party   
Въпросът ми беше наистина ли са спрели да дават кредити? Мен не ме върнаха от нито една банка, даваха ми примерни погасителни планове, но и не сме подали още документите, защото изчаквам да ми стане проектът, за да знам точно колко пари ще ни трябват. Един приятел ме постресна като каза, че накрая не одобрявали, и то без причина, вижда ми се нереално, но ако са решили да вдигат лихвите догодина, нищо чудно, ще видим.

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 11:25 от mama_na_vale

# 272
 Аз имам инфо от преди 3 седемици от колежка в П......а Б...а- Абсолютно им бяха забранени отпускането на кредити. Но мисля,че не важеше за тиква от 3-5000 лв. В момента не знам как е.

# 273
здравейте
темата е за как се справяме с финансите и за това стигат ли ни парите за всичко.
според мен средностатистическият българин трудно може да си позволи всичко,от което има нужда и което му се иска.навярно в много случаи идва на помощ кредита,макар че и той си е отговорност и много хора го избягват.
при нас случая е следният.със съпругът ми си направихме жилище-мечта,в което вложихме много.по стечение на обстоятелствата обаче финансите секнаха временно,а вече искаме да се преместим в новия дом.остават обаче дребни неща за довършване,които като ги сметнеш,образуват сума от порядъка на 5-6 бона.а в момента нямаме налична тази сума,а не ни се чака,докато я съберем,за да довършваме апартаментът чак тогава.
молбата ми е да ми дадете някакъв съвет какъв кредит да изтеглим,от къде,какви са условията?
наистина досега не съм се интересувала изобщо от тази тема и нямам никаква информация.
моля да обясните по-подробно,за да съм горе-долу наясно и с мъжа ми да си направим сметката.
става въпрос за кредит от около 6000лв.
вие имате ли кредити,смятате ли,че те са изход от задънена улица или точно обратното?
моля за мнение,съвет и въобще някаква информация!
благодаря предварително!

По-добре задайте въпроса: Има ли някой без кредит? В България,май не може да се живее без кредит! Simple Smile

# 274
  • София
МОже, защо да не може! Много хора са консервативни що се отнася до задлъжняването и много внимателно пресмятат дали и кога имат нужда от кредит. Защото кредитът е дълг, ако случайно някой е забравил, а не подарък от банката. Не искам пак да завъртаме нещата с ползата и вредата от кредта, защото всичко е в проценката на отделния човек и в общата нагласа. За един е важно да вземе кредит за пералня или други вещи от първа необходимост (с които може да кара години наред), за друг няма проблем кредитът да е за нов телефон, екскурзия или почивка. Ипотечните не ги засягам умишлено, защото те са друга бира. Но потребителските са също сериозни кредити, особено ако се понатрупат като количество.

# 275
  • В море от любов
Имам- 300 000 . От този месец започвам да го изплащам.И така едно 40 години. Поне тук процентът е фиксиран и камъни да падат в идващите 5 години процентът ми няма да мръдне - 5,15.
Къде е това тук? И аз искам такава лихва Mr. Green
Хм, и аз не бих отказала такава лихва newsm78
Иначе и ние имаме кредити, то иначе не става, сумата е 6 цифрена, но няма да я конкретизирам в момента, иначе лихвата е 7.5%

# 276
Аз имам инфо от преди 3 седемици от колежка в П......а Б...а- Абсолютно им бяха забранени отпускането на кредити. Но мисля,че не важеше за тиква от 3-5000 лв. В момента не знам как е.

В Пощенска банка не стъпвам, първо лихвите и сроковете им са безбожни, второ - служителките са събирани с конкурс по некадърност. Имам кредитна карта при тях и ще я закривам, от 3 месеца не могат да ми възстановат удържана 2 пъти една и съща сума по директен дебит. То не писах жалби, оплаквания - без резултат, нямам думи. Сега отивам направо в Агенцията за защита на потребителя и там си подавам жалбата, писна ми да се занимавам с малоумни служителки.
Иначе миналия месец предлагаха оттам кредит на мъжа ми, и то без да сме искали, но при условия, които са супер неизгодни.

# 277
Дали имало някой без кредит в Бг. Сладурки. Има, разбира се. Не може да измерваме света по нас или по хората около нас само, той не се изчерпва с нашите познати и роднини.
Ето, аз съм без кредит. Не съм тръгнала от нулата, в смисъл не съм живяла под наем, но за 15 години сме купили 2 недвижими имота в София и две коли (не чисто нови, но не и на по 10 години, де), без да продаваме други такива активи. Е, съгласна съм, че ме имали късмет и с моментите, когато сме купували, ама късмета спохожда подготвените за него. Не съм страдала обаче от синдрома, че трябва да имам всичко веднага, по-скоро от синдрома, че това, което имам трябва да си е истински мое, не на банката, дори да чакам за това 10 години.
Така че всичко е въпрос на разбиране за живота, ценностна система, избор на точния момент и финанси, разбира се.

# 278

В Пощенска банка не стъпвам, първо лихвите и сроковете им са безбожни, второ - служителките са събирани с конкурс по некадърност. Имам кредитна карта при тях и ще я закривам, от 3 месеца не могат да ми възстановат удържана 2 пъти една и съща сума по директен дебит. То не писах жалби, оплаквания - без резултат, нямам думи. Сега отивам направо в Агенцията за защита на потребителя и там си подавам жалбата, писна ми да се занимавам с малоумни служителки.
Иначе миналия месец предлагаха оттам кредит на мъжа ми, и то без да сме искали, но при условия, които са супер неизгодни.

Аз имам там потребнителски там от преди 3 години и нямам никакви оплаквания,ама никакви. Супер доволна сьм. Вярно никога не сьм закьснявала с вноските,но и никога за нищо не са ме притеснявали.Там имаме и 2 кредитни карти от доста години,никога за нищо не са ме притеснявали и винаги,когато сьм искала са ми давали подробно и любезно нужната информация. И лихвата ми е доста поносима в сравнение с други-имахме кьм П.......т,ами не сьм доволна от тая банка и го погасихме предсрочно само и само да не се занимаваме с тях.

# 279

Аз имам там потребнителски там от преди 3 години и нямам никакви оплаквания,ама никакви. Супер доволна сьм. Вярно никога не сьм закьснявала с вноските,но и никога за нищо не са ме притеснявали.Там имаме и 2 кредитни карти от доста години,никога за нищо не са ме притеснявали и винаги,когато сьм искала са ми давали подробно и любезно нужната информация. И лихвата ми е доста поносима в сравнение с други-имахме кьм П.......т,ами не сьм доволна от тая банка и го погасихме предсрочно само и само да не се занимаваме с тях.

Ми аз не съм очарована от тях, една сума не могат да ми възстановят 3 месеца! Егати бюрокрацията и държавните чиновници задминаха! Иначе са любезни, ама какво от това?  newsm78

# 280

Това с фиксираната лихва звучи невероятно. Банките почти спряха кредитирането, а да ви дават с толкова малка лихва и то фиксирана за целия период е просто изключително странно. newsm78
Това е от техния сайт:
"Лихвените проценти по предоставени ипотечни кредити се формират от сумата на Банков лихвен процент (БЛП) на СИБАНК за съответната валута плюс надбавка. При промяна на БЛП клиентите се уведомяват чрез изнасяне на съобщения в банковите салони и/или в средствата за масова информация.".

# 281
  • София
Имам си и кредити  Confused и празни кредитни карти  Laughing

# 282
Имам си и кредити  Confused и празни кредитни карти  Laughing

И аз така  Laughing

# 283
И още:
"ЛИХВИ*
         Лихвени проценти по ипотечни кредити (на годишна база):
        За кредити в лева:
        -   9.25 % (БЛП по кредити в национална валута + 2.85%)   
        ГПР за кредит в размер на 50 000 лева, срок на погасяване 20 години – 10.47%
        За кредити в евро:
        -   7.60 % (БЛП за кредити в чуждестранна валута + 2.60%)   
        ГПР за кредит в размер на 50 000 евро, срок на погасяване 20 години – 8.66%
        Наказателна лихва (валидна за всяка от опциите), начислена върху просрочени суми от кредита:
        -   Договорения лихвен процент по редовен дълг плюс наказателна надбавка в размер на законната лихва   
        *   Банковият лихвен процент (БЛП) на СИБАНК за кредити в национална валута, в сила от 03.11.2008г., е в размер на 6.40% годишно.   
        *   Банковият лихвен процент (БЛП) на СИБАНК за кредити в чуждестранна валута, в сила от 03.11.2008г., е в размер на 6.40% годишно."

Внимавайте, да не ви говорят едно, а вие да разбирате друго и да останете изненадани накрая.

# 284
  • София
Оф,много дълга тема.Ние имаме мнооооооооооооооооого-4 банки погасявам всеки месец + вноска за новия ни автомобил.Но благодарение на тях има това което изплащаме,иначе.........пари не се пестят с доход от 2000лв. месечно!

Общи условия

Активация на акаунт