имате ли кредит?

• 72 643
  • 679
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Райфайзен, евров, ипотечен.
Бях толкова възмутена, че даже тема пуснах тогава http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=300452.0 , защото продължаваха да обявяват 6,35 и да дават кредити при този процент. Теглихме го миналия декември на 6,35, през април стана 7,75, даже не е и 7,50, както писах! Като цифра месечната вноска ни се вдигна 60 евро.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 15:52 от jul

# 346
Идея си нямам, може би в София и Пловдив е различно.
Но и 7.75 да стане, пак ме устройва, 2004 г. като теглихме първия си Ипотечен, беше 12.75 Crazy

# 347
НиколHug Hug Успокоявам се като знам, че има някой с почти толкова големи кредити като нашите. Имам и въпрос, малко не е по темата и моля да бъда извинена - лесно ли дадохте единия апартамент под наем, сами или чрез агенция????

Обявяваш си го сама в imot.bg, ще ти се обадят от много агенции, някой искат и комисионна от тебе, други си вземат само от наемателя, в момента лесно се дават под наем.

# 348
Рефинансирането от друга банка си е доста голямо набутване. Плащаш наказателна лихва(обикновено м/у 3 и 5%), плащаш ново разглеждане, такси , вадиш наново документи, абе и като финанси, и като време си ангажира сериозен ресурс.

Рефинансирането в същата банка ти носи същите блага, с изключение на наказателната лихва. Иначе минаваш по същия път като поп - такси, разглеждане, оценки, документи, чакане, нищо не ти спестяват, независимо че ти знаят и кътните зъби вече.
Ние рефинансирахме кредита си в същата банка по ред причини, въпреки че ни се искаше да я сменим - минахме през цялата дълга процедура, да не говорим, че им отне 6месеца, за да свършат работата Rolling Eyes

# 349
  • София
Наистина ли!? На нас ни казаха, че искат само данъчна оценка и 1% за предоговаряне. Но тия от Пощенска постоянно забравят ,че искат още нещо, та ...

# 350
Рефинансирането от друга банка си е доста голямо набутване. Плащаш наказателна лихва(обикновено м/у 3 и 5%), плащаш ново разглеждане, такси , вадиш наново документи, абе и като финанси, и като време си ангажира сериозен ресурс.

Рефинансирането в същата банка ти носи същите блага, с изключение на наказателната лихва. Иначе минаваш по същия път като поп - такси, разглеждане, оценки, документи, чакане, нищо не ти спестяват, независимо че ти знаят и кътните зъби вече.
Ние рефинансирахме кредита си в същата банка по ред причини, въпреки че ни се искаше да я сменим - минахме през цялата дълга процедура, да не говорим, че им отне 6месеца, за да свършат работата Rolling Eyes
В Булбанк не са ни искали документи наново, таксата беше само една за предоговаряне

# 351
Явно има различни изисквания в различните банки. Ние представихме наново доходи, данъчни оценки, оценка на имотите (със съответните такси естествено), декларации, даже този път за разкош ми искаха и на мен документ, че не дължа нищо на държавата, после си платихме такса за разглеждане на искането, после си платихме при нотариуса, изобщо, прекарахме си цялата процедура от-до. Очевидно не сме от късметлиите Laughing

# 352
  • София
Fairy,  в коя банка? В различните банки може да имат различни изисквания.

# 353
Парите никога не ми стигат.
За кредита-имам.

# 354
 Ох и аз от днес , рефинансирах стария - такси , молби и всички там неща , с изключение на нак.лихва за предср. погасяване. Ама 10г. #Crazy плааащане.

# 355
Fairy,  в коя банка? В различните банки може да имат различни изисквания.

Банката е ОББ, а очевидно има различни изисквания Simple Smile.

# 356
  • в провинцията
През август т. г. си изплатих последната вноска по, дай Боже, последния кредит в живота ми! Никога вече  #2gunfire
Дано не ми се налага  Praynig

# 357
Ние сме с близо 110 000 евро кредит, дерат ни кожата заради увеличението на лихвения процент...иначе добре сме си направили сметката
иначе сме абсолютно ЗА кредитите

цената на това да имам кредит е че се махнах от един полу-цигански квартал на София, сега сме уж в по-елитен. Казвам уж, защото елита в София е под въпрос.
Идеята е че няма спринцовки във входа, чалга купони до зори, 1ч до центъра всеки ден, мангали навсякъде, изрисувани и напикани асансьори, сърдити муцуни, откраднти гуми на колата... реалност.

Та плащаме си като попове, но мааалко сме се откъснали от някои мизерии

# 358
Нямам кредит и се моля на Бога никога да не ми се налага да тегля Praynig

# 359
Аз пак да взема участие  Rolling Eyes,
теглихме кредит макар и без доказан доход (демек с отвратително висока лихва),купихме панелка в основно панелен квартал във Варна - Младост 2,но отново съм повече от доволна.Е,естествено след като и аз започнах да работя и доказахме доход предоговорихме условията,та дори и отгоре взехме за ремот.Резултатът - 440лева вноска,разкошно жилище,а за тези пари вече и приличен апартамент под наем не се намира даже и в по-кофти квартали.В този смисъл съм за кредитите,но естествено,че ако имахме осигурен дом едва ли щях да съм на същото мнение ...Но все пак като съвет мога да кажа,че ако нямате дом и ако можете да си го позволите финансово,по-добре теглете кредит вместо да се подмятате по квартири или да живеете при мама свеки(примерно).Успех на всички и ако теглете кредит - правете го с разум  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт