имате ли кредит?

• 72 641
  • 679
  •   1
Отговори
# 360
Имаме кредит - да. И май е доста по-голям от кредита на всички вас. Корпоративен в лв.
Ще следя темата.

# 361
# 362
колкото искаш.Побеля ми косата от тия кредити,ама сеи викам айде за добро да е -ще дойдат и по добри времена
80 000 лв - ипотечен-пощенска банка.Лихва -11 %/КОШМАР/.Вноска -750 лв
Изтеглихме го февруари тази година на 8% и след 6 месеца стана 11%-това си е близо 50 % увеличение на лихвата -Късметът ни бил такъв. #2gunfire #2gunfire
10 000 лв - ЦКБ-потребителски - Лихва -пак 11 % Rolling Eyes,вноска -120 лв
две,три овърдрафтчета ,ей така за попдправка и така
Засега удържаме фронта -доста ни е трудно признавам и дай Боже като сега както сме това да ни е най-злето
МРАЗЯ КРЕДИТИ -но няма начин-сами си ги плащаме -помощ финансова отникъде Twisted Evil

# 363
Имаме с мъжа ми 3 кредита...
35 000 лв. ипотечен за покупка на жилище...
той има 16 000 лв. потребителски и аз имам 12 000 лв. потребителски ... овърдрафта не го броя за кредит....
Но без кредити няма на къде...

# 364
Да, имаме кредити - единият е за покупката на мебели, която направихме това лято, а другият е за подаръците, които си позволихме миналата нова година - а именно да отпразнуваме нова година в Дубай. Никак не съжалявам и за двата кредита. Не са големи и условията, при които бяха отпуснати  са приемливи.
По принцип няма как да се приравнят нещата, за едни хора кредит би бил спасение или инвестиция, която ще се отплати, за други глезотия. На едни ще им е по-лесно да го изплащат, на други ще им е като камък на шията. Всяка ситуация си иска да бъде отделно анализирана и своето конкретно решение, Ако въпросът ти е просто за да се направи статистика на хората с кредити ОК, но ако искаш съвет ще трябва по-конкретна информация. Но не мисля, че това е икономически форум  Laughing.

# 365
Имам кола на лизинг - това ми е единственото задължение. Няма промяна на условията за момента. В момента ми е по-изгодно да си държа парите на влог и да си плащам лизинга, отколкото да го погася.

# 366
# 367
Нямам кредит и се моля на Бога никога да не ми се налага да тегля Praynig
Peace

# 368
  • Варна
Имаме ипотечен кредит,но смятам ,че не сме сгрешили -поне засега.Вноската ни е 200 евро и засега се справяме,при условие,че аз още съм вкъщи и гледам малката(не я взеха на градина).Не е приятно да имаш заеми,но е по-добрата алтернатива ,от това,да обикаляш от квартира на квартира. Peace

# 369
Не,не съм,защото не ми дават от банките. Laughing

Аз пак да взема участие  Rolling Eyes,
теглихме кредит макар и без доказан доход (демек с отвратително висока лихва),купихме панелка в основно панелен квартал във Варна - Младост 2,но отново съм повече от доволна.Е,естествено след като и аз започнах да работя и доказахме доход предоговорихме условията,та дори и отгоре взехме за ремот.Резултатът - 440лева вноска,разкошно жилище,а за тези пари вече и приличен апартамент под наем не се намира даже и в по-кофти квартали.В този смисъл съм за кредитите,но естествено,че ако имахме осигурен дом едва ли щях да съм на същото мнение ...Но все пак като съвет мога да кажа,че ако нямате дом и ако можете да си го позволите финансово,по-добре теглете кредит вместо да се подмятате по квартири или да живеете при мама свеки(примерно).Успех на всички и ако теглете кредит - правете го с разум  newsm10
A от коя може без доказан доход?

# 370
  • Sofia
Да, имаме кредити и общо взето съм поддръжник на идеята, че е по - добре да си купя нещо сега, отколкото да спестявам пари 5 години и инфлацията да изяде по - голямата част от тях  Peace

# 371
Не,не съм,защото не ми дават от банките. Laughing

Аз пак да взема участие  Rolling Eyes,
теглихме кредит макар и без доказан доход (демек с отвратително висока лихва),купихме панелка в основно панелен квартал във Варна - Младост 2,но отново съм повече от доволна.Е,естествено след като и аз започнах да работя и доказахме доход предоговорихме условията,та дори и отгоре взехме за ремот.Резултатът - 440лева вноска,разкошно жилище,а за тези пари вече и приличен апартамент под наем не се намира даже и в по-кофти квартали.В този смисъл съм за кредитите,но естествено,че ако имахме осигурен дом едва ли щях да съм на същото мнение ...Но все пак като съвет мога да кажа,че ако нямате дом и ако можете да си го позволите финансово,по-добре теглете кредит вместо да се подмятате по квартири или да живеете при мама свеки(примерно).Успех на всички и ако теглете кредит - правете го с разум  newsm10
A от коя може без доказан доход?

Можеше от БулБанк, но вече мисля, че не може

# 372
Това "без доказан доход" вече го няма Mr. Green Но пък все още някой банки приемат за доказан доход служебна бележка от работодател.Все пак им е ясно,че много малка хора са осигурявани на реален доход.

# 373
  • гр.София
В момента-не, изплатих го преди един-два месеца и докато съм в отпуск по майчинство ще изчакам. Но пък мъжът ми има. За първи път изтеглих кредит преди около 7 години-сумата днес ми се струва смешно малка-1000 лв, но колко умуване падна...При кредитите апетитът идва с яденето. Оттогава не съм се спирала и не съжалявам. Теглила съм кредит за ремонт, за покупка на кола, на мебели...Дори за покупка наколичка, креватче и други по-големи неща за бебето.Другият вариант е с купуване на стоки на изплащане.   Догодина отново възнамеряваме да изтеглим кредит за по-голямо жилище. Аз съм теглила от "Ескпресбанк"-не знам дали условията са най-изгодни, просто за мен е най-удобно. Ако имаш постоянен, макар и не много висок доход, можеш да изтеглиш кредит и месечната вноска да бъде съвсем поносима. Баща ми е пенсионер и досега няколко пъти е теглил кредит, като е успявал да го погасява. Няма нищо страшно. Пари трудно се спестяват, няма смисъл да губиш няколко години от живота си в очакване, когато можеш веднага да имаш нещата, от които се нуждаеш.

# 374
Имаме, да, жилищен 80 000лв. за 20 години. Теглихме го преди малко повече от година. Вноската ни е 620 лв.

Относно предлаганите ниски лихви 6-7-8 % - пълно безумие, според мен. Как може банка, която предлага депозит на 11% лихва да дава кредит на 9% - на  всеки  с минимална икономическа култура би трябвало да му стане ясно, че подобна ситуация е пълен фарс!

За рефинансирането - в повечетъо случаи набутвацията наистина е голяма - такса за кандидатстване  в новата банка, вадене на всички документи наново, такса за предсрочно погасяване в старата и още куп други фактори. Имам познати, които така се подлъгаха с предлаганата им по-ниска лихва и сега си бият главата в стената.

Информация за банките и условията им, не препоръчвам да търсите в Интернет. Там много често не е обновена, а и е подвеждаща. Друго си е да седнеш очи в очи срещу кредитния инспектор и да видиш различни варианти -черно на бяло.

Общи условия

Активация на акаунт