имате ли кредит?

• 72 641
  • 679
  •   1
Отговори
# 375
имаме,но скоро го свършваме.И смятаме в близките 1-2 години да теглим и жилищен,защото цял живот не се живее на квартира.Не ме плашат кредитите,ако човек не го мързи да работи все ще се оправи някак.

# 376
kokona24,права си по въпроса за рефинансирането,но пак зависи и от гледната точка и конкретната ситуация.Ние рефинансирахме първия си ипотечен кредит,защото тй беше без доказан доход,а и в банката (банка ДСК я! smile3503)ми предложиха кофти условия вече като почнах и аз да работя.Но какво направих.Изобщо не се подлъгах по големите промоции с "ниски" проценти афиширани навсякъде,а по мнението на всичките ми приятели се "набутах" на висока лихва (преди 6,9,сега 7,4%) в Алианц.Сега обаче набутаните за съжаление са те.Моята банка се оказа много коректна,а и в тази лихва ми влизат всички допълнителни разходи по обслужването му плюс застраховката,и като "бонус" нямам наказателна лихва при предсрочно погасяване.Много съм доволна,но все пак трябва да си отваряме очите при подобни иперации.  Така че с две ръце съм за кредитите,но трябва да се избира банката и с разум,а не само със огромното желание за бърз кредит и "ниски".100% съм сигурна,че тук има много опарени от оборотните банки,но дано се намери механизъм,с който поне частично да ги контролират.

# 377
А в Булбанк как са нещата? Лихвата всяка година се вдига с над 2% и вече е 11,32%, което си е цифромания!!! #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 378
  • София
А в Булбанк как са нещата? Лихвата всяка година се вдига с над 2% и вече е 11,32%, което си е цифромания!!! #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

Август месец ходих там да питам за условията и ми казаха някакви лихвени проценти, които ми изправиха косата - не ги помня с точност, но със сигурност бяха двуцифрени и звучаха зловещо на фона на тези в останалите банки.

# 379
ами и ние имаме понякога колкото и да не ти се иска да теглиш се налага,защото малко са хората,които могат да си позволят да ти  услужат с пари,а ти да им ги връщаш 5 год по малко всеки месец

# 380
  • Плевен
Аз имам ипотечен кредит, потребителски, кредитна карта и овърдрафт Money
Тва е положението, аз работя в банка и сигурно това е професионално изкривяване. Като нямаме кво да правим и си правим сами кредити.
 Joy
Ами какво да кажа за кредитите принципа е един колкото е по-рисков за банката кредита и клиента, толкова е по-висока лихвата- Това е принципа навсякъде каквото и да ви говорят. Ако е с ипотека, лихвата е най-ниска. Колкото е по-сигурен дохода ви толкова е по-нисък процента. Колкото е по-нисък кредита, спрямо собственото ви участие в нещото което ще правите, пак е толкова по-ниска лихвата. Ако пък банката каже че не се интересува от имотното ви състояние, дохода, какво ще правите с парите, колко ще дадете от себе си и т.н. бъдете 100% сигурни, че ще ви прецакат с много висока лихва.
Стига съм писала, че като ми е това работата, мога да напиша цяла книга Mr. Green

# 381
  • София
Има ли банки, които към този момент да дават ипотечни кредити за закупуване на панелка?

# 382
Има ли банка,която дава потребителски кредит без доказване на доход?

# 383
  • София
Има ли банка,която дава потребителски кредит без доказване на доход?
Уж има, но при мен е ипотечен такъв  Wink Когато купувах апартамента (с готови пари) не ми стигна малка сума и реших да ипотекирам за по-бързо и лесно (тъй като не ме осигуряваха на реалната заплата). Нахендрих се на Тексимбанк, тъй като шефка на един от клоновете е наша семейна приятелка. Първоначално беше обявено, че не се иска доказване на доход. В последствие не само занесох служебна бележка с доходите, ами ми и поискаха неофициален документ (хвърчашо листче), на което да пише всъщност каква е реалната заплата, която взимам. Както и да е...
Та по темата - доволна съм от ипотечния кредит и без това става въпрос само за 15 000 лв в рамките на 5 год (с лихвите общо 20 000). Дано не ми се наложи да тегля отново по-натам кредити, не искам да завися от банки, самото чувство ми е неприятно. За някои хора това е просто начин на живот, но не и моят  Peace

# 384
Това "без доказан доход" вече го няма Mr. Green Но пък все още някой банки приемат за доказан доход служебна бележка от работодател.Все пак им е ясно,че много малка хора са осигурявани на реален доход.

Че то винаги е било така. Никога не са отпускали "без доход", напротив, разкатават те много повече, отколкото, ако си с такъв, написан черно на бяло.

# 385
Кредита е нещо прекрасно!!!Цената на имота, който си купуваш с кредит расте 50 пъти по-бързо от цената на кредита. А самия кредит инфлацията го изяжда. Ето, че има и добри страни да живееш в нестабилна държава Grinning

# 386
  • София
И как става това с вдигането на цената в държава със започваща имотна криза? И аз защо да купувам апартамент с тежести?

# 387
От мен да мине, ще ти кажа Wink През 2002 г. купих апартамент за 9000 долара. Кредит - 9 000 долара.
Рефинансирах кредита за друг, от който ми останаха 7 000 лв., с които купих една къща на село.
През 2005г. го продадох за 31 000 евро. Купих друг, НЖСК, за 24 000 евро., веднага, без кредит.
През 2006г. купих още един апартамент, за 30 000 евро. Кредит - 30 000 евро.
През 2007г. го продадох за 48 000 евро, без да съм вложила нито лев за ремонт.
С парите купих друг, НЖСК, за 47 600 евро.
Сега плащам кредит 30 000 евро, а имам 2 апартамента и 1 къща.
Да живеят кредитите!
Вече остарях, затова спирам дотук. Иначе сега е време да се купува, цените са паднали в момента. Ама нямам нерви, стига ми толкова

# 388
  • София
Ти говориш за неща отпреди сто години!  Laughing Важното е сега какво става.

# 389
Винаги съм била против взимането на кредити-категорично против беше и съпруга,а и родителите му,макар че  доста преди 10 ноември  те са теглили заем за апартамента  си,а ние се оженихме  малко преди Демокрацията,когато масово се теглеха заеми от ДСКаса.Свекъра и свекървата ми спестиха кредитните притеснения  в периода на демокрацията.После имаше фалити на банки,деноминации и какво ли не,та съвсем  не съм мислила за заем.

Дефакто станах снаха в чудесен обзаведен  с много мебели  апартамент и  докато бяха живи свекъра и свекървата( починаха съвсем скоро,лека им пръст) ,само техника сме купували,а тази есен сменихме дограмата в две от стаите със спестени пари.
 Имали  сме винаги пари за черни дни и живеем сравнително икономично с разумни покупки.Това е.

Общи условия

Активация на акаунт