имате ли кредит?

• 72 640
  • 679
  •   1
Отговори
# 390
Спокойствието да нямаш кредити цена няма. Peace

# 391
разхождаща се насам-натам, не на всеки му подаряват апартамент и не всеки стои на едно място, без да върви напред.

Ако трябваше вие двамата с мъжа ти да осигурите покрива над главата си, щеше да мислиш по-различно, защото определена сума от джоба ти се изпарява всеки месец, за наем или заем, все олекваш Laughing във втория случай поне не се притесняваш, че въпреки внесената вноска, хазаинът ще дойде и ще ти бие шута ... 

# 392
  • София
Разхождаща се...,много са ми странни такива като тебе.Я кажи,ако като се ожениш нямаш къде да живееш,тъпчеш от квартира на квартира години наред...няма ли да помислиш за кредит.То е много лесно отстрани-ожених се и живях при свекърите в 3,4,5-стаен апартамент,после те умряха и ние си сложихме дограма със спестени пари.Ми да сте живи и здрави.Ама някои от нас като са се оженили не е имало къде да живеят,схващаш ли?!

# 393
  • София
Разхождаща се,

Ти си извън нормата. Ха започни от нулата, пък да те видим. А и кредитите не са само за тези, които искат да си купят жилище, а и за инвестиция. Много зависи от условията на кредитиране и икономическата обстановка като цяло.

# 394
Ааа и да има място при родителите .. цена няма собственото жилище Simple Smile
Въпреки кредита се кефя най-много на две неща :
- лягам, ставам и се разхождам из апартамента как си искам
- имам собствена кухня и когато дойдат гости се чувствам домакиня

# 395
  • София
Права си е Разхождащата се! Ми така де, важно е да не си зависим от банки, тая свобода на духа, дето я имаш при свеки, банка не може да ти я даде! Е, може да е била участник в темите против свекървата, но по-добре да мрънкаш по форуми, отколкото да теглиш кредит. Ама-ха!

И, Никол, изобщо не си права,че стоят на едно място. Тя си каза,че са сменили дограмата на 2 от стаите. Живот и здраве, след 10-ина години могат да решат и на другите 2 стаи да сменят дограмата. Ама си е тяхна, със спестени пари, не с кредит! Така, след години, като доведе детето снаха, дограмата ще е сменена навсякъде  Heart Eyes и младите най-много някоя техника да се наложи да си купят.

Право си е момичето, нищо не разбирате вие. Crossing Arms

# 396
  Откланяте се от темата:
  Имате ли кредит?
"здравейте
темата е за как се справяме с финансите и за това стигат ли ни парите за всичко.
според мен средностатистическият българин трудно може да си позволи всичко,от което има нужда и което му се иска.навярно в много случаи идва на помощ кредита,макар че и той си е отговорност и много хора го избягват...

вие имате ли кредити,смятате ли,че те са изход от задънена улица или точно обратното?
моля за мнение,съвет и въобще някаква информация!..."

Моля,моля! Докато се разхождах,писах как седят при мен нещата.Давам си съвета на авторката на темата,тя нека си прецени  дали да тегли кредити  в несигурната ни България.Сина ми е вече над 20 -годишен,и него бих посъветвала да не се обримчва със заеми.По принцип  аз специално  случих на добри свекър и свекърва( свекъра ми бе майстор и в строителството,и  в дървените неща,и в боядисването ,и в какво ли не,а свекървата бе чудесна готвачка и за разлика от майка ми-много спокойна ,практична и  интелигентна жена),ужасно ми липсват,но да не се откланям от темата за или против кредитите.

# 397
Мда,не са лошо нещо кредитите,ама да ги даваха лесно когато трябваше. През 1999г имах спестени 8000долара,а си харесах един тристаен в Чайка,за 12000.Е,ами убих се тогава да търся 4000 долара кредит,ама не даваха Mr. Green И купих това,за което ми стигнаха парите. После,като станаха такива апартаменти по 100 000евро,почнаха да дават....

# 398
  • София
ТОчно, че става въпрос за задънена улица, а ти си мнооого далеч от такова положение. И синът ти най-вероятно ще е, ако имате още едно наследствено жилище от твоите родители (останах с впечатление, че вие никога не сте теглили ипотечен кредит).
Жилището е от най-важните неща. Не може да се сравнява ипотечният с потребителските кредити. И то пак зависи за какво е. Има значение дали е за нова пералня или за покриване на сметките за парно. При първия вариант си изплащаш пералнята и си переш през това време и накрая си имаш пералня и след изплащането (а и не е много трудно да се изплати една пералня), а при втория вариант трупаш нов дълг, за да изплатиш стар.

# 399
разхождаща, какво би посъветвала сина си?! Да живее при вас или на квартира?

Не познавам човек, който да не е зависим от нещо - било от свекър, свекърва, защото живее при тяхи трябва да се съобразява с техните порядки и норми за живеене, било от наемодател, който всеки ден може да ти вдига наема или да те изгони, било от кредити, които могат да поскъпнат и так дале...

# 400
 Бо_ ,разхождащата  е писала,че е против кредитите и че  е против сина й да се "обримчва" с  кредити.  Аз също съм категорично против,особено за някакви огромни суми,при положение,че банкiте вдигат самоволно лихвите. Натискам си парцалите при свекитата ,за никаква квартира не искам да мисля и за никакви покупки на лизинг дори . Който иска, нека си тегли кредити. Да,зависима съм от свекитата,ама какво да се прави,живота е  низ от взаимни компромиси. newsm78

# 401
преди 1 година теглихме ипотечен кредит и сега си имаме собствено жилище.Когато човек е здрав, работи и получава добра заплата кредита не  се усеща, но голяма е разликата да живееш на квартира7 години и да си имаш собствен, прекрасен дом.До авторката, ако може да си позволиш да  плащаш кредита сумата е доста малка, не му мисли много.

# 402
Бо_ ,разхождащата  е писала,че е против кредитите и че  е против сина й да се "обримчва" с  кредити.  Аз също съм категорично против,особено за някакви огромни суми,при положение,че банкiте вдигат самоволно лихвите. Натискам си парцалите при свекитата ,за никаква квартира не искам да мисля и за никакви покупки на лизинг дори . Който иска, нека си тегли кредити. Да,зависима съм от свекитата,ама какво да се прави,живота е  низ от взаимни компромиси. newsm78
Това добре,но АКО имаш къде да живееш-свекър,роднини,родители.Но ако нямаш тогава какво правиш? Например - родителите са на село,но там за теб няма работа,искаш да си в града.Или са от града,но са в малък апартамент и няма място за вас?

# 403
  • София
Хора , наистина ли някой, който може да плаща кредит/наем, би предпочел да живее при родителите?!  Shocked Shocked Защо? Да спести некой лев и да си купи парцалки, кола, да иде на почивка... Каква би могла да бъде мотивацията? Изключвам ситуация, в която двамата получават общо 1000лв и 500 трябва да идат за наем. Как може нормален човек да се натиска при мама/свеки и на всичкото отгоре това да го кара да се чувства по-независим?

Наистина не го разбирам. Не се заяждам , просто не мога да си го обясня.  Peace

# 404
  • София
аз мога да ти обясня. Едно от предимствата на такъв живот е безплатна бавачка (дори 2) по всяко време, особено вечер и в почивните дни; готвена манджа всеки ден и поделяне на чистенето и всички други дейности, деленето на сметките. Масово при такива случаи старите се грижат за младите, а младите си харчат парите за себе си или спестяват.

Общи условия

Активация на акаунт