Отговори
# 45
  • София
Здравейте и от нас!

Ева вече е здрава, сутринта бяхме на доктор, но ще я оставя още 1-2 дни вкъщи, за да се закрепи със сигурност.

Както Гери каза, вчера, макар и за кратко, си изкарахме много добре с децата. Тя, разбира се, любезно пропусна да спомене, че в началото Ева кански пищеше на опитите ми да почерпя Кика от нейните обикновени бисквити и на опитите да разделим 2 пластмасови чаши на 2 - беше искрено убедена, че две чаши се делят на едно - само за нея.  Embarassed Е, после си играха, де, и бяха мнооооого сладички.  Heart Eyes

Вили, много целувки от нас  Hug

Аз давам паста за зъби на Аквафреш и четка също на Аквафреш - но както и при вас, четката само се осмуква и подава за още паста. Аз само мокря с вода и то горкото се връзва.  Sunglasses

Лаконично да се включа и по "спора" от последните дни, който проследих. Ходя на работа на 15 км от дома ми, завършвам тежка специалност, за помощ имам една крива свекърва, която не можеш да я хванеш за какво и кога ще реши да се нацупи, майка ми е на 500 км от София, а след 1 седмица ще замине на 5000 км от нас, всичките ми приятелки са с малки деца и не мога да им оставя Ева да я гледат, ако е болна, мъжът ми помага много, но само през уикенда, защото работи до късно през седмицата, ходих на шофьорски курс, сега ще започвам курс по юридически английски, който ще продължи до месец май, изплащаме ипотечен кредит и кола на лизинг, детето ми е болно от месец и половина. Бих могла да се гръмна, обаче съм здрава, права и готина мацка и вечер като си легна, си казвам, че ей-тука до мене са най-скъпите ми хора и знам, че заедно с тях ще се справя. Пък парцалки и на мен не ми достигат, особено обувки. Абе, с две думи, ако ние не можем да си помогне, то никой, ама никой няма да може.

Много поздрави и целувки на всички!   bouquet

# 46
Здравейте от Силстренско! Ние вече сме при моите родители, а Вики подлудява дядо си само навън да я води и да обикалят при всички животни и градинки!  Laughing
Вили, и на мен ми се сви сърцето от разказа ти, но пък вече всичко е минало, так че ...  Hug
Норче, разплака ме душата!  Hug Припомни ми, че и аз като си легна, има за какво да съм благодарна!  Peace

# 47
Момичета, знам че някои от вас бяха на изпит на листовките от шофьорски курсове. Имам много голяма молба! Обещах на позната да й донеса отговорите (в нейните листовки ги няма  Rolling Eyes), но ги забравих в Сф.  Embarassed Много ще съм ви благодарна, ако някоя от вас ми приснима нейните и ги прати, или пък да ги сканира и да ми ги прати на мейл. Извинете ме за отклоняването от темите, но малко се поизложих тука...  Blush Благодаря ви предварително!  Hug

# 48
  • Пловдив Белащица
А за болните деца в яслите, какво да коментирам. Всеки гледа от неговата камбанария. Аз нямам баби на разположение, не знам на колко км са, но едната е в Лондон + баща ми и брат ми, другата баба е до Валядолид. Дядото е на 40 км и не може да кара кола, имат рейсове два пъти през деня. Отделно че от селото излиза само по важни случаи, от сватбата ни (преди 3 год) надали е излезъл повече от 2 пъти и то ще е заради фирмата му. Трудно се грижи за себе си, та какво остава за дете. На разположение имам само прабаба ми, която е на 77 с високо кръвно и болни крака. Може да гледа Андрея 1 час, не повече. На кой мога да разчитам? Един ден като почна работа и няма начин да отсъстваме аз и мъжа ми или може да отсъстваме с последствия. На старата работа имахме уволнявани хора след зачестили болнични. Отделно, че аз като бях сама ТРЗ и правих заплати през два дни на различните клонове, съм ходила и с 40 градуса на работа. Приоритет ми е детето, естествено?! Но понякога не стават нещата, така както ги искаме.

Съжалявам, че пак повдигам въпросът, но да се включа по темата от последните два дни - и за мен споделянето ти тук, Амели, е основно мрънкане. Преди чак си мислих, че ненавиждаш детето си. Пишеш само когато Ива е направила беля, не е спала, не е яла ... Сега е същото и с яслата. В един момент започвам да си мисля, че света като цяло ти пречи. Не те познавам наяве и не съм те виждала в друга светлина. Тук е основно негативизъм. Амели, просто не го мисли старото време - минало свършено. Мисли за бъдещето. Била си без дете, със свободно време, пари за харчене, приятелки и нощен живот... Всеки би трябвало да е наясно, че като се реши на дете, трябва да загърби някои неща.
И да кажа само, че аз не виждам критики, виждам съвети. И ако на някой не му пука за теб, спокойно ще си каже "м**ната й" и няма изобщо да пише нищо свързано с теб. Даже и постовете няма да ти прочете. Дори това, че ти казваме че си негативна е за да преосмислиш нещата. Не знам от къде тръгват нещата, но или започни да гледаш първо хубавите неща или просто да пописваш и малко хубави неща тук, които ти се случват.

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 13:34 от mango

# 49
  • Пловдив Белащица
Зъбите мием с паста за зъби Ненедент без флуор. Мая, когато е без флуор пастата, може и да се гълта! Против съм пиенето на флуор! Особено след като прочетох някои статии, а и зъболекарката ми е против.

Вода - розов девин и понякога навън обикновена минерална, ако не намеря изворна. Също съм купувала и изворна на Билла - Клевър. Чешмяна не пия и не виждам как ще дам на детето. Макар че имаме и кана Брита, пак ми мирише водата.

Дан, макар че два пъти в месеца ходим на селото на свекъра и там има селски животни в изобилие. Тя на едно магаре, което лежи отстрани на пътя редовно казваше куче. Имаме обаче напредък, онзи ден вървим по този път и отбеляза - няяяяма кочетоооо. Аз обясних, че е магаре, това което го няма. После видяхме магаре, почна да подскача - етоко кончето. Пак обясних за магарето. След някой час видяхме конче и сочи и вика - митаре  Laughing.

# 50
  • Пловдив
Здравейте на всички  Hug
Много сте писали тези дни, едва ви изчетох  ooooh!
Подхванали сте теми, които ме вълнуват от известно време. В днешно време ако не оценяваме дребните неща, сме просто изгубени. Винаги съм била оптимист, но покрай трудностите в живота като че ли почнах да губя усет към истинските неща и все повече да си мисля, че няма оправия. Но не е така - живи ли сме, здрави ли сме, децата да са ни добре, какво повече да искаме?  Другото по-лесно или по-трудно ще си го постигнем  Peace
Нора, благодаря ти за поста и по-точно за тези думи  Hug
Цитат
вечер като си легна, си казвам, че ей-тука до мене са най-скъпите ми хора и знам, че заедно с тях ще се справя.

Гери, кухнята е страхотна   Peace С кеф да си домакинстваш из нея  Hug

# 51
Бързо възтановяване на малкия юнак Наско и от нас Hug. Радвам се че всичко е минало бързо и успешно Peace

И ние мием зъбите с Ненедент, по колкото пъти се сетим. Хич не умее, въпреки че гледа батко си или някой от нас и уж ни имитира, но не ми дава да и ги мия аз. Батко и една време много хубаво ми се озъбваше Mr. Green и аз му ги миех, но мацката е по-самостоятелна и това си е  Laughing
 Вода до скоро давах само изворна на Девин, от месец сме с Брита и давам или от нея или изворна.
 И Цветина понякога като Ева, много и си свиди и не дава нищо на никого, най-вече играчки. Напоследък вкъщи постоянно пищят с батко си за някоя играчка и се налага все по-често да ги разтървам, защото започват и двамата да пищят и дърпат. Който надвие я гушва и бяга да се крие, а другия след него и се започва отначало ooooh! Иначе храна обикновенно дава, дори се сърди ако някой не иска.

# 52
Явно и аз трябва да започна с миенето на зъбите. Embarassed С Владислава започнахме още през 6-тия месец като се показаха първите зъбки, първо с кислородна вода, а после и с паста. Давах също и "Зима флуор". Резултатът е, че още на 6 години имаше 7 пломбирани млечни зъбчета, а сега, колкото и да ме е срам да призная, едва я вкарвам в банята да си измие зъбите. Купих най-прекрасни електрически четки, но мързелът е непобедим. Хващала съм я да стои в банята с включена четка в ръка и да се оглежда на огледалото.  Laughing Новите й зъби засега са здрави, но както бях писала, растат накриво.
Лили, бях обещала да ти пиша за ортодонт. Спряхме се на доц. Лаура Андреева. Има частен кабинет в района на Орлов мост. Засега каката ще носи трейнинг апарат през нощта и като се покажат всички зъби, ще слагаме брекети.
Мартина е влюбена във всички животни. Последно показва как се движи и как съска змията. Баба й много обича да гледа Animal planet и Мартина обожава да гледа кучета, котки, кончета и птици. За съжаление сме още зле с  говоренето. Повечето думи са едносрични, обикновено първата сричка, но пък интонационно е много забавна. Възклицания, викане, чудене Joy

# 53
  • Пловдив
Забравих да спомена за зъбите и водата Simple Smile
Зъбите мием с паста на Дентал за 0-2 год., на която пише, че е безвредна при поглъщане.
Вода - преобладава пиенето на чешмяна  Embarassed Купихме кана Брита, но не сме сменяли скоро филтъра и предпочитам да му дам от чешмяната.
Вили, радвам се, че всичко вече е минало при вас и то благополучно  Hug

# 54
Аааа, значи все пак не съм единствената несериозна със зъбомиенето  Wink

# 55
  • София
Здравейте...
да споделя какви ги свърших вчера Embarassed
Сложих да варя кестени към 9, изключих ги и после към 10 излязохме, върнахме се към 14:30 философствах във форум поле към 16 ч отидох да мятам пералня и тъй като не беше свършила реших да по изчистя малко кестени мислейки, че са изстинали вече, а се оказа че тенджерата е гореща (Цептер мептер ма чак токова дълго горещо да държи?!!)... след като се укорих как може толкова време да не са изстинали поглеждам и с ужас установявам че котлона е на 4 (от 9)... водата вътре беше като боза добре, че нямаше някакви поражения

# 56
  • София
За флора: не знам кое е правилното дали да се двава или не - аз не давам... резултата е, че Мити е с обратното на флореоза (няма идея как се пише)  Sad ....
Водата: пият каквато ние пием: Изворна/Трапезна - Розов Девин/Горна баня(от 2та вида)/Банкя.
Зъбките: не сме редовни. Погледанах пастата Vademecum е. Четката за зъби е Oral-B (и 2мата са с Дисни серията: на Ели - Мечо Пух, мисля възраст 1-3г ч водят, на Мити е Реми от "Рататуи" 4-7 г.) и Ели е почитател на четката, но освен да я смуче я и ръфа, в следствие на това имаше няколко изтеглени и стърчащи косъмчета.

# 57
 Здравейте, момичета.
 Аз пак не успях да пиша по навреме.
 Мила, страхотно си го казала. И наистина с второто дете нещата съвсем се избистрят - кое, аджеба,(ако знаете тази дума) е важно в живота.
 Вили, толкова се радвам, че при Вас нещата вече са приключили добре.  Hug
 А за писането на отрицателните емоции - аз сега пиша доста по-рядко, защото всичко ми е наред, откакто свекърите са тук Mr. Green
 Иначе сме добре. Ще Ви пусна още малко снимки от океана. Ходихме сега в събота. Купих си и нови маратонки и едни обувки на Генчо на страхотно намаление  Grinning
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269000&pid=8435265

# 58
 Ох, забравих да пиша за миенето на зъбите - и ние сме доста несериозни. Учим го, но не толкова упорито, а трябва.  Naughty
 А иначе съм абсолютно съгласна с Дени, че мъжката компания май повече търчат, отколкото нещо много да се развиват  Mr. Green
 Благовеста, много приятна случка си разказала. Аз хич не обичам котки, но картинката на малката приказлива Раличка и сладкото коте звучи супер.
 Хайде сега приятен ден от мен.

# 59
Танче, страхотни сте както винаги Hug. Толкова мнаго Ви се радвам!

Деси, и нашата четка( втора вече) е в такова състояние, даже веднъж му се навря косъм или както се казва, че ми излезе от ума сега между зъбите.
А водата - отдавна сме на Девин - розов, купуваме голямя бутилка и всички пием такава. На мен сега "трески ме тресът" - идва време за баня и след това ужасната процедура по почистване на "боксовата круша". Ама точно такъв вид има в син цвят ooooh!. Даже ще дойде съседа да го държат с Цеци, ох оплаках се Tired.

Общи условия

Активация на акаунт