Отговори
# 75
Добро утро от мен! Вики още спи (на нашето легло).
Мама Бимби, благодаря за кафето и "усмихнатите бисквитки".
Набързо попрочетох какво си бъбрите.
Мини, много си сладка с коремчето Laughing отстрани как бързо върви времето Wink и бременлинските ти дрехи много ми харесват.
Honey_81, малко ми е трудно да те посъветвам какво да направиш в случая. Знам, че ти е много тежко в момента, защото и аз се чувствам така, макар че Вики през трите дни в яслата не е плакала постоянно, но е отказвала да яде. Аз почти съм на път да се откажа, колкото и да ни е трудно да се справяме. Още повече, че Вики след 3 дни ясла, вече 6 -ти ден е болна. От вчера е с висока Т, през нощта пак ми вдига, сега пак има. Като се събуди, отиваме на лекар.
Помоли госпожата да влезеш с детенцето по време на играта, за да свикне с обстановката и да се успокои. Другият вариант е да пробвате с частна ясла, защото там са по - малко деца и съответно ги гушкат много повече (така ми каза моя приятелка, на която детето е в частна ясла).
Между другото, ако имате информация за добри и не много скъпи частни ясли (до 350 лв.), моля да ги споделите, че и мен ме интересуват.  
За четката - ползваме тази, която Пухчо е показала. Мия сама с вода засега.
Моля, всички, които са пуснали децата си на ясла да споделят опита си от първите седмици - свикване и болести. Извиняваме се на другите, че ще трябва сигурно наново да четат вече изписани неща, но наистина имам нужда от подкрепа в момента Praynig. Ако искате ми пишете на лични.

# 76
Аз мисля, че за всеки е полезно да научи за яслените тревоги и успехи (дано има повече такива Simple Smile), независимо дали и неговото дете в момвнта ходи на ясла, или не.
4о4ка, доколкото си спомням почти всички дечица се разболяха още през първата си седмица на яслата, за съжаление Cry Подкрепям всички ви много силно и дано нещата скоро влязат в ритъм!

# 77
Чочка благодаря и на теб!В частните също е лудница ! Учителките й са много добри и децата в момента са 10(в частните минимум 15) .Едната госпожа я гушка много , но другата е по-твърда.Иначе каза че би я гушкала по цял ден ама другите деца ревнуват и искат и те!Ако се наложи ще я спра макар , че на моя приятелка детето е било така почти 2 месеца и после от раз даже часовника си е навивало да ходи на ясла!
Онази вечер я оставих с баба й ,  с която е свикнала и няма проблем и като казала мама и ми хванала блузата и рев поне 15-20 мин я е успокоявала.Абе не ми се иска и така да е мамино детенце(имам позната с внуче на 5 и реве по цял ден за майка си,а не е ходило на ясла от 2ра група е почнало).

Ох и аз незнам утре и пращам книжки и едно зайче да й прави компания!

# 78
honey_81, и сме на същия хал. Днес на Калина й е 4-ти ден. Ревна в момента, в който седна да обуем пантофите. Освен за играчка, която да си носи (както вече са казали момичетата), друго не се сещам да те посъветвам.
Мен повече ме притеснява, че тази нощ й се запушваше носа, а сутринта се събуди без глас.  Crazy

# 79
Мила и Али е прегракнала ама от рев ще да е .Тя там вчера не е спряла(миналата седмица поне на люлката се е люляла,на балона е играла).Все пак ще я заведа на лекар следобяда.
Аз останах с впечатлението че Калинчето е ок там и не плаче Sad
Дано бързо се преборят с този стрес дечицата!!!

# 80
  • Пловдив
Моят опит с ясли и градини е следният:
Всичко си е до дете. Общи правила за съжаление няма.
Големият ми тръгна много малък на ясла и за отрицателно време свикна. При преместваето в градина също не е плакал и подобни. Както съм казвала, просто е по-приспособим и му е лесно да свиква с промените. За 7-те си години е живял в 3 различни жилища и никога не се е налагало да свиква с новото място.
Преси сега като тръгна на ясла ми показа пък друго. Ходи вече 5 седмици, от които на 2 пъти беше болничък, но слава богу изкарахме ги леко. Пъвите 2-3 дни плачеше, когато лелята посегнеше да го вземе. После взе да се усеща и почваше все по-отрано да плаче Sad С времето се поуспокои, плачеше като го взимам, може би да си го върне, че сме го оставили. От момента, в който баща му почна да го води, не е плакал сутрин, а от около седмица не плаче и като го взимаме вечер. Радва ни се като ни види. Успокоил се е явно, че няма да го оставим там, а е само за малко и така. Та накратко - време трябва все пак за да свикнат с новите обстоятелства.
За яденето - в началото е имало нужда малко да му скръцнат със зъби за да се храни, сега сам си иска Simple Smile
За спането - от първия ден, в който остана да спи там, не е имало проблеми.
Не сме прилагали някакви специфични тактики.
Бъдете силни и не се поддавайте на манипулацийките им. Трябва да сте постоянни, защото много бързо се усещат и почват съзнателно да те разиграват. След като са тръгнали на ясла значи ще ходят и точка  Peace Дано само да са здравички  Praynig
Успех на всички  Hug

# 81
Гери, благодаря за съпричастността ти  bouquet
Honey, коя е вашата ясла? Само 10 деца в група е повече от чудесно. Нашата е с 20 с тенденция да станат 25 Shocked
Пухчо, личи си, че си силна мъжка майка Hug Аз, за съжаление не съм Embarassed

# 82
honey_81, първите два дни влизаше без да плаче, но после голям рев е било вътре. Взимах я цялата подпухнала. Иначе казват, че яде. Вчера и днес влезна с рев. Вчера казаха, че уж малко по-малко е плакала. Днес ще видим като я взема след 30 мин.

# 83
  • София
Ние също давахме играчка да си носи. Другото, което правехме, е, че й казвахме, че отива не на "ясла", а на люлките и да играе с другите деца, че ще пеят песнички и й разказвахме какво ще правят там. Важното е, според мен, да не усеща вината, която чувстваме, че си "изоставяме" и да се представя яслата не като място, на което са без мама, а като място, където има тоооолкова интересни други неща за правене. Сега, като минем край яслата, казва "люлки" и маха за чао.  Simple Smile

Дано бързо мине адаптацията и да са здравички малките!  Hug

# 84
Да докладвам!
Днес е била много добра почти не е плакала даже някаква нова игра я е впечатлила и сега само ръцете отзад си държи и се върти(не запомних текста на песничката).Не се разплака и като я взимах и не се е напиквала.Абе ден мечта за мен.Дано всички са така вече .Незнам обаче дали е защото тази госпожа и е по-симпатична , дали защото баща и я кара , дали защото й казах че съм на работа и ще я взема много рано ако слушка и си играе с децата?Учителката каза че ще я остави да спи в нейна смяна ако е кротка още 1-2 дни.Стискайте палци утре пак да е така и при другата госпожа.
Ще ходя обаче на лекар да я види , че е със сополки (отдавам го на 1 кучешки пробиващ и един растящ ама ще видим).Дано не е сериозно,че да не прекъсваме адаптацията.
Благодаря ви че сте се включили в моята "трагедия".
Чочка ние сме в 55 ОДЗ в Люлин.25 и повече деца са но сега почти 15 са болни иначе и ние сме на вашия хал.
Мил нядявам се й ти да се похвалиш с добри новини.
Хайде болните да оздравяват!!!

# 85
Здравейте и честита юбилярна темичка!   bouquet Много готино заглавие  Peace

Ние сме си с Кари вкъщи днес, понеже ще я водя на имунизация следобед. Най-накрая получихме час, когато не съм на работа и детето е здраво та след 5 месеца отлагане ще я сложим най-накрая  Mr. Green Надявам се да не вдигне Т, май ще й дам профилактично Калпол  Rolling Eyes

Започнали сте интересна дискусия ( не мисля, че е спор, затова казвам дискусия ). Предполагам, че всеки има проблеми, въпроса е как ги понася. Някой от нас за по-емоционални, други - не. Не може да упрекваме някой, че си излива нервите тук - все пак това е форум и ако не харесваш някой постове, просто ги подминаваш. Но това, което и момичетата са казали, Амели, е че ни пука за теб и затова се стараем да те съветваме. Ако постовете на Десем или на който и да е са те обидили, не го приемай навътре, а се усмихни  Peace И наистина се усмихвай повече! Животът е твърде кратък да го прекарваме само в тревоги и притеснения. Аз съм на 21 и нямам нощен живот, нямам много пари, работя много - карам смени по 12 часа денем и нощем, но стискам зъби и се боря заради семейството ми. Много ми хареса историйката за професора! Хайде, Амели, не се тревожи и не си тръгвай от тук - много си готина и съм убедена, че може да си един много лъчезарен човек.  Peace

Браво на смелия Наско! Вили, с твоя разказ ме върна към операцията на Кари. И при нас беше така спешно, но всичко мина много добре и да ти кажа, след нашата операция Кари не е имала сериозно разболяване. Така че дано всичко тръгне по вода при вас. Да го нацелуваш сладура!  Heart Eyes

Моргаз, много е пораснала Емма! Голяма сладуранка, да ти е все така здравичка  Heart Eyes Не се притеснявай за говора - и Кари не говори кой знае колко и казва ту английски, ту български думички. Напоследък любимата й дума е кака. Понеже нямаме каки тук, предполагам, че така нарича себе си. Тъй като аз соча себе си и казвам "мама" и после соча нея и казвам " Кари", предполагам, че от там идва това "кака". Или може би детето просто иска да става кака, знам ли  Joy

Танче, приказни са снимките ви. Направо лъха спокойствие и щастие от тях! Ти изглеждаш много добре и си отслабнала  Grinning Много ми хареса снимката където се кърмите с Петърчо  Heart Eyes

Мини, ауу страшна мацка си! Много е пораснало коремчето наистина  Wink То май не остана много, а и скоро излизаш по майчинство пак. Ехх, много хубаво  Hug

Дано малките сладурчета да се адаптират лесно на яслата! При Кари беше много бързо и лесно - първия ден беше само 2 часа и след това по цял ден. Много й харесва там  Grinning Но все пак нашия тати е там и когато има почивка отива при нея и си играят  Laughing

Накрая ще ви разкажа пак една историийка с Кари и Павлин. Снощи решихме да се опитаме да свикнем Кари да се къпе права под душа, а не във ваната. Тя почна да плаче и изобщо не искаше да се приближи до душа. Тогава тати реши, че трябва да помогне на детето и влезе с нея под душа, докато аз я сапунисвах  Joy резултата беше че всичките бяхме добре изкъпани  Peace

# 86
Мини, на теб прости ти отива да си бременна, страхотна си Hug.

honey_81,4o4ka , аз също нищо не мога да ви посъветвам, нас скоро ни чака същото. Споделяйте тук тревогите си и не се притеснявайте.

# 87
Взех Калинчето към 12.30, казаха, че е яла, плакала, искала е да я гушкат и носят и въобще програмата е пълна. Беше много уморена и веднага щом я сложих да легне заспа. Преди малко се разбуди, пи малко вода и дори без биба в устата продължи да спи.

# 88
Мини , както винаги си готина мацка Peace. А я кажи, какво става с вашия МОЛ, отвори ли вече че си търся повод за разходка Mr. Green

За яслите и градините мога да споделя горчивия си опит с баткото Thinking. На ясла тръгна на 1г.и 11мес. Първата седмица до обяд, после по цял ден. Първите дни нямаше проблеми, после захитря и ревеше, но всеки ден ходехме с любимото мече и нещата се уталожиха за 2-3 седмици. През следващите  10 месеца не сме имали кой знае какви драми, разболявал се е веднъж, но стигнахме до болница.  Дойде време за градина и моето дете, което сутрин тичаше към яслата и се радваше започна да плаче още като се събуди сутрин. До градината се носехме с хиляди уговорки и рев / будехме квартала Sad/ .Там  следваха уговорки и раздели, гонене по стълбите, ревове докато повърне, сещал се е че иска друга играчка и съм се връщала  и какво ли не ooooh!.Висеше по един час на врата ми и ако госпожата се опита да го вземе  пищеше все едно го колят smile3514 Сутрин излизахме в 7.45ч, за да мога да съм на работа в 9ч, а пътя ми беше 10 мин и градината ми беше на път. Това нещо продължи ДВЕ години, в чудо се бях видяла с него. В трета група поиска да ходи и на английси и изведнъж започна да ходи с желание и без ревове, знаеше че всеки ден има английски или народни танци и това му беше стимула. 
При нас винаги проблема е бил само сутрин при раздялата, през деня нямахме проблеми, вечер си тръгваше доволен. В редките случаи в които го е водил някой друг, проблеми не е създавал, проблема беше привързаноста му към мен и това че аз го оставям. Учителките все мърмореха да го води някой друг, а не аз, но варианта беше баща му да го води в 6.30ч и да стои там по 12ч, което ми се струва по-лош вариант.  И след всичко това , като си помисля че напролет всичко ще започне отначало и  #Crazy
Така че както е казала poohcho , всяко дете реагира различно и му трябва различно време да свикне, но все пак свиква- рано или късно.
 Пожелавам на всички дечица бързо адаптиране и по-малко тревоги на мамите, защото знам аз как стоях на стълбите и чаках да спре да реве, а закъснявах за работа или отивах там разплакана и го мислех по цял ден. Hug

# 89
Мила, ще се апаптира Калинчето, но просто трябва време. Мисли си, че след година вече ще си забравила тези тревоги  Mr. Green

Ние сме с и

Вода пие Кари от кана Брита откакто стана на 6 месеца. Иначе в България й давах розов Девин  Peace

Все забравям да ви се похваля, че от седмица имаме вече българска телевизия  Peace Оказа се, че трябваше само да звъннем на Булсатком до България и те ни насочиха кои настройки да оправим с дистанционното и то взе че стана  Mr. Green Много съм доволна, абе друго си е да гледаш предавания на български  Peace

Общи условия

Активация на акаунт