Много вкусен кекс

• 196 570
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
 HugПоздравления за авторката на този сполучлив кекс!Много добра рецепта! Grinning

# 121
и аз го пробвам сега кекса. сложила съм го във фурната и пека. да видим какво ще излезе! Simple Smile

допълвам се - кексът стана страхотен и всички много го харесаха! сложих продуктите точно както са описани от авторката /само от яйцата сложих 4,не 5/ и всичко стана идеално.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 17:00 от gardje

# 122
  • Бургас
Кажете рецепта за кекс ,който да се пече в продълговата форма....

# 123
Кажете рецепта за кекс ,който да се пече в продълговата форма....

точно рецептата за кекс, дадена в началото на тази тема от авторката, пекох вече два пъти в продълговата форма, става супер.

# 124
  • София
Страхотен е кекса. Сутринта го направих и почти се изяде.   chef

# 125
Правете смело супер е кекса! Hug Rolling Eyes

# 126
При мен се оказва, че кексовата форма ми е от малките и ще направя половин доза. В такъв случай и бакпулвера ли трябва да е половин пакетче или цялото? Embarassed

# 127
  • варна
При мен се оказва, че кексовата форма ми е от малките и ще направя половин доза. В такъв случай и бакпулвера ли трябва да е половин пакетче или цялото? Embarassed
Половин  Peace

# 128
Половин  Peace
Благодаря, Мими  bouquet Започвам го, ще докладвам после резултата Laughing

# 129
  • варна
Какво стана с кекса, получи ли се  Simple Smile?

# 130
Преди няколко дни ядох един купешки кекс и си мислих-какво ли слагат вътре, че е толкова вкусен:) Отново се убеждавам, че няма случайни неща! Този кекс е абсолютно същия Crazy Много вкусен:) Направих го с 3 яйца и останалото наполовина.  Добре, че е форума, че се заредих със страхотни лесни рецепти  bouquet

# 131
Здравейте ето я и моята рецепта която е от баба ми много хубав кекс

3 яйца
 2ч.ч захар
 3/4ч.ч олио
 2ч.ч брашно
 3/4 ч.ч газирана вода
 1  бакпулвер
 1 ванилия
 кората на 1 лимон
 орехи
 по вкус половината от тестото се оцветявя с кака

# 132
И аз да се запиша в темата със моят любим кекс, ето и снимки:
http://anjela123.snimka.bg/tapestries/razni.395165.15195303.big
http://anjela123.snimka.bg/tapestries/razni.395165.15195306.big

Рецептата:

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. Олио
1 ч.ч. Вода
2 ч.ч. Брашно+1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 буркан сладко (аз използвах сладко от смокини)

Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват. Добавя се олиото на тънка струйка. Брашното и содата се смесват и се добавят. Сладкото се разбърква с водата и се добавя и то,но се бърка  само с лъжица, а не с миксер. Прибавят се орехите. Пече на 180 градуса.
Да ви е сладко!!! eat

Здравейте, момичета! Аз съм съвсем нова във форума, току-що се регистрирах, но не е тук мястото да обяснявам коя съм Simple Smile Всъщност търсех рецепта за кекс със смокини и случайно в нета попаднах на тази. Изпробвах я и стана страхотен кекс! Аз също разбърках плодовете с миксера и стана чудесно! Благодаря много за споделената рецепта!

# 133
  • София
Тази рецепта (от началото на темата) я имам от приятелка на баба ми, казва се "Кекс с оранжада" или поне тя я беше кръстила така.
Аз слагам Фанта портокал или Миринда портокал, по-рядко лимонада и става страхотен!

# 134
Днес реших да пробвам кекса по тази рецепта. На вид го докарах, но като го разрязах не беше изпечен отвътре. Спазих точно пропорциите, какво може да съм сбъркала?

Общи условия

Активация на акаунт