да или не?!

• 13 620
  • 248
  •   1
Отговори
# 120
Чакайте малко, вие сигурни ли сте точно какво се е случило?
Защото аз не съм.
Авторката пише, че мъжът ѝ и е посегнал, посинил, но никъде не пише, че я е бил.
Значи има и друга възможна версия:
Жената вбесява човека, един вид тя упражнява психически тормоз върху него.
В моментна загуба на контрол той да речем силно я блъсва, тя пада между купчина мебели и резултатът е счупен нос и множество синини  Thinking
Това доста сериозно се различава от побой.
Така че не бих изказала мнение преди да са ясни фактите.
беше удар-челен-а за тормоза-да-ужасен психически тормоз върху него приложих,но не го оправдава.Аз постепенно се стабилизирам.Сама с детето.Още на знам какво ще е занапред...Благодаря на всички за мненията,не съм писала отдавна-не съм сядала пред компютъра,нищо не ми се прави...

# 121
  • София
Още един глас за абсолютно не!
Когато бях на 17 преживях една такава "любоф", която накрая завърши в Пирогоф.
След това майка ми си ме прибра вкъщи и изключи телефона, за което съм и благодарна завинаги.
Щом сега е почнал с нослето, после може да дойде ред на ръката или крачето.
И как се гледа малко дете в такова състояние?
Бягай далече.

# 122
  • София
Е тоя помияр утре ще посегне на децата ти... ... ... бихте ли простили?

# 123
  • София
В такъв случай положението е лошо.
Както са писали и останалите, по-добре бягай от този човек.

# 124
оооо със сигурност е не на 24год съм и съм разведена именно заради това че ми посегна после ми се моли но не категорично посегне ли веднъж ще го направи и втори

# 125
Някои видове любов не ги разбирам - с кютеци и синини.
Бягай далеч и търси истинското щастие  Hug

# 126
Виж сега, не мога да ти кажа, не съм в ситуацията ти, но със сигурност ще ми трябва мнооого обмисляне zа да раzбера и да повярвам, че мога да си върна доверието и да не се плаша от тоzи човек.
Във всеки случай има 2 ма уАстници . Помисли какво стана и zащо.
Сега ще ти раzкажа какво четох на детето вчера от една книжка с картинки обясняваща чувствата . Автор Алики, книжаката се каzва чувствата са като цветовете. Сина ми е иzбухлив и се опитвам да му обясня чувствата.
Историята е в картинки. Едно момченце се присмива на едно момиченце и го обижда, момиченцето каzва мен ме zаболя и момченцето се смее  и момиченцето го ритва. МомчЕнцето кавzа zаболя ме. Момиченцето  пита къде ? Момченцето покаzва и момиченцето каzва ето виж, ти чувствата не можеш да пипнеш или да помиришеш ... но ето така боли подигравката .  ...

Според мен се опитай да видиш и ти какво направи и ако мислиш , че няма начин да промените нещата и у двамата zаедно ... по нагоре са те посъветвали.

# 127
  • София
Jabata, аз имам опит. Опитвала съм се и с подобни приказки за чувства. Вервай ми, не работи! Мъж, който бие, просто си е такъв и не можеш да го промениш никога.

Имаше даже един испански филм за един, дето трепеше жена си. После се разделиха и почна да ходи на терапия с група, с психолог, с цветни листчета. Мацката се излъга и се върна при него.
А познайте дали я преби пак?

# 128
Дилянка , а ти чете ли темата колко от майките в пристъп на нерви удрят децата си ? Към 80% каzаха да .
Това е същото, но понеже е между въzрастни се обсъжда по друг начин.
Аz не и каzвам да стои до него, ако я бие, а понеже може да мисли, преценява , контролира себе си и може да си тръгне ако реши ... да обмисли къде е грешката , zащотот тя е у двамата ...  да не могат и двамата да понесат една ситуация и да се стигне до там ...

# 129
  • София
Абе едно е да плеснеш детето, съвсем друго е тупаница между очите. Съвсем не е същото.
Надявам се, никоя от майките отговорили в оная тема да не си е закарала детето в Пирогов от тупаници.
Но бие ли те мъж, там е съвсем друга история. Това е някаква извратена психология на мъжа. Има такива мъже, на които даже и "копче" да им кажеш, скачат и те пребиват. Има и такива, дето търпят да им лазиш по нервите. По-добре да живеем със втория тип, нали?

# 130
Абе едно е да плеснеш детето, съвсем друго е тупаница между очите. Съвсем не е същото.
Надявам се, никоя от майките отговорили в оная тема да не си е закарала детето в Пирогов от тупаници.
Но бие ли те мъж, там е съвсем друга история. Това е някаква извратена психология на мъжа. Има такива мъже, на които даже и "копче" да им кажеш, скачат и те пребиват. Има и такива, дето търпят да им лазиш по нервите. По-добре да живеем със втория тип, нали?

Недей така да говориш, не zнаеш кой до колко си поzволява да "плесне" и детето какво точно чувства , като няма на кого , освен на мама да каже ... а ако мам "пляска" ... даже го намирам zа много по отвртатително, zащотот въzрастен човек поне може да предприеме нещо сам.

И да по добре с вторите  Wink но човека си е човек и човека е грешен.   

Не можешда оправдаваш една грешка , а да си непреклонна zа друга, само zащотот ти си потърпевша от другата.

# 131
  • кв.Изток
Точно заради детето се спасявай.Ако искаш детето ти да има майка...

# 132

Въпроса е че тука случая не е такъв. Авторката не казва :"Мъжът ми ме бие, какво да правя?", а казва : "Приложих му ужасен психически тормоз и той ме удари, без даже да помни какво е направил". Лично аз правя много голяма разлика м/у едната и другата ситуация. Разбира се, че никой не трябва да търпи - въпроса е дали единствения изход е събиране на багажа и бягство. Аз лично мисля, че има и други възможни решения на ситуацията /като търпенето и толерирането на подобно поведение, не е едно от тях/.
Сигурна съм, че ако ситуацията беше обратна - мъж приложил психически тормоз в/у жена и тя го посинила по някакъв начин в яда си - всички пак щяхте да защитавате жената и да викате: "Бягай от него той те тормози, ти не си виновна, заслужил си е синината." Нещата винаги имат повече от една страна и е добре да се опитваме да ги разберем преди да използваме епитите от рода на "животно, побойник" и всякакви в този дух.

# 133
Всички вие сигурни ли сте, че ако някой ви подложи на "ужасен психически тормоз" до степен, до която да ви забучи главата така, че после  нищо да не помните, ще издържите да не ударите човека срещу вас, който ви е докарал до лудост?!Защото аз за себе си не съм сигурна. Ама съм сигурна, че околните нямат причина да се разбягват от мен, или да ме напуснат завинаги.
 И още, дори авторката да напусне този мъж, аз съм сигурна, че в общи линии, ако подходи и към следващия така, резултатът ще е същия.

# 134
да,буквално е-носът ми е счупен,цялата съм в синини-като видя какво е направил се разплака-в яроста си не си спомня нищо...ужасно е всичко...
не бих останала....това което описваш е ужасно,а още повече,че знам какво е да си със счупен нос и знам какви болки са  Rolling Eyes
Не бих се и замислила дали да оставам при него....Щом сега те е нагласил така хубаво,то след време пак ще ти посегне...Бягай делече PeaceОт опит ти го казвам..Навремето едно бивше гадже така ми счупи носа,почнаха се оправдания от сорта-че няма повече,че незнам си какво си....познай дали бяха истина...

Общи условия

Активация на акаунт