Февруарският тандем вече е с голям корем!

• 16 359
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!Чета февруарските форумите отдавна и ми е интересно!Сега реших и аз да напиша нещо!Аз съм от Провадия и съм на 26 години.Това ми е втора бременност.Имам момче на 6г.Бременна съм в 22 седмица определена съм за края на февруари.Докторите казват близнаци - момчета и като ми казаха настръхнах, но вече свикнах с мисълта.Ще бъда мъжка майка.Нещо не мога да разбера как да си кача снимки.Моля помагайте!

# 136
Десика,
частната Св.София ми е един от вариантите. моят лекар (д-р Георги Николов от Репробиомед), който работи и при Мазнейкова, ми каза в петък, че цената за естествено раждане с епидурална упойка е 1200лв в момента. не е възможно да има цена за престой в болницата 1000лв/ден - това и в частната Св.Лазар го няма (май се води най-скъпата за раждане в София)!

# 137
alvina , dобре дошла.
Супер, супер още едни близначета и този път са при нас.
Къде ходиш на ЖК.

# 138
foxy81 много готини снимки  Grinning Ние с моето мило също сме обиколили почти цяла България(на автостоп newsm10). Много обичам Родопите-това е любимата ми планина,но и другите сме ги обикаляли.Като стане на нужната възраст бебока ще му купим на любимия раничка за бебе и пак тъгваме по newsm41
Лек и слънчев ден на всички  smile3525

# 139
alina_v  Hug добре дошла при нас!!! Тук ще ти хареса много, а аз лично съм много доволна,че няма да съм единствената мама на близначета,и то МЪЖКИ Mr. Green

wondertedy7 според мен е нужно всеки да пообиколи България,за да я оцени както трябва.И аз обичам Родопите,не само защото сме наблизо,ами и защото точно от Родопските разходки са ми най-хубавите спомени.То се вижда,де Mr. Green

# 140
Привет " дебеланки"!!! Това е шега, все още не сме толкова дебелички, а по - скоро бих се изразила " пухкавички", звучи много по - сладко!
Желая на всички успешна седмица, изпълнена с много весели емоции!!!

alina_v, добре дошла мила! Желая ти лека и безпроблемна бременност и две здравички бебчета през февруари! Много се радвам, че отбора ни расте все още, а пък и мамите с близнаци тук са дефицит- май са само две, дано да не греша, а сега с теб са вече 3! Ето тук можевш да намериш пълна информация за това как да качваш картинки и снимки там където искаш:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0! Дано да съм ти била от помощ!

Foxy, много хубави снимки! И аз като теб обичам да лудея из девствената природа на България!

Днес капучиното е от мен! Да ви е сладко!  love001

# 141
  • София
Да бе!!! 8 страница????
Вие не почивате ли Simple Smile

Явно ако първо чета, а после пиша, нищо няма да напиша Simple Smile

Та да си кажа - пак ходих за токсоплазмоза... отново ми пуснаха за 2та маркера... казаха че можело междувременно да съм я изкарала и за бременни било задължително..
Зачудих се, но де да знам... Сега чакам резултатите в четвъртък.../ Praynig дано да няма нищо!!!/ Не знам защо но съм много по-притеснена от предния път...

Иначе бебето пак - събота и неделя ме скъсва от ритане, днес пак е вяло.. явно и то нещо си работи вътре Simple Smile
Милото замина за Мюнхен... Този път съм му поръчала да купи всичкото бебшко бельо /бодита и прочие/ с намаление, което намери Simple Smile
Както ви казах миналия път нямаха обучение, този път още на тръгване почнаха проблемите... самолета от 7ч се отложи за 15... поради технически проблем.. Направо ми се изправиха косите /които и без това са прави/, но слава Богу той взе друг самолет...
Сега не знам как ще дочакам петъка... Но пък от друга страна ще използваме времето да освежим апартаметна с майка ми и да го изненадаме после Simple Smile
Даже съм купила чаени свещи /ще правя сърцето от на деси идеята Simple Smile/ и ще го гушкам цяла нощ Simple Smile

За сега това е от мен.. за срещата съм се подстригала, почистиха ми лицето и въобще като ме видите ще съм в най-добрата си форма Wink

Сега отивам да обядвам, после ще прочета 10000-те страници, които сте исписали..
Искрено се надявам да са само с добри новини и сини или розови щъркелчета Simple Smile

# 142
В майчин дом във Варна при доктор Халачева, а ти при кого си на консултация?

# 143
Добре ми дойде капучиното!Благодарско!!!!
alina_v,леко бременнеене в нашата компания Wink
foxy81,страхотни колажчета!!!!!
И ние също сме ходили почти навсякъде в Бг.Просто тръгвахме нанякъде и където усъмним!И така пообиколихме България и натрупахме толкова приятни и незабравими спомени!И снимки разбира се!!!!
Аз днес си пускам отново изследвания за НК-клетките.Стискайте палци за добри резултати!

# 144
naiema стискам палци всичко да е наред,както с теб така и с carbo .
carbo и моето мъжле отиде в командировка.Е,той е в БГ ама пак си е кофти тръпка да го няма Sad

# 145
ЧЕстита Ни нова тема..
Чак сега успявам да се запиша.....и прочетох темата до 3 стр. и реших да пиша....пък после - още  Mr. Green

autumnsphere - някои от мамите са доста повтенливи (вкл. и аз  Embarassed по разбираеми причини).....така че мисля, че е доста неуместно да ни затрупваш с разни вкусотии... Crossing Arms  Нека са поне неща, които са лесно намираеми по магазините де  Hug

Фокси страхотни колажи - аз още не съм качила мои снимки и на дъщеря ми в новият албум  Blush  , но като кача ще очаквам и нея да ми я сложиш в рамка   bouquet  Предполагам, че с ФОТО ШОП работиш  Wink

ДЕсика
, това е мила коластрата - при някои тръгва от 5-ия месец, при някои от 9-ия, при някои чак като родят. По тъмна и по принцип по гъста от кърмата е...но се сгъстява като започнеш да кърмиш. Всъщност първите дни , децата се кърмят с коластра, защото още млекото не е слезнало. Но коластрата е най-полезна за прочистването на бебешкият организъм....мисля че тук може да се включи майчето то Ла лече лига - все забравям никовете  Embarassed

В предишни постигни ми направи впечатление, че някои мами дават мнения, като крайни заключения  newsm78

Пример: не ви трябва термометър за стаята на бебо....НО тя трябва да е около 20градуса, а там където го къпете 24градуса  newsm78

или пък за мазането на бебчо - ДА, на бебето  не се прави масаж, поне докато не навърши 2 месеца, но ТРЯБВА да се маже на проблемните зони, а това са всички гънки - те си имат като кървавички по крачетата, на чатала, под дупето, под мишниците. Водата изсушава и след баня тези зони трябва да се подушат с попивателни движения, в никакъв случай с търкане и след това да се намажат с ...по избор на мамата - мляко или олио за бебета...

КАзвам го от опита на вече чакаща второто си дете, пък и на курса който ходя последният път ни пускаха филм сниман в Торакс Пловдив - как се обслужва едно бебе след раждането му. Първи плач на бебо до изписването,вкл. и първа баня  Peace

Имаше един постинг за космонавта без крачоли, а като торба отдолу - много, мнгого полезен  Peace  го смятам, за разлика от една друга мама - примерно като е още малък ми е чудно как ще го навреш в крачолите - а така, слагаш го направо в количката и с едно одеялце отгоре...или пък аз го ползвах за спане на малката - знаех че винаги е завита...много удобно ми беше...

Ще си направя труда , да снимам всичко което съм си купила до момента за бебо...имам и такъв космонавт  Peace

От всичко което написах, се стига до заключението,че ВСИЧО във връзка с отглеждането на бебо е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР, и ние можем само да споделим своето мнение, но не и да го смятаме за меродавно  Peace

# 146
Blagodqrq!Moje li nqkoi da mi dade parolata za album4eto na LS da go vidq i az!

# 147
mother-of-pearlS   Hug Hug Hug Естествено,че ще ти направя колажче! И без това имам да ти връщам услуга  bouquet Иначе работя освен с Фотошоп и с други програми,специално за рамките.С Фотошоп мога да пооправям снимки,лица,очи,коси,цици Blush

# 148
Здравейте мами, то докато прочета и вместо добро утро, стана добър ден!
blueberrygirl - за леглата на DIBO лично се обаждах - цената им наистина е увеличена - от 366 на 396, но в нея се включва и матрака.
alina_v - добре дошла сред нас с двете си февруарчета - да се родят живи и здрави!
карбо, аз никога не съм правила изследвания за токсоплазмоза, но се чудя - нали вече са ти правили веднъж, сега защо пак? Стискам ти палци!
васи - чудесно кафенце, тамън не съм пила, благодарско!
И аз вече понатежавам, качила съм 7,5 кг /повечето на корем/ и вече ми е малко трудно обръщането в леглото, заболяват ме ставите и се "мятам" ту наляво, ту надясно. Коластра още си нямам, а другият месец ще звънна на доки да го питам какво ще препоръча за подготвяне на гърдите за кърмене. Ейй, споменатият бележник за кърменето - дано се появи, че да го ползваме /не помня кой беше писал за такъв/.
wondertedy7 и ние ще правим нашето бебе планинарче, но като поотрасне. На мен Пирин ми е любимата планина, също и Алпите, но за тях трябват доста пари и време.
Фокси, голяма си майсторка, хубавото е, че се забавляваш с това, което правиш. Сега действай - имаш време, че после - ще те "хване водовъртежа" и край с колажите и другите забавления за душата.
Хубав ден и много усмивки!

# 149
  • в сърцето на един мъж...
mother-of-pearlS, понеже цитираш мен, да кажа - написах какво ми се е случило като опит при първото дете. Освен това написах и как го правят тук, където живея. Не знам в България да ти идва на крака акушерка да те обучава как се гледа дете. Да не говорим, че в България се осолява, маже с зехтин и тем подобни гадости детето. Те не са трушии, за да се третират така. Не съм казала - мнението ми е меродавно, само с мен се съобразете. Просто споделих опит. В крайна сметка всеки сам решава как ще си отглежда детето. А също така и колко страдания ще му причини с нечетене и невнимание. Въпрос на личен избор. Затова и в България е пълно с деца с алергии, с проблемна кожа и с количества антибиотици, дадени в невръстна възраст.
Съжалявам, просто повече не бих написала собственото си мнение.  

Общи условия

Активация на акаунт