Февруарският тандем вече е с голям корем!

• 16 355
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро !
Лек и усмихнат ден !
  bouquet

# 121
Добро утро!  bouquet
и на мен форума ми действа много освежаващо, зареждащо и информиращо  Hug
фокси мн са сладки колажите   bouquet
и списъците много ще са полезни на мамите чакащи първо бебче като мен.Мерсиии Hug
аз днес съм на ЖК следобяд. дано всичко е ок.ще питам док и за запичането. напоследък съм доста зле ooooh! а пък пия мн вода. ям плодове, зеленчуци, супи,манджи,ама все тая.
лека седмица на работещите като мен!

# 122
  • София
Добро утро и от мен!

Нещо за закуска?

Аз все поствам неща, които не мога да ям... Sad

толо, знам, че розовата вода на Девин може да се дава на бебето без да се преварява.

# 123
  • София
Добро утро, момичета! Днес съм на ЖК после и при др.докторка. Благодаря ви за паролката на албума. Хубав ден!

# 124
Добро утро  Hug

# 125
Добро утро.  Grinning

Исках да се включа по темата с леглата. И аз много си бях харесала това легло "Аделина Лукс" и ходихме с милото до Piggy's House да ги разгледаме. Там беше на цена 429 лв., като в тази цена не беше включен матрака. Като се ориентирахме и за цената на матраците, то леглото ще ни излезе 500 лв.  ooooh! Харесали сме също и "Geogre" на DIBO, на сайта пише 360 лв., но някой тук каза, че в магазина били по-скъпи. Май и до този магазин ще трябва да отидем. Дорабела, това легълце от COMO каква марка е и колко струваше?

За списъка и на мен ми се струват много нещата, но ако започнем от сега да си пазаруваме по едно по две, мисля че няма да ни дойде нанагорно накрая.

Хубав ден на всички.   bouquet

# 126
Добро утро и от мен мили момичета,

лека и успешна седмица ви пожелавам.

Виждам, че пак сме подхванали темата за пазаруването  Simple Smile И на мен ми се иска, но и моя мъж и дума не дава да се издума. Казва, че е прекалено рано все още. Но засега се уговаряме от ануари да започнем с покупките лека полека.

Искам да ви питам какво включва Ж.К. през 5-6 месец? Правят ли се наново изследванията за кръв, урина, вагинален секрет? На мен досега все още не са ми правили цитонамазка и това леко ме смущава, а знам че е задължително при бременните да се прави.

Булювче мисля , че ти спомена за раждане в Св. София на Мазнейкова. Може ли да ми кажеш към кой си се ориентирала и какви са условията.
Аз също ходя там на консултации при д-р Павлова и засега съм много доволна. Но 2000 лева за раждане ми се виждат доста, а и някъде бях чела, че ако се наложи бебчето да седи в кувиоз след раждането-това се плаща. Като сумата, която беше посочена е 1000 лева на ден  Shocked Това напраов ме втрещи. Аз все още не съм разпитвала за условията.

Имам и друг въпрос към вас - какво предствалява коластрата и по-точно как бихте я описали като субстанция и цвят?
При мен от време на време се появява някакъв секрет от едната гърда, но леко ме смущава цветът. Определено не е прозрачен или бял, а по-скоро нещо жълтеникаво към раждиво. А това не знам дали е нормално newsm78

В сряда съм на Ж.К. и мисля да разпитам доки, но все пак ако някои знае нека сподели.

Лек ден момичета  Hug

# 127
Hello, BIG MOTHER (S) Mr. Green

autumnsphere ,с тия "здравословни" закуски ще ни вкараш в грях Joy

Как сте,мили мами?
Двамата юнаци в корема ми май са направили комбина и в последните няколко дни към 5.30 сутринта започват яко серийки от шутчета...И аз съответно ококорвам очички...Тази сутрин ми се случи същото,та по този повод успях да стана към 6 и даже да изпратя мъжлето в командировка Sad Кофти,ама ще изтърпим 3 дни.Сега поне рс-то е мое и ще има яко разцъкване във форумчето Mr. Green Така сме ние активно почиващите...пък и нали доки каза да чета много за бебешорите и аз стриктно спазвам съветите му  Joy

tesori
,успех на ЖК-то и като се прибереш да дадеш отчет Naughty
^desika^ аз лично не мога да ти помогна с мнение за никой от въпросите ти,защото при мен ЖК,изследвания,гин.прегледи и т.н. се правят много по-често (всеки месец по веднъж УЗИ, гин.преглед и изследванията и по два пъти в месеца ЖК).За коластрата и аз незнам какво точно представлява,но онази вечер мъжа ми беше решил, че циците ми са много интересни и прекрасни  Joyи по едно време така се беше заиграл,че ми стисна едното зърно бая силничко и оттам изтекоха една-две капки прозрачна течност newsm78.Но по принцип не ми тече...

# 128
Добро утро и от мен  Whistling

Десика, коластрата е жълтеникава, но като засъхне на сутиена може и да потъмнее малко. Абсолютно нормално е вече да ти се е появила, но не при всички потича. Това "ръждиво" кафенее ли  newsm78 Трябва да е по-скоро жълтеникаво.

Толо, за водата мога да те уверя, че софийската чешмяна вода е с прекрасни качества и дори може да не се преварява, но за успокоение на майката не е лошо да се кипне, защото много зависи какви са ти тръбите у дома и във входа. Ако са стари и има ръжда, хлорът се унищожава от ръждата и "защитеността" на водата намалява. Моята работа е свързана с това и самата аз не пия минерална вода, както и детето. Много е важно водата да е прясно източена и добре източена. Иначе на Девин ползвам когато пътуваме, но тя се пречиства чрез озониране и по принцип е се налага сериозно третиране на девинската вода (дори и минералната) преди да се бутилира. Хубаво е да се редуват водите, само в никакъв случай не бива да се дава минерална и то до една дотс апо-късна възраст 6-7 години!

Сияние, при мен за запека моята доки ми каза, че спокойно мога да взимам Дуфалак, а ако имам повече газове - Еспумизан. Много било важно всеки ден или най-много през ден да се изхождаме  Outta Joint При мен това определено е проблем, но се опитвам да ям повече меки храни, сутрин яко топли течности и ако не стане работата - дуфалак  Wink    

Фокси, внасяш много свежест във форумчето Simple Smile

# 129
десика за Жк не мога да кажа какво включва.аз съм днес на преглед.
за коластрата при мен изтича течност още от 3-я месец някъде. прозрачна е леко жълтеникава, като лимфната течност я определям
може би мамите с втора бременност ще са по-компетентни по тази тема Peace

# 130
GALL78 Благодаря!!! Hug Това е най-хубавото мнение,което съм чувала за себе си Simple SmileМога да съм много лигавка понякога,мога и да говоря само щуротии,но мога да бъда и адски сериозна,когато това се налага.Ей,разконспирирахте ме и всичко ще си кажа...Това ми е целта-да ви накарам да се усмихнете  smile3525

# 131
# 132
Здравейте!
Липсвахте ми събота и неделя. Ние на такива разходки се отдадохме през weekend-а, че вечер не можех да се мръдна и мноооого ме боляха крачетата. Явно им понатежавам вече...
За коластрата - аз се учудвам че още не ми е потекла. Миналия път беше като река от шестия месец. Редовно си ходех мокра отпред. Жълтеникава и прозрачна е на цвят, лепкава, сладка на вкус и ако я оставите да изсъхне на дрехите се втвърдява. Знам че не трябва да се изтисква в никакъв случай.
Относно месеците и седмиците - най-елементарното броене е всеки месец има 4 седмици. Но тогава месеците са десет и се водят лунарни. Затова 6х4=24, по тази логика от 25 sed. започваме седмия месец. Една от нас беше споделила, че просто ги брой от датата на термина всеки месец. И аз така правя...ето сега сам в шестия, а на 10-ти ноември влизам в седмия и така до 10-ти февруари когато приключва деветия...off, ама и аз го обясних. В крайна сметка няма никакво значение!
Относно списъка и на мен ми се струва доста подробен. Но като го прочетох, аз половината от тези неща не съм купувала, а една четвърт не се сещам за какво са ми? Козметика съм ползвала само шампоанче за тялото, крем Бочко при зачервяване и някакво мазило за масаж (дали ще е зехтин или олио или мляко за мен беше все едно и ги редувах).
Някои от нещата всяко домакинство си ги има и без бебе - памуци, спирт, легени, кошове за пране...Дрехите наистина много бързо омаляват, но от друга страна и много се цапат. Така че може би посочената бройка е ок. В този смисъл - аз за кърмаче не съм ползвала лигавник, защото са малки и повърне ли, винаги потичаше и извън него. Най-удобно ми беше с една пелена, подложена като лигавник.
За водата - аз я оставях само да заври. 10 мин. не съм чакала. За което майка ми много мърмореше...
А сега за много  неща мисля да внеса промяна - мисля да не се вманиачавам чак така в гладенето, да не преварявам и стерелизирам като луда и тук в Словения не препоръчват ежедневното къпане за новородените - разрушава се защитиния слой на нежната бебешка кожа.

# 133
Ей foxy,
много свежи снимки. Има нещо екзотично в теб, но сигурно са ти го казвали и преди...

# 134
v.pluemper,благодаря ти и за съветите,и за мнението Hug
Екзотична чак не мога да кажа,въпреки,че са ми го казвали и преди,но наистина съм лека балканска смеска Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт