Февруарският тандем вече е с голям корем!

• 16 346
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
dessi06,сигурна съм,че на всички има е приятно да комуникират с хора като теб и като всички мили майчета в този форум.И аз се позамислих тези дни,защото на мъжа ми му е много странно,че не се отделям от компютъра и постоянно съм във форумчето.На мен ми харесва да съм с всички вас,защото в момента нямам познати момичета около мен,които да са бременни и няма с кой да си говоря за тези неща.А тук всеки ти дава такива хубави съвети,всяка мама те подкрепя за каквото и да е,а реално ние дори не се познаваме лично...Всички изживяваме едно и също чувство в момента и затова може би си станахме и по-близки...Аз не съм компетентна по много въпроси,но когато мога  и ми се удаде възможност да помогна на някого,винаги го правя с огромно желание. Hug

autumnsphere това не са ли всъщност реалните седмици от зачеването или от първия ден на последния цикъл...или нещо такова беше  newsm78 Нещо и аз се пообърквам  ooooh!Не се ли започва да се брои една седмица по-късно?

# 106
^desika^ много зависи от самата снимка и от времето,което имам, за да я направя.Иначе : Photoshop,Picasa,Wonderland Photo Collage Studio,Picnic...За тези се сещам в момента,но аз съм доста любознателна и тези неща са ми интересни и постоянно търся в нет-а такива зарибяващи програми Mr. Green

# 107
  • София
Ами, броят се седмиците от началото на последната менструция. Т.е. бебето е заченато даже преди по-малко от 5 месеца... Sad А защо се влиза след 22 седмица? newsm78 newsm78 newsm78

# 108
  • sofia
Запис и от мен в новата тема.Ей нямаше ме два дена и вие направо сте се изписали.Фокси колажчето е супер,и какви са ни сладури малчовците.Сега отивам да ви чета че сте писали ,писали.  bouquet  bouquet  bouquet

# 109
dessi06,сигурна съм,че на всички има е приятно да комуникират с хора като теб и като всички мили майчета в този форум.И аз се позамислих тези дни,защото на мъжа ми му е много странно,че не се отделям от компютъра и постоянно съм във форумчето.На мен ми харесва да съм с всички вас,защото в момента нямам познати момичета около мен,които да са бременни и няма с кой да си говоря за тези неща.А тук всеки ти дава такива хубави съвети,всяка мама те подкрепя за каквото и да е,а реално ние дори не се познаваме лично...Всички изживяваме едно и също чувство в момента и затова може би си станахме и по-близки...Аз не съм компетентна по много въпроси,но когато мога  и ми се удаде възможност да помогна на някого,винаги го правя с огромно желание. Hug

autumnsphere това не са ли всъщност реалните седмици от зачеването или от първия ден на последния цикъл...или нещо такова беше  newsm78 Нещо и аз се пообърквам  ooooh!Не се ли започва да се брои една седмица по-късно?

Foxy Hug, така хубаво си го казала. Аз тук се чувствам толкова сама, няма въобще с кого да говоря, не само нямам бременни приятелки, нямам никакви. Форумът ми е като отдушник (сестра, майка,приятелка), чета си, казвам си всичко, информирам се, радвам се, плача. За мен също е първа бременност и не знам почти нищо. Добре че има Skype, та си говоря и с няколко приятелки в БГ.

Относно кърменето, имам една колежка, която е изчете целия кърмачески форум, лекции и тн. и си направи книжка със съвети. Дано я пази, ще и я поискам, ако я даде, ще я кача веднага, ще намеря начин да я изпратя на всички, които искат да кърмят. Тя много успешно се справи година и 2 месеца. За тези които имат познати в Майчин Дом, знам че там си правят някакъв мехлем, който много помага при разранени зърна. Кумицата ми роди там миналата година и успя да се снабди, каза че бил вълшебен.

За сега това от мен. Отиваме на пазар, да си купим подчета...
Лека вечер и целувки от нас (Бебо рита мноооого)

# 110
Ох, ioli,миличка Hug,мисля че разбирам за какво ми говориш.Много ми стана мъчно като ти прочетох постинга,защото моята майка живее в чужбина,но не разполага с достатъчно средства,за да се прибира често.Дори сега за нашите (с мъжа ми) бебета и за на брат ми бебето,което ще се роди след 2-3 седмици,тя не може да се прибере.И тези дни с нея си говорим за тия неща и все й казвам да не плаче и че поне си имаме камери,но в същото време и аз рева като луда,защото много добре знам,че нищо не може да замени живия контакт с близките хора... Cry Знам,че е излишно да ти казвам,че всичко е ок и т.н,но със сигурност мога да ти обещая,че можеш да ме потърсиш по всяко време и по всякакви поводи...Аз съм много емоционален човек и такива неща много ме натъжават.Иска ми се да мога да променям ситуацията като с магическа пръчица и да няма хора,които да плачат от мъка...но знам,че не мога и точно това ме побърква...
Мисли си за бебето,което носиш в себе си и за цялото щастие,което то ти носи...

Отклонихме се от темата,но просто не можах да пропусна такова нещо...

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 20:08 от foxy81

# 111
Foxy81, колажите са супер! Щом те влекат снимките, колажчетата, програмките - мога да ти кажа няколко, които аз използвам - PhotoImpression 2,3,4,5,6 може и 7 да има вече на ArcSoft и MGI PhotoSuite III, много са лесни за работа с тях и има много хубави апликации  Peace
Относно г.с. - докторката ми каза, че всеки месец на която дата ми е терминът тогава влизам в следващия месец!
Лека вечер на всички от мен и лека работна седмица на все още работещите мами!!!

# 112
geri_kkoleva мерсиииии,но моля те кажи ми откъде да си изтегля MGI PhotoSuite III,защото намирам само платени версии от чужди сайтове Hug Обичам ви,сладурки!!! Много сте милички всичките  bouquet

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 20:22 от foxy81

# 113
  • София
Хайде и аз най-накрая да се запиша в новата (вече не е никак нова,ама за мен е) темичка.
foxy81,браво за колажите!!!Аз вчера се наканих и качих мои снимки в албумчето ни.
Мами,списъците,които обсъждате са много полезни.Аз моя списък вече съм го направила и май почти се препокрива с тези,които сте коментирали.Има някои разминавания в бройки,марки и т.н.,но като цяло вече съм се ориентирала какво ще пазаруваме за бебончо.
Напълно съчувствам на мамите в чужбина.Ние със съпруга ми живеем в Канада и освен неговия брат,жена му и детето им,нямаме никакви роднини тук.Добре че поне с тях сме много близки,а и живеем в един вход,че иначе не ми се мисли....Аз пък съм изключително привързана към моето семейство и ми е много мъчно,че няма да споделим с тях този така чакан и важен момент в живота ни.Но здраве да е-нали има Skype.

# 114
  • София
Хей  привет! Може ли и на мен паролка за албумчето ! Благодаря предварително! newsm53

# 115
foxy,ти си се пристрастила към форума!Моят мъж каза,че ще ми спре накрая интернета... Laughing
А сега се убеждавам колко е относително това с нужните покупки.Аз,например,много дълго ползвах термометъра за ваничката.Иначе-голямо чудене-топла ли е..студена ли е водата в коритото...Шишета си бях взела на Авент и незнайно защо реших,че ще ги изварявам newsm78...и така съвестно изварявах до 1 год.!Сега обаче няма да си го причинявам.Ще си купя стерилизатор на Авент.Ползвах козметика предимно на Мустела,но също и на Клоран,Чико,Авент..Обичам да сменям(нашият татко и досега държи малкия да ползва шампоани само на Мустела Laughing-много ми е смешен!Решил е,че са най-подходящи.)
Повивалник не си купих-използвах спалнята за тази цел.Тензухена пелена се слага върху хавлийката-така бебето се попива след баня по-добре,защото хавлийката е "груба" за бебешката кожа.
За овлажнителя съм съгласна,че е ненужен.Ние сега си купихме на Авент(200 лв на вятъра...),но влагомерът показва,че не трябва да го използваме... Rolling Eyes
Не ги мислете чак толкова тези покупки.После в крачка нещата някак от самосебе си се подреждат.А и няма да сме затворници.Винаги може текущо да се набавят неща.Ние вчера почти се скарахме,защото исках да купим количка и одеала,а мъжът ми каза,че щом отсега ме е обхванала треска за пазаруване,какво ли щяло да е декември и януари..Успокои ме,че ще излезнем и за един ден ще купим всичко...да не изпадам в параноя.И действително е адски рано,но сме нетърпеливи,знам. Hug
Пъпчето -спирт и пудричка топоцин.А за водата за пиене-незнам тези кани вършат ли работа,защото в тях водата ври около 20 секунди,а иначе трябва да е преварена около десетина минути.Аз си имах тенджерка,купена и предназначена само за преваряване на водата.Но ако някой ме убеди,че става с кана ще съм му много благодарна-така или иначе имам и става по-бързо..(редовно забравях,че преварявам водичка и половината се изпаряваше...)

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 21:08 от толо

# 116
Привет от мен, момичета!  Wink Записвам се чак сега и се връщам да чета.

# 117
foxy81, много се радвам, че са ти харесали дрешките. Само бодитата са от София-от магазина на Джъмбо на бул.България. Дрешките от другите две снимка са от Барселона - там имаше толкова красиви бебешки дрехи, но само толкова успях да накарам мъжо да купи, че все пак там си е друг стандартът- но често си представям някой дрешки от там - как обличам бебка с тях Hug

# 118
foxy,ти си се пристрастила към форума!Моят мъж каза,че ще ми спре накрая интернета... Laughing
Mr. Green И моят ми отправя такива заплахи, а отвреме-навреме ми вика, че съм като сектантка и че само за мамите чета и не му обръщам внимание Laughing

За шарката в София не знаех, че е масова, но дъщеричката на кумовете ни, при които трябваше да отседнем през следващия уикенд е със съмнения за рубеола, така че няма да сме там, май взе да става вероятно да не пътуваме изобщо, което никак няма да ми е приятно и заради срещата и най-вече заради ФМ, но има още малко време да измъдрим някакъв резервен вариант.

Момичета още веднъж искам да благодаря за списъците и за коментарите по тях Hug

# 119
  • София
Добро утро!  Simple Smile

Лека и успешна седмица на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт