Февруарският тандем вече е с голям корем!

• 16 361
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Geia недей така Sad Не искам да се намесвам,но в началото,когато се включих във форума и аз имах "спор" с теб за други неща,но в крайна сметка прецених,че е по-добре да се доверя на по-опитните мами.Така че която и каквото и мнение да даде тук поне лично за мен е добре дошло...Не ми се иска пак да има спорове и съм сигурна,че и mother-of-pearlS не е искала да те обиди по някакъв начин.Просто тук всеки споделя някакво мнение,нали?И всеки преценява какво ще е най-добре да направи за детето си.Пък и според мен всичко е много индивидуално..простичко казано-нещо като индивидуалност на кожата,на косата и т.н.Никой незнае кое и как ще действа на детето му,затова и вие,опитните мами споделяте личния си опит,нали? За да ни "просветите" нас,все още неопитните...  bouquet

# 151
 Аз мисля че в крайна сметка дори да се стигне до перфектния списък, тук в форума е "на сухо" така да се каже. В крайна сметка децата са толкова различни. Някои са толкова чувствителни, че не понасят почти никаква козметика. При други е все едно. Ние бяхме от вторите и всички неща избирахме по красота на опаковката.  Blush Joy
Накрая вие сами ще развиете интуиция кое е добро е кое не за вашето дете(тези които още нямат деца).
Няма нищо чудно че повечето майки с по-големи деца тук са ги гледали по различен начин. Това трябва да ви подскаже, че след време и с  вашите ще е така...

# 152
Вече не идва ли на крака акушерката в къщи? Преди 11 години идваше всеки ден през първите две седмици и то беше педиатър даже , а не акушерка. Иначе как се справяте сами ако не идва?
Е сега се стреснах . Аз нищо не помня за бебетата вече , пък и като чета тука то всичко се е променило.
 Иначе за тези снимки на вкусно ядене и аз моля не ги слагайте. Изкачат неочаквано и ги превъртам бързо , но пак ги виждам и айдееееееееее тръгвам да ги търся. Ако не ги набавя за ден два започвам само за тях да мисля.

# 153
Ей, мами, мисля, че тук в този форум няма място за спорове. Нали сме се събрали за да си даваме все пак мненията, за да придобием знания за незнаещите, а за тези които вече са минавали оттук да обогатят опита си!!! Разбира се , че всеки има право да се изкаже и съответно да коментира изказванията на другите, ние сме толкова много и всички сме различниу в едно или друго отношение, затова нали се сещате, че няма как всички да сме съгласни с едно нещо. Така, че не прибързвайте и не се сърдете една на друга.

И пак казвам място за лоши мисли и думи в този форум няма! Така , че  spoko hug   remybussi moresmile

# 154
Идва, идва акушерка. При мен идваше медицинската сестра от детската консултация.

# 155
И при мен дойдоха - 2 пъти. Веднъж педиатъра и веднъж мед. сестра. И да, факт е, че по един начин гледах голямото си дете, а сега съм сигурна, че малкото ще гледам по друг. За четири години доста неща са се променили... А и в процеса на отглеждането много неща търпят промени.

# 156
За водата - аз я оставях само да заври. 10 мин. не съм чакала. За което майка ми много мърмореше...
А сега за много  неща мисля да внеса промяна - мисля да не се вманиачавам чак така в гладенето, да не преварявам и стерелизирам като луда и тук в Словения не препоръчват ежедневното къпане за новородените - разрушава се защитиния слой на нежната бебешка кожа.
За мой срам, ще си призная, че съм преварявала шишета и биберони всичко на всичко два пъти. През останалото време просто ги измивах хубаво с гореща вода. Дрехите ги гладех от всички страни точно месец, след което взех да ги гладя нормално, като нашите.
И аз смятам да си спестя доста неща, защото ги намирам за излишни, а и този път няма да имам баби да ми стоят постоянно на главата, слава Богу.
А акушерка и при мен не е идвала, но чух, че май от следващата година щели да връщат патронажните сестри, така че може и да ни огрее.

# 157
Здравейте, мамчета!
Добре дошла на alina_v! Близнациииии- супер! Желая ти лека и безпроблемна бременност!  Hug
foxy страхотна си! Може да се възползвам и аз за някое лично колажче!   bouquet
Аз купих няколко неща за бебка и честно да си кажа искам всичко да си купя още сега! Скоро ще посетя това магазинче в Хаджи Димитър и ако наистина има хубави неща на прилични цени, никой не може да ме спре напазарувам!  Laughing Свекито сеопита да ми каже, че било много рано и трябва да изчакам, но аз веднага я отрязях!  Naughty Никой няма да ме лиши от удоволствието да си избирам и купувам каквото преценя за моето дете!
Заразихте ме с тия мерки на коремите и взех, че и аз се премерих- обиколката  на коремчето е 94 см, но има ощеда гонят гърдите ми- 103 см.  Crazy А за килограмите УЖАС +12 кг.   #Crazy
Свалям си списаците, които давате и следя коментарите! Много съм ви благодарна! Наистина са полезни за нас първескините! Много сте готини!   bouquet
Лек и спокоен ден от мен! Целувки!  wavey

# 158
  • Бургас
А аз да ви питам - от 01.01.2009 ли влиза в сила новия закон за 415 дни платено майчинство или... newsm78

Иначе за тези снимки на вкусно ядене и аз моля не ги слагайте.

# 159
Laughing здравейте и от мен Hug

Да кажа и аз за списъка Laughing децата навсякъде се гледат различно, мен например ме ужасяват неща като осоляване и забелване на пишката Shocked а като чета из форума, май в България са си редовна практика, но знам и друго: че всяка майка е най-добрата за детето си и съм сигурна, че ако се информираме и следване инстинктите си няма да сгрешим Hug друг е въпроса, ако слушаме баби, които искат да помогнат, но не са наясно дали съветите им съвпадат или противоречат с препоръките на съвременната педиатрия. Затова, моят съвет е: четете сега, докато имате време!!! И сами решете кое ви се вижда най-правилно и най-логично! И не се шашкайте още отсега, че после със захранването кво ще правите? Там са още по-противоречиви мненията!

За списъка, който корегирах: това е лично моето мнение и опит, за мен всякакви видове термометри бяха напълно ивлишни, защото, както съм обяснила аз съдех по себе си: ако на мен ми е топло, значи и на бебето му е топло, ако на мен ми е хладно, значи и на него, както съм облечена аз, така и то, а не аз да стоя по къс ръкав, а то с боди и с жилетка, примерно. Водата за баня я пробвам с ръка и съдя по себе си дали е топла или студена. Когато започнах да давам вода, прясно мляко, сок-винаги съм давала студени, от хладилника, никога не съм подтопляла. И си гледах детето на климатик. И въпреки, че всички бяха убедени, че ще му докарам тройна бронхопневмония, мога да се похваля, че дотук не е боледувал нито веднъж Peace Та в тоя контекст казвам, че термометрите са ненужна покупка, ако има мами, които предпочитат да обличат децата си по-дебело или да ги гледат на по-различна стайна температура от обикновенната, да си вземат термометри, ще са им от полза Peace

Гейа, не си и помисляй да спираш да пишеш как е в ДЕ. Трябва да знам Wink Може да дойдем и при теб някой ден, държа да съм подготвена Laughing

# 160
Честита нова седмица и от мен! Hug

Момичета, не се хващайте за такива дребни неща. Докато родите, а и след това, ще чуете толкова различни мнения, че свят ще ви се завие. Накрая ще повярвате в силата на майчиния инстинкт и ще знаете какво точно трябва да направите за вашето детенце! А от догодина и вие ще раздавате съвети! Laughing Така, че няма нищо лошо в различните мнения. При един е проработило едно, при друг - друго. Моята дъщеря беше с много суха кожа и даже досега е така, така че я мажех с преварен зехтин още от първите къпания. Но това беше при мен. Няма гаранция, че друго бебе ще трябва да се гледа по този начин. Peace
За покупките - не бързам още. Вероятно от декември нататък ще ги мисля. Хубаво е да има повечко дрешки, за да можете с една пералня да си осигурите спокойствието поне за два дни, а не да перете всеки ден на ръка. Но от друга страна е права мамата, която каза, че много бързо омаляват и няма смисъл от чак такова "презареждане".
Много благодаря за координатите на магазина в Х. Димитър.  Hug Аз живея там, но нямах и представа за него, досега.
През уикенда си починах добре и ме глезеха, но днес май се разболявам... Дано вас ви подмине върлуващия вирус! Да ви е хубава седмицата!  bouquet

# 161
А аз да ви питам - от 01.01.2009 ли влиза в сила новия закон за 415 дни платено майчинство или... newsm78

А той дали е гласуван в НС вече, иначе преди бях чела, че от 01.01 2009 трябва да влезе в сила.

Добре дошла на новата близнашка мама  alina_v Hug

# 162
  • Бургас
Ами точно това не знам! И добре дошла на alina_v! Ако знаеш как ти завиждам... Embarassed

# 163
Rylie много хубаво си си казала всичко Hug Именно затова дадох първоначалния списък и помолих всяка знаеща мама да прави корекции,когато е нужно.Нали това беше целта?! Да съставим възможно най-правилния списък за всичко,което ни е необходими за отглеждането на бебоците...Честно казано на мен не ми се иска да купувам неща,които така или иначе няма да ми влезат в употреба...Пък и само като си помисля,че всичко ще е по 2 #Crazy

# 164
alina_v, welcome
РЕД,защо завиждаш на Алина?Нали и на теб ти казаха преди броени дни,че очакваш двечки? Laughing
За списъка-и аз дадох малко мнения,но не съм твърдяла,че са единствените "меродавни",нито пък забелязах някоя друга майка да го е направила...Мисля,че единственото,което не е уместно в този форум,е хапливия тон...
Момичета,казвайте коя може да запази за събота-в "Дон Домат" или в пица "Виктория".Тази сутрин минах покрай Дон Домат,но беше много рано още.Като видях обаче стълбите,водещи към това подземие...май "Виктория" остава по-добрия вариант.Мога и по телефона да пробвам.
Carbo,значи стягате вече новия дом?Браво,честито!

Ама за какво "осоляване" говорим??!!Доколкото знам се е случило в някакво диво планинско село,където,за съжаление,оскотяването е прогресивно.Не вярвам тази варварщина да е повсеместна "традиция" в БГ....

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 14:45 от толо

Общи условия

Активация на акаунт