Февруарският тандем вече е с голям корем!

• 16 364
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Момичета вижте това, аз направо се влюбих:   http://911.bg/a2/offers.asp?p=3015295&parent=4175

Направо е божествено, може да се ползваи след като бебо парстне, ама дали ще ме огрее незнам.  Cry Cry Cry
Вижда ми се скъпичко, но като се има в предвид, че след това става на 3 отделни мебели ....
Васи това е и "моето" легло отдавна съм му хвърлила око с около 100-тина лева е по скъпо от това на Дибо (мисля беше марката на другите производители на леглата-люлка) но има няколко неща които напълно оправдават цената 1. Това легло е 190см.дълго а другото е 160 (което въобще не е размера на юношеските легла) 2. Има към него и матраци за двете разновидности на леглото. 3. Ако ги видиш на живо разликата е очевадна изработката на другите е пълно дърво на всякъде се виждат болчета и видийки. Ето ти направо сайта на фирмата аз чак с учудих че ги има и у наше село Wink http://www.dizainbaby.com/bg/. Всъщност написах това след като прочетох поста на Васи а сега като чета и останалите установявам че май на всякъде си правят каквото си искат на едни места това е цена със на други без матраците и тем подобни така че обикаляне му е майката;)
За споделянето на опит аз понеже съм гледала бебе мноооооого отдавна за това сега се чуствам като новобранец и за това не смея да изкажа мнение за неща от преди новата ера Wink. Дори ми се иска ако може списъка да излиза в началото на темата. Лек ден на всички

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 13:56 от k.penkova

# 166
На мен и в пицария Виктория ми харесва, никакви претенции нямам, само да сме в салон за непушачи, инак ще загина Sad

А за осоляването-прави се уж детето да не се поти ooooh! новороденото се къпе в казан с вода с огромно количество сол и други гадости Close ако пуснеш в търсачката осоляване ще ти излязат много теми. Аз направо настръхвам като си представя.

А, фокси ти наистина трябва да купуваш по 2 Laughing Списъкът е ок, ама по магазините колко излишни чудесии има, свят да ти се завие Crazy или пък такива, които са скъпички, а реално се ползват за месец-два Wink

# 167
  • в сърцето на един мъж...
До колкото знам от приятели, на които им се родиха деца около моето, плащали са си на личен педиатър да идва, но не е както тук - 10 посещения на акушерка, които са платени от касата. Не знам да се е променило нещо за 2 години.
Фокси, аз не съм казала, че моето е меродавно, така че не искам да ми се казва, че едва ли не съм определила или наредила да не се прави това или онова. Живея в държава, в която много от нещата, които се правят в България, тук им се гледа не с лошо око, ами като противопоказани. Освен това, все си мисля, че тук имат много по-напредничъв опит, педиатрите четат далеч повече от педиатрите в България и не на последно място, като цяло нацията им е по-здрава. Аз съм си гледала детето сам сама. Без помощта на никой и до сега не съм чула, че съм направила нещо грешно от педиатрите. Не искам да се хваля, но като човек минал през проблемно забременяване, не ми е било все тая как ще се развива така дълго чаканото от мен дете. А като слушам как се захранва дете на 2 месеца или му се дават сокчета още от раждането #Crazy просто ми става лошо...
За списъка - много от нещата вие сами ще се убедите, че няма нужда от тях. Термометър, който става за банята, става и за стаята. Не е нужно да се вземат 2. Количеството дрехи - израстват се, някои неща не се и обличат даже. Едно дете може да повръща много, друго изобщо. Може майката да се научи от раз да слага памперси, може всеки път да пропуска. Въпрос на тренинг. Аз отгледах 3 деца на приятелки, затова на мен количеството дрехи ми беше малко и достатъчно. Само че не предвидих, че сина ми ще се роди по-малък, та се наложи спешно да купувам малки дрехи. Всичко е индивидуалност.
Райли, ти ела в Германия, пък аз ще помагам, няма страшно Wink
П.С. Хаплив тон рядко използвам, когато не ми харесва нещо, просто спирам да пиша. Никой не е длъжен да ме търпи, ако аз не харесвам нещо.

# 168
Да се изкажа и аз по темата с осоляването.при нас с братята ми са слагали малко солчица (щипка) във водата за къпане. това е осоляването, което аз знам. не ми се струва толкова лошо нещо. трябва да се поразровя в нет-а за научни изследвания или нещо подобно.
добре дощла на на третата ни близнашка мама. леко бременеене и здрави бебоци   bouquet
ами къде е марго-то?
тия хормони май все по някой спор докарват  Hug спокойно мамички  Whistling -те си и се радвайте на живота. това са дребни неща,няма смисъл от нерви.всеки си има свое мнение и то е толкова важно, колкото на всеки друг.но ние сме тук да се подкрепяме, обменяме инфо и разсейваме. не приемайте нещата толкова навътре. и не спирайте да давате идей и информацията, която смятате за полезна Hug
дано някой не се обиди от поста ми  Wink

# 169
Geia,нямах предвид теб за хапливия тон...И не Foxy те обвини,че налагаш мнението си за "меродавно"...И да-тук не се е променило нищо откакто датират твоите впечатления,т.е. няма десет посещения след раждането със сигурност...

GALL,мисля,че имаш право за водата..Аз сега давам предимно минерална и май трябва да попрестана...

# 170
Ехо здравейте коремчета  Hug
Браво за новата темичка- предполагах, че сте пуснали нова ама чак 9-страници да сте изписали  Shocked свят ми се зави докато ви изчета    Crazy
Браво на Фокси за чудесната идея за колажите   bouquet
Привет на новата близнашка мама alina_v- леко и безоблачно бременеене и здрави мъжаги февруари   bouquet

Аз почивката си бях на гости при родителските тела- глезехаме и ме тъпкаха със всевъзможни вкусотии- да му мисли кантара после  Laughing Малко пътя ми се видя в повече- 4 часа с влак- кандилкахме се та свят ни се зави

А и списачетата са мн полезни надявам се в края да се получат, със общи усилия  практични и необходими   bouquet

# 171
Запис и от мен за днес  :bouquet
Пак нещо се опитват облаци да надвиснат над темичката, що така бе пилета, нали сме се събрали тука за хубаво и за лошо( да не дава господ Praynig) да се подкрепяме, а не да се хапеме, то че сме змии всички жени е ясно, ама да не си показваме езиците поне тук Wink Аз и преди бях писала, че общуването по Интернет е много гадна работа, защото няма как да усетиш емоцията отсреща и затова редовно стават недоразумения. На мен някои постове също не ми харесват, защото се едва ли не се опитват да  нареждат, но като се замисля ако ми го кажеха на живо надали щеше да звучи така, както е написано. Затова нека решаваме възникналите недоразумения с повечко чувство за хумор и нека се постараем да сме по-толерантни една към друга Heart Eyes Айде обичкам ви, отлитам да готвя Wink

# 172
siqnie подкрепям те с две ръце!!!

Geia,благодаря за мнението и искам да ти кажа,че се възхищавам на жени като теб,които гледат сами децата си. От два дни точно това се опитвам да НАУЧА.Ако имаше около мен майки,които разбират какво правят и го знаят от личен опит,аз нямаше да питам вас,нито пък щях да пускам каквито и да е списъци с молба за евентуална корекция...И аз вече съжалявам,че изобщо дадох идеята за "идеалния" списък.Мислех,че така ще си помогнем много една на друга. И пак ще се повторя,но е повече от ясно,че тук всяка жена е с различно мнение за нещата.Точно затова сме се събрали-да намерим най-доброто решение.

Извинявайте ако без да искам съм предизвикала спор.Ще погледна всички мнения и списъци и ще съставя нов списък,създаден от ВАШИТЕ мнения.След това всеки може сам да прецени какво да купи или не... Sad  ooooh!

# 173
Geia
Забележката за хапливия тон мисля че не се отнасяше за теб. Hug
То и аз съм на път да се отказа да давам "обобщаващи" и "меродавни" мнения.

# 174
Фокси, не си предизвикала спор. За повечето от вас е първо раждане, трудно е много в такива моменти. Аз съм благодарна на майка ми, че ми казва как е било при тях, но никога не ми се е намесила и не е направила нещо против волята ми. Мога да споделя само от опит какво се е случило при мен и съответно да покажа едната страна на нещата. Всичко останало зависи от характеровите особености на вашите бебета. Едни се гледат по-лесно, други по-трудно. Моето спеше доста и имах време да ровя в интернет, да сравнявам, да чета, да обмислям и да търся, кое е най-правилното за него. И въпреки всичко, всяка сутрин се будех с идеята, че съм сбъркала и съм лоша майка. Ще ги имате и вие тези моменти и страха, че нещо не сте направили както трябва, важното е да се вслушваш в майчинския ти инстинкт.
И съжалявам, спирам да се обяснявам...
Толо, все още го има като традиция и не говорим за села и паланки, а за интелигентни хора...
П.С. идеален списък няма да може да се състави, те са ориентировъчни за всеки.

# 175
Хилоу,

Отношение по спора няма да взимам, то е ясно, че сме се събрали да сме си полезни. Да си призная с голямо любопитство чета списъците и коментарите и изобщо не ги намирам категорични или налагащи се. Напротив, ако ми харесва идеята, я възприемам, ако не - игнорирам и така.   

Присъединявам се към раждалите мами, които редуцират списъците значително  Wink убедих се, че не са необходими много дрехи, въпреки, че Дарко много ми повръщаше, много от купените неща останаха неизползвани, пък други си набавих с кеф по време на разходките с количката. Така се чувствах някак ангажирана и разходките ми имаха цел - я до аптеката, я до детското магазинче. Мисля си обаче, че дрешки с различни размери е хубаво да има, защото не се усеща как растат тези бебоци и често изведнъж всичко им е умаляло. За температурата на стаята, аз съм от тези дето цял живот себе си не научиха да обличат, та камо ли детето  Embarassed или ми е топло, или ми е студено. ЗАтова съм исталирала термометри и се ориентирам по тях. С бебето следвах принципа колкото ката дрехи по мен, на него един повече, защото докато са малки, не се движат толкова, колкото ние и е нормало да им е по-хладно  newsm78 Като проходи смених тактиката - с един кат по-малко от мен  Mr. Green щото си представям аз ако търча като него колко ще ми е топло  Rolling Eyes

Гея, при мен дойде педиатърката ден, след като се прибрахме от болницата. Платих 10 лв., защото детето още няма акт за раждане и не е регистрирано като пациент. После дойде още веднъж след 10 дни, когато вече не съм плащала. Едва ли това е достатъчно, но на мен лично и бабите ми бяха в повече. Понякога дори ги обвинявам, че кърменето не ми потръгна както трябва, защото постоянно срещах упреци: гладно ти е детето, с тая вода (кърма) ли ще го храниш и тн. Отделно педито ми казваше през 3 часа и така ... Та докато се светна как точно стоят нещата, загубих ценни дни и млекопроизводството логично понамаля. От друга страна следвах стриктно указанията на мамите от кърмаческия и вярвах, че ще успея, но не, нямаше резултат и затова помпах, дохранвах и тн. Затова пък при захранването бях категорична, педито се съобрази с мен, дори ме подкрепи и нещата минаха гладко.

Иначи и аз си мислех, че осоляването отдавна е отречено дори и у нас. Мазането с олио аз одобрявам, закото поне на Дарко кожата му пресъхваше. Иначе използвах сапун само два пъти в седмицата и така до ден днешен.

Извинете, ако ви отегчих, ама и аз да попитам мамите, които очакват втори дечица, а първите са 3-4 годишни: как ще организирате спането на децата? Дарко сега спи при нас и си мисля, че ако го отделим, ще се чувства изолиран  Confused пък той още си ползва детското креватче и не знам още едно детско ли да купуваме ..... ново голямо ли да бъде... нещо се обърках съвсем  Crazy  

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 15:27 от GALL78

# 176
Geia  и аз силно се надявам да се справя,защото колкото и да се правя на много смела,всъщност ми е доста шубелийско дали ще дам най-доброто от мен за децата си.А проблема при мен е,че няма кого да питам за такива подробности...
И аз спирам вече и ще си потърся някакво весело занимание...като например да правя колажчета...за това поне явно ме бива  Wink

# 177
Гал, честно казано и аз се замислям по този проблем, защото и моя спи при нас Confused Чела съм, че е хубаво да се отдели поне няколко месеца преди раждането, като се обяснява, че това е новата му стая и общо взето се прави така, че да не се чувства изолирано детето. Нашето легло е бебешкото, което после става за големи, така че не мисля да сменям леглото с ново. Само дето не знам как става на практика, понеже още не съм опитвала Thinking

# 178
GALL78, за местенето в друга стая и аз имам големи терзания. А спалнята ни е прекалено малка, за да побере две легълца, освен ако не изнесем някой гардероб newsm78 отвсякъде го мисля. А и моето още се буди нощем, но пък много майки казват, че откакто са отделили децата в друга стая спят непробудно. Май има логика, мъжът ми така хърка понякога, че сигурно го буди Confused хич не ми харесва идеята да ходя до друга стая, затва май ще местим гардеробите, ама пък бебето като ревне за мляко няма ли другото дете да се събуди? И се чудя още една кошара ли да купувам или направо легло? Баткото ще е на 1г8м като се роди дребното. Ох, много питанки Rolling Eyes Само едно знам-че ако ги отделяме трябва да е сега, че комбинацията ново бебе+нова стая не ми звучи добре.

# 179
Здравейте момичета.....
Ау,колко много за четене имам Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Carbo,,на моят мъж тази идея много му хареса.Стискам палци и на твоят мъж много да му хареса. newsm10.
Добре дошла на alina_v много се радвам за  stork-boy stork-boyвие с Фокси сте щастливки на квадрат Simple Smile
Аз се записах на курс за бременни и той ще започне от 8.12 и ще е 7 седмици,моят мъж също ще дойде.След този курс моята акушерка ще ми направи няколко посещения в къщи..казаха ми че тук така функционира и не било зле...да видим newsm78
Момичета няма да се сравняваме коя как ще гледа своето бебе,просто да споделяме мнения...това е целта..хайде всички да забравим за това недоразумение..и пак да ни е хубаво тук...  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт