77 американски феи чакат да орисат малката щерка на [sfkbfk]!

• 13 312
  • 314
  •   1
Отговори
# 135
Александра е бонбон! Ноли го пропуснах, моля една снимчица на лични плийййз.
Успех на студентките, учете за да сполучите  Wink.
Аз от вчера съм бак он дъ трак и съм отново влюбена в сина си Heart Eyes. Днес си очаквам свекървата на гости да поупражним руския.  Sunglasses

Въпрос по темата за козметиката, към тези от вас дето често я сменят - не трябва ли да се ползва нещо поне 3-4 седмици, за да се разбере, дали има ефект?

# 136
Забравих да си дам меродавното мнение по една от темите - кой писа, че някоя си американка спестила 3к на година с купони. Според моя опит нещата, които имат купони са при-фаб храни, които са така и така скъпи. На основните храни - ориз, боб, месо, мляко и пр. рядко има купони, да не кажем никога, но са принципно евтини. Плодовете и зеленчуците не са, но те имат от време на време по някой сейл.

# 137
Биз, понякога има и сейл на хляб Simple Smile   При нас става "2 за $6.00" в такива дни. А мадамата, която е спестила 4 грандз, е купувала и шампоани с купон от гроусъри магазина и каквото друго и паднело.  След това със спестените пари завела семейството си на ваканция.

Като става дума за храна, моля ви кажете дали някой е използвал тези специални торби (зелени на цвят, рекламирани по ТВ), които запазвали плодове и зеленчуци по-дълго. Бананите, например, потъмняват за 2-3 дни, и съм изхвърлила доста.

# 138
Нямаме ТВ и не гледам реклами (и нищо друго), за какви торпи става дума, Pixie? Дай малко повече инфо плс.

И ние пазаруваме на едро (някои неща) и се намират консерви, ориз, брашно и прочие. Не сме пазарували с цел да има в случай на нужда (дано не се налага на никой), но няма да умрем от глад.

Биз, да, 3-4 седмици трябва да се ползва. Аз съм откарвала и до 3-4 месеца без да сменям козметика, но гледам на 2 месеца да го правя.

Малко късно, но да се включа за ПхД програмите. Аз съм си харесала една 5 годишна, напълно финансирана с грант, който не е бог знае какво за НЙС, но е прилично висок и определено е по-добре, от "заплата на домакиня".  Wink

Много важно! Почистване на мъжки вратовръзки.
Как го правите? Нямам никакъв опит, защото мъжът ми ненавижда костюми и никога не е имал нито костюм, нито принадлежности, но сега е принуден да ходи с костюм на работа. Забелязах, че вратовръзките му са леко "замъглени" около възела. Попрочетох в нет-а, пише, че някои оцелявали след химическо.  #Crazy Е аз как да знам? На нито една от неговите няма написано на етикета нещо за care, а не са куче-марка. Сума пари съм платила за тях.  Money
Всеки път когато някоя се замърси, нова ли да купувам?  newsm78

ЕДИТ:
Pixie, няма никакви петна по тях. Просто от връзването и наместването на възела през деня, по-точно от пипане леко са се замърсили. Аз го виждам и е достатъчно да ми вади очите.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 17:05 от Кюбит

# 139
Кюбит, ами така се казват "green bags."  Видях ги една вечер по ТВ. Има ги и на интернет. (Поздравления за ТВ; и аз съм се заканила на нашия. В момента се гледа само когато детето спи.)

Не разбирам от врътовръзки. Излиза ли петното след Shout? Ако има петно, е вече за хвърляне, така че може и да опиташ химическо. Те имат и по-gentle treatments.

# 140
Да вметна, между темите за торбите и спестяванията  Grinning, че продължаваме да събираме пари за училището за слепи във Варна.  Ако някой иска да се включи, да ми пише на лични.

# 141
Кюбит - химическо. Иначе не са ли баннати вратовръзките в болницата му? Поне в интензивното трябва да са - инфекшън контрол.

# 142
Нещо интересно като  идея за готвене  на манжи за седмицата без да чистиш:
http://www.letsdish.com/
 Не знам дали за нас ще проработи, че ние не сме свикнали на меню. но идеята някой друг да чисти след мен ми харесва.

Биз, а има ли забрана да се носят болничните дрехи навънка? Защото винаги ми е странно като видя някоя мед сестра или доктор да отидат на работа с дрехите за в болницата и сядат напр. в автобуса или на спирката и ужас....

# 143
Biz, няма болница в САЩ, в която да са баннати вратовръзките. В операционна разбира се влизат със стерилни дрехи ПОНЯКОГА, в реанимация и интензивно не винаги.  Tired
Много бях шокирана в началото от разбиранията за хигиена в болнично заведение тук. В операционна например влизат стерилни, НО с обувките / маратонките, с които си ходят иначе!  #Crazy Нямат специални стерилни чехли.  Whistling
Първият път като се върна от трансплантация и видях, че има кръв по маратонката и го питах от къде е. Като ми каза, помислих, че се шегува.
Същото е и със болничните дрехи. Ходят си с тях до работа и после влизат в операционна.
Както и да е.

За чистене на вратовръзките ми дайте идеи моля!
Химическото очевидно е май единствената опция и може да си организираме с него малко хазарт и да наддаваме колко връзки ще оцелеят след това.

Преразглеждам си мнението и повече от $10 за вратовръзка не давам вече. Дафис е мой в тоя случай!  Peace

# 144
Е как, a shoe covers няма ли? В операционните в УСА, където съм ходила все е било с тях. Аз знам за интензивното - без вратовръзки и с навити ръкави, но до колко се спазва е политика на всяка болница. Не знам точно защо, но в много от страните, в които работя имат значително по-строг инфекшън контрол със специалните чехли и пр. и разрешение за това, кой може да влиза и въпреки всичко болничните им инфекции са много по-високи от в УСА. Но в Германия не знам, как е, защото ти все пак с тях сравняваш. Иначе и на мен ми е странно за скръб-овете дето си ги носят по улицата...

# 145
Кюбит за тук нямам никакъв опит с вратовръзки, дано се включи Хиър, доколкото си спомням мъжът и ходи много костюмиран  Wink тя сигурно е наясно  Peace . В Бг баща ми си даваше абсолютно всички вратовръзки на химическо, защо не пробваш с 1-2, ако няма проблем дай и останалите  Peace

# 146
Кюбит за тук нямам никакъв опит с вратовръзки, дано се включи Хиър, доколкото си спомням мъжът и ходи много костюмиран  Wink

Joy Не, ходи бизнес казуъл, костюм слага веднъж на месец. Сигурно и аз ще имам проблем с връзките и тогава бих питала в химическото.

Онзи ден ядох едно нещо, наречено farro. Много вкусно. Някой знае ли рецепта, от къде мога да си го купя?

# 147
Ева, това е моя опит с яйца, свекърва ми се беше натровила от някаква салата с яйца. не казвам, че е често срещано, на мен ми се случи веднъж, а аз ядях яйца много като дете.

за вратовръзките не знам- мъжа ми не носи често на работа. на самите вратовръзки няма ли инструкции, а може би в самото химическо да знаят по-добре за алтернативи.
---
мерси за отговорите за запасяването с храна-тук иамше нещо местно за това, как е добре, та се зачудих, ние също купуваме някои неща на булк от Кастко, но никога не с идеята за запаси.
---
козметика- аз не съм сменяла от 3 години, за сега нямам проблеми, но предполагам, че евентуално трябва да намеря алтернатива, за да дам почивка на кожата ми.

За ПиЕйчДи програмите-  на зет ми е само за 2 години.

# 148
Мерси на всички за съветите за вратовръзките.   bouquet На нито една не пише на етикета. Предполагам, че това означава "Купи си нова".  Confused Ще дам една-две за проба на химическо.

Biz, на много места няма shoe covers. Като е летял/пътувал за експлантации извън НЙ в по-малки болници, ми е казвал, че хигиената е мааалко по-висока, в смисъл обуват си тия терлици (к'ва дума  Sick) отгоре, но тук в нито една болница, в която е експлантирал не са им дали. Та така...

ЕДИТ за успокоение на АтиWink Биз е права, че американците имат малко инфекции, което за мен е направо необяснимо, но е факт.
И понеже пак тя спомена, че в други страни не е така, аз да си кажа за Германия (едно си баба знае, едно си баба бае). Аз като крайно гнуслив човек избягвам да пишкам в обществени, болнични и прочие тоалетни. В Германия, не съм имала този проблем в нито един кабинет или болница. Тук дори в "намазани" манхатънски кабинети ми е малко притеснено.

ЕДИТ за Уинкс: Според думите на шефа на моя мъж, "за да вдъхва респект в пациентите и да им показва уважението си".  #Crazy Както и да е, това не е само в тази болница. Масово ходят с костюми. Мъжът ми обаче сако не слага. Дъни по риза и връзка само и им е заявил още в началото, че няма да се промени това.  Tired
Не ги разбирам някой път американците.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 21:00 от Кюбит

# 149
Cubbit, недей да разправяш повече за хигиената в болниците, моля те, за мое добро, че иначе никога няма да искам да стъпя в такава.  Praynig
На мен най-ужасното ми преживяване беше малко след раждането, при мен се залепи една сестра, която току-ще беше пушила, точно с дрехите си за работа. Аз и без това не понасям миризмата, а като бременна направо веднага ми се догаждаше.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт