Нашето ЮЛЧЕ вече е на градина, прави то бели - лавина!

• 18 456
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте за мен е важно всички да са щастливи; ако го вземат добре давам я но и тя също да иска.Ако пък не здраве да е ходим си със нея гледам само да не е задимено. Толкова съм щастлива че на все повече места е забранено пушенето. Така че проблема е решен. Сия нали каза че ще водите и малката с вас на провинцията и ние за това се отказахме от твоето парти и се записахме като миналата година на същото място. Дано да е хубаво както преди.

# 136
  • София
Мислехме, но не може - няма да има деца, не било подходящо. Аз, като видях, че вие сте се уредили и питах майка ми дали ще я заведе и така. Прокрадна ми се и мисълта дали и ние да не дойдем с вас в "Бъни", но ми беше неудобно да се откажа от карнавала при положение, че имаше още много желаещи, а нямаше места и така.  Peace Ти стискай палци изобщо да видим Дядо Коледа тази година, че сме с пневмония и в ДГ така или иначе пропускаме. Tired Аз даже не държа и аз и Ачо да пътуваме, но той много иска.

# 137
Момичета днес и утре е Коледния Благотворителен Базар. Има страхотни неща, ръчно изработени. Елате и да съберем повече парички за дечицата! Hug

# 138
Момичета, къде казвате че ще се записвате да видите дядо Коледа? Ще ми се и Габи да го види някъде  Laughing

# 139
  • София
Тук:

И аз ще се пробвам да дойда, мисля че ще е забавно за Ема  Flutter

Аз вчера преведох паричките.  Peace Там сме, т. е. Ади с баба си и дядо си, защото ние с мъжа ми ще сме коледно-служебно извън София.  Hug Само да е здрава, че с тия градински болести  #Crazy .

SASH, вие ще идвате ли?  Hug Иначе места вече няма: кой се записал-записал.  Rolling Eyes ...

Само че няма места, евентуално ако някой се откаже в последния момент.  Peace

# 140
  • welcome to the Jungle
Как само съм я пропуснала тая тема  ooooh!.
А привет! Поизчетох ви почти изцяло.

И бързам да ви се оплача  - тая седмица Ого се сбил с едно дете за играчка в детската градина и понеже не надвил, треснал с кубче по главата детенцето. Потекла кръв, която драматизирала силно събитията, а да не казвам колко батално ми бе разказано как кръвта обливала детенцето и какъв звяр си отглеждам  Sad. Честно, потънах в земята от срам и притеснение за удареното детенце... Казвам ви, винаги съм гледала с лека надсмешка онези родители, които се пулят "как така техните деца са лоши"...а май попаднах на същото място. Но най-мъчно ми стана, когато почти пророчески ми се стовариха думите на едната даскалица " Еми взимайте си навреме детето в ръце, щото е изтърван, а в училище вече ще става лошо"  Embarassed Sad и ептен се гръмнах...

И като почнаха да ме налазват разни апокалиптични мисли как Огнян става един звяр безподобен и ...аха да се разплача как си трябва.

Да де, ама пусто, не си познавам детето като такъв гамен. Напротив - имам му доверие даже да го оставя с Любослав да си играят двамата и зная, че Оги не би го наранил просто ей така. Гледам го, че не напада, не бие без причина, напротив играе и само, когато е нападнат отвръща. Да не казвам, че дребното Любани го шамаросва редовно, а Ого не му отвръща. И нали ходим в Пумпелина от една година вече, та и там поисках консултация с хората, които работят с него. Успокоиха ме и ми обясниха, че са на същото мнение и че Оги не е агресивен безпричинно.
Е да де, ама вече в детската градина има настройване срещу него...Влязал е в графата "закоравели диваци" и това според мен допълнително го подтиква да се изявява като такъв.
Едната учителка даже ме покани да остана няколко часа в градината, за да го видя какъв е.
Да, липсваше му внимание към част от заниманията, но пък не сопесгна да удря и бие, само чат-пат взимаше грубо играчката на някое дете. Tired.
След нова година ще правим съвместно с учителката консултация при Хени ( много добра детска психоложка). МЕждувременно ще потърся консултации от още колеги, занимаващи се с такива дребосъци.

Та така...

Ще се радвам и вие да споделите.

# 141
 Аз няма какво да споделя, защото малкият скоро не е ходил на градинка, но имаме тема за градинката. Ако желаеш, заповядай   тук Иначе и моят син проявява понякога агресия.

# 142
Гале, е не! Снощи нямаше как да поговорим сериозно по таз тема, ама чак такива коментари Thinking Чини ми се непрфесионално леко Confused
Само да ти кажа, че при нас е точно обратното Rolling Eyes Сияна на градината е много добро дете (според едната учителка), а вкъщи ни прави дивички просто Rolling Eyes Аз определено мисля, че съм изтървала някъде нещата Confused

# 143
  • В средата на времето
Гале, разбирам те Hug И на мен така ми идваше да потъна в дън земя, когато една майка на детенце в групата на Криско ме хвана на къс пас една вечер, за да се оплаче от Кристиян, че удрял сина и и даже го беше ухапал по ръката доста силно.  Embarassed Тогава изнесох една дълга тирада на малкия от градината до нас - 15 мин непрекъснато говорене, без караници или обвинения. Хвана декиш май, защото от тогава не съм имала оплаквания. Даже питах същата майка след време как стоят нещата сега, тя каза, че всичко е ОК. Тогава и Кристиян питах, защо е направил така, но той не ми даде обяснение.. Rolling Eyes Аз също си познавам детето и знам, че не е способен на безпричинна агресия, но трябваше да му обяснявам примерно, че това, че не харесва някое детенце не е причина да го удря..просто да не играе с него, да не му обръща внимание и да не му говори ако иска..Всеки знае, че на тази възраст децата не могат все още успешно да контролират емоциите си и реакциите им винаги са огледални..Изявлението на учителката от вашата градина въобще не ми се коментира, не може педагог да прави такива генерални заключения на база една случка.. ooooh!

# 144
  • welcome to the Jungle
 Hug благодаря ви за разбирането  Hug
Хич не искам да оневинявам моя син, защото със сигурност не е постъпил правилно в конкретната ситуация. Обаче ме притеснява друго - слагането му в рамката на "лошите" деца. А това стане ли - отношението към него трудно ще се промени. А с лошо отношение от страна на педагозите - сещате се що за личност ще започнат да изграждат у детето ми  Tired ooooh!
Съгласна съм, че Ого е от палавите дечица, но е доста емоционален, силно раним и лошото отношение си го преживява. Докато бях на посещението да го наблюдавам, ми пред очите ми едно от момчетата го изблъска с всичка сила и оги падна назад и се удари на ръба на масата зад него, естествено по главата  Sad - идентична по тежест ситуация, но само дето нямаше кръв, а педагожката пропусна даже да направи забележка .
 Въпросното наранено от Огнян детенце е най-най-най-неуправляемия в групата и учителките пропищяха от него още на първата седмица, та съм убедена, че Оги го е ударил в момент на самозащита. Всъщност, тя и учителката си го призна, че така е било.
И за момента каква ми е равносметката? 2-3 неуправляеми дечурлига и Оги зачислен принудително заради инцидента към техните редици + 2 учителки, които ме убеждават да съм си взимала детето в ръце  Thinking.
А В Пумпелина, където го водя от 1 година и където благодарение на прекрасната Монтесори зала и старанието и професионализма на работещите там логопеди, психолози и педагози, Оги постигна завидните 45 минути концентрация, спазва безропотно правилата и няма абсолютно никакви инциденти. И докато пумпелинските учителки (най-общо казано) ме успокояват, че абсолютно всичко е наред с Оги, така, както и аз си го познавам...на тоя фон - положението в детската започва да ме притеснява.
Всъщност, ако трябва, разговор с директорката по въпроса няма да ми е излишен  Wink

# 145
Нарочат ли ти детето, оправяне няма. Може би наистина е добре да поговориш с директорката.

# 146
Оле, Гале, съвсем искрено ти съчувствам Hug Акъла ми не го побира как може да са толкова крайни в изказванията си и невнимателни с децата лелите в градината ooooh! Направо не ми се мисли... Дано всичко се нареди навреме Peace
А какъв е този пумпелински център, за който споменаваш, че ми стана интересно?

# 147
  • София
Оле, Гале, съвсем искрено ти съчувствам Hug Акъла ми не го побира как може да са толкова крайни в изказванията си и невнимателни с децата лелите в градината ooooh! Направо не ми се мисли... Дано всичко се нареди навреме Peace
А какъв е този пумпелински център, за който споменаваш, че ми стана интересно?

http://www.pumpelina.eu/Peace Там миналата година Дядо Коледа дойде при нашите юлчета.  Wink

# 148
Ми, много ми се иска да се регистрирам, за да ползвам виртуалния кабинет, но не виждам никъде в сайта подобна опция newsm78

Днес Дядо Коледа избра подаръкът за нашият голям юнак, ето го на:

http://www.amazon.com/gp/product/images/B00080VMOK/sr=1-10/qid=1 … 34523&sr=1-10

Много ще му се зарадва Heart Eyes, с нетърпение ще чакам Коледа Rolling Eyes А вие какво купихте на половинките си? Аз още съм в чуденка, а другата седмица вече ще трябва да купя нещо, че... няма за кога да отлагам Tired Някакви идеи?

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 23:20 от bubka

# 149
Ние утре отиваме на акция за подаръци. Емилиян си е писал в детската - влак. Ние ще му вземем едни камиони на писта, които се състезават с дистанционно, един кран , и един акумулаторен мотор за каране.
Ние сме решили да си подарим взаимно по едни слънчеви очила.
С нетърпение очаквам празниците - много обичаааааааам Коледата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт