Нашето ЮЛЧЕ вече е на градина, прави то бели - лавина!

• 18 075
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Аз на Иван му поръчах по едно приятелче гумени стелки за колата - оргинални на БМВ Grinning Ама по стечение на обстоятелствата трябваше да му кажа и се провали изненадата, та сега съм му взела един трансмитер... Това е една джаджа, която се включва към запалката на колата, а в нея се бута една флашка и свири песнички Crazy Надявам се ме разбрахте... Щото ние имаме касетофон, а не диск в колата и тъй де.. така ще може да не разчитаме само на радиото Peace

# 151
  • в шоки-land
Гале, като те четях имах чувството, че говориш 3а Алекс Confused... и той е сложен в графата "лоши деца"... доста е буен и често сьм чувала подобни реплики от други майки...но и той като Ого не посяга прьв, но  никой вече не 3абеля3ва това....само последствията, и понеже е по-силен обикновено, а и почти никога не плаче, ре3ултатьт е - ВИНОВЕН....проблемьт е ( това ми е голямата грешка, която вече не правя Naughty ), че а3 му се "карах" пред другите и те решиха, че могат и те да му се карат  Close...да, ама не, няма да ра3реша това и няма да се срамувам от него...детето ми е по-буйно, по-емоционално от другите и нямам намерение да ограничавам това...по то3и повод - даже се скарах с една бг-мама тук...но  Naughty но това е друга тема...

сьгласна сьм, че не трябва да се поощрява агресията на децата, но в детските градини се предполага, че работят специалисти и 3наят как да впрегнат и3лишната енергия на децата, 3а да не се превьрне в агресия...при нас е друго - сами си се вь3питаваме и а3 ще му бера гайлето после Rolling Eyes

на вьпросната майка, а и на госпожите в градината,  можеш да препорьчаш книгата на Стив Бидьлф - "Как се вь3питават момчета"....доста ще им бьде от пол3а...

и а3 искам да питам кьде да се регистрирам 3а виртуалният кабинет на Пумпелина  newsm78

# 152
  • welcome to the Jungle
amei, точно!! Ама точно за същото говорим!

Аз записах час за психолог-детски, на когото съм водила Оги и преди и който познава Оги. Та - отиваме заедно с оплакващата се госпожа, щото другата май й играе контра и всеки път ми казва Оги колко е слушал  Crazy Shocked.

И аз не изпускам нещата, мисля, че ги следя из късо, но докъдето ми стигат силите.
Водя Оги в специализиран център с Монтесори зала, работят с него логопеди, психолози, но с развиващи игри, не корекционни. Зная от специалистите статуса си на детето - всичко му е наред, вече е наваксал проблемите с фината моторика, заради която стартирахме работата в Пумпелина. Сега работят заедно и с братчето му, за да се изгладят конкурентните поведения един спрямо друг. Т.е. все хубави неща му се случват на Оги и всеки от специалистите ми се кълне, че си имам едно здраво, право, палаво, но добро дете. Но в детската градина вероятно цари повечко хаос, има 3-4 момченца оставени да беснеят и мойто завалийче си е намерило неправилната компания. И копира ли копира неправилно поведение.
А когато детето изкарва в детската градина 8 часа - мога само да се моля на госпожите да отделят малко време и да подходят индивидуално. А срещу и най-тънкия намек за "индивидуално" ми се стоварват хиляди обяснения от рода " Ама децата са много!"

Rolling Eyes мнооого сложен казус, явно трудно преоодолим

# 153
Асе, имаш ли други идеи за аудио джаджи? Rolling Eyes

# 154
Много гадна и сложна история с взаимоотношенията между децата.
Емилиян в къщи е доста палав, но в същото време и добър - не мога да кажа че е лош и луд, но на моменти като всяко дете се лигави, тръшка се и т.н. - неща познати на всички ви, но в повечето случаи много слуша, когато му казвам да прави това и онова. Но в детската съм сигурна че е мушица. Изобщо в чужда среда като попадне е много странен и тих. От типа - сяда в ъгъла и наблюдава. Сега незнам - може би и там вече да е намерил своя среда и да се отпуска, но като цяло пред чужди хора е кротушка. И ме е яд, защото който си поиска може да го прави на "балама".
Миналата седмица се прибира от детска с одрано под очето, и го питам какво се е случило, и той ми обяснява че Крис го е одраскал с нещо си, и в следващия момент ми казва със страшна злоба и изражение и стискайки зъби от злоба - "аз като порастна голям с ей тази пръчка ще му извадя очите" - ама такава ненавист в очите му, че чак се изплаших. И започнах да обяснявам че това не е хубаво, да не си играе с Крис повече и т.н. Но мисълта ми е, че там позволява да бъде тъпкан и съм сигурна че е стоял мирно без дори и да заплаче, а в къщи вече "много смел" е готов да му извади очите.

# 155
Момичета, пожелавам ви Весела Коледа!  Nature Snowman Здраве Flowers Four Leaf Clover, късмет  fingerscrossed, много сладки усмивки moresmile, незабравими мигове smile3509 и добрия старец  santa2 да ви донесе това което сте си пожелали  newsm10

# 156
Да наистина - ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ  Hug Hug Hug

# 157
Весела Коледа!

# 158
  • София
 santa2 ЧЕСТИТА КОЛЕДА! santa2

# 159
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ОТ МЕН!

# 160
Весела Коледа! Много здраве, късмет и любов!

# 161
  • в шоки-land
Честита Коледа на всички малки и големи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Желая ви цялото щастие на 3емята, много любов и сбьдване на най-ськровените желания Hug Hug Hug

# 162
Весела Коледа  Hug Hug Hug

Живи, здрави и щастливи, до година до амина  Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 163
Честита нова 2009 година
Нека всичко лошо остане в старата а през новата се сбъднат мечтите ви
Много здраве щастие и детски смях да огласява домовете ви
С много обич за всички вас

# 164
  • София
 Nature Snowman Честита Нова Година! Hug Бъдете най-вече здрави, както вие, така и семействата ви, а всичко останало ще се нареди!  Wink Nature Snowman

Общи условия

Активация на акаунт