Нашето ЮЛЧЕ вече е на градина, прави то бели - лавина!

• 18 436
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Привет, дами Hug

Тук вчера валя доста сняг и много се радвахме, също като в Бг, много мило ми беше станало, но вече почти всичко се стопи  Tired

А за разновидностите относно куклите, вече нищо не може да ме учуди, честно  Crazy

# 91
Bubka, podseti me da pitam teb i drugite mami v chuzhbina, uchite li decata na ezika i kak? Samo dumichki ili im govorite na chuzhdia ezik? Nie samo sme i kazali kak da kazva kato i se pushka. Dnes za purvi den ya ostavih - mnogo i beshe hubavo igrae si s decata, no kato i govoriat stoi i nisto ne razbira Sad
Oste neznam kakvi sa zanimaniata - no detskata e po polovin den, kum 14h ya vzimame - ne osiguriavat nisto, sаmo technosti, ti si nosish hrana.
Ne razreshavat sladki nesta da i nosish. Imat razlichni stai - za risuvane, za igraene, imat i zala za gimnastika s tepih. Decata ne sa razdeleni na vuzrasti, a po-skoro na grupi spored chasovete i moge bi zanimaniata..neznam oste. T.e. ot 3 do 6 sigurno, sa zaedno. Ne sa mnogo deca, puk i te obikaliat po mnogo stai.
Izvinavam se za latinicata, no сега чак видях кирилицата  Sad

# 92
На нас Добрият Старец ни купи вече онези двете пеещи фльорци, дето ги рекламират и синята им каляска Mr. Green
Мисля, че е достатъчно Peace
Сия, наистина има бременни барбита, но и аз не бих се сетила без допълнително разследване Peace

# 93
Зайо, ето казвам - телевизия на новия език (най-подходящи са филмчета като Телетъбисите, Улица Сезам и други подобни с образователен характер) и речници с картинки за малки деца, нещо като това, например: http://i20.ebayimg.com/04/i/000/de/2f/1739_1.JPG Хубаво е ако и ти говориш малко, за да може да повтаряте думичките заедно и да можеш да обясниш кое какво е. Не се опитвай да я учиш на думички, които не знае какво означават на български. Помагай, но не се притеснявай толкова; ще мине малко време, но от детската градина се учат най-бързо и лесно Peace

# 94
Зайо и аз да споделя опит
-Тук в началото и пусках филмчета по френските канали сега продължавам де  Laughing
-Отделно и купувам книжки с думи и пъзели които са и интересни и заедно учим думичките
-в училище напредна най много
Там е по цял ,там обядва,там спи
Вече има и приятелки разказва ми на какво играят
-между нас си говорим на езика също но по малко повече на родния естествено
-когато аз си уча в къщи обича да повтаря след мен наглас
-чета и приказки и на френски на бг също
Прави вече разлика между двата езика и често сама проявява интерес и ме пита -Това как е на френски
Дори ме поправя с произношение -Не се казва така а така Wink
Окончателно си ползва френско Р и френско Л и на двата езика
На български всичко     е
в женски род поправям я постоянно
Та с две думи за езика не се бой по скоро за българския се притеснявай  Laughing
Определено си трябват допълнителни занимания ако искаш по бързо да напреднат
На лафа за вълшебното потапяне в местната среда и проговаряне на езика не се доверих и несбърках
Това е от мен   bouquet

Ние пазарихме подаръците за коледа вече малко се уляхме  Rolling Eyes Embarassed
Иначе Габи заяви че ще става зъболекарка  Laughing за нещастие на Папа та единия подарък е по темата

По късно ще пусна линк с подаръците  на Габи   bouquet

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 11:09 от mama Svetli

# 95
# 96
Не знаех, че има бременни кукли, но то пък с този мъж вкъщи знам само за рейнджъри и зоровци.. Господинът искаше лаптоп, сега не го иска, иска сабя от Дядо Коледа, а у нас има 5 бр, включително и светеща. Явно под елхата ще има каквото мама реши  Mr. Green

# 97
Пък моя мъж - мамин сладък (малкия де) заявил в детската градина као желание - бебе с къща или барби  Joy явно доста повлиян от женската си компания - като ги питам с кой си игра днес отговора му все е в женски род  Mr. Green

# 98
Асенцето,абе ти сякаш говориш вместо мен.Не стига,че все едно сме се наговорили като сме си планирали децата.Я кажи в какво се изразява ревността на каката.

# 99
  • София
Момичета, имам една молба към тези от вас, които са от София и чиито деца ходят на детска градина.  Praynig СНБМ организира петък и събота Кръгла маса за детските градини (http://www.snbm.org/index.php?p=223), като третият модул е за проточилите се във времето ремонти. Според изнесенат официална информация неработещите след 01.09. детски градини би трябвало да се единици, но според инфото от мамите във форума това съвсем не беше така.  Rolling Eyes Ще съм ви благодарна да споделите кога отвориха вашите градини и най-вече, ако има мами с дечица в следните градини, да ми актуализират инфото:

1 ОДЗ, Възраждане - две сборни групи към 06.10.08 г.
6 ОДЗ, Надежда (Толстой) -  отворило врати на 15.09.08 г.
10 ОДЗ, Мусагеница - две сборни групи към 17.09.08 г.
11 ОДЗ «Мики Маус», Младост 1 - отворило врати на ... . ... .08 г. Кога?, но с неприключил ремонт
17 ОДЗ «Мечо Пух», Младост 1 - сборни групи от ....09.08 г. Кога?
18 ОДЗ «Детски свят», Средец - сборни групи от ....09.08 г. Кога?
26 ОДЗ, Младост
29 ОДЗ «Слънце», Изток - отворило врати на 17.11.08 г.
34 ОДЗ «Брезичка», Дианабад - две сборни групи към 15.09.08 г.
37 ОДЗ «Вълшебство» , Павлово - отворило врати на 15.09.08 г.
38 ОДЗ «Дора Габе», Надежда - Работи ли и откога?
40 ОДЗ «Жар птица», Красна поляна - работи Откога?
42 ОДЗ «Чайка», Връбница - отворило врати на 06.10.08 г.
43 ОДЗ «Талант», Гоце Делчев- сборни групи от 01.10.08 г.
48 ОДЗ «Братя Грим», Сердика - предстоящ ремонт
49 ОДЗ «Радост», Дианабад - частично отворило врати на 08.09.08 г.
51 ОДЗ «Щурче», Илинден -  отворило врати на ... Кога?
55 ОДЗ «Иглика», Люлин - работи Откога?
66 ОДЗ «Елица», Панчарево - Работи ли и откога?
73 ОДЗ «Маргарита», Люлин - частично отворило врати на 08.09.08 г.
80 ОДЗ «Приказна калина», Красно село - работи Откога?
86 ОДЗ «Асен Босев», Люлин - работи Откога?
90 ОДЗ «Веса Паспалеева», Надежда - отворило врати на 29.09.08 г.
95 ОДЗ, Люлин - предстоящ ремонт
120 ОДЗ, Възраждане - отворило врати на 15.09.08 г., но ремонтът продължава и в момента
12 ЦДГ, Средец - централата отворила врати на 15.09.08 г.
13 ЦДГ «Ябълкова градина», Люлин - частично отворила врати на ....09.08 г. Кога?
53 ЦДГ «Света Троица», Илинден - сборна група от 03.10.08 г.
67 ЦДГ, Красно село - работи Откога?
83 ЦДГ «Алиса», Подуяне, новото крило - Работи ли и откога?
85 ЦДГ «Родина», Красно село - сборна група от 06.10.08 г.
87 ЦДГ «Буката», Триадица - Работи ли и откога?
92 ЦДГ «Лозичка», Лозенец - отворила врати на ....09.08 г. Кога?
93 ЦДГ  «Славейче», Лозенец - отворила врати на 01.10.08 г.
100 ЦДГ «Акад. Пенчо Н. Райков», Оборище - отворила врати 02.10.08 г.
106 ЦДГ «Княгиня Мария-Луиза», Сердика - ще отвори врати на 06.10.08 г. Отворила ли е тогава?
113 ЦДГ «Преспа», Средец - работи Откога?
115 ЦДГ «Осми март», Надежда  - отворила врати на 08.09.08 г.
117 ЦДГ «Слънце», Подуене - отворила врати на ...Кога?
128 ЦДГ «Феникс», Красна поляна - отворила врати на ... Кога?
129 ЦДГ «Приказен свят», Стрелбище - отворила врати на ....09.08 г. Кога?
133 ЦДГ «Зорница», Изгрев - отворила врати на 01.10.08 г.
139 ЦДГ «Панорама», Люлин - една сборна група от 15.09.08 г.
162 ЦДГ «Вихрогонче», Красно село - Работи ли и откога?
178 ЦДГ «Сребърно копитце»,  Младост - Работи ли и откога?
183 ЦДГ  «Щастливо детство», Слатина - частично отворила врати на 15.09.08 г.

Благодаря ви предварително!   bouquet

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 19:17 от Спящата красавица

# 100

Нашия иска абсолютно същото. Винаги като види рекламата по Jetix и вика "отвори уста" и накрая завършва с "искам и аз токово".
Та в интернет магазини го открих, сега остава да го намеря и в наличност.

# 101
Привет и от мен!
Да ви почерпя  newsm38 днес, че пораствам с още една годинка Simple Smile

Асе, голям сладур малкия и голям мъж  Grinning
Зайо, бърза адаптация пожелавам на всички ви  Hug
Бубка, дано скоро се сбъдне желанието ти и да бъдеш  preggo

Вики си поръча за Коледа палатка - една вечер написа писмото до Дядо Коледа, на другия ден го пусна в пощенската кутия и сега чака Коледа да види дали ще получи поръчаното  Wink За детската още не са ни казали дали трябва да купуваме подарък и кога ще им е тържеството - доколкото разбрах ще си е само за мъниците.
Вчера в граината ги снимаха за календарите. Госпожата й направила прическа изненада за мама и сега ще чакаме като са готови да видим как са нагласили малката.

# 102
Привет на всички!
Срам, не срам, не съм се весвала в отчетните от лятоска комай  Embarassed! Гледам ,Зайо, вече са се установили в немско.... желая ви много бърза и нестресираща адаптация!!!
Асето и аз я видях по "БТВ-то на културата" и прекрасния младеж Любо!
Сегаммм, специално за Спящата ни красавица да споделя инфо за списъка - детската (117 ЦДГ) трябваше да приема деца от 8-ми септември, но реално започнаха около средата на месеца( след 15-и). Дори в началото бяха събрали всички 4 групи в 2, в другите се ремонтираше още. Това си е ад, особено за дете 1 група, дето за първи път стъпва там. Та затова ние , поне по някакващастлива случайност имахме възможност го оставихме вкъщи докато приключи целия ремонт!
Ще се включа тия дни с актуално инфо Simple Smile
Поздрави и хубава вечер на всички!!!

# 103
TadaЧестит Рожден Ден Иви!!! Желая ти здраве, безгранична любов и много късмет!!! Весел Празник!!!! Tada

# 104
Честит Рожден Ден и от нас Иви  Hug  bouquet Hug

Бъди жива и здрава, много много щастлива и много обичана  Hug Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт