Ти какво сготви! Снимай, покажи!- 15-та тема

• 51 244
  • 493
  •   1
Отговори
# 315
Аз никога не съм правила кюфтета по чирпански , но показаните тук ми харесаха.Още повече , че като прочетох рецептата , те всъщност са първо изпържени.Това , което аз съм яла изглеждаше всичко сварено заедно и не ми е допадало.Сега обаче смятам да я пробвам тази гозба , но дали ще стане с телешка кайма или поне 80% да е такава ?!   newsm78

# 316
Аз никога не съм правила кюфтета по чирпански , но показаните тук ми харесаха.Още повече , че като прочетох рецептата , те всъщност са първо изпържени.Това , което аз съм яла изглеждаше всичко сварено заедно и не ми е допадало.Сега обаче смятам да я пробвам тази гозба , но дали ще стане с телешка кайма или поне 80% да е такава ?!   newsm78

*•●  Диди  ●•*  , ще стане, даже ще има по-вкусен аромат. Така си мисля, защото много обичам телешко и миризмата му, когато го готвя. И, понеже, няма как да отмъкна един комат от твоята питка за кИфтетата ми, ще си меся. Сосчето е толкова вкусно, че не бива да се яде с купен хляб. С диетите от утре! Grinning  bouquet

# 317
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета прекрасни снимки както винаги супер сте поздравления на всички ето моите снимки от предните няколко дни...labrex този път всичко е наред с хачапурите просто ги правя малко по дебелички и в къщи много ги харесаха така  а това е шопската домашна баничка на Блонди за което получава поздравления стана просто невероятна а цялата къща ухае на масло     една много лека желирана тортичка  още един десерт с кайсии гъбки с кашкавал      от хлебното тесто ми остана малко и набързо импровизирах питчици с плънка-изпразни хладилник   и още една питка това е от мен за сега желая ви успех в готвенето Laughing

# 318
  • София
*•●  Диди  ●•*  , разкошна питка си омесила, браво! Hug Браво и на детенце, че се включва в кунята. Моята, въпреки че е малка има желание да помага, ще видя като поотрасне как ще е. Laughing
Ето нещо и от мен:
 Пилешко с гъбки, кисели краставички и топено сиренце (нещо като бьоф)- първи вариант.
 Втори вариант с друга гарнитура, за всеки вкус по нещо. Simple Smile

Питка.

Тортичка с банан, манго, круша, ягоди и сметана.(блата е готов  Embarassed)
 И парченце.

# 319
чудесни неща сте направили Heart Eyes
картофки с гъби и месце:
http://www.foto.bg/data/500/medium/s11.jpg
 Hug

# 320
geleva дори и да са готови блатовете - тортата е много красиво направена.   bouquet
диди питката е много хубава  Peace

# 321
Днес правих сладки плитки  Grinning  /кууксистър/ :

същите с пудра захар:

# 322
Ехееей!! Кога нова тема, кога 17. стр?!?! Много съм изостанала!  Laughing

Ето я и мойта манджа: Simple Smile

Кекс от кайма с плънка от задушени зеленчуци:

* Рецептата е от последния брой на Кулинарен журнал. Снимката там много ме изкуши и реших да пробвам. Май се попрестарах малко с количеството на плънката, но... беше вкусно! Simple Smile

# 323
Благодаря , ♥ iguanka ♥ !  Grinning

Гелева
, кажи за сметаната върху тортата - с шприц ли я прави или от готовите сметани във флаконите с шприц отпред ?  Много хубави формички са станали , приличат ми на целувки !  Grinning

Аз готвих телешко варено след питката.От години не бях правила , та се наложи да си припомням рецепти и си харесах това изпълнение с картофи :

# 324
Ехей, Гелева какви сладости е наготвила Wink

Нела ти с тия калорийни бомби.... това е много интересно, ама ми прилича и на пържено, което .... избягвам да правя, ама все пак разкажи за обща култура поне да знам какво е това.

За Диди, нямам какво да кажа - то само си говори показаното Laughing Laughing Laughing

Дикси, я разкажи какво си сложила в този "кекс", аз обичам да ползвам формата за кекс за соленки работи Heart Eyes

Лабрекс и Мама Цоцоланке, аз пък не ги пържа кюфтенцата за тая фашта манджа Wink, ама пък сигурно на някой няма да му хареса вкуса точно защото не са пържени, но пък идеята ми на мен е точно да не са пържени. Но слагам сушена чушка на парченца и резени корен от целина - много ми допада комбинацията (бях го прочела в една стара готварска книга) и ако нямам сушени чушки или целина не ги готвя - на мен не ми харесва иначе, ама то всеки си има номер Laughing Laughing Laughing

Отивам да се пробвам да правя розички от марципана от Метро.
Дикси това, просто се бърка ли със захарта? С миксер? Че немския нищо не ми говори. Нищо не пише на български.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 17:49 от Krische

# 325
Здравейте неуморни момичета! Вие сте невероятни домакини  bouquet Времена на голямо блаженство и удоволствие, докато ви четях зяпах монитора  hahahaна нос разстояние.
berina-баничката с пастърма е супер  bouquet
yagodka-винения кебап точно, като твоя го правя и обичам Peace
nela66- Дайне банице е супер, ама давай веднага рецептата за прекрасните сладки питки - сега и веднага  bouquet
Милен@-рулото с гарнитурата - 6+
alex0q97-обожавам твойто нищо особено зеле със свинско  bouquet
Ralfieta-мъфинчетата са много сладурски, днес се триумих за същия сладкиш, ама погледнах кантара и той каза Naughty  Joy
betina33- доста си се постарала бе жена  chef. Дай рецептата за желираната тортичка плийз Praynig
Krische- на твойте постове се смея и забавлявам от сърце. Ти си душата на компанията/темата/. Кажи къде е този магазин на Кадемлия за нас от прованса Heart Eyes
Labrex- баницата е супееер. Дай инфо за пълнежа Wink
esy-ти си аристократката на темата  bouquet

Здравейте , момичета и честит празник на всички !   bouquet Според народните вярвания от днес започва зимата , но както  виждам времето е слънчево и приятно , както и настроението в темата !

Тези , които пишат отдавна в темата, може би ще си спомнят моето възхищение от всички , които са представяли питки , както и съжалението ми , че не мога да направя такава ! Е , днес пробвах и съм доволна от резултата ! Естествено има още какво да се желае , но като за първи опит смятам , че е задоволителен.Украсата се поразмести , защото беше от отделни елементи , но ще знам за другия път.Питката е по рецептата на rallii и я направих с изключително ценните съвети на Пепика и готовността с която тя сподели някои тънкости и тайни с мен ! Благодаря ти , Пепи !
   bouquet!

* *•● Диди ●•* *  * *•● Диди ●•* * * *•● Диди ●•* *  Hug Hug Hug Hug гордея се с теб, питката е невероятна.Справила си се перфектно. На вкус също ще ти хареса.
Ето и моите последни две питки - едната за сватба, другата за днес - празнувахме Димитровден, големия ми син Митаче да ми е жив и здрав и всички, които носят това хубаво име  bouquet Heart Eyes

Сватбарска  погача

Питка за Димитровден

# 326
..labrex този път всичко е наред с хачапурите просто ги правя малко по дебелички и в къщи много ги харесаха така.........  а това е шопската домашна баничка на Блонди за което получава поздравления стана просто невероятна а цялата къща ухае на масло.......... една много лека желирана тортичка.......... още един десерт с кайсии.........гъбки с кашкавал ..........  от хлебното тесто ми остана малко и набързо импровизирах питчици с плънка-изпразни хладилник ....... и още една питка .......... това е от мен за сега желая ви успех в готвенето Laughing

Ей, betina, какво си намислила!? Толкова много вкусотии, очите ми останаха във всичките!  bouquet
Ще пробвам и аз по-дебелички хачапурките, страхотно изглеждат! Peace

nela_66 , кууксистър-ките ти са фантастични!  bouquet Има ли някъде рецептата?

dixi, как го правиш такъв компактен тоя кекс от кайма newsm78 На мен все едни рехави ми се получават.........

geleva , пък за твоята плодова тортичка думи нямам!   chef  bouquet Направо ще си я свия цялата. Embarassed

pepika, като ти гледам питката ме се ще пак да се оженя, пардон омъжа.  Joy Шегата настрана, направо си е произведение на изкуството. Не знам как сърце ще им даде /или им е дало/ да я разчупят и изядат. Ако е направено, ще да е било с голяма удоволствие или с такова ще го правят. И питката на именика е страхотна, да ти е жив и здрав!
Баницата ми е по рецептата на Морена, само дето не я залях с прясно мляко, защото нямах.......Но пак стана много вкусна.  bouquet

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 18:17 от labrex

# 327
  • ВАРНА морето сините вълни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10318.0 това е оригиналната рецепта  става много бързо и лесно Laughing
                                     ЖЕЛИРАНА ТОРТА     това е на същия принцип но с малки промени  - с вмъкнат втори блат който е покрит с плодове но вместо желе му направих шоколадов сос и поръсих с орехи

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 18:28 от betina33

# 328
Пепи , благодаря за милите думи , но съм мнооого далече от перфектното !  Mr. Green За вкуса - хубава е , вече е само половина останала !  Wink Виж за твоите питки може да се каже , даже ще е меко казано, че са перфектни ! Надали ще достигна тази висота някога !   bouquet

# 329
pepika, такива високи питки виждам за първи път Flutter Страхотни са, поздравления  Hug
Честит ти именник, да ти е жив и здрав  bouquet

* *•● Диди ●•* * , много ми хареса сервизът ти Grinning И телешкото варено изглежда много апетитно yes

dixi, наистина изглежда много компактен твоя кекс от кайма thumbsup

Krische, успех в правенето на розички Wink

betina33, страхотна баница  chef И аз и се каня на тази баница на Блонди, но като знам как ще си ям после сама Thinking

geleva, дали заради помощничката или заради кулинарното вдъхновение, но доста си се вихрила днес в кухнята Grinning

Общи условия

Активация на акаунт