Бихте ли разделили близнаците си в училище?

• 22 549
  • 197
  •   1
Отговори
# 30
Не зная още как ще е. Мисля, че е всяка ситуация е много различна. Има близнаци, а също и обикновени братя и сестри, които са много зависими един от друг. Ако забележа такова развитие на нещата, сигурно бих разделила децата. Ако няма доминация, вероятно бих ги оставила заедно.

# 31
не, не бих. Не виждам смисъл, да не говорем колко се усложняват ангажиментите на семейството с водене, прибиране и т.н. Както беше писал някой по-долу, едното дете винаги ще бъде по-добро от другото в даден аспект и това няма да се промени, ако учат на различни места.

# 32
Мисля, че като се стигне до училище те сами ще кажат какво искат, но на мен лично не ми се иска да се разделят. Като са заедно ще си помагат и подкрепят.

# 33
да бих така всяко ще развива индивидуалните си  умения и няма да граници инче ако другото не може да рисува и то няма да рисува за да е солидарно
ако са заедно има опастност да пише само едното домашно  Wink ако и си приличат много само едното ще изпитват  Wink

# 34
еми за началното образование не ,но после мисля че ще имат различни интереси и всеки ще избере сам какво да учи  ,но има много време до този момент  Hug  Rolling Eyes

# 35
Аз пък изобщо не виждам смисъл защо трябва да ги разделям (ако те сами не го пожелаят). Моите от сега са абсолютно различни като характер и са независими една от друга, а не виждам нищо лошо в това да са заедно, да се търсят и да си помагат. Наистина, виждала съм близнаци, които са прекалено зависими единот друг, но от личен опит (все пак цялата ми рода е пълна с близнаци) виждам, че дори им се отразява добре, защото така се научават да си помагат и да разчитат един на друг. Дори имам точно обратния пример - брат и сестра, които още от яслите са ходели на различни места, днес дори не общуват като роднини. Дори, ако едното дете е по-талантливо или учи по-лесно, става пример за другото.
Начинът да се изяви индивидуалността на децата, според мен, е съвсем друг. Аз купувам на моите еднакви дрехи, но различни цветове и ги оставям някъде, за да видя коя от кои дрешки ще се заинтересува (до сега никога не са харесвали едно и също) и така определям коя какво ще облича. За играчките е същото - или купувам една за двете, за да се научат да играят заедно (има случаи и да се сдърпат, но това става все по-рядко) или купувам 2 различни играчки и те сами си ги поделят или играят и с двете (за сега са си ги разпределили и всяка си има любими - примерно, Киса има слабост към мечета, кукли и топки, а Еса харесва музикални играчки, кучета и кубчета).

# 36
да разчитат едно на друго казваш ами не е ли това зависимост? ако го няма сестричето да погне какво става? а дали ще си говорят или не не мисля че има общо с това колко време са прекарвали заедно ние със сестра ми сме разделени от години но и до днес се обаждам всеки ден да я чуя как

# 37
Имам предвид да разчитат една на друга в добрия смисъл на думата - не едната да прави нещо, което е задължение на другата или да е "ракета носител", а просто да си помагат взаимно. Въпросът не е във времето заедно, а в това, че ако на всяка цена се втълпява на децата да бъдат различни - те ще се отчуждят. Искам да си имат доверие и да се подкрепят в трудни моменти. Все пак, аз няма винаги да съм до тях, а и ще има неща, които няма да искат да споделят с мен, но нима е по-добре да разчитат на някоя приятелка или чужд човек? Зависимост е, но в добрия смисъл (аз лично предпочитам да съм зависима по този начин от сестра си, отколкото от някоя приятелка). Редки са случаите, когато близнаци избират да учат едно и също в горните класове или едни и същи професии. В повечето случаи те сами решават да се разделят на един етап, защото сами изпитват нужда да се идентифицират, но е важна връзката между тях.
Проблемът с моите познати, за които писах, е не в това, че не прекарват времето си заедно, а че години наред родителите им са им втълпявали как трябва на всяка цена да са самостоятелни и независими един отдруг - резултатът е неприязън. В същото време, в моето семейство близнаците никога не са били разделяни без повод, а няма нито една двойка с еднаква професия или с еднакво образование. Може би има значение и това, че при нас всички близнаци са само двуяйчни.

# 38
Днес, мако преди дъщерите ми ( еднояйчни близнаци ) да приключат с първата степен на висшето си образование, мога с основание да кажа, че разделянето им в училищна възраст беше добра идея.
Ако имате еднояйчни близнаци, вие вече знаете как като малки гледайки се в огледалото, те много по-късно от другите деца осъзнават, че виждат не своя брат(сестра), а собственото си отражение.
Нещо подобно се случваше и в училище. Учейки в един клас и за учителите и са другите деца те неизменно се сливаха, припокриваха и размиваха в границите на един събирателен образ, често дори идентифициран с общото безлично име "близначките". На всяка родителска среща, учителите явно затруднение да ги различават, сякаш  се  чувстваха задължени да ги сравняват и съизмерват една с друга и да ми обясняват коя е по-добра и коя по-лоша.
Когато се записваха в гимназията, съвместно решихме да учат в различни класове. Така всяка от тях получи възможността, да се "огледа" в очите на своите съученици, на своите приятели, на своите учители. Да бъде само себе си, а не едната половина от "близначките". Всякакви недоразумения бяха изключени. Похвалите и порицанията, симпатиите и антипатиите всичко беше кристално ясно и точно персонифицирано. Тези пет години помогнаха на всяка от дъщерите ми да получат своя собствена идентичност.
Е, за нас, родителите, имаше и дребни неудобства. Дребни, но досадни. Различни изисквания за училищни помагала, различна седмична програма, различни извънкласни занимания, различни родителски срещи. Списъкът е доста дълъг, но уверявам ви, заслужава си да се прежалите...
Съзнателното възпитание на близнаците от най-ранна детска възраст в "различност" има много аспекти: избор на имена,  различно обличане (при сегашното предлагане това не е проблем );  различни ежедневни ритуали  (това е особено затруднително за родителите); поставянето на индивидуални задачи  (иска се само малко воображение); организиране на самостоятелни развлечения  (едната на гости при приятелка,  другата на театър);  практикуване на различен спорт (нищо че имат еднакви дадености и увлечения) и още много други. Всички те не бива да бъдат натрапвани, а просто предлагани като възможност за самостоятелен избор. Ако това се прави системно и тактично в  училищна възраст вашите близнаци не само ще бъдат готови, но и най-вероятно сами ще пожелаят да поемат предизвикателството да бъдат разделени. И не забравяйте, за да бъдат пълноценни хора те трябва да се разделят на 6, на 16, на 26...., просто е въпрос на време.
Не е ли по-добре това да се случи малко по-рано, отколкото твърде късно...

# 39
Днес, мако преди дъщерите ми ( еднояйчни близнаци ) да приключат с първата степен на висшето си образование, мога с основание да кажа, че разделянето им в училищна възраст беше добра идея.
Ако имате еднояйчни близнаци, вие вече знаете как като малки гледайки се в огледалото, те много по-късно от другите деца осъзнават, че виждат не своя брат(сестра), а собственото си отражение.
Нещо подобно се случваше и в училище. Учейки в един клас и за учителите и са другите деца те неизменно се сливаха, припокриваха и размиваха в границите на един събирателен образ, често дори идентифициран с общото безлично име "близначките". На всяка родителска среща, учителите явно затруднение да ги различават, сякаш  се  чувстваха задължени да ги сравняват и съизмерват една с друга и да ми обясняват коя е по-добра и коя по-лоша.
Когато се записваха в гимназията, съвместно решихме да учат в различни класове. Така всяка от тях получи възможността, да се "огледа" в очите на своите съученици, на своите приятели, на своите учители. Да бъде само себе си, а не едната половина от "близначките". Всякакви недоразумения бяха изключени. Похвалите и порицанията, симпатиите и антипатиите всичко беше кристално ясно и точно персонифицирано. Тези пет години помогнаха на всяка от дъщерите ми да получат своя собствена идентичност.
Е, за нас, родителите, имаше и дребни неудобства. Дребни, но досадни. Различни изисквания за училищни помагала, различна седмична програма, различни извънкласни занимания, различни родителски срещи. Списъкът е доста дълъг, но уверявам ви, заслужава си да се прежалите...
Съзнателното възпитание на близнаците от най-ранна детска възраст в "различност" има много аспекти: избор на имена,  различно обличане (при сегашното предлагане това не е проблем );  различни ежедневни ритуали  (това е особено затруднително за родителите); поставянето на индивидуални задачи  (иска се само малко воображение); организиране на самостоятелни развлечения  (едната на гости при приятелка,  другата на театър);  практикуване на различен спорт (нищо че имат еднакви дадености и увлечения) и още много други. Всички те не бива да бъдат натрапвани, а просто предлагани като възможност за самостоятелен избор. Ако това се прави системно и тактично в  училищна възраст вашите близнаци не само ще бъдат готови, но и най-вероятно сами ще пожелаят да поемат предизвикателството да бъдат разделени. И не забравяйте, за да бъдат пълноценни хора те трябва да се разделят на 6, на 16, на 26...., просто е въпрос на време.
Не е ли по-добре това да се случи малко по-рано, отколкото твърде късно...

ех ама обясняваш хубаво  Hug всичко това и аз изчетох и куп други примери разбира се и реших че това е верния път ние и сега рядко се обличаме еднакво и за напред ще е така а тук е такава политиката на повечето училища и детски градини не допускат близнаци в една паралелка  Simple Smile

# 40
МИЛИ МАЙЧЕТА НА БЛИЗНАЦИ Пеше ви майка ветеран. Имам близнаци момчета вече на 27 години. Аз също си задавах тези въпроси-кое е правилно.Избрах да ги разделя Още от бебета започнах да ги обличам различно,в детската градина когато единият е болен  си оставаше в къщи. До 4 клас бяха заедно, забелязах че са много зависими един от друг, не вземаха самостоятелни решения,към тях се обръщаха " ХЕЙ БЛИЗНАК" и те бяха мвого объркани/поне единия/  разделих ги в две различни  училища.Единият близнак не ми зазреши да кажа на учителката че има брат близнак и забрани брат му да идва в у-ще.Беше доволен за тази самостаятелнаст и индивидуалност. Месля че този период от живота им беше много полезен .Те можаха да  оценят себеси и другия до него.Сега доже не допускат да бъдат облечени еднакво, ходят задължително с различни прически търсят своята индевидуалност.А що се отнася за характера - зазбира се че са различни   но това  няма нищо общо с временното разделяне то не влияе на характера

# 41
напълно подкрепям newsm10. Щом Господ е отредил да бъдат заченати, износени и родени заедно, близнаците трябва да се заедно. Ако разбира се имат желание за това. Разделянето им от детската градина не е техен избор, а ваш.
По тази логика може да предложим отглеждането им в различни семейства до -найсет годишна възраст Shocked, за да се развият пълноценно психическа без зависимост.
До тук прочетох позитивни мниния на родители, които са разделили децата си. А има ли такива, които не са и съжаляват  и защо?

# 42
PolarFox не мисля че раzделянето на децата в училище и в раzлични семейства има нещо общо   Naughty
и като са раzделени по рано може да се ибегнат точно теzи объркващи zа децата неща и липса на индивидуалност а това че са zаченати и иzносени zаедно е наистина божа работа но до там
колкото съм чела само пл*сове съм видяла нито една майка не съжалява

# 43
ясно, че не съжаляват тези, които са ги разделили, а тези, които НЕ са, дали съжаляват newsm78?

# 44
Ами, аз мога да ти дам примери за това:
1. баба ми не е разделила баща ми и леля ми и не съжалява, а и двамата са напълно самостоятелни личности - имат свои семейства, различни професии (учили са в един техникум и после са записали различни специалности в университета), а дори последните 10-тина години живеят в различни държави, но са достатъчно близки - чуват се по телефона, виждат се няколко пъти в годината и винаги могат да разчитат един на друг;
2. в моето семейство има много близнаци (писала съм в другите теми доста по този въпрос) и никога не са били разделяни, а сега, когато им споменах за тази тема във форума, всички веднага скочиха срещу разделянето (и близнаците, и родителите им);
3. единствените разделени братя, за които знам (освен тези, за които писах по-горе), са свекър ми и брат му - свекър ми е бил отгледан от кръстниците му, които са нямали деца - резултатът е, че двамата живееха (лека му пръст на свекър ми) в един блок и имаха съседни вили, а дори не се поздравяваха (скарали са се, защото родителите им не са имали много възможности, докато кръстниците са били доста заможни и са оставили всичко на свекър ми и нищо на брат му) и дори чичото на мъжа ми (аз дори не го познавам лично) не дойде на погребението на собствения си брат.
Не искам да споря, но това си е лично мое мнение (от личен опит) - разделянето на децата не е най-добрата услуга, която мога да им направя. Моите са достатъчно различни една от друга и, както каза  Полар Фокс, щом са дошли заедно на този свят - нека сами решат кога е време да се разделят.
А и не виждам какво объркващо за децата може да има в това, че са заедно (разбира се, има и по-слаби характери, които се влияят много едни от други, но това важи и за не-близнаци) - в нашето семейство близнаците никога не са били уеднаквявани и никога не сме им казвали просто "Близнаците" - всеки е бил наричан по име. За мен дори това може да е стимул да изявят индивидуалността си, за да покажат, че щом са заедно това не означава да бъдат слагани под общ знаменател. По същата логика, дори децата в едно семейство, които не са близнаци, също могат да станат зависими едни от други - това означава ли, че всяко семейство трябва да има само по едно дете, за да му гарантира индивидуална изява. Аз дори познавам няколко двойки породени деца (родени с разлика по-малко от година), които са били гледани заедно и са учили заедно и това поникакъв начин не ги е обезличило като личности.

Общи условия

Активация на акаунт