Бихте ли разделили близнаците си в училище?

• 22 548
  • 197
  •   1
Отговори
# 75
........ не е хубаво да се разделят близнаците нарочно в отделни групи и класове. Щели да страдат много един за друг, .....

Не съм съгласна с това.  Naughty Моите деца първата година бяха в различни класове (тогава на 5г.) Изобщо не се забелязваше страдание, на против, после като се видят им беше интересно коя какво е правила, с кой си играла и т.н. Не се състезаваха една с друга, всяка има отделни приятели и домашни.... В къщи си бяха приятелки, намираха си какво да правят заедно. Тази година са в един клас и пак се почва дърпането, бутането, състезанието коя е по-бърза, по-добра и т.н. Всеки ден слушам оплаквания от сорта на тя не ми дава да си играя с еди кой си или заради нея еди какво си; аз съм по-бърза, по-добра от сестра ми... Винаги в класа ги сравняват двете и едната винаги е в сянка.
От гледна точка на удобството за родителя е по-добре да са в един клас, че поне имате само едно домашно да пишете и други общи и индивидуални за всеки клас занятия.

# 76
Ето затова съм изпаднала в дълбоки размисли. Може би трябва да изчакам да видя как ще се развият те по-натам и тогава да реша.  newsm78

# 77
Аз вчера си поговорих с моята лекарка по въпроса и тя ми обясни, че не е хубаво да се разделят близнаците нарочно в отделни групи и класове. Щели да страдат много един за друг, а индивидуалността можела да се развие независимо от това дали ще са в една група в градината и един клас в училище. Всичко зависело от отношението на родителите, според които ще се настройват и роднините, и приятелите, а не от отделните класове.  newsm78

Аз както се бях навила да се настройвам от сега да ги разделям, сега изпаднах в дълбоки "размисли и страсти"!  newsm78 Добре, че имаме доста време...  newsm78

Много са малки, за да разсъждаваш отсега.
Аз моите ги разделих - вече са втори клас, и съм много доволна от решението си. И те са доволни. Те са момиче и момче обаче.
В нашата двойка няма лидер - и двамата са много силни характери и никой не отстъпва.

# 78

Аз моите ги разделих - вече са втори клас, и съм много доволна от решението си. И те са доволни. Те са момиче и момче обаче.
newsm09 Ако ти си го направила и то успешно, значи и аз много ще се замисля по въпроса.
Моля те, разкажи повече за решението, как стигнахте до него, те доколко участваха в избора на вариант. Как го организирахте. Изобщо, каквото се сетиш.

Май ти е време за книга - "От 5 до 8" ... примерно  Laughing

# 79
Когато момичетата бяха в първи клас, аз съвсем сериозно се бях замислила за разделяне. Конкуренцията беше жестока, кавгите и надпреварването - постоянно. Но сега вече територията е разпределена, баланса е установен, момичетата са спокойни и даже започват да си помагат. Имат си различни най-добри приятелки от класа и харесват различни момчета /а и тях ги харесват различни момчета/. Много се смях, когато попитах едно момченце, как познава коя е неговото "гадже" /защото всички казват, че много си приличат и трудно ги разпознават/ и той ми отговори - ами като проговори и се засмее...
Може би ситуацията е твърде различна при еднополовите и двуполовите близнаци. Все пак ако са момче и момиче си мисля, че разделянето би станало по-лесно и по-естествено. Но пък и да са в един клас, те така или иначе ще се "дърпат" в различна посока - като интереси, като извънкласни занимания, като приятелства.

# 80
Аз си мисля, че моите са си опора и да се разделят все още не е добре за тях - почти на 4 години са. Като пораснат - те да си решат. Засега са непрекъснато заедно. Разделяни са само докато с единия сме били в болница. Иначе си имат различни приятели в детската градина.

# 81
  • Варна
 И аз много мисля по въпроса за разделянето.При нас проблема е че, Влади възприема доста по-бързо от Марти,учи и запаметява по много и така става ,че знае повече от брат си.Реално погледнато той знае повече от всички останали деца в групата,но го сравняват с Марти и ме притеснява да не стане така и в училище.
 Лошото е,че ако са разделени най-вероятно ще имат различни домашни и познайте кой ще решава два пъти домашното Laughing(това в кръга на шегата разбира се).

# 82
Лошото е,че ако са разделени най-вероятно ще имат различни домашни и познайте кой ще решава два пъти домашното Laughing(това в кръга на шегата разбира се).

hahaha как позна!   Аз ставах разногледа когато бяха в различни класове.

Относно другите ти притеснения мисля че е по-добре да ги разделиш за да не комплексирате по-бавно научаващия.

# 83

hahaha как позна!   Аз ставах разногледа когато бяха в различни класове.

Относно другите ти притеснения мисля че е по-добре да ги разделиш за да не комплексирате по-бавно научаващия.

И аз ставам разногледа - не защото им помагам особено много за домашните, но пък свършват в различни часове сега, когато са в следобедната смяна.

Момичета, обещавам да седна и напиша ферман с нашия опит, но все не ми остава време да помисля, синтезирам и опиша.

# 84
  • Варна
Пък и чакаме новата книга да знаеш Wink,как се гледат близнаци след 4 година,без да изпадаш в истерия Laughing

# 85
нима има такъв вариант  Mr. Green

# 86
Пък и чакаме новата книга да знаеш Wink,как се гледат близнаци след 4 година,без да изпадаш в истерия Laughing

Не ме плашете дами newsm09 !
Аз очаквам след третата годинка да е по-лесно......

Ще следя темата.Засега мнението ми е, че е по-добре да са разделени.
Но, като че ли най-правилно е да ги попитам самите тях когато му дойде времето.

Последна редакция: вт, 04 мар 2008, 22:48 от didka_2

# 87

Joy ами май няма.
Аз вече почти 7 години съм на този хал и вече сама си говоря  Crazy  hahaha

# 88
Ееее, не плашете момичетата. След 3тата година има чувствителна разлика.

# 89
  • Варна
 Да, тотално оглушаване и силно завишено чувство за успех,разчитайки на собствени сили(т.е Аз сам,Аз мога и т.н.)

Общи условия

Активация на акаунт