Пишем буквички и срички, ПЪРВОКЛАСНИЦИ сме всички !

• 34 402
  • 342
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
Хелоу!

Флор
, наистина ми се струва правилно да събереш всички участници в случката, вкл. и истинския виновник. Евалла на сина ти, че не е клюкар, но няма евалла за другото, че си трае и е оставило да му се размине. Танти се прибра един ден с леко разбита уста от нейна приятелка, защото наш'та се "пошегувала" да й бръкне в раницата  ooooh! Двете са големи приятелки и нищо не направих, защото както не е добре, че другото е ударило(може и да не е било нарочно така силно), така и моЙта кофти се е пошегувала. Опитах се да й обясня като й казах, че е същото да я напляскам и после да й кажа, че съм се пошегувала. Е, малко е пресилено да е същото, но е в същия дух  Crazy Още на следващия ден пак се гушкаха и прегръщаха. Но щом при вас и г-жата едва ли не е взела страна, не може да се оставят така нещата. Подбива му репутацията един вид, пък и не е редно току така без доказателства да вярва.

# 241
  • София
Благодаря за пожеланията  Hug 
Оздравява уж детето, вече няма Т, но продължава да кашля. Май и утре ще пропусне училище.  Днес ще се обучава с баба си, малка буква и по писане и събиране и изваждане с 6.

# 242
Момиченцето не разбрало кой и като се появила госпожата, набедило Марио. Той не е особено депресиран, защото знае, кой е виновникът. Но не го издал, защото не бил клюкарка.

Много мразя да се хвърлят наляво и надясно обвинения и определения за дете без да са на 100% сигурни /може би защото моите не са от кротките и винаги са потърпевши/.
Колкото за 2-то бих стиснала ръката на Марио за подобна достойна постъпка!

# 243
Момиченцето не разбрало кой и като се появила госпожата, набедило Марио. Той не е особено депресиран, защото знае, кой е виновникът. Но не го издал, защото не бил клюкарка.

Много мразя да се хвърлят наляво и надясно обвинения и определения за дете без да са на 100% сигурни /може би защото моите не са от кротките и винаги са потърпевши/.
Колкото за 2-то бих стиснала ръката на Марио за подобна достойна постъпка!
Това все едно аз го написах.Моя син е същия Милия все него набеждават щот той си мълчи.Само на мама обаче истината казва.Много си споделя с мене детето.Аз обаче винаги му вярвам защото  знам кога ми казва истината.Факт е че до сега не ме е лъгал пък.............НИе сме на У  буквата и на цифра 6

# 244
Здравейте  и от мен. Кристиян е почти болен- т.е няма температура, но има хрема и кашля. За съжаление ще пропусне Витоша утре. Но искам да споделя възмущението си - в петък и днес, класната на Криси беше болна, учителката, която я замества пуска децата без изобщо да погледне кой къде отива, има ли придружител детето. Днес например имали намалени часове - в петък казала само на децата  Thinking- но не знам как, защото днес НИТО един родител не е дошъл на време да си вземе детето, а дори едно си тръгнало само  #Crazy!

# 245
  • Sofia
Здрасти и от мен. Няколко теми вече само прехвърлям оттук-оттам.

Дъщеря ми тази година се е запалила по Хелоуин, купихме даже една малка тиквичка и се чудя как ще я дълбая. Имаме и половин костюм на вещица т.е. шапка и метла.
Миналата година дечица от квартала се бяха маскирали и обикаляха за бонбонки - беше много мило. Сега ще видим дали ще се събере група, сама няма да тръгне най-вероятно.

Вашите имат ли такива мераци?

# 246
Днес например имали намалени часове - в петък казала само на децата  Thinking- но не знам как, защото днес НИТО един родител не е дошъл на време да си вземе детето, а дори едно си тръгнало само  #Crazy!
Е как ще си тръгне само детето Shocked, мисля че трябва сериозен разговор с тази учителка.

За Хелоуин моят само ме питаше миналата година, ама не е имал желание да обикаля за бонбони, пък й няма кой да го пусне.

# 247
  • София
nikita,моя още първата седмица беше останал сам навънка да ни чака.И никой не разбра взел ли го е някой и кой Rolling EyesДнес бяхме на първа тренировка по таекуондо,по стечение на обстоятелствата родителите останахме в залата.Хареса ми.Дисциплината беше ужасна,но какво може да се очаква от близо 40 малки деца,несвикнали с това,но подхода на треньорите ми допадна,щом още от първия ден ги скъсаха от лицеви опори при всяко бърборене или лигавене Mr. GreenСамо незнам дали няма да му дойдат в повече и физическото и плуването и това,то досега горкото е тренирало само мързел и търкаляне от легло на стол,земя и обратно JoyИначе сме до буква "Е" и цифра 6.Вече като че ли посвикна с писането и дори се старае (защото знае,че ще пише допълнително редове в упражнителната Mr. Green)

# 248
  nikita, бързо оздравяване на Крис. И  нашата учителка въобще не следи кой с кого си тръгва. И съм сигурна ако Кристиан реши да си тръгне сам, че няма да забележи. Веднъж си беше тръгнал с бабата на едно дете от класа. Направо ми взе акъла. После много говорихме с него.
Според мен учителката смята, че не носи отговорност за децата след като излязат от сградата на училището. Rolling Eyes А не трябва да е така. Те , децата са още толкова разсеяни ии наивни, че не ми се мисли newsm78 Sad
        Днес бяха на куклен театър. Крис не беше очарован. Постановката била скучна.Госпожата им казала, че само които слушат ще отидат на екскурзия с преспиване Shocked
 Върнаха се  от театъра по-късно, но домашните пак бяха МНОООГО ooooh!

# 249
  • Варна
Сиси продължава да има по малко домашни... 6-8 реда букви и страничка от сборника със задачи. Пише ги за не повече от 10 минути. Миналата седмица я хванах, че си пише домашното като се приберем /втора смяна е/ та на другия ден в занималната само да играе! ooooh!

Хелоуина ни се свежда до тиквен фенер. Simple Smile Такива си правехме и едно време като бяхме деца ама не заради този празник за който и не сме подозирали а просто щото баба като оберяха нивата с царевицата и тиквите и съсипвахме 1/3 от тях. Laughing

# 250
  • На черешата
Дарето също няма много домашни,всичко пише в занималнята.
Удома решаваме задачки от сборника.Ама мнооого ми разсеяно детето,докарва ме до отчаяние направо.Не си чете внимателно условията на задачите и съответно веднага пуска сълзи,че това не може да се реши.След като обясня ги решава за 2-3 мин. и бяга да играе.Въобще не слуша какво и говоря,само повтаря "Добре,добре". ooooh!

# 251
Въобще не слуша какво и говоря,само повтаря "Добре,добре". ooooh!

Да, това сигурно е "синдром на първокласника" и моят първокласник е така, уж разбрал, пък все не е разбрал.

# 252
Добро утро, venera благодаря за пожеланията - оправяме се вече. За щастие нашата класна следи кой с кого си тръгва. Но тази заместничка просто ги е оставила в двора на училището, а децата не са свикнали така - в смисъл, знаят, че ще има при кого да останат и изведнъж - безпризорни в двора.....Възмутена съм и защото непрекъснато и крещяла "тишина" - дори когато вдигат ръка за да отговорят на въпрос. Една съученичка на Крис я окачестви кратко и ясно - "Тя е луда!" - щом и децата правят такива заключения.... Добре, че само замества.

# 253
  • Варна
Въобще не слуша какво и говоря,само повтаря "Добре,добре". ooooh!

Да, това сигурно е "синдром на първокласника" и моят първокласник е така, уж разбрал, пък все не е разбрал.

Да явно и ние сме с този синдром Mr. Green
Днес имаха само две задачки в учебната тетрадка по математика, по БЕЛ - нищо. И все бърза да свърши... ooooh!
Нашите ги извежда госпожата на двора и уж трябва всеки да си вземе детето от нея... Ама те хукват да се гонят и е абсурд просто тя да следи кого го чакат и кого не... Ако на някой му хрумне да си тръгне сам мисля,че едва ли ще забележи Crossing Arms
Моят хубостник е леко сополив..., доста се проточи тази работа. Засега  му давам от марсианците с олигозахариди. Но се чудя и какво още да започна - дали коластра и водорасли или прополис... Вие какво давате за подпомагане на имунитета?

# 254
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте и днес!

И аз им се чудя на някои госпожи от къде е това спокойствие за децата. Вярно, че не са нейни, ама аз и за чуждите се шашкам. Нашата скоро не съм я виждала как предава децата, но поне преди на обяд искаше всяко дете да иде до родител или който го взима. "Хартисалите"- до нея. Ако види някой непознат за нея да взима дете, отиваше и се интересуваше кой е и какъв на детето.

За имунитет за сега сме на Витамин Ц само и от време на време-клеева тинктура. За по-сериозно, ако се наложи, ще взема Изопринозин.

Общи условия

Активация на акаунт