Продукти: 2 патладжана, сол и черен пипер на вкус, сок на 1 лимон, 1 ч.л. зехтин, 120мл. кисело мляко, 3 скилидки чесън, 3 малки домата на кубчета, половин чаена чаша черни обезкостени маслини на половинки, 3 стръка пресен лук.
Загрява се фурната на 180 и се изпичат патладжаните. Охлаждат се, режат се на кубчета и с пасатор се смесват с чесъна, солта и черния пипер. Добавят се лимоновия сок, зехтина и киселото мляко и се пасиpа още веднъж.
В купа се смесват патладжанената смес, доматите на кубчета и маслините. Поръсват се с пресния лук. Сервира се охладена.
Това ми зву4и вкусно, но не става за основно/. Преписала сам го от нъкаде с цел да го направя лятото, но тук, където сам сега, е зима.
Тази рецепта я бях писала в един друг форум преди време и точно щях да кажа, че е изпитана и много вкусна, когато забелязах, че Ерика вече е пробвала. Хем е лесна, хем не отнема много врме, пък е и чудно мезе, нал' тъй
И копър, става супер