Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 615
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
ИвеHug като оздравее Ради, ще си наваксаш гушкането на Ники. Представям си какво ти е  Hug
Рени, не се обвинявай (то е много лесно да се каже), малкото зло  Hug
Герка, да оздравява бързо Софи  Hug И вкъщи като изчезне нещо, аз го търся или в едно чекмедже, или в багажника на колата му  Laughing
Това за кърменето наистина е много сладко (надявам се да е присъщо само на момиченца  Laughing). Никола пък от няколко дни гушка едни малки човечета от конструктура си, слага си ги на сгънката а вратлето притиска ги и се нахилва - много е смешен
Днес бях на генеколог във Вита- цито и преглед. Както се изрази докторът "вероятността да ти се възстаови цикъла е почти равна а нула, яйчниците са затихнали". И поеже му споменах, че искаме още едно дете, той започна да ми дава съвети от рода на "мажи с къри, пий достанекс, връзвай гърдите". Каза, че според него дори и намаленото напоследък кърмене подържа високо ниво на пролактина и начинът е да спря съвсем да кърмя. Обаче аз като си помислих, че на този етап това може да се случи и ми се доплака. Сега, няколко часа по-късно, вече съм убедена, че за мен е по-важно да го кърмя до лятото, както си бях решила,..пък за другото бебе ще мисля като го има, сега е важен Никола...малко се отплеснах, но имах нужда да споделя  Sad
Бима, стискам палци  Hug

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 13:30 от marisasav

# 31
  • София
Както се изрази докторът "вероятносттта да ти се възстаови цикъла е почти равна а нула, яйчниците са затихнали".
това мн страшно ми прозвуча в 1вия момент, марти Rolling Eyes ти не го слушай, кърми си докогато си решила (ЛМ!) а за другото бебе- супер, ако сте решили да е по-скоро.   Hug ние решихме да чакаме петра да си роди нейното и да се върне на работа, защото не искам при друг лекар, на нея й имам доверие Heart Eyes
аз също бях на преглед но миналата седмица а днес си взех резултатите - от цитото 2ра група, хламидии нямам (ура ура) а от мамолога- засега всичко е ОК и да се видим пак април-май догодина. Peace

отивам да полегна че още ме търсене нещо от болежката  Rolling Eyes

# 32
  • sf
пльос, нямах нет от вчера,ама днес го пуснаха.
Кико е добре, вчера се държал много добре, грам не е плакал, само като ме види ревва. Днес малко се разрева,защото ми го дръпнаха рязко от ръцете, но после кротнал. Ял, седял на гърне  Shocked , играл си, абе много добро дете. Ще видя кога ще го оставя да спи там.
Рени, много кофти, дано Илко, се оправи бързо. Мен за туй ми е кофти с дълги нокти, а много обичам.
За залъгалката- отказах я на годинка и месец, Спрях да му я давам - за 2-3 дни и я забрави. Даже започна да спи по-добре през нощта, защото иначе по навик се будеше за нея.
Не искам да споря , за да не си хабя нервите, но и самите ортодонти препоръчват да се махне, след като детето вече има дори и само няколко зъба.

А аз самата пък си бях решила,че искам по-бързо да махнем бибероните, шишетата и всякакви бебешки неща. И сега ми е по-скойно.
а дали е необходимост за детето- не знам, по-скоро е навик.

# 33
  • София,
РЕни, как мина прегледа?
Ох и аз се обвинявам, преди малко като се прибирахме от разходка и затиснах крачето на Вероника с количката за стената в колидора и така плака милата, а аз ужасно се притесних. Тя все си слага краката отстрани на количката, а не отпред и аз уж много внимавам, ама днес я ударих яко. После огледах крачето сложих я да ходи нищо и няма, но аз много се притесних. СЕга спинка милата.
ДОнси браво на КИко, ще свикне бързо и дано не боледува. Hug
И аз много се смях сутринта с Кая,  не е лесно това да си накърмиш бебето ей Joy. Ние пък ги храним редовно, разни гумени кученца, меченца и кукли винаги и стоят на плота на стола за хранене и като седне да яде и давам и на нея една лъжица и купичка и тя бърка и ги храни. Понякога им дава да пият водичка от едно шишенце, беше с бонбонки, абе изобщи много си играе с кукли, гушка ги, приспива ги и така. Сега се заглежда по бебешките колички за бутане и съм решила да и купя една.  Joy

# 34
здравейте
сутринта взеха на Ева секретчета от носа и гърлото и в четвъртък ще има резултат  PraynigЕдин ден не пръсках Стеримар и не слагах Нисита и тя пак започна да се дави ,милото дано да я излекуваме Rolling Eyes
Марти  Hug, имате време
Ние решихме също скоро да имаме второ ,само че аз от чисто финансова гледна точка предложих да се върна на работа 6-7 месеца ( дори и бременна вече ) за да получавам хубаво обезщетение EmbarassedАма то нали не е концерт пожелание, когато стане тогава
Ренка ,веднага пиши как е Или , добре е че е спал спокойно  Hug
Това за бибите- незнам къде да търся истината, моят мъж до 3 годинки си е смукал палеца,уж било много вредно , изкривявало и самата челюст, той няма такъв дефект.Но е факт че моя приятлека има по издадена горна челюсто поради същата причина ,така че и с бибите същата работа...........
Янче, да не би нещо с кръвната захар Thinking
Иве,   Hug , много ти е трудно  

# 35
Здравейте
Хвърлих на бързо едно око ,но май само за болички деца чета а това не е добре .Пожелавам бързо оздравяване .Аз нямам време да влизам тук и ми липсвате ,но какво да се прави .Сашко също беше малко болен но май се разминах ме само с сиропи за кашлица.
Ох свършвам че ще ям бой Twisted Evil

# 36
  • София
Заспаха,педито мина да ни види преслуша,има си бронхоспазъм Радослав,Ники панадол той нали сега е втора линия,но пък не му личи да е болен.Само по едно време ревяха едновременно Ради не искаше да слезе от мен а Ники искаше да се покатери,решението беше на земята и гушнати едновременно,но те искат да ги разнасям.Лошата новина е че док не препоръчва ясла,направо на ДГ,това е година и половина още,какво ще правя,поне да можех да забременея та да има защо да си стоя в къщи/това в реда на шегата/Много ви се радвам че имате планове за още бебета.
Марти опитвайте то изневиделица ще стане Hug
Ели тя ще е бърза Петра,няма да я сдържи в къщи с бебе
Вики добре се представя значи момчето.
Гери не е като вашия нещо като Сомамед.Със спринцовка давам но....Ти как процедираше?
Дунди по колко вентолин са ви изписали за инхалатора,на нас малко преди първо делене на 2 кубиковата спринцовка0.20

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 16:27 от Ива&СиЕ

# 37
  • София,
Иве, много ми се иска да ти помогна. Ама как  Hug, Започвай да правиш инхалации на Ради с Вентолина и физиолог. р - ор на четири часа, давай му Зиртека, аз давам на Вероника и калциев глюконат на сироп. Той също е противоалергично и много помага, като подсушава лигавиците и не позволява прекомерното отделяне на секрети, които пък запушват бронхите и водят до спазмите на белия дроб, защото той не получава достатъчно количество кислород. Аз слагам по 0,15мл. имам една много малка спринцовка от 1 куб и с нея си меря, но и на 2 куб. меря на 1,5 чертичка малката ,количеството е много малко и после до 2 кубика издърпвам от банката с физ. разтвор. А като правиш инхалации с вентолина, няма да му даваш да пие и през устата и му следи пулса, нормално е да се увеличи малко от вентолина. ПРез нощта също му прави докато спи, незнам но Вероника много я успокояват инхалациите.
Ох, дано по бързо да се оправите. А за да не ти повръща АБ му го забърквай с много малко каша например, така не му се усеща вкуса и няма опасност да го повърне.
Всъщност Вентолина се изписва в зависимост от килограмите ако детето е 10кг. или малко над тях  не се слага повече от 0,20мл. на инхалация, а ние понеже сме под 10кг. и затова дозата ни е още по малка 0,15 мл.

# 38
Здравейте отново,

Пиша от офиса и е с фонетик, та ще имам грешки. Минахме прегледа при детски очен лекар и казаха, че съм дернала и от окото, но било леко. основно кръвоносни съдове съм засегнала и до неделя трябва да мине с капките. Ще се включа от къщи по-късно.

# 39
  • София
леле рени аз сега видях- радвам се че сте се разминали леко Hug

иве сумамед и коки пи това (6 -7 дни по 5 мл+вентолин сироп), то е вкусно ама като го пиине и после става едно гадно в устата, едва го хващахме да го пие със спринцовката. Rolling Eyes а за петрето- както дойде, то аз и без друго тр да се върна на работа, няма как.

вики, браво на кико. лелите пък тази седмица само хвалят коки, викам викайте пу пу че да не стане друго Shocked спинка, амка, ака, пишка, случшак, изобщо ангелче Flutter Flutter Flutter
за бибата съм съгласна, чакам момента, който ще е скоро Twisted Evil

ками, и ние имаме такива финансови идеи  Laughing дано да имате хубави резултати и притесненията ти да са напразни Hug

герко, да оздравява скоро и софи, какво става с тия дечица, жал ми става много Confused Hug

янчеHug

# 40
  • USA
Привет! Simple Smile Успех на всички действащи за второ бебе.
Марти, това с яйчниците никой не може да ти го каже със сигурност. Аз имам приятелка, която забременя преди да и дошъл. Така, че си действайте спокойно за второто и ти си кърми както си си планирала. Тези работи не може да ги планира човек с точност. (който може - блазе му Simple Smile)

Браво на всички ученичета! Криси  и той е много примерен в яслата.

Иве, на мен лекарят ми каза, че дори и по-късно да го дам на ясла, пак ще мине през този период с болестите. Каза, че има смисъл ако често има ушни инфекции или пневмония, но за настинките нямало смисъл. Аз си мисля, че си е хубаво да си с децата по-дълго ако можеш, но ако имаш нужда от други изяви, не се притеснявай да ги дадеш.

# 41
  • София
 Hug за Илко.

Да оздравяват всички болнички!

Кая и тази вечер е с температура, 38.4. Сега спи. Преди да заспи и повърна един път, но предполагам, че това е защото доста дълго я кърмих преди това и може нещо да съм й натиснала коремчето. В продължение на колко дни вдигаха вашите дечица температура след ваксината?

Възможно ли е след като са ми правили цитонамазка да получа еднократно леко кървене? Защото вчера бях на гинеколог, и вечерта реших, че ми е дошло, сложих тампон, но до сутринта и днес - нищо. Извинявам се за подробностите, но за първи път ми правят цитонамазка и ми се струва странно, а е малко късно да звъня на лекарката. Embarassed

Иначе, за протокола, втора група съм.

# 42
  • USA
Най-вероятно е от цитонамазката. Нормално е.

# 43
Айка, последният път като бях на гинеколог докторката и мен ме предупреди, че можело след това да имам кафеникаво течение. Но незнам дали заради цитонамазката или колпоскопа. Предполагам, че е нормално.

# 44
Здравейте!
 Една голяма прегръдка на всички болнички  Hug да се оправят бързо
Браво на свикващите с ясла, все така да са послушни и другите мишоци да ги следват и бързо да свикват.
Ние ходихме на Дупница събота и неделя, Ади яко намачка котката  и се радваше на вниманието което получаваше от всички. От петък се боря с бучки в гърдите, тъкмо оправих едната гърда, другата се запуши, вече ми се иска да отбивам, но постепено, че ми омръзна с тези запушвания. И аз ходих днес на гинеколог на контролен, че имах течение и тя ми каза също да отбивам вече че в хипофизата се натрупвало голямо количество пролактин при продължително кърмене. Иначе и ние сме в графата за искащи второ бебе, ей сега и търся на Ади гледачка, да си оправя къщата и почваме Simple Smile и по този повод да ви кажа че аз знам кога съм в овулация, защото имам леки, като менструални болки в яйчника от който се отделя яйцеклетката.
 Лека нощ.

Общи условия

Активация на акаунт