Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 658
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Хайде и аз да се отчета, че обещах пак да пиша. До сега събирах багаж и се приготвях за път, че утре рано отпрашваме за Сандански. Вече имам и записан час за зъбар, та поне да отметна и това преди нова бременност. Но аз само планирам май, щото нещо хич не прихващам  Mr. Green
Благодаря на всички за пожеланията за Или. Дано бързо се оправя мъничето, че го мъчи здраво окото. Като го сърби почесва само здравото. Като опитам да сложа капки и се почва един кеч, за който биха ни завидели и от федерацията. Втора вечер спи без да бълнува изобщо, което за него си е странно.
Снощи бяхме приготвили Нурофен за всеки случай в стаята, но така и не го ползвахме. Явно детето обаче е почувствало силна нужда от това лекарство, защото сутринта, докато с баща му пиехме кафе, той се кротнал в стаята и ни гък ни мък. Отиваме да видим аджеба каква е тази подозрителна тишина, пък той си отворил шишенцето и полива ли полива върху себе си. Добре, че не беше и пийнал  ooooh! А педи ме успокоява, че това били бели кахъри, щото явно напоследък зачестили разни нейни случаи като болт в носа и ампула витамин С в ухото  Shocked
Галена, Или към 3 дни държа температура от МПР-то, но имаше и обрив.
Всички болни мъничета да се оправят скоро  Praynig
Отивам да лягам, че стана никое време.

# 46
  • USA
Ками, защо не спиш?

# 47
  • София
Добро утро!

Болничките, малки и големи да оздравеят бързо!

Аз вчера най- накрая се тръшнах болна. То винаги така става - пооправят ли се другите и аз обирам каквото има. Ходя с маска, която често бива подръпвана от буболечката, та не знам колко е ефективна. А днес трябва и да си събера чарковете да водя голямото на зъболекар /за пръв път/. Как ще стане и изобщо дали нещо ще стане. Ще трябва много силно убеждаване. newsm78

Renie78, дано бързо да се оправи оченцето на Илко.

Успех на кандидатите за второ детенце. Hug

# 48
Добро утро!
Да ви се похваля-Имам си племенни4ка,мъни4е е 2900 и 47 см,ама да е живо и здраво и да ни радва.За съжаление не мога да хода да я видя понеже в4ера ме втресе ,ужасно бе6е,някакъв бърз грип.

# 49
Буболечка, Честита ти племенница  bouquet Да е жива, здрава и много, много да ви радва Heart Eyes
Аз по принцип бях планирала бебеправенето лятото, но аз още не съм сигурна на 100 процента, както и мъжа ми. По- скоро да, но като дойде време ще решим.

# 50
  • София
буболечка, честита племенничка!  bouquet
бубе, мн добра идея е лятото Hug ние ще почакаме лекарката, както казах, та може и да не я чакаме дълго де Laughing Wink

# 51
Рени, като четох за преживяванията ви и се сетих, че имаше една тема в Майките- Мила моя мамо, за мен си зло голямо Grinning- точно за подобни случки, когато без да искаме нараняваме дечицата си. Не се обвинявай, случва се на всички, добре че не е сериозно. Бързо да му минава на Илко.
На мен ми прави впечатление, че сякаш още не са овладяли докрай защитната реакция да си затварят очите, поне Никсъна де. Няколко пъти го хващам да приближава химикал към очите си, а не ги затваря newsm78
Снощи мъжа ми гледа как малкия подрежда едни цветни рингове ( от онези, които се набучват на ос) и ми вика "Той се е научил да ги подрежда по големина". Той естествено не се е научил още, обаче като не става на неговата, просто блъска и всички рингове се разсипват по земята. ПРЕди това обаче ги гледа с умен и заблуждаващ  поглед, сякаш ей сега ще извади погрешно поставения ринг Laughing

# 52
  • София
марти, как се казваше онази книга дето я имаш за възпитанието, че изкуфях  Blush- а обещах да попитам за автора й, а и аз искам да си я взема?  Peace

# 53
Додсън е автора ( предполагам за него иде реч). Имаше я за сваляне някъде, ако трябва мога да потърся точния линк.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 12:40 от Рокси

# 54
Еленко, "Как да приучим към дисциплина" а Фицхю Додсън. Айде, живот и здраве и вторите заедно да си ги гледаме  Grinning. браво на Коко  Hug На мен проблемът ми е, че като си наума нещо искам на секундата да стане. А като се има предвид Никола колко време го правихме, ако за втория беб отнеме повече, съвсем ще полудея. Обаче от вчера се навивам в другата посока и се опитвам да гледам философски на нещата (една вметка - ако майката забременее докато ползва отпуск за отглеждане на малко дете и се получи така, че отпускът за бременност и раждане (45-те дни демек) започне преди да е изтекъл отпускът за гледане на голямото дете, обезщетението за второто дете е равно на обезщетението, което майката е получавала 315 дни за първото си дете (а не се изчислява върху това, което е получавала последните 6 месеца, т.е. 220 лв.))
Галена, аз ти казах май - 2-3 дни температура и след това кашлицата се появи...температурата може да е и от ларингита, но пък ти нали си чела, че и ларингита е реакция на МПР, та не знам кое от какво е
Иве, знам, че е ти е смешно в такива моменти, но като четох как и двамата искат да те гушкат ми стана много мило, щастливка си ти  Hug

# 55
  • София
мерси мартенце Hug
за вторите нямам против, но ние поне година ще почакме още. Rolling Eyes а иначе за майчинството е така. обаче ако ти се застъпи знам че взимаш само 1.
тр да попитам все пак де, но мисля че обезщетението е само едно.

# 56
  • София
Ей, ама то много желаещи имало за второ бебче! Брао на вас, успех на всички!

Рокси, и Кая така, слага ги грешно ринговете, послед много убедено ги маха, уж за да ги размени, и после пак така ги слага.  Laughing

Тоя Илко много сръчен, как така успя да си отвори сам шишето, нали са уж със защита?

Да ви кажа само, че от ровене доста из нета тия дни четох, че не е подходящо да се дава нурофен за температура след имунизация, защото ппонижава температурата много бързо и рязко и се получава изпотяване и още нещо си, което вече забравих  Embarassed.

Кая и днес е с температура, според педиатъра най-много до утре може да продължи, да видим. Аз съм възмутена от невъзможността да измериш температурата на детето си и да си сигурен в точността на резултата. Вчера измерихме в ухото 38.4, но ни се виждаше много топла, и решихме да се прежалим и за първи път да измерим и в дупето, за да сме сигурни. И там излезе 38.4, обаче като се извадят пет десети и става голяма разлика, а се съмнявам в ухото да сме измерили по-висока от действителната. незнам. и за нас като си купим живачни термометри е така - с два нови термометъра мерим две различни температури. Както се казва: "Едно време не беше така". Само се чудя как им ги мерят на болните дечица в болниците, ако майките им не са там и ако се съпротивляват като Кая. Сигурна съм, че не си дават много зор и карат на каквото покаже набързо, пък дали е вярно...Дано не ми идва до главата!

Ками27, какво мислиш за каймата на ози напоследък? С МАрти ни се струваше с по-лошо качество, а на мен днес ми се струва ужасна, Кая не яде, а преди много го обичаше това руло стефани. Самата кайма е много светло розова и е оцветила в розово разни бели неща, които не мога да разбера какво са - макарони, белтък... , има разни твърди жилки.Обадих се в Ози, казаха ми, че не са сменяли каймата и съм първата, която се оплаква. Да не си внушавам?

# 57
Цитат
тр да попитам все пак де, но мисля че обезщетението е само едно.
да, спират ти обезщетението за първото дете  Confused иначе и ние догодина де  Laughing
Галена, чакам Никола да се събуди и излизаме. За каймата нямам думи, не им е евтина кухнята, толкова ли е трудно качествени продукти да взимат

# 58
Здравейте!  Hug
Уинкс,майката може да е забременяла без цикъл,ако е хванала момента на овулация преди да почне да се оцикля пак.Знам по въпроса защото Клара като искаше да забременее втори път нямаше още цикъл и беше на лекар и тема пусна тука.
Аз забременях,когато Надина беше на година и девет месеца.Исках да е махнало едното пампите,а и да си я гледам по-дълго в къщи.Мислих си 5 години общо за двете,ама найсе-18 години робство е това.При нас става бързо забременяването,даже втория път по-бързо от първия.Поне в това си пасваме с човека.  Rolling Eyes

# 59
хелоу
Картината става много красива, в четвъртък вечерта ще е готова, петък я рамкираме и събота ще я поднесем на свеки.Малката и тя много си приличат ,малко Кати (голямата внучка ) нещо не ми прилича ,но мисля че като се доизкусури ще стане перфектно Grinning
Айка, Марти- аз вече редувам мама люси и ози, гледам йм менюто в нета , на Ози поръчвам заешкото и рибата задължително , иначе мама люси на Ева й е по вкусна, а тези кюфтета и рула с каймата тя открай време не ги обича много ,затова напсоледък и от тях не съм взимала.Вчера една позната е намерила пак костици в заешкото Rolling Eyes
Уинкс, това ми е навик вече- ставам през ноща да пия вода, и седна да прочета какво сте написали в късните часове,после пак отивам и заспивам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт