Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 632
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • Асеновград
Честит рожден ден , Рокси   bouquet !Много щастие ти пожелавам !
Честит имен ден на всички именници !
Честит професионален празник на всички "зидари" , ако има и други като мен / днес е ден на строителя / !
Ели , браво на Коко , колко бързо се е научил , защото има нагледен пример сигурно.
Тедо пък явно си казва каквото си иска , вчера за 5 минути се научи да казва "кака Лили" , само че той подвикваше "Лилеее" и цяла вечер я викаше , а като не се появи поясняваше , че тя е у баба му , нещо от рода на "Лилее , Лилее ... кака ... Лиле ... баба" , а иначе мама още не ще да каже диването му с диване.

# 166
Шоколад ще дам най-рано към 2 години,но ядките ще се опитам да ги избегна по-дълго време.Макар че то като си е алергично детето си е алергично и това е.Ето Надина на Нова година на 1год и 10 месеца яде печени орехи.Ама так се изрина-нечовешки.Аз по празниците и шоколад и бях дала та в чудо се видях докато разбера от какво.В крайна сметка излезе,че е алергия към ядки,а тя обожава.
Но определено не се вживявам толкова колкото с кака му и му давам да пробва желирани бонбони,близалка-обича сладко определено и лукчета,дъвчащи бонбони е пробвал.Зрънчо също му давам.Харесва ми идеята за екобебе,но нямам подходящата среда и енергия за това.А и децата ми са злояди и това определено е пречка.
Никола направи две ядения с лъжица по 100гр. тия дни и пак започна с дърпането.Той кара на банички със сирене,солети,хляб,корнфлекс,грозде и краставица,айрян,пържени картофи.Но всичко това в малки количества.

# 167
  • Варна
Честит Рожден Ден и от мен , Рокси!  newsm51 newsm18
Бъди жива и здрава, много обичана и гледана  Laughing жена.Професионални успехи, когато му дойде времето и само приятни емоции у дома с мъжете!
Аз уж все гледам да не давам много сладки неща, ама вече виждам, че му изтървам края лека полека.Шоколад не съм давала, няма и да дам в чистата му форма, но вчера набарах Нелия с подути бузи, мляскаща с кеф нескуика /той е с какао/ на батко си  Sick Набарала го мацката и плющи та плющи. Heart Eyes
Честито и на всички именници и строители    bouquet

# 168
  • София
Честит Рожден Ден на Рокси!   bouquet Много здраве, обич и радости!
Честит имен ден на всички именници, професионален празник на Били и на всички други, които празнуват!

Уинкс, ще ги научим ния тези американчета!!! Joy

Кати, аз пиех цилест, иначе съм чувала, че най-пречистените в момента на пазара са ясмин. а има и вариант с лепенка, която си слагаш някъде по тялото и сменяш веднъж седмично, като предимството е, че не се натоварва черният дроб както с таблетките.

Мимозка, и на Кая по бузките веднага се появява издайнически "обрив", когато татко й я е гледал.

Кая не е пробвала шоколад и бонбони, не знае какво е и ще се опитам да удължа този период. Знам, че след като веднъж опита, няма да успявам да я ограничавам. но предполагам, че като имаш по-голямо дете съвсем трудно става да не даваш такива лакомства. Иначе не съм привърженик на крайностите в тази посока. На наши познати детето, което сега е на 4 години, след като много дълго не му даваха нищо сладко, сега се разтреперва, като види шоколад. Зрънчо давам само на детски рождени дни или когато сме в обща компания в парка и някое дете яде, тогава няма как да я опазя, защото тя е сладокусник ненадминат от нулева кръвна група, като баща си и цялото му семейство - не може някой да яде нещо пред нея и тя да не опита.

Обаче имайте предвид, че близалките са особено зло, доколкото разбрах от разни телевизионни предавания - първо стоят дълго в устата и това е пагубно за зъбите, и второ - съдържат много оцветители и разни там други Е-та, и другите бонбони съдържат, но било по-малко вредно, ако се схруска наведнъж бонбончето.

Ние ходихме за почивните дни до чифлика, много добре изкарахме. Лощото е само, че Кая кашля от тази сутрин и вероятно при снощната разходка, на която рева 15 минути, влажният въздух я е простудил.

# 169
  • София
Ели, браво на Коки.  Grinning Другия път ще знаеш. А може и да осъзнава за акането, защото нали в яслата ги слагат на гърнета без пропуск, та човекът вече е разбрал какво се иска от него.  Heart Eyes
между другото, той 1во се научи да ака в гърнето, а после това, че се пишка в него. Това беше преди яслата, а там вероятно е затвърдил, понеже аз го слагам 3 пъти за деня на гърне,а те - 4 пъти до 16 ч., а после и аз в нас та стават повече пъти Peace

# 170
  • София,
Рокси, Честит рожден ден и от нашата къща! Здраве, щастие и много сбъднати мечти! newsm59   ura   newsm59

Честит празник и на всички празнуващи днес!  bouquet

Ели браво на малкия, добре се справя с гърнето. Аз да се похваля, че и ние имаме голям напредък с него, вече доста често си пишкаме и си акаме на него и даже си казваме браво и си пляскаме с ръчички.
Като и се скарам за нещо и все обикаля около мен и ми вика МАМЕ, МАМЕ! Обожава да говори по скайпа с леля ни и така сладко и вика БОБЕ, бабе, всичко заедно. А ТАТЕ казва най сладко имам чевството, че мед и капе от устата и е една глезанка. Днес ходихме на боулинг  и на нея много и хареса, даже на два пъти се пусна и направи по десетина крачки сама,  newsm78 това брои ли се за прохождане, но иначе си ме търси и не иска да върви без да държи моите пръсчета.
ШОколад и аз не съм давала, а и не смятам скоро да дам. Зрънчото и се лепи на гърлото и се дави, а онзи ден така зверски се задави с една солета, че пак няма да посмея да и дам скоро. Абе най твърдото което може да изяде е някоя недобреразбъркана бучка в кашата  Sick. Сигурно ще и пасирам яденето до 5 г. Crossing Arms

# 171
Честит рожден ден на Рокси!  bouquet
Честит имен ден на всички именници и професионален празник!  bouquet

# 172
  • София
кати, браво на давидче  Grinning а ти какви шоколадчета му даваш? понеже на мен ми се струва още рано да давам такива лакомства Thinking

От онези дето са "полезни за деца"  Rolling Eyes Laughing - "с мляко" - киндершоколадче, ама от малките - пак по- добре, от колкото да се гощава от моите вафли, или да ме гледа тъжно и да преглъща и да плаче, докато аз ям - и не, не мога и аз да се откажа...

Току - що показа някаква картинка на животно - хибрид - полу-петел-полу-орел и каза "пи-пи-пи-амммм"... Heart Eyes

ayka
, това с лепенките пробвала ли си го? Или познаваш ли някой, който да го е правил - да чуя реални отзиви?..

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 20:58 от katiABV

# 173
Здравейте!
Честит празник на Рокси  bouquet Желая много щастие!
Дели все още не хапва шоколад. Искам да отложа това колкото се може повече във времето. Вместо Зрънчо му давам Царевин и това спасява положението.
Иначе и аз си мислех, че детето не яде достатъчно. Все се притеснявах, че вместо твърда храна поема кърма, но на консултацията се видя, че си качва. Сега вече не го мисля. Гледам да яде здравословно и балансирано, всеки ден да приема плодове и зеленчуци. Единственото, което ми се иска да отстраня е даването на обикновени бисквитки и солети между храненията. Иначе като сме в парка му нося ябълка и той си я изяжда цялата.
Ели, много готино това с Коки. Сега сигурно всеки ден ще казва по нещо ново. Явно е събирал, събирал инфо и вече се е отпушил Laughing Hug

# 174
  • София
Кати,не съм ги пробвала лепенките, майи не познавам никой,който е ползвал.

Ето това за реакциите към мпр ваксината, ако на някой още предстои  - http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddatapro … 6A/PI_Priorix.pdf
Марти, както си говорихме, има ларингит, но е доста рядко срещана реакция, между 1/100 и 1/1000 деца. За сметка на това кашлицата и бронхитът са м/у 1/10 и 1/100, та си мисля, че Кая може и от това да кашля, но ако и утре кашля ще я заведем на лекар.

аз Кая вече не я броя за проходила, защото след деня, в който "проходи" (много пъти се пусна сама за по няколко крачки), вече не ще и ходи само за ръчичка. пуска се само вкъщи на спалнята или дивана, така че пак я чакам да проходи.

Hug за Яна и всички, на които децата не искат да ядат, знам колко е трудно и ужасно, дано по-бързо им се оправи апетитът. Сестра ми до трети клас беше ужасно злояда, ако ви успокоява, сега няма проблеми с хапването, само дето стана вегетарианец,  Mr. Green ама пък докато не ядеше, на обядите събота и неделя вкъщи винаги се стигаше до скандали.

а Стефи върнаха ли се с Етко от германия, някой знае ли какво стана?

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 21:22 от ayka

# 175
Айка,мерси!  Hug И Никола имаше такъв момент след като се пусна.Даже дълго продължи момента и неискаше да ходи,а продължаваше да лази или да се държи.Споко!
pipimipi33,гледам че четеш редовно.  Wink Пиши нещо де!  Hug

# 176
здравейте  Grinning
Честит имен ден на именяците!
Хриси , честит рожден ден , с пожелания за щастие и здраве и много ,много любов от мъжете вкъщи   bouquet
Ние се завърнахме от Кюстендил, искарахме много приятно , свеки беше потресена от подаръка  Grinning.Имам снимки, но сега нямам време да го кача ,защото съм много уморена
В петък взехме антибиограмата на Ева , оказа се че има стафилококи, но в малък размер , засега с нищо няма да ги лекуваме( според педи, но аз ще се консултирам тази седмица и с Масларски) , освен това най накрая й бихме МПР-то  Peace От днес малко покашля и си мисля че малко е настинала, дано да й моне бързо

# 177
Благодаря ви много, момичета:) Черпя ви - - а утре ще ви чета, че денят ми беше много изморителен.

Честито и на другите празнуващи- именници, строители и който още иска да празнува  bouquet

# 178
Честит рожден ден, Хриси! Желая ти много щастие и любов!
Били, не съм се обидила, просто си обяснявам  Hug хубаво да си изкарате следобедите с Тедо
Уинкс, при него беше кихане, не кашляне. Педиатърът и хомеопатът казаха, че е алергия към "нещо". Десо е със сенна хрема, генът е "силен доминантен" (цитирам доктор), предава се в 75 процента от случайте по бащина линия. Като влизахме в парка и симптомите се усилваха...всичко това ни подсказа, че става въпрос за сенна хрема и явно е било това, защото като започахме хомеопатичните за сенна хрема, мина...Иначе най-общо казано "чиста юридическа работа" за мен значи тази, при която има непрекъсната работа със закони и съдебна практика по повод конкретни казуси и разбира се процесуалното представителство-това ми е любимо, в съда ми е най-хубаво  Laughing
Зимата смятам да карам както лятото - сезонни пресни плодове, зеленчуци ,ако стават за ядене (въпреки че Никола продължава да лампти за някакви гадни домати, които взимаме напоследък), фрешчета от цитрусови сутрин, ще е хубаво и киви да прояде...иначе и Никола не е от много ядящите, но пък не е слабичък, така че не го мисля. Гледам да му създам някакво отношение към полезните храни, осъзнавам обаче, че ще срещна куп пречки в това отношение. Иаче солетите сме ги ограничили до 1-2 седмично (не пакетчета, а солетки), бисквитки и курабийки яде, мого обича кроасани - купувам му такива без пълнеж от 100 грама или от Пикадили (от там взимам пълнозърнести), гевреци обича...всъщност той си пада по тестените неща...и сега се сетих - Кати, за хер бебе какво да ти кажа - някои неща са им вкусни, други са малко редички...супите са им добри...зависи...десертите са им по-добри от Ози, но пък аз предпочитам да му правя десертите, защото ги правя с фруктоза и по-вкусни, а и за мен си правя...
това време съвсем ме обърка, 12 часа и още не съм си легнала...
Ели, казах ти, че маската е нож с две остриета, много ги мразя тези маски-дано да не се е заразил Коки  Hug и браво за първите изречения Heart Eyes

# 179
  • USA
Рокси, честит рожден ден и от моята часова зона!   bouquet Да си много здрава, усмихната и с късмет!

Общи условия

Активация на акаунт