Майките,избрали да останат вкъщи-3

• 20 008
  • 248
  •   1
Отговори
# 120
  • София
момичета, позволете да се включа във вашата тема. Ние с мъжа ми бяхме решили до градина аз да си гледам дъщерята, защото сме твърдо против яслите. Сега ще имаме и второ и така още поне две години ще съм си в къщи. За мен е най-важно да си гледам и възпитавам децата, работа ще има после цял живот.
Аз съм с проблемни бременности и от есента почти не съм излизала с детето навън, но се надявам като се позатопли и аз да съм достатъчно добре, за да излизаме всеки ден, за да играе. Честно казано, се чувствах доста самотна на площадката, където я водя, защото всички деца, с които играеше лятото са на ясла, има 2-3, които ги гледат бабите и малката нямаше, с кой да играе. Да оставим на страна въпроса, че и масово майките, с които съм се запознавала, ме гледат все едно съм страшна мързелана и не съм се върнала на работа като тях.
Ще ми е приятно да си обменяме мнение и ако се виждате някъде, да се запознаем и да се разхождаме заедно.

# 121
момичета, позволете да се включа във вашата тема. Ние с мъжа ми бяхме решили до градина аз да си гледам дъщерята, защото сме твърдо против яслите. Сега ще имаме и второ и така още поне две години ще съм си в къщи. За мен е най-важно да си гледам и възпитавам децата, работа ще има после цял живот.
Аз съм с проблемни бременности и от есента почти не съм излизала с детето навън, но се надявам като се позатопли и аз да съм достатъчно добре, за да излизаме всеки ден, за да играе. Честно казано, се чувствах доста самотна на площадката, където я водя, защото всички деца, с които играеше лятото са на ясла, има 2-3, които ги гледат бабите и малката нямаше, с кой да играе. Да оставим на страна въпроса, че и масово майките, с които съм се запознавала, ме гледат все едно съм страшна мързелана и не съм се върнала на работа като тях.
Ще ми е приятно да си обменяме мнение и ако се виждате някъде, да се запознаем и да се разхождаме заедно.

Като зная какви чудеса твориш в готварския, голяма си мързелана, няма що  Joy
Добре си дошла - чувствай се удобно при нас - тук никой няма да те обвини, че "мързелуваш" вкъщи и не ходиш да работиш.

# 122
petia_tag , добре дошла при добрите майки! Hug

# 123
  • Варна
Това с липсата на връстници по площадките и на мен ми е познато. Общо взето повечето деца на възрастта на Ива са на ясла и тя също скучае на вън. Днес на близката ни площадка например нямаше нито едно дете над 18 месечна възраст, а всъщност повечето бяха доста по-малки. Като цяло се караха за играчки и буталки разни или просто се опитваха да запазят равновесие по-дълго  Grinning.
Да ви питам,  с какво ги занимавате в къщи вашите деца? Че нещо напоследък се улавям да тъпчем в един и същи кръг- филмчета, пъзели, после пак филмчета и пак пъзели. От време на време някоя книжка, но и поумръзват бързичко, малко на топка, малко с конструктора и до там. Два пъти седмично ходим на музика за по 1 час, веднъж я събирам с децата на 2 приятелски семейства, но през останалите дни програмата ни е тази, която съм описала по-горе. Имам чувството, че нещо пропускам, че не и осигурявам достатъчно, как да кажа, "развиващи" занимания.

# 124
  • София
Раждаш още едно бебе и си решаваш въпроса със занимавките - през половината време децата ще са заети да се драчат, а ти да ги разтърваваш да не се пребият.  Laughing

# 125
Е,Andariel  изпреварила си ме Laughing...ама май това е отговора......днес баткото е на градина и от сутринта съм постоянно обсадена от малчо......иначе почти не се сеща за мен/понеже е прекалено зает да досажда на брат си/.....дори  и навън не ми се налага да му осигурявам компания...двамата са така свикнали да са заедно,че почти не търсят други деца...или като се "присламчи" някое дете-пак заедно играят...искренно се надявам да не е период това ,обаче. Wink
И тук мога да кажа и още нещо-като събирам децата си с други за да играят,предпочитам да са познати-че вече няколко пъти по градинките се натъквам на така"добре" възпитани дечица...че ми настръхва перушината.........

# 126
  • Пловдив
И тук мога да кажа и още нещо-като събирам децата си с други за да играят,предпочитам да са познати.........

Та по този повод да вземем да се видим ли? Само нека пооздравея Wink

# 127
Въпросът с невъзпитаните деца наистина е много неприятен, но аз никога не виня за това самите деца, а техните родители, които обикновено са изключително горди, че детето им от годинка и малко ходи на ясла и е толкова социализирано и толкова самостоятелно и още куп други празнословия.
Де да можеха дори и за миг някои родители да погледнат с чужди очи поведението на децата си, за да им помогнат да порастнат възпитани хора!
Случка от лятото, за да онагледя теорията с пример! В парка сме с децата и виждам как една групичка от две момиченца и едно момче скубят от сламените пръчки от покрива на пързалката - къщичка и ги хвърлят. Помолих ги да спрат, защото така няма да имат покрив, който да им прави сянка и още куп други неща-много мило и по денски. При реакцията на децата щях да падна. Едното момиченце започна да ми крещи, че ще прави каквото си иска и че ще слезе долу, за да ме набие и да извика майка си, за да  й се оплаче, при което започна с едната от пръчките да замахва към очите на моето момченце, което се качваше на пързалката. Е тогава вече с много строг тон казах на въпросното дете, че ако удари с тази пръчка детето ми, тогава вече аз ще извикам майка му. Децата продължиха да ме навикват и обиждат още 5 минути, докато родителите им необезпокоявани от нищо си седяха на пейката и нищеха клюки.
Моите дечица също много се занимават заедно и колкото повече растат, толкова повече се търсят, за да споделят игрите си.
sharli , на каква възраст е детето ти?

# 128
И тук мога да кажа и още нещо-като събирам децата си с други за да играят,предпочитам да са познати.........

Само ако гарантираш/със съответния сертификат/ че детето ти е възпитано Mr. Green....и с риск да поспамя-ами винаги сме готови за среща.....отнася се и за останалите Пловдивски"домашни" мами.

И тук /понеже си е баш по темата/,но имам лични наблюдения,че най-често проблеми сме имали с деца гледани от бабите си/ама от тия дето са на преклонна възраст...и трудно се дигат от пейката...и на които според мен хич не им е работа да се занимават с това-нищо лично,но просто е въпрос на поколения,възгледи...и т.н/Да ме прощават майките дето прибягват до услугите на бабите си,но мисля,че едно е да им се порадват...друго е да им ги оставиш по-цял ден.
Подбно мнение имам и за детските заведения/то затова и си ги гледам моите предимно вкъщи/...,но ако чакам в яслите да ми възпитат и научат детето на нещо повече от отва което могат да научат вкъщи-тежко ми и горко.Дано не звуча много негативно,но за година и нещо в ДГ/втора поред/ големия ми син е научил точно две стихчета/..........и то ги е научил основно вкъщи-след като са ми дали листче за домашно.........единствената полза според мен са му контактите с другите деца/не,че всички ме радват,ама донякъде мисля и че му е време да свиква,че не всички са положителни герои/

# 129
  • София
здравейте момичета, благодаря за посрещането  Simple Smile

Аз също имам лоши впечатления лятото от площадката. Много малко от децата ставаха за съвместна игра. Направи ми впечатление, че майките на деца с няколко месеца по-голямо от моето(тогава на година и половина) постоянно висят над главите на децата си. Аз поне като се заиграване в пясъчника си сядах на пейката, а всички други с кафетата и цигарите бяха нон стоп до тях. Имаше и други деца, чийто майки стояха пък само на пейката и не реагираха, когато децата им се държаха агресивно спрямо другите.
За бабите, ами имаше една баба, която за най-дребното нещо шамаросваше детето и аз не знам как съм я изгледала, но тя ме видя и започна да го целува. Е горкото дете, сигурно и то шамаросва другите деца за щяло и нещяло.
На такива баби обаче никой нищо не казва и се прави, че не ги вижда, а на мен два пъти ми направиха скандал и даже една баба ми каза, че Господ не е трябвало да ми дава детето, защото беше много кисела, не искаше да слиза от люлката и насила я сложих в количката и я подкарах към вкъщи. И на тази втората баба ми идеше направо шамар да и ударя, че ме кълне така, защото дето ми ревяло. Не знам, какво е вашето мнение, но аз лично както много я лигавя(според цялото ми семейство) не и позволявам да ми се качва на главата и като и говоря да се прави, че не ме слуша. И съм я оставяла няколко пъти да се разреве на площадката, защото е решила, че ще прави, каквото тя си знае.

# 130
  • гр. Пловдив

Само ако гарантираш/със съответния сертификат/ че детето ти е възпитано Mr. Green....и с риск да поспамя-ами винаги сме готови за среща.....отнася се и за останалите Пловдивски"домашни" мами....
Това за коя част на Пловдив се отнася?  /тайничко питам, за да разбера къде играете с децата и съответно да се присъединим и ние/ Mr. Green

# 131

Само ако гарантираш/със съответния сертификат/ че детето ти е възпитано Mr. Green....и с риск да поспамя-ами винаги сме готови за среща.....отнася се и за останалите Пловдивски"домашни" мами....
Това за коя част на Пловдив се отнася?  /тайничко питам, за да разбера къде играете с децата и съответно да се присъединим и ние/ Mr. Green

Ъхъмз  Hug Само да оздравеем и сме на линия  Peace
Че и двамата с Тони нещо се изпонатръшкахме.. ма сериозно тръшкане  Rolling Eyes

# 132
Аз съм в Кичука......бройте ме! /Ходехме в парка ,но вече не  ---с/щу Д.Талев , след като се изпокарах с бабите за тяхната територия-седнеш на дадена пейка и идва дамата с ветрилото и ми заяви :`Тая пейка е наша`  Mr. Green  Laughing ` На  оная  пък кака Кера с дружки идва към 6 ч.` И до късно вечер парка е под контрол на бабите Милиционерки----мерси   Stop  рано ми е още за тяхната компания  /

# 133
  • Пловдив

Център и широк център. Цяло лято бяхме в градската. Сега може да заведем дребосите в Тон-Бонбон, та хем ние да се видим спокойно хем те да си поиграят Simple Smile

# 134
  • Варна
Раждаш още едно бебе и си решаваш въпроса със занимавките - през половината време децата ще са заети да се драчат, а ти да ги разтърваваш да не се пребият.  Laughing
Ми чесно замислям се вече сериозно, но боря едни здравословни проблеми и след това, ще и осигуря постоянна компания и занимавка  Grinning

sharli , на каква възраст е детето ти?
На 2 г и 5м.

По въпроса с възпитанието, наскоро се чудих даже дали не съм прекалено строга. В стремежа си да се възпитаваме добре, да не оставям агресията незабелязано да подминава край мен и т.н, имам чувството сега пък, че създадох едно много плахо и свито дете. Знам, че е много малка още, но само преди няколко месеца беше доста по-самостоятелна и оправна с другите деца. Сега не си отстоява правата по никакъв начин, удрят я, взимат и играчките, пререждат я по парзалки и люлки, а нейната реакция обикновено е да дойде разплакана при мен с искане аз да оправя нещата. Макар, че в интерес на истината, напоследък забелязвам все по-заинтересовани родители, които не оставят отрочетата им да правят каквото си искат.

пп Много силна Пловдивска агитка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт