Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от начините за пристрастяване на бебето към гърнето?
Как мога да помогна на дете, което се съпротивлява на гърнето?
Как мога да помогна на дете, което се страхува от гърнето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от начините за пристрастяване на бебето към гърнето?
-
Как мога да помогна на дете, което се съпротивлява на гърнето?
-
Как мога да помогна на дете, което се страхува от гърнето?
За да помогнете на дете, което се страхува от гърнето, предлагайте го периодично, общувайте с детето и насърчавайте без насилие. Важно е да предложите различни начини и възможности за издържане, позволявайки на детето да свикне с новото поведение. Също така е от съществено значение да предоставите различни опции за издържане, като избягвате принудата на процеса.
-
Как мога да насърча детето си да използва гърне?
-
Кои са най-добрите видове пелени за бебета?

Искаше веднага да става, и аз не се опитах да я спра.
Вие как мислите. 

Но при вас полжението е съвсем различно-твоето дете само опознава онези си работи и ако не смяташ,че е смущаващо-го остави да си ака в гащите (а и извън тях ако избира подходящи за чистене повърхности) и само му напомняй с усмивка гърнето,за да разбере че не си се отказала съвсем.Стискам палци да мине периода бързо,защото знам,че е неприятен.
Сутринта толкова ми се разсърди, че я игнорирах, понеже се опитвам да бачкам, че стана цялата морава от протестни писъци 

Е само крачетата до коляното намокрихме. Останалото в мивката. Тя ни е пръв другар. Там няма значение дали ще е пълна с вода или под течаща струя.
Досега сме имали само едно произшествие в кенгуруто, но за него аз съм си виновна. Малката ясно даваше да се разбере, че иска да слезе, но аз понеже готвех, реших че ще ме почака още няколко минутки. Но явно много и се е пишкало и така... После преобувах и нея и мен.
Мисля че когато бебето е плътно до теб, още по-лесно разпознаваш знаците и нуждите му.