За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честна дума, толкова много пъти ми с е случвало, че вече знам кога ще се напишка, защото по една или друга причина не мога да го изпишкам аз:lol:
Да ви кажа, в началото това ми се струваше абсолютно непостижимо и си мислех, че са врели-некипели тези приказки. Обаче....в последно време явно и моята интуиция взе да проработва (а по принцип съм тотален тапир, лишена от всякакви 6ти чувства). Е, случва ми се и на празен ход да се издържаме, без резултат, но вече много често наистина и аз "усещам", когато му се пишка на Никола. Времето и практиката мноооого помагат! Дори на такива неверници като мене  Mr. Green
Просто сте мама и бебче - едно цяло сте Simple Smile

Да споделя аз как действам с нашите гащи през нощта. Разкопчавам само от едната страна, дърпам с ръка настрани целите гащи и изпишквам. Момчешките мами да не забравят с пръстче да държат отгоре пишонката, че да сочи където трябва Laughing С твоите гащи, Евридика, даже ще е по-лесно, т.к. парчето се слага вътре и няма да изпада. Докато при моите не изпада де, но се закопчава с копчета тик-так само от едната страна, така че откъм дупето увисва понякога и се налага допълнително наместване. А и вече се научих да го обувам, докато се кърми легнал. След като се изпишка (ако е време за истинско кърмене), го слагам отстрани, а аз съм в полулегнало положение с две свободни ръце (цицата вече достатъчно дълга ми е станала и не е проблем Mr. Green), та в тази поза обувам-закопчавам. А когато е бързо сукване само за пишкане, закопчавам направо в скута - с една ръка намествам гащите и закопчавам. Малкия при това от всичките тези движения въобще не се разсънва.

# 166
Тази нощ нещо не ми се ставаше. Е, изпишках я към 23-24 часа когато още не бях заспала. И веднъж сутринта, към 5 и нещо. Въртя се цяла нощ, едвам спах Tired Май наистина ще е по-добре да измисля някакъв вариант да я изпишквам по-лесно. Ще потърся от онези памперси като гащички, дано да има и да вършат работа.

Нали затова ти казвам, че всички ще спите по-добре, ако просто я изпишкваш Mr. Green Мен ме влудява, като започне да рие в завивките Simple Smile
Аз да се похваля, че откакто ЕБХ работи по-добре при нас, не мога да си спомня кога последно пусках пералня с пелени... май петък беше  newsm78 И чак днес отиват към привършване чистите. Имам 20 бр.

# 167
Аз също не изтрайвам като вземе да ръмжи през нощите Crazy То е едно сумтене, въртяне... Е, разбира се първо винаги давам гърда (щото търся на хляба мекото Mr. Green) но обикновено ми е ясно, че трябва да стана Rolling Eyes Понякога имам скверни мисли за спокойно спящо в ако бебе Mr. Green Но като знам какви проблеми имах със сестра му - бързичко ми отшумяват мераците за сънни и спокойни нощи. И това ще дойде... някой ден Sunglasses
А за пелените - ами за сега не мислим за трето. Аз винаги съм искала поне три деца, но след тази бременност и това раждане - благодаря Tired Ако има кой да ми го роди третото, аз с радост ще го кърмя и отглеждам Heart Eyes

# 168
Имам въпрос. Струва ми се, че Лили може да има разстройство. Вчера се скъса от рев милата и не можахме да установим какво точно й има, май коремчето я болеше нещо.
Тази сутрин по някое време я събух да я изпишквам (по принцип по-късно ака и не беше давала сигнали за това, нямаше пръцкане) и в момента, в който я хванах над легена се изака (също нетипично, обикновено първо се напъва). И този път консистенцята беше по-рядка. Беше почти като вода с твърди частици на топчета. Преди беше по-кашесто (не че и на него не му се чудех дали е нормално в началото). Задавам си тук въпроса защото установих, че има разлика да гледаш акото в леген или размазано в памперс Laughing По-късно след половин-един час пак я сложих над легена и пак същото, само че количествето беше съвсем малко. Имате ли идея дали е нормално?

# 169
Бухтичка, това за консистенцията на акото - като почнах да я издържам и като видях, че то направо си тече водичка от дупето, примесена с малко твърди частици, си викам, я, да не би да е разстройство? После си дадох сметка, че няма не съм виждала баш бебешко ако неопаковано в памперс, та се успкоих.
Ама че цветно обяснение спретнах!!!!!!1 Joy Joy Joy Това само една майка може да говори с такова умиление за акита  hahaha hahaha

# 170
Да ви кажа, в началото това ми се струваше абсолютно непостижимо и си мислех, че са врели-некипели тези приказки. Обаче....в последно време явно и моята интуиция взе да проработва (а по принцип съм тотален тапир, лишена от всякакви 6ти чувства). Е, случва ми се и на празен ход да се издържаме, без резултат, но вече много често наистина и аз "усещам", когато му се пишка на Никола. Времето и практиката мноооого помагат! Дори на такива неверници като мене  Mr. Green
Все едно мен ме описваш.Аз като прочетох за ЕБХ докато бях бременна и много ми се наби как попитали една аафриканка как разбира кога му се пишка на новороденото и бебе,а тя учудено отговорила :"а ти как разбираш,че ти се пишка на теб?",та тогава си помислих-бе тия наистина ли си вярват,пък поне някой по-правдопободен довод да бяха изтъкнали,ма на...

Ей,Котке,ти си голяма отличничка значи-аз никога не съм имала търпение (пък и време покрай тия пусти проекти студентски) да не пера толкова време.Въпреки,че и моите пелени са около 20тина броя и все са ми стигали.А за снимките-малката е много сладка и си личи,че е много умна-гледа като професор над легенчето. Wink

Сега-за сайтаза ЕБХто:мацката ми се оплака,че всички снимки били прекалено реалистични и стават за галерия,а тя иска да направи главната страница по-рекламна.Та ако имате снимки на бебето с гащи,многократни памперси,по дупета,нахилени на гърнета или просто яки снимки (може и със слинг и прочие)-дайте ги да натъкмим челната страница,пък иначе в галерия ще има много акита и легенчета-няма как. Wink
Така,че ако искате да популяризирате бебетата си ЕБХ-почвайте фотосесиите.Мисля,че целта е да стане нещо подобно (ако не и по-хубаво).Съжалявам за наглите си молби,ама поне целия труд е безплатен,щото знаете колко струва едно сайтче....

Бухтичке,абсолютно нормално е.Това си е нормалното ако,което виждаш в легенчето,но памперсите абсорбирали течното и оставяли кашестото.Иначе топчетата са неусвоената кърма и ще ги срещаш дълго време дори може би след като започнете захранването.А поне (ако захранваш педагогически) акото ще ти е от голяма полза,за да виждаш кое усвоява детето и кое не още.А това че ака без да се напъва е защото и се е акало и те е чакала да я поканиш (била е на зор).Скоро ще свикнете и ще се разбирате по-добре.Все пак ако усещаш,че нещо не е наред (дори всичко да изглежда добре)-обади се на педиатърката ви и и обясни как се изхождате и как се държи малката.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 15:17 от dimitriana

# 171
Бухти, и аз мисля, че е нормално да е редичко Simple Smile Следи си я и ако много зачести с акането, тогава вземай мерки.

Днес при нас беше денят на ГОЛЯМОТО ОПИКАВАНЕ! Еййй, сухи бодита не ми останаха Twisted Evil какво направи това дете, през 10-15 мин, като цистерна. Да кажеш, че чак толкова много е сукал...незнам що така newsm78 А после пък другата крайност - излязохме на разходка в 13.30 и се прибрахме в 16.30 и беше с памперс. Върнахме се, събух го веднага и памперсът беше СУХ!!! Shocked Незнам какво прави днес. Подържах го около 5 мин да пишка, не пожела. След това го държах гол върху непромокаемия чаршаф, пак не се изпишка и го обух със същия памперс от разходката. Сега спи и предполагам, че или памперсът вече е мокър, или като се събуди, ме очаква потоп  Mr. Green

Dimi, аз ще изпратя за сайта снимки на моя хубостник с новите гащи, само да го снимам днес-утре Simple Smile

# 172
Евридика,те се въздържат да пишкат на разходките.Всъщност обратно на всякаква логика нощем и на разходки е далеч по-лесно да схванеш знак или да удържиш детето сухо.Ако се разхождате дълго-можеш просто да рпедлагаш пишкане в някоя тоалетна за заведение и почти сигурно е че си е стискал човека.
Понякога децата пишкат,защото не им се обръща внимание.Да имате предвид,че може да ви понакажат ако се почувстват пенебрегнати. Confused

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 22:06 от dimitriana

# 173
Добро утро!  Hug
Влизам и почвам с хвалбите  Laughing Снощи го изпишквах през нощта - в 2.30, в 5.40 и в 6.20ч.
Памперсът му остана НАПЪЛНО сух до сутринта! Sunglasses Много съм доволна. Истината обаче е, че не съм спала по-добре Tired Бая ми е сънено...Мисля, че ще трябва да спи по гащи или направо без гащи и легенчето да е до леглото, за да ми е лесно това изпишкване нощем. Че снощи беше с боди с копченца отдолу, панталонки и памперс. И всичко това - обувай, събувай, носи дете в банята над мивката (там ми е най-удобно да го издържам, че не клеча, само се навеждам леко назад, за да му облегна гръбчето на моя корем и така да отнема напрежението), та всичко това ми дойде малко в повече.
НО съм МНОГО доволна Simple Smile Напълно прави сте, че нощем сигналите са абсолютно недвусмислени. Тази сутрин се хваля на татито, който, разбира се, беше свидетел на нашите среднощни акробатики и той пита: "Добре, супер, ама кво му пречи на детето да си пишка в пампата?"
И аз малко..."Ъъъъ...ами нали, да махаме памперса, да си осъзнава и удовлетворява сам естествените нужди..." И таткото беше малко...:"Ок, ама... Rolling Eyes"
Та съм отворила сега книгата на Ингрид Бауер, та да прочета каква именно е идеята на това ЕБХ и защо е добре за децата на психологическо ниво, че това най-много ме интересува.
Защото наистина не мога да се аргументирам особено добре, ако някой ме пита защо го правя. Просто така го чувствам Simple Smile

# 174
И моя ми зададе същия въпрос. В книгата на Ингрид нещата са доста идилично представени, така че няма да можеш с логика да обориш аргументите на един мъж. Laughing

Снощи след голямо блъскане станах и я сложих на гърнето- изакване от раз, но след това-час и половина будуване. Не знам дали ще е за мен нощното ЕБХ. Sad

# 175
Силвал, с кърмене не успяхте ли да заспите? Аз така приспивам после, защото дългото ни събличане и обличане неизменно го събужда Simple Smile

# 176
Мисля, че ще трябва да спи по гащи или направо без гащи и легенчето да е до леглото, за да ми е лесно това изпишкване нощем. Че снощи беше с боди с копченца отдолу, панталонки и памперс. И всичко това - обувай, събувай, носи дете в банята над мивката ...
Браво на теб,ама наистина ще трябва да се улесниш,защото не точно така се наспива човек.Моят съвет е да опиташ с друг тип дрешки,не с бодита,защото те май не са мног удобни за ЕБХ.Май Вещичка беше направила бодитата на потници и тениски.
В ЕБХ няма много логика,нали?Ако мъжете наистина не ви разбират има 2 начина да ги убедите:дайте им да опитат и ще усетят магията или просто им кажете,че се чувствате с бебето добре и вие много приятно и толкова.Аз моят мъж бързо до улових по първия начин за каузата-дадох му да я изпишка и като го наблюдавах с крайчеца на окото (правих се че е нещо малковажно) го попитах:"Е,много е вълнуващо,нали?".Той,като възпитан представител на силната раса нямаше да си признае сам,че усещането е неповторимо,защото мъжете са възпитани да смятат тези усещания за "женски лиготии".И все пак това е същество,което всички смятат за не много разумно и за всеки родител е ценно да преживява ЕБХ доказателството,че не е така.В това няма логика-има емоция.Защо да я губим?Нима ежедневието иначе е пълно с радост и успехи?

Силвал,ами опитай начина с гърдата и легенчето,защото и аз съм забелязала,че оставени да седят сами децата се разбуждат.Просто ако я изпишкваш с гърда,после ще покърмиш малко и тя пак ще заспи.

# 177
Благодаря ви за отговорите за акото вчера Hug На мен интернетът ми нещо се развали и чак днес ги прочетох. В крайна сметка Лили беше толкова доволна вчера, че реших, че едва ли е болна. За сметка на това днес ака вече три пъти #Crazy И пак почвам да се чудя, защото преди беше най-много по веднъж на ден. Но консистенцията не е като вчера. А вчера се бях зачудила понеже откакто почна да има запек и да пропуска да ака в някои дни акото беше станало гъсто като каша. Като почнах с ЕБХ над легена акаше почти всеки ден, но си остана такова кашесто. Та сега не го очаквах това рядкото, иначе първия месец някъде мисля, че беше подобно.Много объркано го написах, но бързам докато се занимава на гимнастиката, че после сигурно ще ревне.
Иначе тази нощ реших да пробвам с изпишкването. Резултатите обаче не са много добри. Ставах 5 пъти, от които тя благоволи да се изпишка само веднъж Confused Но иначе беше суха, чак сутринта към 6 беше намокрила памперса. Спеше по блузка, с памперс, който пробвах да отлепям само от едната страна и горе-долу се получаваше. Но определено не мога да кажа, че се наспах добре. Всички тези 5 ставания завършваха със сукане, защото обикновено почваше да се сърди и нямаше как да я успокоя.

# 178
Евридика пробвай с финансови аргументи ,Мъжа ми всичко изчислява в  пари ,та дори и нестана нужда да му обяснавам
Друг силен аргумент е какво съдържат памперсите
За мен  в ЕБХ има доста логика най-важната от които е децата от рано да осъзнаят естествените си нужди ,а не след време да се чудят защо трябва да вършат това някъде другаде а не в памперса
Както се получи и с моя син ,поради това ,че започнахме твърде късно
Варно понякога е доста изморително и най-вече през ноща ,Аз не го издържам вечерта ,все пак и ние трябва да сме отпочинали
А и си мисля че и достатъчно за сега да не ползва памперс през деня ,и да се научи да си казва ,
Ние още ползваме памперс като излизаме на разходка ,на реших да го махна ,Но се притеснавам и днес купих линърс ,тъй му викат тука  мисля че се превежда като подплата ,ЕКОпродукт е разгражда се за 30 дни и е направен от дървесна каша и етилен виниацетат ,Дали някой знае дали това е вредно ,Какво  ви е мнението за това майчета?
Могът и да се перът по веднъж-дваж ,

# 179
Дими, като го прочетох това за Марулката и честно казано оглупях от кеф  Rolling Eyes Тежък случай на синдрома "моето гардже" съм!  Hug

На мен изобщо не ми се наложи да го убеждавам нашия татко. Първо, Михаела постави рекорд от 8 дни неакане, при което не помогнаха никакви бабини прийоми, докато той не се сети да я изака със сапунче. А на мен Ивето ми беше казала, че понякога им помага, ако ги издържаш и напъваш заедно с тях, и реших да пробвам, защото детето видимо се мъчеше да се изака в пелените. И то взе, че стана от първия път. Та на мъжа ми му е достатъчно, че неговото бебе не си ака в пелените на няма и 3 месеца (и той е тежък случай на гореспоменатия синдром Wink) и че така й е много по-лесно - откакто практикуваме ЕБХ, ака всеки ден. Освен това и той е фен на екологичните неща и смята, че не бива да се спонсорира памперсовата индустрия. Друг е въпросът, че по няколко пъти на ден се гърчи, сякаш я боли коремче, а аз уж гледам да не ям нещо, от което би могло да я заболи - и въпреки това. Обикновено точно когато се гърчи и плаче, не успява да се изака. Когато ака наистина, е спокойна и не я боли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт