За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 150
Eurydice, не си ли взе от непоромокаемите гащички?

# 151
Привет мамчета  Hug
При нас все същото ,засега нямаме напредък
Пишка отвреме на време в гърнето и ака ,но когато той си реши,иначе всичко върши в гащите
Напоследък забелязвам ,че като му се ака и си дърпа гащите,но като му ги махна и го сложа на гърнето не ака
Става от гърнето и след няколко минути се изходи на пода ,А прекрасно разбира за какво става въпрос
Щом дори знае и топките къде са му  Laughing
И когато иска нещо ме хваща за ръката и ме води и сочи с пръст ,знае и думичките ,и определено преодоля объркването си с изхождането

# 152
samuin,период е.Аз така и не разбрах защо го правят,но и моята дъщеря мина през него като беше на годинка.Не му обръщай внимание и ще забравите.
Евридика,много са хубави-заслужават си парите.Да се снимате да ви видим какви стоят. Wink Ама  мен ме притеснява дали няма да ти малко трудно да ги събуваш и обуваш често?Особено като стане по-голямо детето и спре да стои мирно?Сподели като ги разработите,че аз нямам никакъв опит,а ми е любопитно.Иначе това с подложката от дебела хавлия е много идейно вместо сгъната пелена.
Пак да ви подсетя,че ако имате сладурски снимки на бебоците ви с действие-можете да ги дарите,за да е по-пълноценна нашата ЕБХ революция на devastate@mail.bg . Всъщност става дума за сайта на Людмил,който се обновява.

# 153
Евридика, страхотно, че си ги снимала Hug Значи и аз ще поръчам... Мислех направо 10 бр да си взема, че да имам да пера и да съхнат. Как мислите - дали ще са много или малко Thinking

# 154
КОгато,обаче,една нощ я оставих по гащи със сгъната пелена,за да не ме намокри-разбрах всъщност какво е сън.Ама с гащи е много лесно събличането-просто си изхлузваш и после ги вдигаш-пшрави се с една ръка и няма рев,щото в устата имаше каквото трябва.
Добре де, ами като се напишка? Пак трябва да се сменя.
Понеже ползваме памперси на Памперс се замислих, че те май имат за по-големи деца памперси като гащички. Гледах ги на сайта им, най-малкият размер е 5-ти от 8 до не помня колко кг. Та Лили е 7 кг. в момента и се чудех дали да не пробвам с тях през нощта, но не знам дали ги има тук.
Харесаха ми гащичките, които показа Евридика, но ми се струва, че ще пада голяма смяна и доста пране. Може пък и от тях да взема няколко да ги пробвам. Просто на ръка не ми се занимава да пера, а и пералня всеки ден ще ми е много. Та ми се струва, че за да имам да ги сменям ще ми трябват сигурно 20-30 бройки, а на каква цена ще излязат Shocked

# 155
Гащите ей сега ще бъдат изпробвани. Чакам Млечко да се събуди, изпишквам го и го пременям с новите гащи  Flutter

Аз днес си мислех, че са малко обемисти и дебелички, ще видим как ще изглеждат под дрешките. Иначе не ми се струва, че е голямо събличане и обличане...ама знам ли... Thinking Като ги изпробвам, ще ви кажа Simple Smile Аз така или иначе и сега свалям гащи и тензуси като луда, за да пишка Никола, а после обувам...То е слагане на парчето, нагласяне на чатала, после вдигане на гащите, оправяне, изпъване, подръпване...Пък после и панталонките да му обуя и то дълга и широка. А сега с гащите дано е по-лесно и бързо.

Асенце, аз вчера питах момичето, които ги прави (а тя ми ги донесе) колко броя според нея са ОК и тя каза, че нейна приятелка, която ползва гащите като заместител на памперсите, т.е. не изпишква/изаква бебето, има 16 парчета и са й достатъчни. Така че при теб 10 сигурно ще са ОК. Освен това да не забравяме, че това е дългосрочна инвестиция - и за следващите деца  Laughing
Dimitriana, за снимката - ще помоля таткото да ни снима и ще изпратя Simple Smile Дано улови и струйката пишо, за по-голяма автентичност  hahaha

# 156
Аз сега пращам снимки на Марулката - ако не харесате никоя, мога да опитам да направя други. На мен ми е много забавно как зяпа на тези  Mr. Green

# 157
Евридика, много са сладки. Нямаше ли синички?Simple Smile

Бухтичка е, това му е "проблема" на ЕБХ-то, че много се пере. На мен не ми тежи, даже ми е кеф да си просна хавлийките.Simple Smile

Аз ви чета, но нямам какво да пиша, тъй като и при нас всичко е по старому.  Simple Smile

# 158
Ми,Бухтичке,сменя се.Като беше по-малка Калина и мокрото не стигаше до гащите и сменях само парчето вътре,което става лесно дори на разходка,защото само бъркаш  и  го издърпваш,но като порастна вече и слагам парче само,за да не мокри много-иначе все си пера от край време.И все пак-аз имам 20-30 чифта гащи (разпределила съм голямо количество и при бабите) и винаги имам под ръка.Ама 1 чифт струва 2-3 лева.Пък и сега като прочетох Евридика се сетих,че с момиче наистина е по-лесно,защото ако свършим панталонките-слагам пола и нея рядко я напишква.
Не знам вие как обличате децата си,но аз държа повече на чорапите и дрешка на гърба-иначе може и по дупе да шава ако сме на закрито.

# 159
Здравейте момичета. Аз да се отчета- за акането нямаме пропуск , от 3 дни насам и то по 2 пъти на ден, но сигналите са недвусмислени. Понапреднах с теорията, но с пишкането не мога да се справя нещо, а и той пишка мнооого, ако е вярно, че пишкат между 8 и 18 пъти , то моя палавник сигурно пиша по 18  #Crazy. А и днес бяхме на дълга разходка и направо отвсякъде го пренебрегнахме ЕБХ-то. dimitriana имаш предвид просто да го изпишквам на някакви интервали от време или на някакъе принцип като преди или след кърмене, след сън или нещо подобно, правилно ли разбирам?

# 160
dimitriana имаш предвид просто да го изпишквам на някакви интервали от време или на някакъе принцип като преди или след кърмене, след сън или нещо подобно, правилно ли разбирам?
Лоурън, да кажа за изпишкването, макар че определено съм с по-малко опит от Дими Wink
При мен много сработи да го изпишквам след сън, както и 10-15 мин след кърмене. Това май sVeshtichka ми го каза и съм й благодарна, защото наистина това са ми опорни точки, които ВИНАГИ сработват, дори на другите предлагания да не пожелае да пишка. Е, случва ми се да не иска да се изпишка, ТОЧНО когато му предлагам, но аз все пак да си знам, че има какво да изпишка. Тогава го занасям на леглото, слагам отдолу непромокамия чаршаф и той си лапа ръцете, гледа си играчките, дрънкам му с дрънкалката и до 5-10 мин се е изпишкал Simple Smile И тогава се обличаме вече.

Да ви кажа за тези гащи - малко са обемисти, сега не го снимах детето с тях, но утре ще го снимам да покажа. А и на моя бутчетата са му доволно тлъстички, та под панталонките се образува едно тукмаче такова  hahaha Иначе му обух гащите към 17ч и нарочно не го изпишквах, за да видя горе-долу колко издържат. Ами имаше 2 или 3 пишкания до 20ч, когато се събличаме вече да го къпя и още след първото изпишкване велурът се понамокри, но поносимо. Всъщност "велурът" е явно някаква особена материя, която пропуска влагата надолу към парчето хавлия и я държи далеч от кожата. Аз го взех [велура] и го допрях до моята кожа, за да видя усещането и мога да кажа, че не е мокро и гадно. Леко влажнее, но не бих казала, че е голям проблем. Обаче сега за нощта не се осмелих да му сложа от новите гащи, пак е с памперс.
За спането без памперс си мислех, че ще трябва да поговоря и с татито.  Thinking Той по принцип ми гласува доверие и е ОК с моите методи за отглеждане на дете, гордее се с кърменето, с ЕБХ и пр., но като му кажа, че детето ще спи без памперс и ще опикава дивана, който таткото тоооолкова много харесва Crazy, незнам как ще го понесе... Joy Joy Joy Ще трябва информационна кампания, че диванът няма да се мокри, че ще има непромокаем чаршаф, че сънят на детето=>нашият ще е по-добър така и пр. Помагайте с още доводи, ако се сещате Simple Smile  Hug

# 161
Ми не знам други доводи,но като цяло нашето пиш на вашата възраст не миришеше никак зле-беше си съвсем като водичка.Чак мноого след захранването започна да става неприятно.Добре че захранвахме бавно,та дълго време никой не е имал проблем с локвички и мокри дюшеци...виж сега не мога да убедя никого да спи с нея без пелена. Wink

Иначе,Лорън,съм съгласна с Евридика и съветите и.Бих допълнила само,че студеното време навън е подходящо да оставяш бебето голичко и да го наблюдаваш.Ще забележиш,че пишка горе-долу в подобни интервали,които се променят във времето,разбира се.В началото може да пишка по-често,но като цяло най-важните пишкания са след сън и след кърмене.Опитай се да забележиш горе-долу на какъв интервал след кърмене пишка.При нас беше на 10-15 мин,после 30тина мин,после около час и после ако не пишка,когато и предложа-значи е станало време за ядене отново.Пък ако не ти се занимава (защото може при вас да не проработи)-просто предлагай след сън и когато се сетиш.Вярваш или не-майчината интуиция е най-доброто оръжие да пазиш бебешкото дупе сухо.Не знам дали ти се е случвало вече,но ще има моменти,когато тъкмо си помислиш,че ще пишкате (а логиката ти напомня че това не е възможно) и бебето ще се изпишква точно в този момент.
На мен ми беше по-лесно да увладея това усещане и сега просто знам кога и се пишка на моята разбойничка все едно ми се пишка на мен.След 2-3 минути тя ме поглежда с едни такива очи Rolling Eyes и казва "пи".От около месец вече го каза преди да подмокри панталонките.

# 162
  • София
В доказателство на думите ти, Димитриана, ще добавя, че на мен много пъти ми се е случвало да помисля, че трябва да изпишкам малкия. Обаче в същия момент върша нещо неотложно, например разбърквам кайма. И си мисля, че ей сегичка, след няма и минутка, само да донаправя ето това кюфте, и ще го занеса в тоалетната (малкия, не кюфтето Mr. Green). След няма и минутка, преди да съм направила въпросното кюфте, малкия се изпишква в гащите. Честна дума, толкова много пъти ми с е случвало, че вече знам кога ще се напишка, защото по една или друга причина не мога да го изпишкам аз:lol:

# 163
Честна дума, толкова много пъти ми с е случвало, че вече знам кога ще се напишка, защото по една или друга причина не мога да го изпишкам аз:lol:
Да ви кажа, в началото това ми се струваше абсолютно непостижимо и си мислех, че са врели-некипели тези приказки. Обаче....в последно време явно и моята интуиция взе да проработва (а по принцип съм тотален тапир, лишена от всякакви 6ти чувства). Е, случва ми се и на празен ход да се издържаме, без резултат, но вече много често наистина и аз "усещам", когато му се пишка на Никола. Времето и практиката мноооого помагат! Дори на такива неверници като мене  Mr. Green

# 164
Тази нощ нещо не ми се ставаше. Е, изпишках я към 23-24 часа когато още не бях заспала. И веднъж сутринта, към 5 и нещо. Въртя се цяла нощ, едвам спах Tired Май наистина ще е по-добре да измисля някакъв вариант да я изпишквам по-лесно. Ще потърся от онези памперси като гащички, дано да има и да вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт