За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 75
chiges , благодаря ти!!! Това ме интересуваше- за тази хавлия. Много хитро!!! Още веднъж - благодаря за тръда!!!1 Hug

# 76
Само ще се запиша и бягам да си лягам, че иначе няма да мога да ви намеря с новите размествания Simple Smile

# 77
че иначе няма да мога да ви намеря с новите размествания Simple Smile

Темата ще е много по-бързо достъпна и намираема.
От заглавната страница на форумите, под името и описанието на форум "Майки (бъдещи и настоящи) има директен линк към този подфорум.
А тъй като тук активните теми ще са по-малко на брой, отколкото в останалите подфоруми (мамешкия, дом и семейство и т.н.), то това означава, че темата почти няма шанс да отиде на втора страница.  Grinning

Разместванията са с цел подредба и улеснение, а не с цел затрудняване на потребителите, повярвайте ми smile3503

# 78
  • София
Чиги, само малко се посмях на "нещо си - маечке" Laughing
маечка е потник. Малкия също спи само по тениска и гащи, лятото по потник и гащи.
Тази нощ моя човек ме удиви - пишка само веднъж, което не значи , че не се е будил няколко пъти.

# 79
Mamma, нямам нищо против разместването, за мен е все едно къде е темата Simple Smile
Просто аз си влизам само в определени подфоруми и ако не се запиша нямаше да се сетя къде да търся Simple Smile
За мен е повече от ясно че го правите за добро, наистина този форум има може би най-професионално администриране, както и модератори, които умеят да си вършат работата повече от добре!  bouquet

# 80
  • София
Благодаря на всички, споделили знания и опит за нощната организация на безпамперсовото спане, защото ни предстои.
 Снабдявам се и аз с хавлии, постелки, чаршафчета, защото късно почнахме с ЕБХ Embarassed и тя не е свикнала да я изпишквам през нощта.
Приспивам я и я премествам в нейното креватче, а като се събуди през нощта, я вземам при нас, тъй че ще видим къде ще е по- мокро сутрин - в нейното легло или в нашето:lol:
Сега се замислям, че като по-малка, тя рядко се будеше нощем, посукваше и заспиваше - сигурна съм, че е било заради нуждата да се изпишка, но  тогава не знаех това което сега знам. Само се учудвах - мислех, че се буди от глад, а тя посукваше малко, обръщаше ми гръб и се гушваше в баща си да доспи.
Така, че всичко споделено тук ми е от полза.

# 81
Здравейте, мами  Grinning

Аз се включвам в темичката ви, защото имам питания за пелените основно.
Аз с първото дете, прочетох за ЕБХ едва когато Маги беше на над годинка. Но аз, така или иначе, не съм привърженик на новите теории и да чакам щерката сама да си поиска гърнето без да знае какво е това  Laughing
Та започнах да я слагам на гърне от към 7-ия мес. Още от началото нямаше проблем с него. Стоеше без да протестира и да реве. И си я слагах директно по голо дупе. Без разни "адаптации" да я слагам първо с памперс, за да не се стресира и т.н. Общо взето започнахме да си ползваме гърнето към годинка-годинка и нещо. Вече от около година сме без памперс, но не мога да махна нощния още  Rolling Eyes Всъщност с неговото махане е малко по-сложно, защото тя спи от време на време при майка ми. Аз в къщи съм си сложила протектор за матрака и не ми е проблем, ако се изпусне, сменям само чаршафите. Но при майка ми няма такива неща и тя все още й слага памперс. И тя си свикна, че памперсите са гащите за спане и ги търси  Rolling Eyes А определено, като я сложа да спи по гащи е суха. Като я сложа с памперс - на сутринта е мокър.
Та сега се чудя дали да не заменя памперсите с гащичките на БамбиноМио
 http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=92&products_id=1954
 Rolling Eyes

И освен това искам да питам за новото бебе, дали мога да ползвам пак пелените на БамбиноМио вместо памперси  Rolling Eyes В смисъл аз за сега не се наемам да се заричам, че ще започнем с ЕБХ - ще се изпишкваме и т.н. Но поне да го свикна да не е постоянно сухо и да си "казва", като се намокри за начало  Rolling Eyes
Дали наистина имат защита и не пропускат  Rolling Eyes
Освен тях гледах на последната Бебемания подобни пелени на една тайванска фирма - Берлин или нещо подобно. Някой да ги е пробвал? Макар, че при тях най-малкия им размер беше от 3мес.

И искам да попитам за слинга. Аз имам този на Премакс
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4040
Но чета много противоречиви мнения за него - че бебето било много свито, че не бил удобен, че тежестта на бебето много се усещала  Rolling Eyes И сега се чудя какво да правя. Да го ползвам ли него или да се ориентирам към тези, които се увиват  newsm78
Но пък определено този на Премакс ми харесва повече  Crazy

# 82
Един въпрос към по-опитните. Какъв е проблема на детето да стои на гърне? Ако е издържана от малка над гърне и впоследствие като и укрепне гръбчето поддържана над гърнето ще има ли проблем по-късно с асоциациите, че гърнето е за тази работа?
Интересно ми е, защото срещам и други мнения на мами, за чиито деца асоциацията м/т гърне и естествени нужди им е чужда.
Ние се издържаме само над гърне засега.

# 83
Тя се буди по два пъти на нощ, обикновено по едно и също време и не толкова да яде вече, колкото да пишка, явно, защото после суче малко и пак отнася плувката.

Сега вече ми стана ясно защо малкия мушмурок като беше бебе и се будеше вечерта ,аз му предлагах да суче ,а то милото ореваваше орталака ,дори неискаше и да захапе ,а млакото направо ме се изливаше в устата

# 84
veselina, ние сме с Бамбино Мио - пропускали са ми 2-3 пъти, но това се случва и при памперсите. Но са пропускали, когато се оака мощно, а това вече не се случва, защото ака в легенче.

Колкото до слинга, в нашата отчетна една мама казва, че на Премакс е страхотен. Аз имам проблеми с гръбнака и не ми минава през ум да нося нещо само на едно рамо, даже по-тежка дамска чанта, така че не мога да кажа. Ако има кой да ти прати от чужбина, вече има и доста красиви десени на шалове.

# 85
Един въпрос към по-опитните. Какъв е проблема на детето да стои на гърне? Ако е издържана от малка над гърне и впоследствие като и укрепне гръбчето поддържана над гърнето ще има ли проблем по-късно с асоциациите, че гърнето е за тази работа?
Интересно ми е, защото срещам и други мнения на мами, за чиито деца асоциацията м/т гърне и естествени нужди им е чужда.
Ние се издържаме само над гърне засега.
Не съм съвсем сигурна,че ти разбрах въпроса,но като заякне гръбчето детето може да седи само-няма проблем.Моят мъж е психолог и ако имаше опасност да направим негативни асоциации на дъщеря ни (която ползва гърне от 6 месечна,защото тогава започна да седи съвсем стабилно),то предполагам той би знаел по-добре от някоя и друга майка из форуми и градинки.Бебетата ни имат свобода,която бебетата непознаващи ЕБХ нямат и ако нещо не им е по вкуса-ще разбереш,уверявам те. Wink
 Между другото чели ли сте това?

# 86
Между другото чели ли сте това?
Аз да  Laughing Това го има в съвсем първата тема, дето я е пускала Поли Simple Smile
Никола пак не е акал от вчера  Confused Надявах се днес да го стори, но не пожела. Издържам го редовно, така че не е от неиздържане този път. Предполагам, че утре ме чака изненада, или може би дори през нощта ще имаме участник, познал точните килограми  Joy Joy Joy

# 87
Ехооо Hug
И аз ще се включа във вашия отбор Hug Любо вече е на два месеца и от 40-тия му ден се опитваме да влезем в някакъв ЕБХ... ритъм Wink
До сега мога да се похваля със следното - още сме с памперс, защото не съм достатъчно добре подготвена с пелени (което смятам да отстраня като проблем с това майчинство Wink), но имаме напредъци. Познавам кога му се ака. Той основно това показва - ръмжи като хималайско мече и чака чинно да го изходя над памперс или над мивката. С пишкането сме още в разногласие, но мисля, че като минем изцяло на платнени пелени и това ще свикна да разпознавам... Grinning
Чудесно, че ви има, за да може да се споделят разните чуденки и напредъци относно тоз начин на отглеждане Hug

# 88
Асенце, радвам се, че се присъединяваш с Любо!  Hug
Наистина е чудесна темата, аз всеки ден чета по малко назад, за да попия опита на мамите, дето са почнали отдавна с ЕБХ.
За многократните памперси, поръчах си тези на бебе.то - до дни ги чакам да ми ги доставят и ще споделя дали са ОК.

# 89
Аз искам тук да попитам дали някой от тези, на които децата порастнаха не си продава пелените за многократна употреба? Решила съм да пробвам такова чудо с бебе номер 2, ама хич не ми се дават много пари, а и съм голям любител на втората употреба Simple Smile На мен ще ми трябват от февруари Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт