За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 923
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
Вики днес са правили разни фигурки от пластелин и ги бяха изложили извън стаята. Имахме и една рисунка Laughing

Тази вечер им направих домашен пластелин, голяма игра падна. Сега е прибран в хладилника и утре пак ще се размажат от кеф децата.

Знаете ли какво забелязвам в моето дете от как ходи на градина...Станало едно такова по-прибрано. Тази вечер като се навечеря си занесе купичката в мивката. Обелката от банан упорито искаше да сложи в кошчето Shocked. Изобщо си мисля, че на него градината му се  отразява благотворно.

# 121
  • София
Добро утро!  Hug За спането - и Ади спи доста "бурно", затова предупредих да я слагат на долното легло.  Peace Повечето деца и без това искат да са на втория етаж, който все пак е обезопасен.  Grinning

Вчера си взехме от детската апликация на истинско есенно листо с нарисувани очички. По-късно може да го снимам и да ви го постна. Иначе ни дадоха и "домашно" - 2 половин странички от помагалото какво са учили: за хигиенните навици и за работата на помощник-възпитателите в ДГ (честно казано, не виждам, а и не влагам нищо лошо в думата "леличка"; даже се опитах и на лелите, и на сестрите в яслата миналата година да им говоря на г-жо и беше адски смешно - малката им говореше на малки имена, а и самите сестри, едната от които беше завършила и педагогика, си викаха сами "леля"). Питам я малката коя е лелята, която раздава храната на картинката и тя ми отговаря "Мими". Учителката се засмя и каза, че не била "Мими", а "Еми".  Laughing

МерСедес, как се прави домашен пластелин?  Hug

# 122
Рецептата за пластелина я взех от една съседна закована тема в подфорума-за игри , апликации и още нещо...намира се на втора страница на темата. На последната страница в темата пък са дадени линкове с идеи за фигурки от пластелина. Безвреден е и става страшно лесно Peace

# 123
Скоро изпитах малък ужас едно от децата в моята група да не падне от леглото. Децата са 5-6 годишни и много от тях са с наднормено тегло, но някои са с риск за здравето. Почти не се побират в легълцата и детето "Х" тежи 48кг. реши на сън да се обърне и застана на ръба. Събудих го за да се премести иначе нямаше да мога да го вдигна. Аз тежа 51кг. При малките е лесно, като застане няко по-накриво го подбутваме леко и то продължава да си спи.

# 124
Ренци, знаеш ли каква е цената на Витакид? И на мен ми хареса като идея. Приключихме със Саностола сега докато беше болна и така или иначе искам да й взема някакви витамини.

Леле, сори за късния отговор, но ми беше доста заето тия дни.
Още не съм го открила из аптеките този Витакид. В понеделник ще питам в нашата си аптека дали не могат да ми го поръчат.

В нашата градина ги учат по някаква програма Ръка за Ръка. Нямам още наблюдения, защото тази седмица малката е болна, а те от тази седмица имат вече помагалата.
Иначе учителките ми казват, че през деня не реве, но като ме види да я взимам и се разплаква и ми обяснява колко и е било тъжно за мен. Добре, че е мъж ми, че аз досега сигурно щях да съм я спряла от градина заради тия сърцераздирателни ревове. В понеделник ще говоря с лелката да я преоблича и да видим как ще се приеме това мое изискване.

# 125
  • София

Знаете ли какво забелязвам в моето дете от как ходи на градина...Станало едно такова по-прибрано. Тази вечер като се навечеря си занесе купичката в мивката. Обелката от банан упорито искаше да сложи в кошчето Shocked. Изобщо си мисля, че на него градината му се  отразява благотворно.

Да, а пък моята става сама от тоалетната чиния вече (вкъщи е висока), бърше се сама, хвърля хартийката в тоалетната, маха си седалката и пуска водата. И много се сърди ако аз направя някое от тия неща.
И също държи да си изхвърли боклучето сама.

Доволна съм, стига да не хващаше сополи на всеки 3 дни, но се надявам, че това е едномесечен период - и напролет беше така около месец, почти не ходих на работа, после нямаше нищо сума време.

# 126
Браво на детето, аз виждам много положителни неща от посещението в детската градина. Надявам се все по-малко да боледуват Praynig

# 127
За съжаление, при моето детенце няма положителен ефект градината. Психиката и се разбива. отива там с желание, но в къщи непрестанно плаче. Нощем спи неспокойно и пищи на сън.

# 128
За съжаление, при моето детенце няма положителен ефект градината. Психиката и се разбива. отива там с желание, но в къщи непрестанно плаче. Нощем спи неспокойно и пищи на сън.
  Милото... Sad Представям си вие как се чувствате...
  Е... и моя Дани се разболя. Буха като магаре! Странното е ,че има само кашлица, без хрема и температура Thinking. Утре няма да го пускам на градина и ще го водя на лекар.
   Иначе и на него много добре му се отразява престоя в градината. Почти не ми дава аз да го обличам, не и преди той сам да е опитал; прави опити да се храни сам, което не му е никак присъщо Wink; мие си сам ръцете в банята; а сутринта даже прави гимнастика hahaha.

# 129
Да ви попитам дали дечицата ви стоят с чорапогащници под панталонките в градината или  ги събуват/те преди да влязат? 

# 130
  • София
Ади вече влиза и се съблича сама, така че и без това ще й прекалено сложно с чорапогащник.  newsm78 Иначе я пращам с термопанталони или дебели анцузи, защото още нямат парно.  Hug

# 131
Да ви попитам дали дечицата ви стоят с чорапогащници под панталонките в градината или  ги събуват/те преди да влязат? 

Не!Аз и сутрин дори не й обувам чорпогащник.Близо ни е градината,а там е полкова топло,че дори искат да ги водим с по-тънки блузки ,че много се потят.
Аз лично чорпогащник обувам,когато температурите трайно паднат Peace

# 132
И аз до сега на съм И обувала, но времето захладя и ще се наложи да започна. Може би трябва да питам госпожите дали да и го събувам и да го оставям в шкафчето или да я оставям с него.

# 133
Върлува някакъв страхотен вирус с ларингит като усложнение!

# 134
Здравейте  Hug
Честит Имен ден на всички!!!

Ние и тази седмица май ще останем в къщи  SadКашлицата не спира ...
  Е... и моя Дани се разболя. Буха като магаре! Странното е ,че има само кашлица, без хрема и температура Thinking. Утре няма да го пускам на градина и ще го водя на лекар.
И ние сме така ....като ги видя педито изписа АБ.Чудеше се с такова гърло как нямат Т

Общи условия

Активация на акаунт