Февруарският бебок скача в мама скок подскок! - XX

• 13 034
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Десика и аз имах проблеми със световъртеж преди 3 седмици, оказа се че и кръвното ми бе ниско и хемоглобинът ми също, но както казваш ти дори в леглото имах чувството, че ще падна някъде. Аз сега пия желязо заради хемоглобина. А как си се катерила до 19ия етаж не знам, на мен и до 5ия ми идва ужасно много и обикновено си пристигам вкъщи с изплезен език.

За шишетата- Вчера ходих да разглеждам в един магазин и общо взето се оказа, че и Авент и Нук имали антиколикови, само че шише против колики ми звучи като чиния против газове, не вярвам да има ефект newsm78

# 211
daya9 ти направо ме разби с това: "шише против колики ми звучи като чиния против газове" Joy

# 212
От всичко казано до тук разбирам защо много от мамите не бяха съгласни с подробния списък,който обсъждахме преди време във форума... newsm78 Ами то има толкова ненужни неща,обаче като не знаеш,ще купиш всичко и после ще си го блъскаш в главата Rolling Eyes Mr. Green

фокси,
как хубаво си го написала. Аз деля бебешките стоки на необходими, улесняващи, глезотии и такива с неясно за мен приложение и ефект.

# 213
  • Sofia
Здравейте, момичета Simple Smile
Имаше няколко неща, които исках да изкоментирам, ама... newsm78 половината ги забравих.

Да кажа за желязото, че се боря с тоя хемоглобин, като прасе с тиква от 3 месеца. Моя е доста нисък и правим две неща с доки - пия Тотема 10 дни (защото тя най-рязко покачва стойностите, но за кратко) и после като се покачи, дъвча Малтофер фол 2 седмици. Правихме го два пъти с почивки, но тъй като после пак ми пада желязото, сега Малтофера ще си го взимам до края на бременността. Вкусен е горе-долу, не е проблем. Само дето трябва да се редува с магнезия (който също ще взимам до края на бременността) през 3 часа и понякога не ми стига деня, особено като окъснея с някой прием Simple Smile В Малтофера има и фолиева киселина, точно за да подпомага приема на желязо. Така че аз спрях фолиевата на хапчета и сега си я набавям от това лекарство + от витамините. Дано го обясних разбираемо, че си е голяма логистика с тия лекарства.

На мен този комплект на Авент ми харесва много. Така или иначе ще ми трябват помпа и шишета, така че ще отида да го видя някъде на живо и като наближи януари ще го вземем.

Carbo, да ти кажа за годишнината - ами никак не мина  Sad Той се прибра, когато вече спях. Тъпо тъпо тъпо! Сега съм сърдита, ама то си е най-вече за мен, защото той пак замина. А иначе подаръка беше - купих една подаръчна кутия (от магазините за опаковане на подаръци), розова хартия, която нарязах на 100 лентички. На лентичките от едната страна написах на 100 различни езика "Обичам те", а от другата страна на листчето "защото....." и 100 различни причини. После всяко листче го навивах на руло и го завързвах със сребристо ламе. Така ставаше микроскопично папирусче. Сложих ги в кутията, отгоре малко пълнеж от намачкана оризова хартия и най-отгоре листче с пожелания и указания какво е това вътре. Накрая кутията я завързах с текстилна панделка. Отне ми към 2 дни с прекъсване и голямо пипкане, ама подаръка си го биваше според мен... Затова много ме беше яд, като дори не можах да му видя физиономията, като го отваряше... Ама така става понякога, само дето напоследък моя мъж никакъв го няма в жестовете от този тип, а аз сега май повече от друг път имам нужда...(тъпите хормони)
Та, това е. Ако имаш нерви - струва си!

Hug на всички и после пак!

# 214
cutesmallcat супер сладък подарък!!! Може ли да ти открадна идеята за някой празник на мъжо?! И не се ядосвай.Аз съм убедена,че докато е четял папирусчетата е умирал от кеф.Даже вече си представям физиономията му  Heart Eyes
 И аз понякога си мисля,че тоя мой мъж нещо е позабравил романтиката / а преди това беше в изобилие/,но тази сутрин стана ухилен и взе да ми обяснява,че бил сънувал бебетата,че говорят / #Crazy/ и се карат "кой от двамата бил Гошко" Joy И моя ми се хили и ми вика,че чак почнал да се чуди как бебетата могат да говорят на 3-4 дневна "възраст". А аз през цялото време си мислех,че като му приказвам за бебета и вече лошо му става и му писва... Ама ей,на! И той,милия, само ги мисли,щом чак ги сънува... Mr. Green Не че това е романтика,ама ми стана толкова мило,мило...

# 215
  • София
cutesmallcat, леле... супер пипкаво е било, но идеята е невероятна!!! Peace
иначе съм на мнението на толо - вжен е деня, но по-важно е отношението по принцип!!!

Аз сега тръгвам за резултатите за токсоплазмоза...  Praynig дано всичко е ОК... направо ще се гръмна от притеснение, а то всъщност ако има повод притесненията тепърва ще започват...
Ще ви пиша веднага като се върна!

Приятен обяд на всички Simple Smile

# 216
  • София
Благодаря за лекциите на ТONITA 6 и autumnsphere!

# 217
  • Sofia
Фокси, разбира се, че може! А може и без особен повод да му направиш подаръка Wink Тогава вече ще падне под масата Wink)  Аз се възползвах, че имах време сега бол! Не че иначе нямаше да го направя, ама щеше да ми е по-трудно с криенето, докато го приготвям Simple Smile

Карбо, абе така е, важно е отношението като цяло, ама нещо позачезна романтиката напоследък и от това май повече даже ме боли... ама то акъл не се налива, ще чакам сам да се усети Wink
Стискам палци за резултата! Но дори да е положителен (малко вероятно), няма страшно, лекуват я успешно!

# 218
  • София
carbo, а ти защо толкова често се изследваш за токсоплазмоза? Коте ли имате? Защото и аз нямам имунитет, ама не смятам всеки месец да си късам нервите с изследвания... newsm78

# 219
Момичета умирам от страх - налага се да вадя зъб(мъдрец) не толкова от ваденето, а от снимката за която се запъват Sad

# 220
betunga, съчувствам ти! Дано мине бързо и безболезнено. До колкото знам не са опасни тези снимки, а и има специален предпазен колан, който се поставя на корема. Успех!

emym, Зината е много пречистен антибиотик. Дава се и на бебета, така че не се притеснявай. Важното е да се оправиш!

Коластра нямам, а и първият път ми протече чак на втория ден... От там тръгна назад и цялото кърмене.

Радвам се, че вече имаме място за срещата. Едва ли трудно ще се разпознаем. Laughing

# 221
Снимката на зъбите какво те притеснява. Аз този месец два пъти се снимах .Слагат ти една голяма оловна престилка, която те покрива цялата и си снимат. Никой даже не се замисли като ме видя с корема, както и стоматолога , който ме прати два пъти.

# 222
bori 1 и на мен ми казаха ,че ще пия фолиевата киселина до края ,не се притеснявай няма с какво да ни навреди ,а и докитата си знаят работата  Peace
Аз също все още нямам коластра  и аз съм с доста големи bombs и както е писала една мама, ако не мога да си нахраня детето ще е срамота  ooooh!(това е в кръга на шегата знам, че големината няма никакво значение). Hug
Направо ме объркахте с тези шишета взех да си водя записки за марките и отзивите  към тях, ама то май е въпрос на късмет какво ще предпочете детето. А в болниците искат ли и шишета да си носим или ги хранят с техни ,ако кърмата тръгне след няколко дни.
Нямам търпение да дойде декември и да започна да пазаруваме за бебчо ,майка ми ,ако ме чуе  #2gunfire ,тя е на мнение,че нищо не се купува преди раждане: "Аз за вас не исках нищо предварително да се взема. Като се роди ще купя всичко,ще изпера и изгладя" Да бе да ,как ли пък не ще оставя друг да пазарува за детето ми, пък било то и майка ми.

# 223
  • София
 Hug пак от мен.... Всичко е ОК... аз се завърнах преди 30ина минути, но още треперех та затова чак сега пиша..
Но направо не мога да повярвам колко се бях притеснила... на отиване чак главата ми пулсираше, а като си видях резултатите ми идваше да ревна и едвам устоях на порива да тичам няколко спирки.. не от радост, а от нерви... Но сега хапнах и ми е по-добре Simple Smile

autumnsphere , имам си тамън 2 котета, едното спи при мен и си се гушкаме и целуваме всяка вечер.. Но честно казано мен ме притеснява това, че като съм на работа се храня на стол и там просто им нямам доверие на хигиената...
Пък и ако не дай си Боже бях болна, всички щяха да ме обвиняват и мен и котките, пък ходи после обяснявай какво ти е казал доктора /а именно, че не са котките най-големия риск/...
Сега ми казаха, че нямало нужда се изследвам пак, но аз ще отида отново като наближи термина...

И след като се успокоих да ви кажа най-сетне каква изненада аз съм му замислила на моя Simple Smile
В петък вечер се прибира и вместо у нас , ще отидем в новия апартамент. Там няма абсолютно нищо освен един разтегаем диван и топла вода. Simple Smile Но ще отидем, аз ще съм приготвила от по-рано /защото наш'те живеят наблизо/ една бутилка червено вино и разни мезета от тия дето не се препоръчват на бременни точно заради токсоплазмоза и други болести / те ще са за него де, аз ще съм се наяла преди това/ и 2 парчета торта...
ще го помоля да отиде да се изкъпе /Тъй като си идва от командировка ще си носи и джапанки и хавлия и всичко Simple Smile / и през това време ще оформя на десси06 сърцето /записвам си КИБРИТ, че накрая ще останем на тъмно Simple Smile/ и ще донеса месцата...
И като седнем ще му подаря подарък Simple Smile Исках да му купя пантофи, ама е много капризен и нямаше да му харесат... а за такива дето ще му харесат аз сега нямам пари Simple Smile
И съвсем случайно се сетих че в мола до работа правят табелки - поръчах една, на която пише сем. Генови Simple Smile Още не сме се решили да се бракуваме и аз надали ще му взема фамилията, но идеята е, че вече сме си семейство...

И така... тъй като тази случка ще се случи в петък вечер, в събота ще ви разкажа дали е имало успех или сме се подпалили Simple Smile

betunga , аз пък до колкото съм чувала не се правят снимки на бременни.. Толо ще каже - нали е стоматолог... Ако зъболеларят ти е добър, довери му се...

# 224
Здравейте, снощи потвърдих резервацията за "Виктория" - като се замисля там е по-добра обстановката:)))

Аз днес бях на контролен преглед и доки не ме гледа на видеозон Thinking Нямало нужда....мен това доста ме притесни...не съм била на преглед от края на септември, а сега съм чак на края на ноември...не ми се струва много нормално...

За всеки случай си записах час във Фемина, защото останах с добри впечатления от там.

Аз вчера ходих до Пигис Хаус - много хубав магазин.Бях с една приятелка, която е бременна в петия месец...и на нея и стана лошо-не могла да гледа бебешки неща newsm78 още не го чувствала това бебе...и ме накара бързо да си тръгнем newsm78
Викам си-а? Аз ли съм зле,че вече толкова се заглеждам и малко по-малко купувам или тя?
Питам я - влизаш ли в БГ-МАМА? А тя? Представяте ли си- каза "НЕ,ТАМ ВСИЧКИ СА СЕКТАНТИ"...такъв смях ме напуши.... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт