МоятА КУХня - моЕто ЦаРствО, тема 15 за всичКИ лЮбиТЕли и позНаВАЧИ...

• 55 635
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
Shiva58, дай снимка, за да видим за какво говориш.
Eто снимка на трапезарията http://s43.photobucket.com/albums/e399/shiva58/?action=view& … rent=IMG_1554.jpg. Вижда се и част от кухненския барплот и шкафове. Вратата през която се влиза в дневния траккт води първо в кухнята  Shocked Ето как: http://i43.photobucket.com/albums/e399/shiva58/IMG_0628.jpg. Чакам предложенията ви.
Аз вече обясних , че става дума за кухненски бокс, който е тъмен и малък, затова смятам че тъмните цветове ще го смалят още повече, а от дървото искам да избягам, че много дърво ми стана.

# 181
shiva58, мисля че ще стане супер. Очаквам с нетърпение да видя, защото при мен положението е подобно.
И аз  Peace
tammy, според мен нещо не е наред. Представи си като готвиш около теб няма да има 30см свободни една чиния къде да поставиш? Може да не правиш плот до вратата, а там да е фурната. Друг вариант виждам, ако сложиш фурната плътно до стената, а котлоните по средата. Плот може да се направи откъм прозорците като така вратичките на шкафовете ще са от твоята страна.
Друго, което не ми харесва е че горните шкафове са с различно отваряне, но аз обичам симетрия - бих си ги направила да се отварят всички като този над кафемашината. Дано ме разбра Simple Smile
При мен е много сложно с разместването на уредте Rolling Eyes мивката трябва да си е там защото е сложен гипсокартона и изводите за чешмата.Миялната също -там ни е отходния канал по близо.Плота с котлоните пак заради близоста на комина-абсорбатора да влезе направо в него.А фурната така се пада най-близо до абсорбатора.Шкафовете аз ги сложих така - уж да повтарят тези от долу и да е по-разчупено ,а симетрия гоних между двете части на кухнята(преди и след  комина)...ама май не се забелязва. Embarassed
Благодаря ти-ще пробвам с разместени фурна и котлони-да видя как ще стои.
А да попитам някои има ли инфо за тези две фирми в Сф  http://www.kronbg.com/ -има доста механизми и аксесоари за кухни и http://www.mexil.gr/products_main.aspx?mobile=true -харесах си столове,но не знам дали не са много скъпи.

# 182
Чакаме новия проект.

# 183
  • София/Осло
Момичета искам да ви питам :
 -  На каква височина са долните ви кухненски шкафове с плота включително / т. е от земята до края на плота/?
 -  Какво е разстоянието от плота до началото на горните ви шкафове - т.е. гърба на кухнята ?

# 184
Долните шкафове + плот 4см са 89см,а гърба е стандартен 60 см.

# 185
  • Пловдив
 -  На каква височина са долните ви кухненски шкафове с плота включително / т. е от земята до края на плота/?
 -  Какво е разстоянието от плота до началото на горните ви шкафове - т.е. гърба на кухнята ?
Долните ми са на 81 см+4 плот=85 см.
Горните ми започват на 55 см. и са 60 см.
Общо кухнята ми е 200 см.
Ниска съм и така ми е супер удобно  Hug
Според мен всеки трябва спрямо височината си,да си избере  Peace

# 186
  • Варна
deata,трябва да си прецениш сама, как ще ти е удобно. Минимума е около 85см, но ако ще предвиждаш невградени уреди, например миялна или перална, само те са толкова високи, значи плота ще се получи на 89-92см, пак в зависимост от дебелината на самия плот. Предната ми кухня беше на 85см. и не ми беше удобно, за това новата е на 90.

# 187
  • Varna
Долните шкафчета са ми на 90 см, с включен плот 4 см. и всички уреди са вградени, но пак се налага такава височина. Между долните и горните шкафове имам 60 см. Исках да е 50, защото видях такова нещо и ми хареса, а и аз съм ниска и щеше да ми е доста удобно, но то е приложимо само ако нямате аспиратор в кухнята. Заради него се наложи да е на по-високо.

# 188
  • Пловдив
И аз имам аспиратор,но не е за вграждане - той си е на 60 см,а шкафовете на 55 и не мисля че стои лошо ......ето http://www.album.bg/sis7/images/3201894/13987/

# 189
  • на малък остров в океана
Нашата кухня още не е готова, но сме я поръчали на 95 см. ( с 4 см. плот). Горните шкафове са на разстояние 60 см. от долните.

# 190
  • Толбухин
hana1 моите долни шкафове са 86 см с вградена съдомиялна,така че ти казвам че може./82 ти трябва за миялната и 4 за плот/.И разстоянието м/у горни и долни шкафове ми е 55 см.Аз съм ниска и така ми е много добре.А и имам прозорец, който е на 86 см от пода.

# 191
И аз имам аспиратор,но не е за вграждане - той си е на 60 см,а шкафовете на 55 и не мисля че стои лошо ......ето http://www.album.bg/sis7/images/3201894/13987/
Много ми харесва кухнята ти. Peace

# 192
  • Пловдив
мерси  Laughing
и твоята ще стане хубава  Hug

# 193

Имам свободно стояща миялна и заради нея се наложи шкафовете от пода до горния ръб на плота да са 90 см. високи. Сега установявам, че така е по-удобно, защото не се привеждам над плота, когато режа нещо. Горните ми шкафове са на 60 см. от плота. В старата ми кухня бяха на 50 см., но не ми беше удобно, защото си удрях главата, ако рязко се наведа към плота. И аз не съм от най-високите, но ползвам ежедневно само първите два  рафта на горните шкафове. По-нагоре съм сложила неща, които не ползвам толкова често. За да ми е удобно, си купих една много симпатична дървена стълбичка с две стъпала,  едното стъпало се сгъва и я използвам като табуретка.

# 194
  • София/Осло
Благодаря за отзивчивостта.
Питах защото се оказа че при нас спирателния кран бил направен по високо и кухнята трябва да е на височина 91-92 см или да се вика водопроводчик и да се сваля по надолу...но 92 см ме устройват идеално.
За височината на горните шкафове -сегашната кухня е на 45 см..ужасно е просто..всичко ми е в лицето ..Затова сега ще е на 60 см
Благодаря още веднъж   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт