Отговори
# 210
Добро утро и от мен,аз не мога да повярвам днес спах до 10.15 това не е било от месеци и сега съм много щастлива-възможно е и успокоението от прегледа вчера,но важното е че спинках  Crazy
Честит рожден ден на малката кака!Лайтблу,желая й много здраве,да е усмихнато детенце и да помага на мама и на тати

Да са живи и здрави и бъдещите ноемврийски мами-да се радват на сладки бебчета

Успех на всички които са на преглед и лек ден

# 211
Казах си мечка страх мене -не и се оказа,че ме боли баш мъдреца,а не другото зъбче  CrazyДобрата новина е ,че няма инфекция -лошата,че ми каза да трая освен ако не го докарам до умирачка  ooooh! Не му се рискувало да родя на стола защото нямал подходящи инструменти  hahaha Joy Явно зъбките ми са оживяли от притеснение покрай скорощното събитие  Embarassed Да съм си сложила топъл компрес на гушката ,а за обезболяващо да питам мойта доки -само тя можела да ми какво е най - добре да пия  Peace
Слава Богу ,че не е нчкакво възпаление  Praynig

# 212
Добро утро от мен!

Честито на рожденичките Естрелита и Яна, леко раждане и скоро да се радват на най-крясивия си подарък-бебчетата си!

Лайтблу на твоята сладурана   newsm59  весело и безгрижно детство!Весело празнуване  Gift

Относно упойките, за епидоралната бях чела че се слагало нещо като катетър на гърба и това ми се видя smile3556 срашничко, нека майките които са раждали с такава да кажат така ли е. Аз първото раждане с големи болки го изкарах, даже молех доктора да ме реже, ама като чета за упойките май и второто ако е нормално ще си го изкарам без упойка.

# 213
Това за шоколада и на мен ми го бяха казали по-възрастни колежки още преди предното раждане, ама не виждам много смисъл... като се има в предвид и клизмата, която се прави преди него... Тъй като тогава преносих, пробвахме и топлия душ, както  и секса след него. Файда никаква! След 2-седмично пренасяне ме включиха на системи, но даже не знам какво е имало в тях. Резултатът беше, че в резултат на сравнително леки контракции първия ден ми изтекоха водите. Следобяд ме оставиха да почивам. На втората сутрин, към 8ч пак ме включиха на системи, също и инжекция ми биха някаква, ама тогава ми беше все едно какво е. Май споменаха за бусколизин, но не съм сигурна! Малката се роди в 13ч. Идеята ми е, че ако има възможност да се изчака някой и друг ден е по-добре, отколкото да се "върви срещу природата", която уж си знае работата, ама...пак всичко си е Божа работа! Явно не може да се направи кой знае какво за предизвикване на раждането докато "крушата" не е решила, че е узряла, та да падне сама!
Вчера бяхме на ЖК, но само ми измериха кръвно, тегло и нещо там на корема /височина на матката май/. Нищо не каза за това кога да очакваме бебо. Терминът ми е 04.11. Каза, че ако не излезе самичко до 10.11, ще влизаме в болницата и там същата процедура като миналия път...
Дано не съм ви досадила с дългия пост!

# 214
Добро утро и от мен,преди малко се събудих и се чувствам добре-бебчо ме рита порядъчно.

Днес си имаме доста рожденнички- nbirthday на нашите мами-бъдете живи и здрави и скоро да държите в ръцете си вашите ангелчета

На ТЕА пожелавам да расте здрава и много щастлива.Много да слушка мама и тате и да им носи само радостни емоции newsm59  bigdance2  party023

Аз въпреки ,че пия магнерич си имам контракции,най-лошото е ,че на записа на тоновете се засякоха 2 контракции.,които аз не усетих-никои обаче не ми обясни какво значи това,само ми казаха рано е още ,нека бебето да поостане още малко вътре.

Шопи-много неприятно,че точно сега те боли зъб,дано да можеш да пиеш някакви болкоуспокояващи,за да ти е по-леко.

И аз вчера си мислех,че Мишлето я няма тези дни,днес и Тонеска не се е записала-стискам палци всичко да е наред при тях
На мен ми се струва пълна глупост това с пола и преносването-когато тогава,по принцип казват,че жените с първо раждане си носели докрая newsm78
Лек ден от мен  bouquet

# 215
Привет,Мацки!
Благодаря ви много за поздравленията!Наистина е много приятно,че сте се сетили.  Hug
само не знам как да ви почерпя  Sad не можах да публикувам снимката,а такава хубава торта съм ви харесала. newsm38 Ама продължавам с опитите.Очаквайте!!!  smile3503
Аз днес се събудих с леко кървене и се попритесних.Тия 3 дена си слагах Гино-дактарин и мислех,че е от него,но не пише кървене сред нежеланите реакции.Ще се обадя на лекарката по-късно/в момента работи/, но исках да питам и за вашето мнение?

# 216
YanaRo- незнам дали е нормално ,но се моля да не е страшно . Praynig По-добре прекъсни работния и процес без да се притесняваш  PeaceВажно е да и кажеш навреме Peace

# 217
Аз въпреки ,че пия магнерич си имам контракции,най-лошото е ,че на записа на тоновете се засякоха 2 контракции.,които аз не усетих-никои обаче не ми обясни какво значи това,само ми казаха рано е още ,нека бебето да поостане още малко вътре.

Хана, май нищо не значи. Аз сумаа време със сериозни контракции и нищо, вчера засякоха на записа леки контракции, които аз не усещах и тъкмо се възрадвах, че най-сетне ще ме вземат да раждам и доки каза, че това нищо не било, да си чакам продуктивните контракции...

Днес се събудих с леко кървене и се попритесних.Тия 3 дена си слагах Гино-дактарин и мислех,че е от него,но не пише кървене сред нежеланите реакции.Ще се обадя на лекарката по-късно/в момента работи/, но исках да питам и за вашето мнение?

ЯнаРо, аз бих се обадила веднага, а ако кръвта е червена - на момента. Така поне са ни казали тук. Ако е леко кафяво течение, не е страшно, но червена кръв не е шега и ако има нещо, трябва да се реагира навреме. Дано не е нищо сериозно.

Феъри, и аз тъкмо си мислех за лейдибейби и щях да питам.

Лайтблу, добре завърнала се и честито на рожденничката   bouquet

# 218
Здравейте,  preggo !
Честит празник на всички!   bouquet
Това със зъбите е страшна работа - нашия татако като се е тръшнал от вчера, няма оправия...
За пола и преносването - на мен половината ми казаха, че се преносват момчетата, а другата половина тъкмо обратното, така че...божа работа. Лично аз се надявам да е по-скоро, че нямам търпение вече.
Дано док каже нещо обнадеждаващо днес...
Хайде приятен ден от мен и много newsm62

# 219
  • Бургас
Да е жива и здрава малката Теа на Lightblue !   newsm51newsm51 newsm51Да расте весела и щастлива и малкият Мони много да я слуша!  bouquet  bouquet  bouquet

# 220
Ехооо, привет и от нас двамката   Hug
За кака най-гордата Теа Да расте щастлива и засмяна за радост на мама и тате.
Да Ви почерпя от името на YanaRo и да и стискаме палци всичко да е наред. Дано вече е отишла на преглед.  Praynig
Шамс,  fingerscrossed от нас двамката  Hug

# 221
Здравейте .Само се обаждам ,че съм тук.Нещо ми е лошо от този хемоглобин сигурно.Но бъбреците спряха да ме болят само след 4 от тези хапчета.Преди едвам ставах. newsm44

# 222
  • На топло...
Честит Рожден ден на мамите и на малката принцеса на Лайтблу! bdbaloni
Здраве, радост, най-прекрасните подаръци и мнооого много щастие!

Яна, най-добре на лекар с това кървене! Стискам палци Praynig!
Момичета, съгласна съм  Рени, че крушата като е готова ще си падне. Точно това се има предвид и със секса около термина! Дргото нещо, което се използва за подбутване на раждането е простагландиново гелче, нанасяно в областта на шийката. Ако организмът е подготвен и му трябва само подбутване, той ще започне контракции, достатъчна е само "хомеопатичната" дозичка, принципът е като с окситоцина (и двете са хормони)! А тази статия е за жени, на които им се индуцира (предизвиква) раждането, т.е. им е определена дата, различна от термина, един вид им е "натресено": Сега ще раждаш! Разбира се, че в такъв случай резултатът ще е такъв! Все едно да искаш да накараш някого да се изпусне, когато му пускаш шум от вода- ако не му е пълен мехурът няма да се подразни изобщо... това са поне моите разсъждения
Друг е въпросът, че всяка жена има различен период на носене- една 280 дни, друга 260, трета 292 да речем. Приема се за "родено на термин" бебе това, което е родено 2 седмици преди или след определенат дата, като недоносено спира да бъде след 36 седмици и 6 дена.
За това пък с пола... Joy Аз съм родена 4 дена преди термин, брат ми 1 преди, сестра ми 1 след. Несерозно е.
Лиде, във Вупертал, Нордрайнвестфален. Нашата болница е с най-голямото училище за акушерки в Германия и с най-многото раждания. Имат опит. Казвам го само като факт, не за нещо друго.
За упойките исках нещо да кажа- ние ще сме без, ще разчитаме на дишане, движение и концентрация най-вече. Обаче ще го оставя за по-късно, че трябва да излизаме. Интересно е, може да пробвате ей така Peace на сухо, без контракции, какво ще се получи.
До после   bouquet !

# 223
Ох и честито на рожденниците.Много съм разсеяна значи. happy bd

# 224
Аз съм с двама болни в къщи, такото ни преди два дни си направи противогрипна ваксина (аз съм против тази ваксина) и днес лежи в къщи, а малкия ми е с хрема и си го оставих от дет. градинка  днес. Аз се наливам с топли напитки и гледам да спазвам дистанция, ама то май е невъзможно.

Относно шоколада едва ли нещо много ще помогне, по-скоро го препоръчват за енергия.

Шамс, дано всичко мине леко и безпроблемно  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Аз за три седмици откакто съм си в къщи взех много килограми да качвам, уж не ям много, но доста сладичко си похапвам и явно движението на работата ми липсва.

Общи условия

Активация на акаунт