Отговори
# 195
  • София
Sasa, само отпреди 2 месеца??? Моят татко откакто влязох в 6-ти месец категорично забрани и да си помислям даже за такива неща. А и аз се избъзиках един път не си ли е мислил за тройка и той ме изгледа  #Crazy като гръмнат.  Затова пък сега си точи зъбите за Нова година. Колко време е изчистването след раждане? Бяха ми казали около 40 дни??

Миме, май си е до майката а не до бебето. Вчера едната от знаещите така ми обясняваше и понеже има момче и момиче я попитах колко е преносила девойката, та тя ми каза, че и двамата ги е родила около 15 дни преди термин... hahaha

# 196
  • София
 Ех момичета вижте какво намерих за секса :
        Малко вероятно е сексът в последните дни на бременността да предизвиква раждане
23 октомври 2007

Ново проучване поставя под въпрос мита, че сексът в късните стадии на бременността помага за предизвикване на раждането.
Оказало се че сред жените, които са правили секс няколко дни преди определената дата за индукция на раждането, не се наблюдава по-голяма честота на спонтанните раждания, отколкото сред тези, които не са имали полов акт.

От биологична гледна точка, има достатъчно причини да мислим, че широкоразпространения мит, че сексът може да предизвика раждане, е верен. Например, семенната течност съдържа простагландини, които се използват при предизвикването на раждането, а оргазмът е съпроводен с контракции на матката. Но все пак няма научно доказателство, че половият акт в последните дни на бременността може да предизвика раждане.

За изследването, били подбрани 210 жени с планирана дата за индукция на раждането. Част от тях били инструктирани да правят възможно най-много секс преди индукцията, като инструкциите били дадени около 4-5 дни преди датата.

От 108те жени посъветвани да правят секс, само 60% имали полов акт, в сравнение с 40% в контролната група. От жените които са правили секс, спонтанно раждане имали 56%, а от тези които не са имали полов акт в последните дни преди раждането – 52%, което не е статистически значима разлика.

"Нужно е по-нататъшно изследване в тази област, особено в случаи когато родилките не са поставени под напрежението от предварително планирана дата за индукция на раждането. Също така възможно е да се окаже, че сексът в по-ранните стадии на бременността – около 36-37 седмица, има различен ефект.”, казва д-р Пенг Чионг Тан, ръководител на изследователския екип от Университата в Куала Лумпур, Малайзия

Така ,че явно и това не помага  Joy

# 197
Lightblue, Честита ти рожденичка, да ти е жива и здрава каката.

# 198
  • някъде там......
Добро утро и от нас, коремчета!
Честити рождени дни на всички празнуващи!  bouquet
Минавам само да се разпиша, че отиваме на док и по разходки малко.....

# 199
Sasa, само отпреди 2 месеца??? Моят татко откакто влязох в 6-ти месец категорично забрани и да си помислям даже за такива неща. А и аз се избъзиках един път не си ли е мислил за тройка и той ме изгледа  #Crazy като гръмнат.  Затова пък сега си точи зъбите за Нова година. Колко време е изчистването след раждане? Бяха ми казали около 40 дни??

Миме, май си е до майката а не до бебето. Вчера едната от знаещите така ми обясняваше и понеже има момче и момиче я попитах колко е преносила девойката, та тя ми каза, че и двамата ги е родила около 15 дни преди термин... hahaha

Той и моя така, откакто в началото на 6ти месец усети най-яките риници от бебо, като цяло ме гледа като стъклена кукла, а за  luvbed, въобще и дума не може да става-"опасно било"  hahaha Joy
Иначе Вале изчистването е 40дни и въобще не знам те тея мъже имат ли си на представа, че и след раждането трябва още да чакат  Joy
Ами Саса-трябва да  ги покажем тея статийки на татковците, да видят че няма страшно  Joy
Леле аз така се увлякох с тоя нет че ще си изпусна часа за при доки  Joy
Айде чао от мен за сега  Hug

# 200
lightblue- честита ти рожденничка  nbirthday newsm18 много да ти помага  HugМного се радвам ,че сте добре с малкия Мони и хубаво направи ,че се обади    bouquet
Мерси момичета ,ама ако знаете пък как ме е шубе ooooh! хем се обличам хем се подмотквам из форума ,а това определено не ми помага  Mr. Green

# 201
Блу, честита рожденничка! Да ти расте добра помощница и послушна кака  Hug

# 202
честит рожден ден на празнуващите
относно секса,с нашия татко не сме спряли да си правим Two Hearts само от последните 2 седмици нещо желанието ми спадна(сигурно от страх да не родя в леглото) Joy

# 203
Честит празник на Естрелита и Яна!  bouquet
Лайтблу, честита ти рожденичка! Hug

И ние не сме правили секс от... миналата седмица Laughing Предният път към края на седмия месец го спряхме, сега въобще и не ни е минавало през ума да го спираме.  Laughing Е, доста по-рядко е, ама поне го има Wink. След раждането да ви кажа я камилата, я камиларя Laughing Вале, толкова, около 40 дни текат лохиите, разбира се, при всеки е индивидуално.

За преносване и т.н. неща, които се базират на пола, въобще не го вярвам. Това са бебета, организми и не виждам какво може да промени наличието или липсата на пишле Laughing Аз каката я родих 9 дни по-рано, сега ще видим разбойникът какви ги мисли.

Момичета, замислила съм се от няколко дни коя мама беше с антифосфолипиден синдром - Лейдибеби или бъркам? И къде се загуби, притеснявам се за нея. Confused

# 204
  • Попово
лайт блу, да ти е здрава малката рожденничка и да ти носи само радости

за упойките- категорично без, но при мен има и друго аз съм с високо кръвно и ми слагат някакви аналгетици и кръвно понижаващи което си е един вид упойка.
за пъпа- и на двамата батковци пъпчетата паднаха след 20-тия ден, май и момата ще е така Simple Smile за сега го третирам само със спирт.

# 205
  • София
Fairy, Denica, вие незнаете ли че такива неща не се говорят пред бременни!!!! Crossing Arms
Лейдибеби, пише в другата тема и аз се бях сетила за нея онзи ден. Но се загубиха Мери и Мишката. newsm78

и на двете мимета успех с прегледите!

# 206
Пепе аз говорих с моя док,спазмолитици и някакви болкоуспокояващи предполагам че ще има,но бе категорично против епидурал,затова и те попитах! Ще търпя един ден,после ще забравя болката! Peace

# 207
ние си говорихме с моя док че ако има възможност предпочитам да си родя нормално без упойки ама в краен случаи бих приела една доза обезболяващо
аз май малко ги бъркам тези упойки. кои бяха тези които за слагат в гръбначния стълб-спиналната или епидуралната??????? newsm78

# 208
Деница, и двете са в гръбначния стълб - едната те бодат по-надълбоко, другата - не толкова.
Аз също нямам никакви намерения да ползвам упойки, дано не се и наложи.

# 209
 newsm59   newsm67      party023   Gift  на всички празнуващи!

На всички с прегледите-    fingerscrossed   Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт