Отговори
# 30
здравейте аз съм от бургас и на мен също ми казаха 4е бебето ми се развивало по бавно за седмицата си т.е.глави4ката му била по голяма от телцето
Ходих при Кал4ева и тя така ми каза по тъпо никога не ми е ставало УЖАС
Сега към средата на месец ноември пак каза да отида при нея
Не мога да разбера как ги из4исляват тея термини,при мен например последния цикъл беше на 7 април 2008 ама това не зна4и 4е сме запо4нали да работим за бебе тогава,ние запо4нахме на 27-28 април кажи ре4и почти месец има
Как така ще ми е малко бебето като в нета какво ли не 4ета
Пише 4е за 27 г.с.(по техните из4исления съм тая седм) бебето тежо около 700-800 грама а моето си е 897 грама то4но а обиколката на корема ми е 99-100 см.Не мога да си обясня как ще е по малко като вс си е нормално
Сега ми е гадно само за това мисля.4АКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ОТИДА ПАК ПРИ КАЛ4ЕВА

# 31
О, и при мен постоянно имаше някакво разминаване - даже последните седмици главата вървеше седмица след термина, краката седмица-две преди термина...викам си, кой знае какво бебе ще се появи Wink Естествено всичко беше наред. В интернет могат да се намерят таблици със средните размери на бебето по седмици и ако не се лъжа отклонения до 25% са в границите на нормалното.

# 32
Ейййй, тия доктори понякога вместо да изпишат вежди, ще извадят очи. #Cussing out
При първата ми бременност една много прехвалена доктора каза, че бебето изостава с две седмици, че това не е добре и че трябва да постъпя в болница. Добре, че мъжът ми прояви здрав разум и се консултирахме с друг лекар, който не откри подобни аномалии. В крайна сметка дъщеря ми се роди съвсем нормално и развито бебе.
Успокой се и не им се шашкай за всяко нещо.

# 33
  • София
В никакъм случай недей да се тормозиш излишно!
Когато бях в 8-ия месец ни казаха, че сме напред с 2 седмици, че детето ще се роди над 4 кг. Само че малката се роди 3,200 и навреме! А аз така се бях ошашкала, че ще родя бебе-гигант  Mr. Green

# 34
О, и при мен постоянно имаше някакво разминаване - даже последните седмици главата вървеше седмица след термина, краката седмица-две преди термина...викам си, кой знае какво бебе ще се появи Wink

И при нас беше така. Което изобщо не е толкова лошо. Ще си родиш едно сладко бебе с малка главичка, което няма да те измъчи докато раждаш. И дъщерята и синът са с малки глави и до сега. Може би затова пък ги раждах за 1-2 часа!!!

Успешна бременност и леко раждане.

# 35
Не се шашкай. Аз през цялата бременност си вървях 2-3 седмици назад в главата,а крачетата както трябва.АГ-то ми каза да се успокоя и че медицинаъта не е математика, на ул;тразвука се виждат сенки и не винаги всяко измерване е точно. Родих си детето жив0о и здраво като преносих само 2 дни. Лека бременност и още по-леко раждане!  Hug

# 36
Няма страшно.
напълно излишно се натовраваш с отрицателни емоции, което пък е по-зле за бебето ти, от това че евентуално било с една седмица назад

# 37
  • Стара Загора

радвай се на всеки момент , не се тормози излишно   Hug
Peace Peace

При мен през цялата бременност си вървеше една седмица назад и накрая я преносих малко, но се роди нормално 3200, 51см бебче.

Лека бременност и най-сладкото бебе на финала  bouquet

# 38
да те успокоя и аз-със средната карах цветна и ми бяха дали 3 термина-през 15 дена Mr. Green
в крайна сметка тя се роди-предполага се в на4алото на 9тия по мои сметки  3550 и 52 см

с дреби ме сладиха 2 лекарки и през цялото време казваха 4е плода е малък и пиех лекарставата за задържане и през първата седмица на 9тия-като на последния видеозон я прецениха към 2400 кг -за обща изненада тя беше 3550 и 53 см

# 39
Сига бе хора..
Бебетата не са правени по калъп и програмирани да растат еднакво ..
Да не говорим колко различни лекари гледат тия малки размазани ехографчета и щракат по тях..
Малко да измести линийката, по която определя дължината на не знам си какво (бедрена кост, диаметър на глава и т.н.) - и ето ти отклонение с 1-2 г.с.

Ама то сега се започва - като родите ще е - защо бебето на комшийката е наддало 900 гр., а моето само 850  Joy

# 40
Цитат
размерите на плода,които определя ехографа не винаги са точни,възможни са отклонения плюс или минус.Мисли позитивно,бебчето расте вътре в теб
  Peace
Моето бебче няколко месеца системно си вървеше една седмица по-малко, докато накрая не заключих, че вероятно е заченато една седмица по-късно. То пък междувременно си навакса и сега си отговаря на седмиците.
Ако си тревожна и най-малката реплика може да те стресира, но не винага има повод за това. На последния преглед сестрата ми каза, че най-вероято ще родя доста дребно бебе и да съм доволна ако е 2700, че ми бил малък корема, а и аз самата не съм хич качила. Да, ама 5 мин след това лекарката като ме прегледа на видеозон каза, че всичко е в норма.  Laughing

# 41
  • София
Честно казано, не виждам нещо толкова трагично, което да предизвиква такава реакция и сълзи у теб.
Една седмица не значи нищо, все пак и уз много грешат - в срокове, размери, грамове и т.н.
Успокой се, че така повече вредиш не бебето. Peace

# 42
Като прочетох тая тема малко се поуспокоих.Така ми беше притеснено за бебеко Simple Smile дето не се развива но наистина като се замисли човек кой може да ти каже точната дата в която си заченала -Никой дори азне знам точно кога е станало.Бременноста ми е първа и когато чух тея думи че бебетоми е с по малко телце направо полудях беше ми адски притеснено.Сега съм вече в 28 г.с.може би ( по тяхни из4исления ) Живот и Здраве КРАЯ НА ДЕКЕМВРИ началото на януари като родя ще се радвам на най сладкото си беб4е Simple Smile Така че наистина няма за каквода се притеснявате.Успех на вси4ки мамчета и лека бременност

# 43
Спокойно де!!!
Нищо му няма на бебето ти.Една седмица нищо не означава.То не може с математическа точност да се изчисли кога си забременяла,така че.....

# 44
Миличка не се притеснявай.Моето бебе спря да расте в началото на 8м.Стоеше си 2.700.Два месеца само лежах и ме гледаха на ултра звук всяка седмица.Накрая в 39гс само за една седмица стана 3.300.И наистино толкова го родих.Но трябваше да изживея този ад цели 2м.

Общи условия

Активация на акаунт