Бихте ли наели майка си/свекърва си за 170 лв?

• 9 180
  • 185
  •   1
Отговори
# 105
Ами ако са пенсионери и си стоят вкъщи и са съгласни да се грижат за детето ми, защото това, че са баби не означава, че са длъжни - да, ще се възползвам. Това са си допълнителни средства към пенсията. Но иначе да напуснат работа, за да ми гледат детето - абсурд.

Споделям същото мнение.

# 106
Ако майка ми/свекърва ми има желание да ми помага за децата, няма да иска да ́и плащам за това.
А ако няма желание, и със 1500 лв. няма да мога да я склоня. Wink

# 107
Ако майка ми/свекърва ми има желание да ми помага за децата, няма да иска да ́и плащам за това.
...

И точно затова в случая някави пари ги дава държавата, а не ти. Wink
Така или иначе, има баби, които си отглеждат внучетата. Защо а не вземат някой лев към пнсиите си за това... Peace

# 108
Съгласна съм, естествено- тя и без това сега я гледа от време на време , поне да й плащат, тя е пенсионерка, допълнителни пари на всеки идват добре!

# 109
Ивонска, снощи през нощта гледах повторението на предаването.
Само не успях да разбера /звукът ми беше много намален/ - твоята теза беше да се разкриват повече нови градини, вместо да се влагат ресурси в тези програми или наравно с тези програми? Peace

# 110
Ако някоя от бабите (и дори от прабабите) има тази възможност  - разбира се, че бих се възползвала! Защо да давам детето на ясла, ако може да се радва на грижите и обичта на баба  Hug
За съжаление виждам, че все още има хора, които са на принципа "никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците"  Mr. Green
Съгласна съм.Бих се възползвала от тази програма(друг е въпросът, че нито една от бабите няма да се съгласи).А за тезата ,че никой не е длъжен да ми гледа детето не съм много убедена...бабите са ,за да помагат.По тази логика и аз няма да бъда длъжна един ден да се грижа за тях и да им помагам.Но ще ми се налага понеже са ми родители(или тези на съпруга ми).

# 111
Бих наела майка си,защото е пенсионерка.Тези пари макар и малко пак са нещо,пък и ние ще помагаме. Peace

# 112
По темата имам 2 въпроса, извинете ако вече са уточнени:

1. От програмата може ли да се възползва не-пенсионер? Пример: майка ми може ли да напусне мизерната си работа, където получава малко повече пари, и да бъде наета от тази програма?! Кои се грижи за осигуровките й- те за осигуровк+ пенсия ли са?

2. За близнаци отново сумата х1,5 ли е?

Принципно считам, че тази програма е неадекватно решение на недостига н детски градини и ясли. Лично предпочитам децата ми да ходят на градина, за тях да се грижат квалифицирани хора,да са сред деца...считам че плюсовете са повече от това децата да прекарват цял ден с баба си. Винаги мога да ги спра от градина за седмица-две да ги погледа баба. Ще видим какъв избор ще имам аз.
За съжаление проблема с детските градини е известен в цяла Европа, не само тук.

# 113
  • София
Ако някоя от бабите (и дори от прабабите) има тази възможност  - разбира се, че бих се възползвала! Защо да давам детето на ясла, ако може да се радва на грижите и обичта на баба  Hug
За съжаление виждам, че все още има хора, които са на принципа "никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците" Mr. Green
Съгласна съм.Бих се възползвала от тази програма(друг е въпросът, че нито една от бабите няма да се съгласи).А за тезата ,че никой не е длъжен да ми гледа детето не съм много убедена...бабите са ,за да помагат.По тази логика и аз няма да бъда длъжна един ден да се грижа за тях и да им помагам.Но ще ми се налага понеже са ми родители(или тези на съпруга ми).
Аз казах, че има хора, които смятат, че бабите на всяка цена са длъжни да гледат детето им! Откакто малката се роди нашите баби много помагат - с грижи, с пари, кой каквото има и каквото може да даде  Peace За съжаление ние ходим при тях (в друг град са), защото те са възпрепятствани и не могат да дойдат при нас в София (няма пълно щастие)! Аз много бих се радвала, ако някоя от тях дойде при нас да гледа детето и да се възползва от тази програма, а аз тръгна по-рано на работа.

# 114
Ако някой е пенсионер, в голяма нужда от пари, но все още работоспособен, дали ще иска да работи на пълен работен ден за 170 лв? Ами... аз не бих го направила. И, съответно, на никого не бих го и предложила. Гласувах с "и майка ми не би се съгласила", при все че не това е точния отговор - точния отговор е "и аз не бих се съгласила".
Принципно си права. Обаче знаеш ли колко е трудно за един пенсионер да си намери работа, особено в по-малките населени места? Повярвай ми, трудно е и, освен че е трудно, изключително влияе и на психиката. В един момент един човек остава на някаква си мизерна пенсия и никой никъде не го иска. Това е начин този човек да се чувства пълноценен, полагайки грижи за внучето си /което, ако става дума за мен, това перфектно би ме устройвало/, па макар и за 170 лв. Защото, както вече писах, за един пенсионер, който няма алтернатива да работи, тези 170 лв не са никак, ама никак малко.

# 115
  • София
Ако някой е пенсионер, в голяма нужда от пари, но все още работоспособен, дали ще иска да работи на пълен работен ден за 170 лв? Ами... аз не бих го направила. И, съответно, на никого не бих го и предложила. Гласувах с "и майка ми не би се съгласила", при все че не това е точния отговор - точния отговор е "и аз не бих се съгласила".
Принципно си права. Обаче знаеш ли колко е трудно за един пенсионер да си намери работа, особено в по-малките населени места? Повярвай ми, трудно е и, освен че е трудно, изключително влияе и на психиката. В един момент един човек остава на някаква си мизерна пенсия и никой никъде не го иска. Това е начин този човек да се чувства пълноценен, полагайки грижи за внучето си /което, ако става дума за мен, това перфектно би ме устройвало/, па макар и за 170 лв. Защото, както вече писах, за един пенсионер, който няма алтернатива да работи, тези 170 лв не са никак, ама никак малко.
Аз не разбрах явно - майка ти не би се съгласила да гледа детето изобщо, независимо за пари или за без пари? Защото ако тя принципно иска да гледа внучето, дали 100 лв или 500 лв отгоре - пак са добре дошли  Peace

# 116
...
Принципно считам, че тази програма е неадекватно решение на недостига н детски градини и ясли. Лично предпочитам децата ми да ходят на градина, за тях да се грижат квалифицирани хора,да са сред деца...считам че плюсовете са повече от това децата да прекарват цял ден с баба си. ...

Всъщност двете неща нямат нищо общо и е добре да се развиват и двете насоки - и програмите /те са за деца до 3 г./, и проблемът с детските градини /които реално са за деца над 3 г./. Peace

# 117
Само едно не ми е ясно, що за насърчаване на "майчинството" е това, като всъщност насърчават "бабинството". Под насърчаване на майчинството разбирам да ми дадат на мен възможност да си гледам детето лично, аз бавачка и сама ще си намеря.
и аз така смятам-време е да изкореним традицията бабите да гледат децата Peaceмоята свеки почти не е гледала децата си и сега и се наваксва пропуснатото с моето дете Crossing Armsне искам и аз да преживея това Naughty

# 118
Нито един от отговорите не ми пасва.Свекърва ми е под ръка,но не я карам да гледа детето ми.Бих ползвала бавачка(чужд човек),ако трябва.

# 119
Наех майка ми да гледа детето, за да мога аз да работя. Изкарвам много добри пари и мога да си позволя да плащам на майка ми заплата, която получаваше, без това да ми се отрази на разполагаемия доход. При нас така се случи, че майка ми е възможно най-подходящият човек за тази работа, а тя самата имаше голямо желание да го прави. Разбира се, използваме и всички законови възможностти за получавене на пари от държавата, включително програмите за безработни и тази конкретно също ще ползваме.
Но да се надява човек да намери качествена помощ за тези пари е безумие!

Общи условия

Активация на акаунт