АПРИЛчето щом ни се засмее с две зъбчета усмивката му грее!

• 15 420
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Не, не, това за което аз говоря са поредица филмчета, или диск за стимулиране на бебетата и децата изучавайки "на шега" и играейки. Например различни животни, числа, но също така се развиват и качества като толерантност - има и черни бебенца например и родителят обяснява как хората са различни, но и еднакви или нещо такова. Не съм съвсем запозната, т.е. слушала съм много, но не съм виждала наживо. А и може би идеята е да са съвсем малко по-големи децата. Незнам, чужбинските майки и Айрин трябва да са чували за това "чудо" Simple Smile

Иначе това намерих, но нещо не мога да изтегля и да видя дали е ок.

Успях, ок е и според мен са много интересни и весели. Но са на английски, със субтитри на испански  Rolling Eyes И определено са за по-големи дечица.

http://store5.data.bg/drina/Baby%20Einstein/

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 21:13 от hrisi-pisi

# 61
хихиии пак съм аз  Laughing
Ехх, Емма имай милост бе душицо... То бива, то може, ама толкоз много въпроси -цели 5 Crazy Crazy Crazy аз га че им отговоря, кат не съм от пестеливите на думи.  newsm65 Ама ше се пробвам.  Peace
1. Бижутата?- В момента имам само обеци- по обясними причини   Wink А иначе и язи обичам да ходим и дрънколим кат сгодена циганка.  Laughing
2. Желание? - Много лично е сори  Sunglasses -то барем една тайничка нека ми остане ...  Crazy
3. Песен, филм?- всяка песен според настроението ми е любима  Peace , а филма естествено е "Кръстника" с Ал Пачино  Hands Thumbsup
4.Машина на времето?- твърдо Нйе  Naughty щото кат запецне шъ си остана в междупространственото небитие...  tooth
5.Назад в живота ми? -не искам да се връщам и не искам да го променям  Naughty - харесва ми как съм живяла въпреки, че доста ме е поочукал.  Wink
Но виж, ако мога да спра времето- това е друг въпрос, защото бих го спряла точно сега, когато децата ми са все още малки, за да им се радвам, гушкам и целувам на воля до насита  Heart Eyes , а ние с татко им да сме в края на младостта....  Mr. Green преди да сме станали дартаняни...   Oha!
Сисе, супер анкетка, ама не съм се отчела, щото много пестеливо го даваш откъм брой отговори- искам всичките, без последния...  Wink Mr. Green newsm65
И в заключение да споделя-Стефчо е захранен преди 2 месеца/аууу кога минаха  Shocked / и вече яде всичко- плодови,зеленчукови, месни пюрета и попара вече!  Grinning
Айде стига за днес...  Hug

П.п. да се коригирам, че пропуснах... Пожелавам ви една дъъъъъъълга спокойна нощ на бебоците и още по-дъъъъъъъъълга и бурна нощ с татковците. Да не забравите да върнете часовниците, ей!!!
Hug

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 21:41 от hiksita

# 62
  • Бургас
Моят следобеден сън отиде на кино днес. Мъжът ми като разбра, че сме се прибрали с Дима, затворил склада рано-рано и цъфна вкъщи. Снощи изкарал ужасно съвсем сам, много сме му липсвали и т.н., цял ден това повтаряше Crazy После цял час се чуди как може Дима да е толкова красива и съвършена, и се приспаха двамата на спалнята, че той снощи не е спал. Тоз човек нещо се повреди, ви казвам Mr. Green Дали не го гони критическата newsm78
Сега по въпросите на деня:
1. Бижута все по-рядко си слагам. Вкъщи си свалям дори венчалната халка и годежния пръстен, защото веднъж издрах Дима, а и ми пречат като готвя или меся. По принцип нося сребро и бяло злато, но халката ми е комбинация от бяло със съвсем мъничко жълто злато, защото не знам какви мераци ще ми дойдат един ден. Имам 6 комплекта сребърни колиета с гривни и обици - всичките подаръци от мъжо по празници /понеже му е най-лесно това да измисли/, но почти не ги слагам, защото са неподходящи за ежедневието и са прекалено тежки и масивни за моя вкус. Едно време се киприх повече Flutter
2. Желание честно казано ми е трудно да посоча извън стандартните за семействата ни Thinking Може би бих си пожелала да я няма думичката "стерилитет" и всяко семейство да сбъдне мечтата си за детенце без да е нужно да минава през ада Praynig
3. Филм чак любим нямам, има такива, които са ме впечатлили с нещо, но ако ги гледам след години, ги възприемам по различен начин и така. Песни харесвам всякакви, според зависи. Има една, обаче, която ме вълнува винаги и това е "Хотел Калифорния". От ученичка я харесвам много и всяка вечер си казвах, че ако я пуснат по радиото преди да заспя, следващия ден ще е много успешен. До ден днешен, като я чуя, изпитвам усещането, че ще ми се случи нещо хубаво Blush
4. Покрай залитанията ми по историята, едно време много исках да съм във ІІ българско царство, ама не от простолюдието, ъф корс Joy Сериозно, обаче, не съм мислила по този въпрос.
5. Понякога си мисля, че искам да променя много неща в миналото си, но после си казвам, че всичко, което се е случило просто е трябвало да се случи, за да съм тази която съм сега и животът ми да е такъв, какъвто е сега. Например, понякога ужасно много искам да бях послушала родителите си и да се бях разделила навреме с бившия си съпруг, но тогава нямаше да имам Илчо и си казвам, че е имало смисъл от всичко, което ми се е случило. Най-малкото спрях да летя в облаците рано-рано Tired
За чужбина - изкушавала ме е мисълта, но познавайки съпруга си, знам, че едва ли ще отидем дори в друг град, пък камо ли в чужбина Wink
Пак изписах цял ферман и се извинявам, че съм толкоз приказлива.
Отивам да се хоризонтирам, че явно съм изгубила тренинг и не ме бива за купони вече. Такава мускулна треска ме мори днес и такъв махмурлук, че не е истина Embarassed

# 63
Лурдес, нали ти беше питала дали може да се дава сирене преди годинка. Още тогава мислех да се включа, ама явно не ми е останало време. Та сега се включвам по въпроса, макар и една тема по-късно. Бях прочела, че към 8-ия месец вече в менюто може да се включи кисело мляко и сирене. Затова и на нашата бебка онзи ден за пръв път дадох малко йогурт с плодове, който тя много хареса. Вчера й дадох остатъка от бурканчето. Засега няма поражения, ще почакам още ден-два и ако е наред всичко, ще й ги давам за следобедна закуска. Сиренце също мисля да включва скоро - ще го добавям към зеленчуковото пюре. Ето тук има повече инфо http://www.wholesomebabyfood.com/tipYogurt.htm
hrisi-pisi, Бейби Айнщайн преди време май се хващаше с някоя от цифровите телевизии. Не съм се интересувала сега за Марта, но преди, когато Теди беше по-малък, и на мен ми беше интересно да гледаме.
Я разкажи повече за музиката за бебоци! Къде, кога се провежда? Какви парички струва?

# 64
Здравейте мамчета!  bouquet
По въпросите на Емма-
1- Бижута обожавам всякакви-най-вече сребро и кристалчета разни! И на носа си имам обичка! Peace
2-Най-голямото ми желание е усмивката от лицето на детето ми да не слиза никога(Хора,тя е родена щастлива) каквото и да става! И да мога да и осигуря стандарт на живот какъвто искам! Praynig
3-Всички песни на Depeche mode, U2, Faithless , Nick Cave Hug
4-В никое друго време не искам,защото нямаше да я има беба! Heart Eyes
5Щях да кажа,че бих променила татко и Embarassed,ама не бих-пак нямаше да я има нея #Crazy
Ние днес излизахме с космонафта и пак и беше студен носа,а отгоре на всичко и е баш точно и скоро няма да става! Confused
Момичета какво друго освен попара може да се яде сутрин??? newsm78

# 65
Да се разпиша и аз, че току-виж темата свършила
1. Бижутата?- Преди да се омъжа много обичах сребро, но сега съм влюбена в златото. Въпреки това нося малко неща, че бебо всичко дърпа.
2. Желание? - Повече хора да намерят мир с Бога.
3. Песен, филм?-Страшно много филми, и все пак - Списъкът на Шиндлер, Страстите Христови, Властелинът..., Армагедон, не знам как му е бг превода - A walk to remember, Шрек  Mr. Green А защо никой не пита за любима книга? - Моите са няколко, на 1во място Библията, наскоро една трилогия на Франсин Ривърс - Глас във Вятъра, Ехо в тъмнината, Неизбежно като утрото;, Кво Вадис на Сенкевич
Песен - I want to spend my lifetime loving you (от Зоро) иначе Hillsong music, Michael W Smith, ....
4.Машина на времето?- Да, за да разгледам. Например да видя сътворението на света, Раждането на Исус, Римската империя....
5.Назад в живота ми? Радвам, се, че не съм направила неща, за които да изпитвам вина цял живот, въпреки, че ми се иска в някои ситуации да съм била по-мъдра. И никога не бих променила решението си да се омъжа на тази възраст и за този човек  Heart Eyes

# 66
Здравейте и  от мен малко преди да удари дванайстия час!

Ей казвам ви ще хвърля копютъра през терасата...много се инзервих тука с един фотошоп,нали съм индианец те хората са направили уроци за тази работа ама и тях като не сващам,сложни са ми Blush или грешката идва от там,че изтеглих най новата версия на Адоба ,а уроците са за по старите! ooooh!Много съм зле значи,ама така е като в училище не ми се "полагаше" да уча английски сега съм на това дередже!
Моа Даниел утре ще стане 4-ти ден без да е акал и лошото е ,че много се напъва,пръцка ,а нищо не излиза!Тази сутрин имаше мъничко и то твърдо...какво да го правя?Ако утре педито благоволи да си вдигне телефона в неделя ще направим една бърза консултация!
Ясмина аз имам подозрения за стафилококи понеже стана вече 3 месеца /че и повече/ носа му хърка,а няма хрема,много го сърби...разярено си го търка и така!Ама ще видим след някой друг ден де...дано няма кокита Praynig BTW как се заразява човек с тези бактерийки? newsm78 В повечето случаи нали е още в родилното,но при нас не са лепнати от болницата...какви  са другите варианти?

Лека нощ!До утре!аааааа и сладки сънища!

# 67
  • Временно
Добър вечер!
Да се включа и аз по въпросчетата,преди лягане.
1.Бижута никога не съм носила вкъщи,пречат ми някаси.Навремето(като ученичка) минах през период,в който ходех накичена като коледна елха-носех пръстен дори на палеца.Сега съм по-обрана в това отношение.Иначе имам доста дрънкулки.Злато не харесвам,предпочитам сребро.
2.Желания имам много.Освен здравето за детето ми и всички мои близки,сега на дневен ред е желанието за собствено жилище.
3.Любими песни имам много-Jon Secada-Just another day  Bon Jovi - Bed of roses  Anggun - I'll be allright и още ,и още.Любим филм нямам.Любими книги - "Тютюн" и "Осъдени души".
4.Понеже вярвам в прераждането знам,че съм живяла и в други времена. Sunglasses
5.Единственото нещо,което искам да променя назад е това да съм по-дейна и инициативна.Но понеже не мога да върна времето,поне се надявам занапред да го постигна.

# 68
  • Разпиляна във въображението
1).  Носите ли бижута - обици, годежен пръстен и халка
2). Ако имахте право на едно желание - да съм щастлива (тук влиза всичко  - да съм обичана, здраве, пари, децата ми да са добре и т.н - ако ги имам значи съм щастлива)
 3). Напишете поне по една любима песен и филм - най-най-любима - ONE - U2, много любими филми - трилогията "Властелина на пръстените" например.
 4). Ако имахте машина на времето - къде бихте искали да ви отведе и бихте ли живели в някой друг век? - бих искала да присъствам на сътворението на света (но само да надникна), но не бих искала да живея в друг век или място защото тогава няма да съм с човека, с който съм в момента и няма да имам дъщерите, които спят в стаята с мен
 5). Също ако можехте да се върнете назад в живота си бихте ли променили нещо в него и какво? - не бих променила нищо, защото харесвам това, което съм постигнала

# 69
Лурдес, нали ти беше питала дали може да се дава сирене преди годинка. Още тогава мислех да се включа, ама явно не ми е останало време. Та сега се включвам по въпроса, макар и една тема по-късно. Бях прочела, че към 8-ия месец вече в менюто може да се включи кисело мляко и сирене. Затова и на нашата бебка онзи ден за пръв път дадох малко йогурт с плодове, който тя много хареса. Вчера й дадох остатъка от бурканчето. Засега няма поражения, ще почакам още ден-два и ако е наред всичко, ще й ги давам за следобедна закуска. Сиренце също мисля да включва скоро - ще го добавям към зеленчуковото пюре. Ето тук има повече инфо http://www.wholesomebabyfood.com/tipYogurt.htm

Тодоранче, мерси за инфото! Значи можело сиренце по-рано да се дава! Ами верно, нали се говори вече за попарки Mr. Green

Сисе, спокойно! Лидия преди акаше всеки ден, но откакто се захранихме вече сме доста по-запечени. Едни твърди топченца вади. Thinking Thinking Мъчим я с плодови пюрета, че да подпомогнем процеса, ама беба хич не ги харесва! Sick Обича само зеленчукови и месни пюренца Laughing Кажи после какво е казал педи! Praynig Hug

Хриси, за тия филмчета, не съм чувала нищо. newsm78

Само да допълна анкетата с още нещо - искам да видя поне малка част от сътворението на света - Големия взрив, създаването на планетите, еволюцията, как е произлязъл човека. Аз твърдо вярвам в еволюцията, но пък тя толкова бавно се случва, че определено ще му трябва на човек едно 200 000 години , за да забележи нещо Mr. Green Laughing Laughing

# 70
Като говорим за еволюция и сътворението на човека, днес с Васко си говорихме за чудото на природата от 2 клетки да стане бебенце, както и да е и се замислихме че реално бебето в майчината утроба минава всички фази на еволюцията, от едноклетъчно, до опашато с голяма глава и очи, докато стане човече, все едно еволюира бързо само в утробата. Дано сте ме разбрали  Peace

Нана много ти благодаря миличка за песничките, дръпнах ги, слушах ги, СУПЕР СА! Отпусна ми се душата днес бе, едно че цял ден спахме и мързелувахме, с Васко успяхме да гледаме Индиана Джоунс - за кристалния череп, ми се и наслушах на хубава музика, благодарение на Нана  Hug Аз също не очаквах някой да ги слуша  Heart Eyes

Сисе дано утре Дани направи голямата работа Simple Smile

Любими книги - "Под игото", "Време разделно", разказите на Вазов, "Quo Vadis"- tanzen страхотна книга, пак искам да я прочета като имам повече време,"Денят на Трифидите", " Срещи с Рама"-  цялата поредица, Властелина, на Стивън Кинг-"Кери", " 4 след полунощ", "Зеленият път", и още сборници от разкази, обожавам фантастични разкази, поезия (Михаил Белчев)...леле а има и още , но стига толкова де Wink Библията не съм чела, но съм си наумила да го направя скоро  Embarassed Rolling Eyes

И аз искам да ви питам един въпрос (още ме държи от филма): Как мислите е произлязъл човекът? От маймуните или от по-висша сила (Бог), или от намесата на извънземни цивилизации ?

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 02:38 от Aquariel

# 71
  • Канада, Монреал
Здравейте Simple Smile
Понеже обсъждате Baby Einstein, те са доста популярни тук в Канада и Америка, има ги под път и над път. Има филмчета с тяхната марка- на френски и на английски. Хриси - Писи, има за всякакви възрасти и спред мен не е рано за тях. Има за цветовете, числата и други, на дисковете пише за каква възраст са подходящи - за най-малките са само музика на Бетовен, Моцарт, за по-големите вече са фигури, цветове - мисля, че точно от 6+месеца. Ако има нещо по-конкретно, което да потърся за теб, питай, може и на имейл Wink Baby Einstein правят и прибори и чинийки за хранене, много хубави музикални играчки, страхотни са, само пари да има човек да ги купува  Laughing. Имат и много хубави скачалки или нещо подобно, не знам как се превеждат на български: http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=3003150&kw … my/TRUSCA/2567270
Иначе ние сега гледаме филмчетата с Pocoyo - Сами много им се радва - те са на английски, но на такова елементарно ниво, че и без да знаеш много език, ще се сетиш за какво става дума.

# 72
Хайде на закуската народеееееее!!!  Hug Hug Hug

и малко музичка за настроение Wink Wait A Minute

doh Честит имен ден на всички малки и големи именници и именнички! Да са живи и здрави и късметлии!  smile3525 Kissing Heart

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 11:21 от hiksita

# 73
  • Добрич
Добро утро!

Хубав и мързелив ден ви пожелавам,то в този студ друго не може Grinning

Айде и една песен от мен http://www.youtube.com/watch?v=CH7J3G7Qtt0

# 74
  • София
Добро утро  Hug

Аз обещах, че след дългото вчерашно излияние днес ще мълча, но не мога да се стърпя да отговоря на Сисе :

Косьо хърка и си чеше носа не от 3, а от 6 месеца и половина (демек откакто се е родил). Аз бях вътрешно убедена, че има стафилококи и се нервех на педи, че не взима мерки (т.е. секрет). Тя все ми обясняваше, че има ли стафилококи, ще вдигне температура, ще се разболее...
Миналия понеделник обаче като го заведох с кашлицата и червеното гърло, тя му взе не само носен, но и гърлен секрет. Резултатът е ОТРИЦАТЕЛЕН. Нямаме стафилококи. Peace
Така, че дано и при вас да няма  Peace

За запека - и Косьо беше така след въвеждането на твърда храна. В такива случаи с успех прилагам пюретата от кайсий (Хипп) или ябълки + сливи на Ганчев.

Lady_Cherie, точно такава играчка беше показала Дидиморка  Peace Значи и аз, и Хриси сме прави... Това "Бейби Айнщайн" било цяла индустрия Simple Smile

Лек ден, момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт